Ανεμοστρόβιλοι Φωτιάς !


Υπάρχουν ανεμοστρόβιλοι από φωτιά;

Είναι δυνατόν η φωτιά να αποκτήσει κατακόρυφη δίνη και να διανύει με εκπληκτική ταχύτητα τεράστιες αποστάσεις καταστρέφοντας στο δρόμο της τα πάντα;

Το φαινόμενο αυτό ευτυχώς είναι ιδιαιτέρως σπάνιο πράγματι όμως δημιούργησε απίστευτα προβλήματα όποτε συνέβη και πολλά θύματα.

Οι ονομασίες τους εκτός από ανεμοστρόβιλους φωτιάς είναι και πυροστρόβιλοι, επίσης, στρόβιλοι φωτιάς (Fire Whirls), όπως και διάβολοι της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον Δρ. Mark Wysocki,

Καθηγητή ατμοσφαιρικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Cornell, οι πυροστρόβιλοι εμφανίζονται κατά τη διάρκεια πυρκαγιών και σχηματίζονται όταν ένα μικρό κομμάτι εδάφους, βρίσκεται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και στέλνει προς τα πάνω θερμό αέρα.

Οι στήλες θερμού αέρα αρχίζουν να ανυψώνονται με μεγάλη ταχύτητα και ρουφούν τον εξωτερικό αέρα που τις περιβάλλει σαν ηλεκτρική σκούπα, δημιουργώντας αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο που μοιάζει περισσότερο με στρόβιλο σκόνης παρά με ανεμοστρόβιλο.

Όσο ο στρόβιλος από φωτιά ανυψώνεται, μικραίνει η διάμετρος του και η περιστροφή του επιταχύνεται, η φωτιά αποκτά κατακόρυφη δίνη που μπορεί να φτάσει και τα 50 μέτρα ύψος.

Μπορεί οπτικά να είναι εντυπωσιακό αλλά μπορεί να ξεριζώσει δέντρα ύψους μέχρι και 15 μέτρων.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι πυροστρόβιλοι,

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, παρόλο που οι άνθρωποι δε το βλέπουν συχνά.

Πρόκειται στην ουσία για στροβιλισμό φωτιάς στον αέρα. Οι πύρινοι ανεμοστρόβιλοι μπορούν να  στροβιλιστούν μέσα εκεί που καίει η πυρκαγιά αλλά και σε έδαφος που έχουν ήδη καεί όλα.

Οι περισσότεροι ανεμοστρόβιλοι φωτιάς προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές και έχουν μέγεθος από 40-50 μέτρα σε ύψος, αρκετά μέτρα σε διάμετρο και διαρκούν μερικά λεπτά.

Αλλά μερικές φορές η φύση δημιουργεί ‘τέρατα’ που φτάνουν μέχρι και το ένα ενάμισι χιλιόμετρο σε ύψος ενώ ο αέρας στο εσωτερικό τους κινείται με ταχύτητα 160 χιλιόμετρα την ώρα.

Ένας από τους πιο καταστροφικούς πύρινους ανεμοστρόβιλος καταγράφηκε το 1923 κατά την διάρκεια σεισμού κοντά στο Τόκιο στην Ιαπωνία.

Σκότωσε 38.000 ανθρώπους σε 15 λεπτά.

Μέχρι σήμερα πολύ λίγοι έχουν καταφέρει να φωτογραφίσουν έναν ανεμοστρόβιλο φωτιάς. Τον Σεπτέμβριο του 2012 στο νότιο τμήμα της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, στην πόλη Άλις Σπρινγκς καταγράφηκε ένας ανεμοστρόβιλος φωτιάς. Οι φλόγες ανήλθαν σε ύψος 30 μέτρων για 40 λεπτά.

Ο σκηνοθέτης Κρίς Τάνγκλεϊ, με το κινηματογραφικό του συνεργείο, έκανε γύρισμα κοντά στην περιοχή Άλις Σπρίνγκς όταν ξαφνικά παρουσιάστηκε ένας ανεμοστρόβιλος της φωτιάς 30 μέτρα σε ύψος.

Όπως ήταν φυσικό, τεχνικό προσωπικό και οι ηθοποιοί, πανικοβλήθηκαν και έτρεξαν να φύγουν για να σωθούν,

Ενώ οι πιο θαρραλέοι έμειναν για να καταγράψουν αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο.

Μάλιστα ο διευθυντής φωτογραφίας Chris Tendzhi που κατέγραψε με την κάμερά του το φαινόμενο, παραδέχθηκε ότι κάνει γυρίσματα στην Αυστραλία  πάνω από 20 χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο.

Οι πυροστρόβιλοι αυτοί που σχηματίστηκαν στην Αυστραλία ήταν και η αιτία της επέκτασης της πυρκαγιάς σε αποστάσεις χιλιομέτρων. Ήταν πραγματικά ένα εφιαλτικό φυσικό φαινόμενο.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u