Χρυσηίδα Δημουλίδου


Γοητευτική, λαμπερή με έντονη προσωπικότητα

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου προσαρμόζεται στις δυσκολίες και τις μεταμορφώνει σε δημιουργία, μέσα από μια ανατρεπτική αλλά δομημένη φύση. Έγινε γνωστή στο πλατύ κοινό μέσα από το συγγραφικό της έργο και την επιτυχία που κατέκτησε τα τελευταία χρόνια μέσα από την πηγαία της ανάγκη να επικοινωνήσει.

Ο αστρολογικός χάρτης από την Άσπα Κούτρα.

Η Χρυσηίδα γεννήθηκε με ένα ιδιαίτερο αστρολογικό χαρακτηριστικό στον χάρτη της  που στην αστρολογία ονομάζεται πολυαστρία, δηλαδή η παρουσία πολλών πλανητών στο ίδιο ζώδιο. Η δική της πολυαστρία βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα και της δίνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να δώσει ο Ήλιος σαν κυβερνήτης των περισσότερων πλανητών της, ισχυρή προσωπικότητα, έντονη δημιουργικότητα, λάμψη, γοητεία, ανάγκη για προβολή, ζωτικότητα αλλά και δύναμη ώστε να επιβληθεί.

Ακόμη και το όνομά της, αν λάβουμε υπ΄ όψιν τους παλιούς αστρολόγους που θεωρούσαν ότι το όνομά μας φαίνεται στο χάρτη μας αντιστοιχεί στη σύνοδο των πλανητών στον Λέοντα και πολύ φυσικά μπορεί να μας δώσει μια ιέρεια του Ήλιου, κυριολεκτικά και μεταφορικά εκεί που παραπέμπει και το όνομά της.

Σίγουρα αυτή η σύνοδος και πολυαστρία δεν είναι και ότι πιο εύκολο σε έναν χάρτη επειδή κατά καιρούς μπορεί να συμβαίνουν έντονα γεγονότα θετικά αλλά και αρνητικά στη ζωή της ωστόσο η ίδια μέσα από την έντονη ανάγκη της για ζωή έχει καταφέρει να τα προσπεράσει από αρκετά μικρή ηλικία μάλιστα. Ας προχωρήσουμε πιο αναλυτικά. Ο Ήλιος της βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ουρανό που μπορεί να της έφερε αρκετές ανατροπές στη ζωή της ωστόσο το τρίγωνο με τον Κρόνο την βοήθησε μέσα από την επιμονή της και τη μεθοδικότητά της να μετατρέψει σε καταξίωση όποια δυσκολία και να συνεχίσει να το κάνει. Εκτός από αυτό όμως η ίδια είναι αρκετά ανατρεπτική και φοβερά ανεξάρτητη  ωστόσο πάντα στις ανατροπές της υπάρχει κάποια δύναμη από πίσω που την κρατάει δομημένη ή την υποστηρίζει. Το τετράγωνο του Ήλιου της με τον Ποσειδώνα πολλές φορές μπορεί να την ωθεί να μην αντέχει την πραγματικότητα γι αυτό και μέσα από την λογοτεχνική της δημιουργικότητα  έχει βρει τρόπους να δραπετεύει. Επίσης η Σελήνη της στους Διδύμους σε εξάγωνο με την πολυαστρία στον Λέοντα αλλά και σε τρίγωνο  με τον Ποσειδώνα  την βοήθησε  στην ανάγκη της να επικοινωνήσει να εκφράσει τη δημιουργικότητά της αλλά και μέσα από την μεταβλητή , προσαρμόσιμη και έξυπνη  φύση της να βρίσκει  τρόπους  να ξεπερνάει τυχόν δυσκολίες .Επίσης  της ταιριάζουν όλα τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την επικοινωνία με το κοινό. Η σύνοδος Ερμή –Άρη επίσης είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό για το ταλέντο της συγγραφής  ενώ η σύνοδος Αφροδίτης-Πλούτωνα της δίνει ένα εκρηκτικό ταπεραμέντο και μια παθιασμένη προσωπικότητα ενώ σε εξάγωνο επίσης με τον Ποσειδώνα της δίνει και τον τίτλο της οραματίστριας. Έντονη αγάπη για τα παιδιά που θα μπορούσε κατά κάποιο τρόπο και αλληγορικά να θυσιαστεί για αυτά ενώ δεν αποκλείεται τα βιβλία της να ασχολούνται με θέματα παιδιών.

