Κώστας Σπυρόπουλος

Κώστας Σπυρόπουλος


Ένας ακούραστος υπηρέτης της τέχνης

Ένας γνήσιος υπηρέτης του θεάτρου με τον Ήλιο στην Παρθένο και ωροσκόπο στο Ζυγό ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι γεννημένος με ….άστρο!! Η παρορμητική Σελήνη του στον Κριό και τον έκτο οίκο σχηματίζει ακριβέστατο τρίγωνο με τον δυναμικό Άρη στο Λέοντα και στον δέκατο οίκο, εκείνον των φιλοδοξιών και της καριέρας. Μάλιστα, η Σελήνη όντας κυβερνήτης του Μεσουρανήματος (Καρκίνος) θα τον βάλει από πολύ νωρίς στα ….βάσανα της δουλειάς!!

Ο αστρολογικός του χάρτης από τον Γιώργο Ματσάγγο

Ο μικρός Κώστας θα βγάλει το ψωμί του από πολύ μικρή ηλικία και μάλιστα σε…φούρνο (φωτιά). Την ίδια αυτή φωτιά θα τη μεταφέρει στις πρώτες παιδικές παραστάσεις που θα λάβει μέρος σε ηλικία μόλις δέκα χρονών, υπηρετώντας την υποκριτική τέχνη αλλά κάνοντας ταυτόχρονα τον κουβαλητή των σκηνικών και “παίζοντας” το ρόλο του φροντιστή. Εκτός από τον Ήλιο του, ένα σμήνος πλανητών στην Παρθένο (Ουρανός, Ερμής και Πλούτωνας) σε στενή σύνοδο μεταξύ τους  τον καθιστούν έναν ακούραστο “υπηρέτη” της ψυχής και της Τέχνης. Όπως συμβαίνει πολύ συχνά στις περιπτώσεις όπως εκείνη του ταλαντούχου ήρωα μας όταν έρχεται η ώρα του επαγγελματικού προσανατολισμού κάπου ….μπερδεύονται τα πράγματα: κάτι ο μπαμπάς (Ήλιος) κάτι ό ένας και κάτι ο άλλος, ο Κώστας δίνει εξετάσεις και περνά στο τμήμα Ηλεκτρονικών-Φυσικών όπου θα φοιτήσει για δύο χρόνια.

Το ….μικρόβιο της υποκριτικής θα τον οδηγήσει με υποτροφία στην ομολογουμένως δύσκολη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Από τότε ο τίτλος «μεγάλο ταλέντο» του ποιοτικού ηθοποιού θα τον χαρακτηρίζει καθώς θα αποφοιτήσει ως αριστούχος. Ο Κώστας Σπυρόπουλος έχει πολλά αντιφατικά στοιχεία στο χάρτη του. Η ήρεμη δύναμη της Παρθένου έρχεται σε σύγκρουση με την πρωτοπόρα  Σελήνη στον Κριό και γεννά τον επαναστάτη με αιτία. Είναι οργανωμένα ακατάστατος και επιμελώς ατημέλητος, αλλά είναι αληθινός.
Η οικοθεσία του Ήλιου παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του αλλά και στις επιλογές του ως ηθοποιός και δημιουργός.

Ο Ήλιος του στην Παρθένο βρίσκεται στη “σκιά” του ωροσκοπίου του, στον “σκοτεινό” δωδέκατο οίκο του ωροσκοπίου. Μοιάζει σα να κατεβαίνει τις σκάλες μιας κάβας, ενός υπογείου, με μια δάδα ή ένα φακό στο χέρι. Πρόκειται για τον “χιτσκοκικό” παραλογισμό του ατρόμητου-τρομαγμένου ήρωα που μπαίνει σε αχαρτογράφητες περιοχές του μυαλού. Ο φόβος ή καλύτερα οι φοβίες καραδοκούν καθώς “κρύβονται” στα άδυτα της ψυχής.

Το “κατέβασμα” αυτό στον Άδη μπορεί τελικά να αποδειχθεί νικητήριο και  θριαμβευτικό, αφού συνάδει με την επιλογή της υποκριτικής που συνδέεται στενά με την ψυχοθεραπεία μέσα από την αγωγή της Ψυχής. Το τίμημα του ταξιδιού αυτού ίσως είναι κάποιος ψυχαναγκασμός που εκδηλώνεται με ιδεοψυχαναγκαστικά σύνδρομα με ήπιες εκδηλώσεις που βοηθούν στην άνοδο μέσα από την ….πτώση!! Σε πολλούς ανθρώπους αυτές οι εκδηλώσεις παρατηρούνται με εμμονές σε αριθμούς και σε χρώματα, σε συνειρμούς ανάμεσα σε τυχαία γεγονότα. Όπως θα αναφέρει σε συνέντευξη του ο ίδιος κατέβαινε τη σκάλα του σχολείου και γύριζε κάποια σκαλιά πίσω, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα περνούσε με μεγαλύτερη ευκολία τα μαθήματα. Πράγμα που δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε, αφού οι θετικές σκέψεις φέρνουν και θετικά αποτελέσματα. Άλλη μια ψυχική εκδήλωση που έχει να κάνει με τον δωδέκατο οίκο αλλά και την περίοπτη θέση στης Σελήνης είναι το “κόλλημα” με τα αντικείμενα εκείνα τα οποία όντας άχρηστα, το άτομο αρνείται να τα αποχωριστεί καθώς του θυμίζουν κάποιες έντονες στιγμές της ζωής του.

