Λάκης Γαβαλάς


Μια εκκεντρική φιγούρα με απίστευτο χιούμορ και ανατροπές.

Τον Λάκη Γαβαλά τον γνωρίζουμε μέσα από την μεγάλη δημιουργικότητά του στο χώρο της μόδας – ως επιχειρηματία και σχεδιαστή. Ωστόσο το ταλέντο είναι κάτι που κουβαλάει από την ώρα που γεννήθηκε και θα μπορούσε να ασχοληθεί ακόμη και με όλα τα είδη τέχνης και να επιτύχει.

Ο αστρολογικός του χάρτης από την Άσπα Κούτρα.

Ο Λάκης Γαβαλάς έχει γεννηθεί με τον Ήλιο του στο ζώδιο του Λέοντα που βρίσκεται  σε διπλή θετικότητα αφού βρίσκεται στον 5ο του οίκο  και φωτίζει πολύ δυνατά τον χώρο της δημιουργίας της καλλιτεχνικότητας αλλά και της έμπνευσης. Λαμπερός, δυνατός και περήφανος είχε όλες τις δυνατότητες για να φτάσει ψηλά. Ωστόσο μαζί με τον Ήλιο βρίσκονται άλλοι τρεις πλανήτες που δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη έκφρασης μέσω της δημιουργίας αλλά και της διάθεσης να ζήσει μέσα από τα δημιουργήματά του. Ο Ήλιος σε σύνοδό  με τον Πλούτωνα μας δίνει την πληροφορία ότι μπορεί να είχε έναν ισχυρό πατέρα που του μετέδωσε την δύναμη και την ανθεκτικότητα. Ενώ στη συνέχεια ο Ερμής και η Αφροδίτη του έδωσαν την έντονη καλλιτεχνική διάθεση και τον σχεδιασμό. Επίσης η σύνοδος του Ερμή με τον Πλούτωνα του δίνει την ανάγκη να βλέπει τα πράγματα πιο ουσιαστικά και εις βάθος και πολλές φορές να προτιμάει τις ουσιαστικές συζητήσεις αλλά και την βαθιά και ουσιαστική πλευρά του έρωτα. Η ίδια όψη του δίνει την ιδιότητα να έχει έντονη διαίσθηση, να μπορεί να βλέπει κάποιον άνθρωπο και να γνωρίζει την ιδιότητά του ή ακόμη κάποιες φορές να έχει εικόνες ή σκέψεις που στο μέλλον μπορεί να πραγματοποιηθούν. Το μεσοδιάστημα όλης αυτής της συσσώρευσης των πλανητών στον οίκο της τέχνης και της δημιουργικότητας  αναφέρεται σαν μοίρα ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ  και μας μιλάει για έναν άνθρωπο που μέσα από τη διανοητική του λαμπρότητα και πέρα από τις διασυνδέσεις του θα καταφέρει να διακριθεί.

Ο ωροσκόπος του βρίσκεται στον Κριό  με τον κυβερνήτη Άρη να βρίσκεται στον Σκορπιό αρκετά δυνατό να  του δίνει γενναιότητα να αντιμετωπίζει δυσκολίες ωστόσο κατά καιρούς στη ζωή του θα πρέπει να αποφύγει την παρορμητικότητα και την απολυτότητα και το πείσμα  στις κινήσεις του. Ωστόσο τον βοήθησε να ασχοληθεί με οικονομικά θέματα και να κάνει οικονομικά ανοίγματα.

Η Σελήνη του βρίσκεται στον Υδροχόο στον 11ο οίκο που του έδωσε εκκεντρικούς φίλους και γνωριμίες από το εξωτερικό ωστόσο σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ουρανό από τον 4ο του οίκο μας πληροφορεί ότι ο Λάκης Γαβαλάς ίσως να είχε αρκετές αλλαγές στο οικογενειακό του περιβάλλον, μπορεί να είχε κοντά του περισσότερο γυναίκες που έπαιξαν τον ρόλο μητρικής μορφής ενώ ίσως να μην εκπλήρωσε τα όνειρα της οικογένειάς του και να τράβηξε το δικό του μονοπάτι. Η Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό που σημαίνει ότι η οικογένειά του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξελικτική του πορεία ανεξάρτητα από τις όποιες συνθήκες.