Το ευαίσθητο σημείο του χάρτη της Χρυσηίδας είναι ότι πολλές φορές ίσως προβάλλει λίγο περισσότερο τον εγωϊσμό της ή ίσως κάποιες άλλες να νιώθει ανώτερη από κάποιους ανθρώπους ή να είναι αρκετά προκλητική. Είναι κάτι που μπορεί να διαχειριστεί αφού η Σελήνη της είναι αρκετά ενεργή και έχει αυτό που λέμε συναισθηματική νοημοσύνη και οποιαδήποτε τάση  του εαυτού της να υπερισχύσει πάντα ισορροπείτε από τα συναισθήματά της.

Εδώ και τρία χρόνια ίσως να έχει κάποιες δυσκολίες και ανατροπές στη ζωή της που τις αντιμετωπίζει με υπομονή και διπλωματία  ωστόσο θα συνεχίσουν άλλα τρία χρόνια και  μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος η δημοτικότητά της θα απογειωθεί.

Είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει με την φαντασία της και τη δημιουργικότητά της  και της ευχόμαστε να εμπνέεται ώστε να ταξιδεύουμε κι εμείς μέσα από την δικούς της δρόμους και τους δικούς της τρόπους δημιουργικής διαφυγής.

1X M

Η βασίλισσα των best sellers

Η  Χρυσηίδα Δημουλίδου, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι γνωστή στον κόσμο της λογοτεχνίας και, όχι μόνο. Πριν από μια επταετία της είχα κάνει μια συνέντευξη έχοντας ενθουσιαστεί που μια γοητευτική γυναίκα έχει παράλληλα και «αντρικό» μυαλό  δίχως να  διστάζει να πει τη γνώμη της και να τα βάλει με δυνατούς.

Με την έκδοση του καινούργιου της βιβλίου, το αστυνομικό θρίλερ «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ Νάνου», βρέθηκε ακόμη μια φορά στην κορυφή της των best sellers. Της ζήτησα να τα ξαναπούμε και να μιλήσουμε όχι μόνο για το βιβλίο αλλά και για κάποιες δηλώσεις της που καλώς ή κακώς εξόργισαν κάποιους που της έκαναν λεκτικές επιθέσεις και έφθασαν μέχρι να γίνουν απειλές κατά της ζωής της.

Συνέντευξη ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Χρυσηίδα μου που σε πετυχαίνω;
Γειά σου Νίκο μου, στο σπίτι μου στην Μύκονο.

Πως  είναι τα πράγματα φέτος στο νησί με τον κορονοϊό; Γενικά πως τα περνάς εκεί;
Είναι λίγο καλύτερα από πέρυσι, ο κόσμος είναι πιο χαλαρός αλλά γενικά προσέχουν όλοι. Εγώ προσωπικά ασχολούμαι όπως πάντα με το σπίτι και τον κήπο μου, κάνω κανονική δουλειά κηπουρού, διαβάζω, γράφω και κάπου-κάπου κάνω βολτίτσα στη Χώρα, έτσι για να δω ένα άνθρωπο, να μιλήσω. Μπορεί να μη φαίνεται, όμως η ζωή μου εδώ είναι απλή δίχως τα τρελά γλέντια του παρελθόντος, όχι γιατί το επιβάλει ο κορονοϊός, αλλά επειδή κι εγώ αναζητώ πιο ήρεμα πράγματα.

241620585 10158908523034733 3077604679375681118 n

Διάβασα πρόσφατα μια πολύ αιχμηρή συνέντευξη σου  όπου τα λες χύμα και τσουβαλάτα ως συνήθως. Σ’ αρέσει να προκαλείς ή απλά θέλεις να βάζεις τα πράγματα στην θέση τους;
Το μόνο που ΔΕΝ θέλω είναι να προκαλώ. Δεν το ήθελα ποτέ αλλά με αναγκάζουν να είμαι αιχμηρή. Ότι γράφω γίνεται συνειδητά και αν κάποιοι δεν ομιλούν καλά τα Ελληνικά και αδυνατούν να  καταλαβαίνουν το βαθύτερο νόημα του λόγου μου ή παραποιούν επίτηδες τα λεγόμενά μου, δεν ευθύνομαι εγώ. Βρίσκομαι πλέον σε φάση πλήρους ωριμότητας και τα comme Il faux τα κρατώ για τα επίσημα σαλόνια. Όταν με ενοχλεί κάτι θα πω την άποψη μου όπως θα μίλαγα σ’ ένα φίλο, δίχως ενδοιασμούς. Κι αν κάποιοι με προκαλέσουν, δεν θα διστάσω να κατέβω στο δικό τους επίπεδο και να τους απαντήσω στη δική τους γλώσσα  γιατί είναι η μόνη που αντιλαμβάνονται.