 

Κώστας Σπυρόπουλος

Με αυτή την οικοθεσία (και καθώς η Αστρολογία είναι και στατιστική), είναι πολλές οι περιπτώσεις ανθρώπων που κρατούν στο συρτάρι τους ακόμα και άχρηστες μπαταρίες (!) επειδή τις έχουν συνδέσει με μια ανάμνηση που θέλουν να κρατήσουν ζωντανή. Στην περίπτωση του Κώστα Σπυρόπουλου τον ψυχοθεραπευτικό ρόλο τον παίζει η ίδια η δουλειά του!! Ο Ήλιος στην Παρθένο και στον μυστηριώδη δωδέκατο οίκο σχηματίζει ακριβέστατο τρίγωνο με τον Δία στον Ταύρο και στον -εξίσου- μυστικιστικό όγδοο οίκο. Αυτός ο συνδυασμός είναι που τον ωθεί πέρα από το λειτούργημα του ηθοποιού να ασχολείται με επιτυχία με την συνδυαστική δράση και σκέψη που απαιτεί η σκηνοθεσία αλλά και η παραγωγή.

Ο Σπυρόπουλος είναι θέατρο αλλά και το θέατρο είναι Σπυρόπουλος και αυτό δεν είναι υπερβολή του γράφοντος. Άρης και Αφροδίτη στον θεατρικό Λέοντα και στον τομέα της καριέρας βάζουν την υπογραφή τους στην πιστή σχέση του “Αλέξη” της “Λάμψης” με το σανίδι. Και αν η τηλεόραση είναι το μέσο προβολής και αναγνωρισημότητας, το σανίδι είναι η αρχή και το τέλος για τον αγαπημένο ηθοποιό. Εκεί, το άστρο του λάμπει και θα συνεχίσει να φωτίζει τους καλλιτεχνικούς μας δρόμους με δημιουργίες και επιτυχίες.

Γάμος μέσα στο 2020

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Γνωριζόμαστε με τον Κώστα Σπυρόπουλο εδώ και πολλά χρόνια. Τον ήθελα να παίξει σε μια τηλεοπτική σειρά στην οποία είχα γράψει το σενάριο, και έτσι γνωριστήκαμε. Στο πρώτο ραντεβού εκτός του ότι είχα σκάσει στα γέλια με αυτά που έκανε και έλεγε, δεν είπαμε τίποτα για την δουλειά. Αναγκαστήκαμε να ξαναβρεθούμε. Τελικά επειδή οι υποχρεώσεις του δεν του επέτρεψαν να παίξει, τον ρόλο τον πήρε ο Κλέωνας Γρηγοριάδης.

Του μίλησα για το Oroskopos.tv, του απέσπασα τα στοιχεία της γέννησης του και όταν ο Γιώργος Ματσάγγος ετοίμασε τον χάρτη του, του τηλεφώνησα.

Ντάλα καλοκαίρι ο Σπυρόπουλος συνδυάζει φέτος διακοπές και δουλειά.

  • Τι εννοείς διακοπές; Πλάκα μου κάνεις; Μας έχει βγει η πίστη ανάποδα…

Κοινώς κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, που για μένα είναι σαν διακοπές, αλλά για εκείνους είναι σκληρή δουλειά μια και αλλάζουν σχεδόν καθημερινά πόλη. Βρίσκεται σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση Toc Toc, και τον πέτυχα στην Κέρκυρα, έχοντας φυσικά στο πλευρό του την σύντροφό του, Χριστίνα Πολίτη. Αλήθεια θα παντρευτούν όπως ακούγεται;

  • Αυτό πήρες να με ρωτήσεις; (γέλια)

Η Χριστίνα Πολίτη, τον ακολουθεί πάντα στις παραστάσεις του και είναι πολύτιμη σύντροφος και βοηθός κατά κάποιο τρόπο. Είναι πώς να το πω…. σαν η σιωπηλή κινητήρια δύναμη πίσω απ΄ όλα. Από να του οργανώσει μια press conference και δημοσιότητα, μέχρι ένα μικρό cocktail party με τους συνεργάτες του. Ο ίδιος το αναγνωρίζει και αισθάνεται ευγνώμων.