Η σύνοδος Κρόνου-Ποσειδώνα του έδωσε την ιδιότητα να πραγματοποιεί τα σχέδιά του και να κάνει πραγματικότητα οτιδήποτε κι αν οραματίζεται ενώ ο Ποσειδώνας σε τρίγωνο με τον Βόρειο-Δεσμό τον βοήθησε επίσης στην εξέλιξή του μέσα από κάποιο είδος  τέχνης. Ωστόσο πολλές φορές μπορεί να έχει πληγωθεί από συνεργάτες και να έχει απογοητευτεί .

Το πιο σημαντικό στον χάρτη του Λάκη Γαβαλά είναι ότι υπάρχει ,όπως ονομάζεται στην αστρολογία ένα μεγάλο τετράγωνο που τον έχει κουράσει αρκετά ωστόσο του έδωσε την δυνατότητα να γίνει αρκετά δυνατός και να αντέχει. Επίσης αυτό το ίδιο τετράγωνο του έδωσε τη δυνατότητα να φτάσει πολύ ψηλά. Οι δύο αντιθέσεις ωστόσο της Σελήνης και της πολυαστρίας στον Λέοντα του δίνει πάντα την αίσθηση ότι πολεμά πάντα ανάμεσα στις δικές του ανάγκες και τις ανάγκες των άλλων ενώ η αντίθεση Άρη-Δία στον τομέα των οικονομικών του του δημιουργεί οικονομικές αντιδικίες και χάσιμο. Η λύση τού δίνεται και πιθανότατα την έχει χρησιμοποιήσει ήδη αφού η δημιουργικότητα είναι το κλειδί ,η βοήθεια από την οικογένειά του αλλά και το εξωτερικό.

Ο Ουρανός στον Ταύρο και τον τομέα των οικονομικών του εδώ και δύο χρόνια του δημιούργησε αρκετές ανατροπές καθώς και η επόμενη διετία θα είναι αρκετά κρίσιμη αφού οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού θα επηρεάσουν τα οικονομικά του που θα πρέπει να τα τακτοποιήσει ώστε να μπορέσει να ασχοληθεί στη συνέχεια με τον εαυτό του, τις σχέσεις του, τα σχέδια και τη δημιουργικότητά του και να ηρεμήσει.

Η επόμενη χρονιά θα είναι αρκετά επιβοηθητική ώστε να κάνει μια γενική τακτοποίηση στη ζωή του και την καθημερινότητά του ενώ φαίνεται ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει να δημιουργεί, θα βάλει νέες βάσεις, θα κάνει νέες συνεργασίες που θα του δώσουν μεγάλη επαγγελματική αναγνώριση και ασφάλεια. Του ευχόμαστε να συνεχίσει να είναι ο εαυτός του και να μας εκπλήσσει με την  εξαιρετική ιδιαίτερη έμπνευσή του.

75521912 10218152119049315 2509859363137519616 n M

Ένα βιβλίο με 296 σελίδες ζωής

Στα άμεσα σχέδια μου είναι να διαβάσω το βιβλίο του Γαβαλά με την αυτοβιογραφία του. Μέχρι τότε όμως, σκέφτηκα να κάνουμε μια κουβεντούλα για να μάθουμε κάποια λίγα παραπάνω πράγματα γι’ αυτόν τον ιδιαίτερα χαρισματικό άνθρωπο που η ζωή του είναι γεμάτη από ανατροπές.

Συνέντευξη στον Νίκο Μουρατίδη

Λάκη μου που σε πετυχαίνω;
Μόλις βγήκα από το τηλεοπτικό πλατό της εκπομπής της Μπέττυς Μαγγίρα.

Όπως καταλαβαίνεις σε πήρα, να μιλήσουμε για το “Λάκης Γαβαλάς loaded– το βιβλίο σου, αλλά και να μάθω τα νέα σου. Πως περνάς;
Πολύ κούραση, αλλά δεν παραπονιέμαι γιατί είμαι άνθρωπος που δεν μπορώ να κάθομαι… Μόλις γύρισα από Θεσσαλονίκη και γενικά τρέχω από την μια πόλη στην άλλη, από το ένα τηλεοπτικό κανάλι στο άλλο για το promotion του βιβλίου μου.

lakis gavalas vivlio

Διαβάζω τις αναρτήσεις σου στο Facebook και πρέπει να σου πως πέρα από ανελέητο χιούμορ διακρίνω μια βαθιά σκέψη και ωριμότητα…
Στις αναρτήσεις μου βγαίνει μια ωριμότητα γιατί μην ξεχνάμε ότι είμαι πλέον 70 χρονών…κι’ από ωριμότητα άλλο τίποτα. Κοιτάω μόνο μην απ’ την πολύ ωρίμανση μπαγιατέψω και με πετάξω στα σκουπίδια (γέλια)

Ήσουν πάντα έτσι ή έγινες με την πάροδο των χρόνων, πάντα τα “φιλοσοφούσες” τα πράγματα;
Πάντοτε είχα το χιούμορ, πάντα ήθελα να βλέπω τα πράγματα με την πραγματική τους διάσταση και φιλοσοφούσα τη ζωή, όχι τα πράγματα.