Όπως κι εσύ γνωρίζεις, πολύς κόσμος  εξοργίστηκε μαζί σου όταν τοποθετήθηκες  δημόσια υπέρ της εκδοχής της «εν βρασμώ ψυχής» τέλεσης της δολοφονίας της Καρολάιν από τον καθ’ ομολογίαν δράστη – τον σύζυγο της…
Είδες ακόμη κι εσύ ένας έξυπνος άνθρωπος με πείρα, επαναλαμβάνεις τις βλακείες που λένε δίχως να έχεις διαβάσει αυτά που έγραψα εγώ. Αν τα διάβαζες, θα διαπίστωνες πως ποτέ μου δεν πήρα το μέρος του δολοφόνου, ούτε γι αστείο.

42299663 10156319760014733 2071986511007449088 o

Γιατί τότε έγινε αυτός ο κακός χαμός ώστε να φτάσουν να κάνουν μέχρι και απειλές κατά της ζωής σου;
Διότι όταν ένας εγκέφαλος είναι «καμένος» ή εμμονικός, γίνεται και επικίνδυνος. Γιατί κάποιοι με έχουν «στόχο». Σηκώθηκε μια αναίτια θύελλα κατηγοριών εναντίον μου, παραβλέποντας όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις μου και ξεκίνησε μια επίθεση άνευ προηγουμένου. Έτσι παρασύροντας και άλλους που δεν είχαν ιδέα ποια είμαι, οι περισσότεροι troll, άρχισαν να με βρίζουν και να απειλούν την ζωή μου. Κι ενώ έκανα εκ νέου ανάρτηση με τα link όλων των προηγούμενων αναρτήσεων μου κατά του δολοφόνου στην επίσημη σελίδα μου ΕΔΩ https://www.facebook.com/photo/?fbid=347215426762871&set=a.488700298132573 Ουδείς μπήκε στον κόπο να τα διαβάσει κι αν τα διάβασε, τα αγνόησε. Άσε που τα περισσότερο υβριστικά σχόλια δεν ήταν για τον δολοφόνο αλλά αφορούσαν τα βιβλία μου που είναι για… πέταμα. Με τα βιβλία είχαν θέμα όχι τον δολοφόνο, επιδιώκοντας να καταποντιστεί το νέο μου βιβλίο.

Και έγραψαν ότι κάνεις “ξέπλυμα” του δολοφόνου;
Ξέρεις τι θα πει ξέπλυμα δολοφόνου; Ότι γνωρίζω από πρώτο χέρι πως ο δείνα διέπραξε φόνο και τον καλύπτω δηλώνοντας ευθαρσώς ότι είναι αθώος. Εγώ δεν κάλυψα κανένα, μίλησα βάση γεγονότων και γνώσεων που έχω αφού ασχολούμαι με το έγκλημα εδώ και χρόνια, έχω παρακολουθήσει μαθήματα  κοινωνικής συμπεριφοράς και body language, έχω διαβάσει σχεδόν όλες τις βιογραφίες των πιο επικίνδυνων παγκοσμίως serial killers και όλα αυτά  πριν αρχίσω να γράφω, πάντα με ενδιέφερε η σκοτεινή πλευρά ενός μυαλού. Αν την επίμαχη ανάρτηση την έκανε κάποιος άλλος, κανείς δεν θα έδινε σημασία. Δεν είναι τι γράφω, αλλά ότι το υπογράφω εγώ…

Όλο αυτό που έγινε σε ανάγκασε να ματαιώσεις και κάποιες εκδηλώσεις για την παρουσίαση του βιβλίου σου γιατί όπως είπες δέχτηκες απειλές για την ζωή σου. Δηλαδή;
Τόσο εγώ όσο και ο εκδοτικός μου οίκος «Ψυχογιός» δεχτήκαμε τέτοια λυσσαλέα λεκτική επίθεση που τα έχασα γιατί κατάλαβα πως είχα να κάνω πλέον με μια παράνοια και με εν δυνάμει επικινδύνους ανθρώπους. Έχω  φωτογραφήσει όλα τα μηνύματα μαζί με τα προφίλ τους, ψεύτικα ή αληθινά και τα έχει η δικηγόρος μου. Μετά από σκέψη και  τη σύμφωνη γνώμη του εκδοτικού, ματαίωσα την πτήση μου στην Θεσσαλονίκη μαζί και την παρουσίαση μου στην έκθεση βιβλίου, όπως και τον γάμο του αγαπημένου μου ανιψιού στις Σέρρες, φοβούμενη για τραμπουκισμούς.