  • «Οι άντρες, ό,τι και να πούμε, χωρίς γυναίκα δεν μπορούμε. Αλλά γυναίκα έτσι για να υπάρχει ως διακοσμητικό δεν με ενδιαφέρει. Θέλω γυναίκα που να έχω επαφή στο μυαλό. Και δεν μιλάω για μόρφωση. Όχι όχι… αλλού είναι το θέμα.»

Η παράσταση Toc Toc που στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη είχε κάνει τεράστια επιτυχία, ξεκίνησε επεισοδιακά για την καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα με το θέμα του Ευθύμη Ζησάκη, ο οποίος ήταν ασυνεπής στις πρόβες και εξεδιώχθει από τον θίασο.

  • «Ένας ολόκληρος θίασος ταλαιπωρήθηκε χωρίς λόγο… μόνο και μόνο… άσε τώρα μην μου τα θυμίζεις. Ξέρω ότι στις συνεργασίες παρατηρούνται τέτοια πράγματα, είναι οι λεγόμενες αντιχημείες. Δεν θέλω να εκθέτω ανθρώπους όταν έχουν προσωπικά προβλήματα. Γιατί είναι σίγουρο ότι κάποιος έχει προσωπικό πρόβλημα όταν δεν μπορεί να είναι συνεπής σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Άρα, λοιπόν, έχουμε θέμα. Η δουλειά που κάνουμε είναι άγρια και σκληρή, δεν είναι απλή περίπτωση, θέλει αντοχές. Θέλει ακρίβεια, πειθαρχία, timing, θέλει απ’ όλα. Δεν μπορεί να μην είσαι εκεί. Όχι μόνο στις πρόβες, αλλά και την ώρα που παίζεις.»

Έχει δίκιο και κακώς αναφέρθηκα σ΄ αυτό το γεγονός μια και ο Ζησάκης στην τελική ζήτησε συγνώμη. Έτσι δεν είναι;

  • «Μμμμμ όταν κάποιος λέει συγγνώμη, δεν πρέπει να έχει αστερίσκους, πρέπει να είναι καθαρό. Οι συγνώμες δεν λέγονται δημόσια, ούτε με sms. Εν πάση περιπτώσει έχω παρέα μου έναν εξαιρετικό θίασο με την Ναταλία Δραγούμη, τον Δημήτρη Σταρόβα, την Αποστολία Ζώη, τον Νίκο Πολυδερόπουλο, την Φωτεινή Ντεμίρη που περνάμε υπέροχα. Κούραση μεν αλλά τουλάχιστον είμαστε αγαπημένοι.

Ο κόσμος πως υποδέχεται το έργο και την παράσταση;

  • Το Toc Toc είναι δοκιμασμένη και επιτυχημένη ψυχοθεραπευτική κωμωδία. Αποδομεί τις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, τα λεγόμενα «τικ» όπως λέμε…ψυχαγωγεί…συγκινεί και χαρίζει άφθονο γέλιο…σε ψυχοθεραπευόμενους και ψυχοθεραπευτές…μέσα από τον μόνο δρόμο που μας «έμεινε» τον δρόμο της αγάπης!

Σαν παραγωγός και σκηνοθέτης πως αντιμετωπίζεις τις αναποδιές και όσα συμβαίνουν στον χώρο σας. Εννοώ τις διαφωνίες κτλ.

  • Έχω ένα μότο που λέω μέσα μου: Ούτε παπάς είμαι, ούτε παπατζής. Κάνε τη δουλειά σου, τέλος. Κάνε τη δουλειά σου και καλή τύχη όπου κι αν πας». Έτσι καταφέρνω και ξεπερνώ τα πάντα».

Και πριν κλείσουμε, θα μου πεις σε παρακαλώ αν θα έχουμε γάμο μέσα στο 2020 όπως ακούγεται;

  • Μην στεναχωριέσαι, όταν έρθει η ώρα, η φίλη σου η Χριστίνα θα σου στείλει προσκλητήριο από τους πρώτους…

Χριστίνα Πολίτη - Κώστας Σπυρόπουλος

 Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Κατερίνα Ζαρίφη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια πολύπλευρη προσωπικότητα με κοφτερό μυαλό.  Η Κατερίνα Ζαρίφη είναι από τις πι ...

Ελένη Δήμου

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια φωνή που δεν την ξεχνάς ποτέ! ΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ,ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΤΑΛΜΕΝΗ ΦΥΣΗ ...

Νατάσα Μποφίλιου

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια δυναμική παρουσία με βελούδινη φωνή… Η Νατάσα Μποφίλιου είναι μια από τις αγα ...

Αλεξάνδρα Λαδικού

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια ηθοποιός – ζωντανός μύθος του θεάτρου μας. Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμ ...

Γιάννης Μαθές

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ταλέντο και ευαισθησία Ο Γιάννης Μαθές είναι ένας ανήσυχος και πολλά υποσχόμενος ...

Χριστίνα Πολίτη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Δύο γάμοι, δύο παιδιά και πολύ δουλειά. Η Χριστίνα Πολίτη είναι μια από τις πιο γνωσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u