Ζηλεύοντας στα χρόνια του ίντερνετ!!


Ουάσιγκτον: Μια ομάδα ερευνητών έχει μελετήσει τη συμπεριφορά των ανδρών και των γυναικών σχετικά με τη ζήλια όταν βρίσκουν μηνύματα που αποκαλύπτουν απιστία για τους συντρόφους τους στα κοινωνικά μέσα.

Όταν οι άνδρες και οι γυναίκες βρίσκουν μηνύματα κοινωνικών μέσων που υποδεικνύουν ότι ο σύντροφός τους τους εξαπάτησε, δείχνουν την ίδια συμπεριφορά ζήλιας με την ανεύρεση στοιχείων εκτός σύνδεσης ότι ο σύντροφός τους ήταν άπιστος, σύμφωνα με τους ερευνητές Michael Dunn και Gemma Billett του Cardiff Metropolitan University στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο πλαίσιο της μελέτης, 21 άνδρες και 23 γυναίκες προπτυχιακοί φοιτητές είδαν φανταστικά μηνύματα Facebook, που υποτίθεται ότι αποκάλυπταν ότι οι σύντροφοί τους είχαν είτε συναισθηματικά είτε σeξουαλικά άπιστοι. Οκτώ σύντομα μηνύματα που είχαν ένα τέτοιο περιεχόμενο: “Πρέπει να είσαι ο ψυχολόγος μου, αισθάνεσαι τόσο καλά το τι νιώθω, ακόμα κι αν δεν κοιμηθήκαμε μαζί” και “Πρέπει να είσαι η καλύτερη σχέσh μιας νύχτας που είχα ποτέ μου. ευχαριστώ! ”

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να αξιολογήσουν πόσο άγχος θα αισθανόταν αν είχαν συναντήσει αυτά τα μηνύματα ενώ είχαν πρόσβαση στην υπηρεσία μηνυμάτων Facebook του συντρόφου τους χωρίς άδεια.

Οι άνδρες αισθάνθηκαν πιο άβολα στο να διαβάσουν μηνύματα κοινωνικών μέσων που αποκάλυψαν τη σeξουαλική και όχι τη συναισθηματική απιστία των συντρόφων τους. Ωστόσο, οι γυναίκες ήταν πιο αναστατωμένες από τους άνδρες σε σχέση με τα συναισθηματικά μηνύματα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι γυναίκες ήταν πολύ πιο αναστατωμένες όταν ένας δυνητικός αντίζηλος είχε γράψει το μήνυμα, σε σύγκριση με το να το έχει γράψει ο σύντροφός τους. Για τους άνδρες, το αντίθετο φάνηκε να είναι αληθινό και φαινόταν να είναι πιο αναστατωμένοι με το να φαντάζεστε ότι ο σύντροφός τους έστειλε αντί να λάβει ένα μήνυμα αποκαλυπτικής απιστίας.

Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο, οι γυναίκες συνολικά ήταν πιο αναστατωμένες από τους άνδρες όταν έπρεπε να φανταστούν την ανακάλυψη ενός μηνύματος που σχετίζεται με την απιστία. Η μελέτη συμβαδίζει με τις εξελικτικά προερχόμενες θεωρίες που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν διαφορές στο τι προκαλεί ζήλια μεταξύ ανδρών και γυναικών και πώς στη συνέχεια κατευθύνουν αυτά τα συναισθήματα προς τον σύντροφό τους ή τον δυνητικό αντίζηλο τα δύο φύλα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που υπαγορεύουν τη ζήλια και πώς παίζουν στην ψηφιακή εποχή. Η πραγματική ή η ύποπτη απιστία του ενός από τους δύο συντρόφους που προκαλεί σεξουαλική ή συναισθηματική ζήλια συχνά δίνεται ως λόγος οικογενειακής κακοποίησης και βίας. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Evolutionary Psychological Science του Springer.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

“Είναι βαρετό το κρεβάτι”

In category Σχέσεις - Αγάπη

Ας μιλήσουμε για το σεξ. Αν νομίζετε ότι η φίλη σας είναι βαρετή στο κρεβάτι, υπάρχο ...

Επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο…

In category Σχέσεις - Αγάπη

Δημιουργώντας μια σχέση online ή μέσω του τηλεφώνου είναι καλό, αλλά η πραγματική χημ ...

Βασικές συμβουλές για την πρώτη φορά!!

In category Σχέσεις - Αγάπη

Έχετε αποφασίσει να κάνετε σεξ για πρώτη φορά. Ίσως νιώθετε λίγο νευρικοί. Μπορεί ν ...

Πόσο καιρό θα περιμένει για τη σεξουαλική πράξη;

In category Σχέσεις - Αγάπη

Ως κάποιος που έχει γράψει για ραντεβού για σχεδόν μια δεκαετία, έχω παρακολουθήσε ...

Θέματα για το πρώτο ραντεβού!!

In category Σχέσεις - Αγάπη

Θέλετε να επιλέξετε τα κατάλληλα θέματα και να κάνετε μια μεγάλη εντύπωση στο πρώτ ...

Επαναπροσδιορισμός του πρεσβύτερου πρώτου ραντεβού…

In category Σχέσεις - Αγάπη

Αλήθεια; Μετά από όλα τα χρόνια εμπειρίας και περιπέτειας, η ιδέα σας για ένα πρώτο ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u