40239091 10156261310449733 458197483483299840 n Αντιγραφή

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε κάποιο σημείο του βιβλίου σου τα βάζεις και με την Σαλαμίνα και τον κόσμο που ζει ή παραθερίζει εκεί, με αποτέλεσμα να είσαι persona non grata  δηλαδή πρόσωπο ανεπιθύμητο για το νησί. Γιατί σε πείραξε η Σαλαμίνα που είναι ένα ταλαίπωρο νησί που κάνουν τις διακοπές τους κυρίως οι φτωχοί κάτοικοι της Β’ Πειραιά;
Ευτυχώς που συνέβη και αυτό για να αντιληφθεί επιτέλους κόσμος πως  είμαι «στόχος» συκοφαντίας, διότι παρόμοιο ρεπορτάζ δεν έχει γίνει στα παγκόσμια ειδησεογραφικά χρονικά, ένας συγγραφέας να κατηγορηθεί για λόγια και πράξεις των ηρώων του. Είμαστε τελικά «ξεχωριστός» λαός …

Δηλαδή;
Με το νησί δεν έχω απολύτως τίποτε, καμιά άσχημη γνώμη, το αντίθετο. Δεν κατηγόρησα ποτέ την Σαλαμίνα, εγώ. Απλά, ένα πρόσωπο στο βιβλίο μου, η Ράνια Καλλιγέρη, λέει σε 3 μόνο σειρές πως δεν θέλει να πάει διακοπές στην Σαλαμίνα επειδή εκεί πηγαίνουν οικογένειες με ταπεράκια στην παραλία. Και να φανταστείς το έγραψα για να την κάνω αντιπαθή στο αναγνωστικό κοινό. Ε, βγήκε η εφημερίδα «Espresso» και με έκανε πρωτοσέλιδο, με πηγαίους τίτλους πως η σνομπ μπεστ-σελερίστρια Δημουλίδου είναι persona non grata στη Σαλαμίνα και ζήτησε μάλιστα να πει τη γνώμη της και η Πρόεδρος Συλλόγου Εμπόρων  της Σαλαμίνας που με τη σειρά της με κατηγόρησε ότι έπληξα εμπορικά το νησί. Παράβλεψαν άπαντες τα πολύ σημαντικά μηνύματα του βιβλίου κι έμειναν στα ταπεράκια με τα κεφτεδάκια. Τι πιο ωραίο να τρως τα δικά σου κεφτεδάκια από ταπεράκια, δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται το κακό.

Και τελικά τι έγινε;
Μίλησα και με την πρόεδρο του συλλόγου εμπόρων και με τον δήμαρχο του νησιού, τον κύριο Γιώργο Παναγόπουλο, ο άνθρωπος κόντεψε να βάλει τα γέλια με αυτά που άκουσε – και ως δικηγόρος που είναι – πήρε φυσικά το μέρος μου και με κάλεσε στο νησί. Επίσης μίλησα με τον δημοσιογράφο που έκανε το ρεπορτάζ στην εφημερίδα και αφού του εξήγησα, τον παρακάλεσα να επανορθώσουν και να ζητήσουν συγγνώμη. Δεν το έκαναν, οπότε αποστέλλω εξώδικο και, αν δεν απολογηθούν για την προσβολή που μου έγινε, θα πάμε δικαστικά με χρηματική αποζημίωση που θα δοθεί η μισή στους πληγέντες της Ευβοίας και άλλη μισή στην κόρη της Καρολάιν διότι έκαναν αναφορές, δύο φορές, πάνω στο θέμα των Γλυκών Νερών, όπου εμμέσως πλην σαφώς μιλούν για ξέπλυμα δολοφόνου. Και όποιος τολμήσει να με κατηγορήσει ψευδώς, πλέον θα με βρίσκει μπροστά του!

241661457 10158908522254733 2692131877692160214 n

Είσαι περίπου 25 χρόνια στο χώρο των εκδόσεων και έχεις βγάλει πολλά βιβλία. Δουλεύεις πολύ κι’ έχεις ασχοληθεί με μυθιστορήματα αστυνομικά, κοινωνικά, κωμωδίες, δοκίμια, ποίηση, παιδικά μέχρι και θεατρικά έργα και σενάρια έχεις γράψει. Τι είναι αυτό που σε γοητεύει στην συγγραφή;
Είναι έρωτας με πάθος, δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Είναι αυτό που παθαίνει ένας άνθρωπος όταν βρίσκει τον μεγάλο έρωτα της ζωής του και τρελαίνεται όταν είναι μαζί του και υποφέρει όταν δεν είναι μαζί. Όταν γράφω μεταφέρομαι σε άλλη διάσταση, όλα όσα κάνουν οι ήρωες τα βιώνω κι εγώ παίζοντας όλους τους ρόλους με την ίδια ένταση, τον καλό ή κακό χαρακτήρα, το θύμα, τον δολοφόνο, την μάνα ή το παιδί. Αν δεν μπω στον ρόλο δεν μπορώ να αποδώσω, δεν υπάρχει η ένταση που θέλω, φαίνεται ψεύτικο.

Είναι αλήθεια πως η μεταγραφή σου στις εκδόσεις Ψυχογιός ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή στον χώρο του Ελληνικού βιβλίου;
Ναι, ήταν, με την διαφορά πως εγώ χρυσοπλήρωσα αυτή τη μεταγραφή (γέλια). Για να καταλάβεις από τον εκδότη δεν πήρα ούτε ένα σεντ για να συνεργαστώ μαζί του. Καμία προκαταβολή και τα ποσοστά που μου δόθηκαν ήταν  κατά 5% λιγότερα από εκείνα που έπαιρνα στον πρώτο εκδότη μου. Πληρώθηκα μήνες μετά την έκδοση του βιβλίου μου σύμφωνα με το συμβόλαιό μου και όλα αυτά τα χρόνια που συνεργαζόμαστε δεν πήρα ποτέ προκαταβολή για κανένα έργο που παρέδωσα. Αντίθετα χρυσοπλήρωσα δικηγόρους διότι  ο πρώτος εκδοτικός, μου έκανε δικαστήρια – επειδή  έφυγα – που  κράτησαν 9 χρόνια. Τα κέρδισα όλα. Αλλά είπαμε ο κόσμος ότι διαβάζει το πιστεύει, μάλιστα με κατηγόρησε τότε κάποια δημοσιογράφος πως θεωρώ την συγγραφή ποδόσφαιρο και απαιτώ για μεταγραφές, τεράστια ποσά. Αυτοί είμαστε οι Έλληνες, απληροφόρητοι, ανεύθυνοι, με το κατηγορώ στο στόμα. Είμαι  πολύ υπερήφανη που δεν ανήκω σ’ αυτή την κατηγορία, είμαι ένας πολύ πειθαρχημένος άνθρωπος και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι συνεργάτες και φίλοι, εργασιομανής και τυπική, σε σημείο κακουργήματος. Δεν ζήλεψα ποτέ την επιτυχία του άλλου, αντίθετα τον θαύμασα και προσπάθησα να μιμηθώ. Ούτε λεφτά του άλλου και παλάτια ζήλεψα, ούτε την καλή του τύχη και αναγνώριση. Ο καθένας έχει τη δική του πορεία και πληρώνει το ανάλογο  τίμημα. Γι’ αυτό έφτασα εδώ που έφθασα ολομόναχη, από το μηδέν. Τίποτε δεν είναι τυχαίο, δεν φτάνει μόνο ένα απλό ταλέντο, θέλει δουλειά, συνεχόμενη και πολύ σκληρή δουλειά.

241648181 10158908536799733 4827584691337821996 n

Φαντάζομαι πως η καραντίνα λόγω της πανδημίας και η απομόνωση μας στα σπίτια μας ήταν η καλύτερη σου έτσι; Μπόρεσες να συγκεντρωθείς και να γράψεις;
Βομβαρδισμός να γίνεται, σε μπουντρούμι να με κλείσεις, εγώ θα γράψω…σου είπα μεταφέρομαι σε άλλη διάσταση. Όμως επειδή είχα άπλετο χρόνο κι ενώ δεν είχα σκοπό να παραδώσω βιβλίο, έγραψα δύο, «Το Ραγισμένο Είδωλο» και «Το Παιχνίδι του Νάνου» που έχουν πια εκδοθεί.

Το έκανες το εμβόλιο;
Ναι, το έκανα αν και αρχικά ήμουν διστακτική. Δεν γινόταν διαφορετικά. Η ιδέα των απαγορευτικών μέτρων με ενοχλούσε πολύ. Ύστερα άρχισαν να πεθαίνουν ξαφνικά από τον ίο άνθρωποι που γνώριζα ενώ ήταν πολύ καλά στην υγεία τους.

38888177 10156221666619733 1499137078875652096 o

Τα καινούργια μέτρα για την νέα σεζόν, τα άκουσες; Τι έχεις να πεις που δεν είπαν τίποτα για τις εκκλησίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς κτλ. ενώ πάλι τα έβαλαν με την εστίαση και τους χώρους της τέχνης…
Νίκο μου, ειλικρινά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά πάνω σε κάποια θέματα που δεν μπορώ να τα καταλάβω. Πχ κατά την διάρκεια της καραντίνας στα σουπερμάρκετ γινόταν συνωστισμός την ίδια στιγμή που τα γυμναστήρια που είναι για μένα ναός υγείας και καθαριότητας, έμειναν κλειστά σχεδόν ένα χρόνο. Αυτό ήταν παραλογισμός.

Πολιτικά που ανήκεις; Είσαι στον συντηρητικό ή τον προοδευτικό χώρο;
Πάντα ήμουν ένα ελεύθερο πνεύμα αλλά με βαθιά συντηρητική βάση μέσα του…

Πες μας λίγα πράγματα για σένα και την καθημερινότητα σου. Πας σουπερμάρκετ, βάζεις πλυντήριο, σιδερώνεις, έχεις σχέση, έχεις φυτά, κατοικίδιο;
Είμαι πολλές γυναίκες μαζί και περνάμε μια χαρά. Άλλη είναι στον κήπο να σκαλίζει και να φυτεύει, άλλη κάνει το νοικοκυριό, η άλλη διαβάζει και γράφει, άλλη είναι έξω και βολτάρει…Κάθε μέρα είμαι διαφορετική. Δεν έχω πρόγραμμα, μπορεί να τα κάνω όλα μαζί ή απολύτως τίποτε. Ζώα είχα πάντα αλλά τελευταία επειδή έχασα κάποια και έχω πάθει, δεν θέλω να συνδεθώ ξανά, αλλά φροντίζω αδέσποτα και έχουμε 3 γάτες μόνιμες στην πολυκατοικία στην Αθήνα, επίσης φροντίζω τα αδέσποτα στη Μύκονο και Σέρρες γιατί διαμένω και στα 3 αυτά μέρη.

1 M

Η αστρολογία σ’ αρέσει, παρακολουθείς τα ζώδια;
Όχι μόνο τα ζώδια, αλλά κυρίως τους πλανήτες. Μ’ αρέσει τόσο πολύ η αστρολογία που απ’ αυτά που ξέρω, άνετα θα μπορούσα να γίνω αστρολόγος. (γέλια)

Χαίρομαι και ανυπομονώ να διαβάσεις τον χάρτη που σου φτιάξαμε. Διάβασα μια ανάρτηση σου και έσκασα στα γέλια. Είπα μέσα μου, “είναι θεά η γυναίκα”. Λέω για το: Ηλικιακά, έχω κλείσει τα «μικροδείχνω» κι έχω μπει στα «δε σου φαίνεται». Χαχαχαχαχα! Σου αρέσει που μεγαλώνεις;
Κοίτα, δεν μπορώ να πω πως τρελαίνομαι που «σουφρώνω» αλλά το παλεύω. Στην τελική, η υγεία είναι το πιο σημαντικό από όλα. Όμως εκείνο που μου αρέσει πολύ είναι το μυαλό που έχω τώρα και ο τρόπος που σκέφτομαι, πως αντιλαμβάνομαι τις προθέσεις κάποιου πριν καν εκείνος τις σκεφτεί, όμως δε μιλάω, κάνω τη χαζή, μέχρι να πάρω ανάποδες…

71402680 10157165749324733 4751170755016785920 n

Φίλους έχεις; Μιλάω για αληθινούς φίλους, που μαζί τους λες τα πάντα, ακόμα και το πιο καλά κρυμμένα μυστικά…
Ναι υπάρχουν 5 άνθρωποι όμως γενικά εδώ έχουμε ένα θεματάκι. Κάποτε, νεότερη, πίστευα πως είχα φίλους, πολλούς φίλους. Μεγαλώνοντας άρχισα να ανακαλύπτω πως ήταν γνωστοί, μη σου πω και εχθροί κι άρχισα να κλείνω πόρτες. Τώρα πια εμπιστεύομαι ελάχιστα άτομα, έχω μαζευτεί κι εγώ πολύ…Φίλο θεωρώ τον αδελφό μου που έχει τρέξει σε κάθε δύσκολη στιγμή μου και είναι εκεί να με ακούσει και να με αποδεχτεί με όλα τα λάθη μου. Τέτοιους φίλους θέλω.

Τελειώνοντας, και επειδή ξέρω πως το μυαλό σου δουλεύει ασταμάτητα, πες μου – έστω κάτι λίγο – με τι θα καταπιαστείς στο επόμενο βιβλίο σου; Θα είναι ερωτικό, κοινωνικό…
Υπήρχαν δύο ιδέες στο μυαλό μου, όμως από προχθές έγιναν τρεις. Εδώ και μέρες ερχόταν στο μυαλό μου ένα γυναικείο ξένο όνομα, Αμπιγκέλ και δεν μπορούσα να καταλάβω τον λόγο, είναι και σπάνιο όνομα. Μέχρι που προχθές, βλέποντας ένα ντοκιμαντέρ για κάτι ανασκαφές σε κάποιο νησί,  ήρθε η Αμπιγκέλ, η νέα ηρωίδα μου, μου χτύπησε την πόρτα και μου μίλησε για ένα μυστηριώδες νησί. Και από το πουθενά μου ήρθε κατεβατό ολόκληρη ιστορία του βιβλίου. Έγραψα μάλιστα και τον σκελετό. Δεν επιλέγω εγώ τους ήρωες μου εκείνοι έρχονται και με βρίσκουν. Δεν βιάζομαι όμως να ολοκληρώσω κάτι…

ΜΥΚΟΝΟΣ 2021.

SHORTBIO: Η Χρυσηίδα Δημουλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Μόλις αποφοίτησε, ήρθε στην Αθήνα και φοίτησε στην σχολή Αεροσυνοδών την Α.S.T. Αμέσως μετά προσλήφθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Το 1997 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις Λιβάνη και μέχρι το 2008 εξέδωσε 18 έργα. Από το 2009 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με τις εκδόσεις Ψυχογιός όπου έχει εκδώσει συνολικά πάνω 15 έργα και με τις εκδόσεις Διάπλαση στην έκδοση παιδικών παραμυθιών. Όλα της τα βιβλία έχουν γίνει bestsellers. Είναι φανατική ζωόφιλος και οικολόγος και θεωρεί ότι τα παιδιά είναι η μοναδική ελπίδα για ένα ειρηνικό αύριο, αρκεί να γαλουχηθούν σωστά. Μότο της: «Σπίτι χωρίς βιβλία, δωμάτιο δίχως παράθυρα».

  • ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την κ. Δημουλίδου για την παραχώρηση των φωτογραφιών από τις προσωπικές της στιγμές φέτος στην Μύκονο.


Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Μπέττυ Μαγγίρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ένα γκριζογάλανο αστέρι που λάμπει επάνω από μια καθαρή λίμνη Η Μπέττυ Μαγγίρα είν ...

Βίκυ Κάβουρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, μυστηριώδης, με έντονη & δυνατή προσωπικότητα. Η Βίκυ Κάβουρα είναι  ...

Φωτεινή Μπαξεβάνη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ζακέτα να πάρεις… Η Φωτεινή Μπαξεβάνη είναι μια από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς τη ...

Λάκης Γαβαλάς

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια εκκεντρική φιγούρα με απίστευτο χιούμορ και ανατροπές. Τον Λάκη Γαβαλά τον γνω ...

Σπύρος Μπιμπίλας

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ανεξάρτητη φύση & λάτρης της δικαιοσύνης Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι πάρα πολλά χρό ...

Ηρώ Λεχουρίτη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια ανύπαντρη μητέρα, ανεξάρτητη και διαρκώς σκεπτόμενη. Η Ηρώ είναι μια καταξιωμέ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!