Πότε σκέφτηκες να γράψεις τα απομνημονεύματα σου – σε ποια χρονική στιγμή;
Το σκέφτηκα όταν ήμουνα 50 χρονών, το άφησα, πήγα 60 το ξανασκέφτηκα και τώρα στα 70 είπα ας προλάβω να τα γράψω τελικά…

Πόσο καιρού σου πήρε να συγκεντρώσεις όλες τις μνήμες του παρελθόντος;
Μου πήρε οχτώ μήνες για να το φτιάξω μαζί με την Μαρία Βόλλη η οποία σκάλισε και βρήκε πολλές συνεντεύξεις, πολλά στοιχεία για μένα, για να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Σε πόσες σελίδες χώρεσε η ζωή σου;
Το βιβλίο είναι 296 σελίδες και γράφει μέσα, από την παιδική μου ηλικία μέχρι και σήμερα.

Δεν το έχω πάρει ακόμα, έχεις βάλει και φωτογραφίες; Είναι δηλαδή σαν αυτοβιογραφία – λεύκωμα;
Είναι μια αυτοβιογραφία και όχι λεύκωμα. Έχει μόνο έξι σελίδες φωτογραφίες.

lakis gavalas vivlio M

Ο πρώτος άνθρωπος που το διάβασε πέρα από σένα και τον εκδοτικό σου οίκο, ποιος ήταν;
Ο πρώτος άνθρωπος που το διάβασε ήταν ένας διανοούμενος κύριος, φίλος των κοριτσιών που έχουν τις εκδόσεις Άγκυρα και μου είπαν ότι ξενύχτησε για να το τελειώσει και ότι δεν περίμενε ότι θα έχει ένα τόσο υπέροχο περιεχόμενο.

Φαντάζομαι όταν άρχισες να συγκεντρώνεις τις αναμνήσεις σου πέρασες απ’ όλα τα στάδια. Από νοσταλγία και χαμόγελο μέχρι πιο δύσκολες καταστάσεις – τραυματικές. Πως ήταν όλο αυτό το “ταξίδι”;
Με το βιβλίο μου ήρθαν μνήμες και χαρούμενων πραγμάτων, και δυσκολιών αλλά και πάρα πολλά delete. Γιατί πρέπει να ξέρεις πως εγώ τη ζωή μου, την ζω με τα delete. Σβήνω και τα καλά και τα κακά, γιατί ξέρω ότι πάντα θα έρθει ένα χειρότερο όπως και ένα πολύ καλύτερο.

Ήσουν πάντα εκκεντρικός και “αιχμηρός” στην εμφάνιση και στην συμπεριφορά σου, πιστεύω όμως ότι απ’ όταν ξεκίνησες να κάνεις τηλεόραση το απογείωσες το θέμα…
Δεν θα έλεγα ότι είμαι αιχμηρός αλλά μία μηχανή που φτιάχνει κιμά χα χα… Μιλάω και φέρομαι όπως αισθάνομαι και θεωρώ ότι είμαι πάντοτε πάρα πολύ ευγενικός, συγκροτημένος και πειθαρχημένος.

90089847 127054805538445 8813328307939407456 n 822x984

Λέγοντας σε διάφορους φίλους και φίλες ότι θα σου κάνω συνέντευξη, άκουσα πολλά. Μία μου είπε: “Από τις συνεντεύξεις του, τον έχω λατρέψει”. Τι λες στις συνεντεύξεις σου;
Ευχαριστώ τους φίλους σου και τις φίλες σου. Εγώ θεωρώ ότι το χιούμορ διέπει την ζωή μου. Αν δεν είχα κι’ αυτό, αυτή τη στιγμή θα είχα αφήσει τα κόκκαλα μου σε κάποιο κοιμητήριο, αφού τότε η αποτέφρωση ακόμη δεν ήταν δεκτή στην Ελλάδα.

Μια άλλη μου είπε να σε ρωτήσω όλα αυτά τα ρούχα, τα καπέλα και τα αξεσουάρ είναι δικά σου, ή τα δανείζεσαι και μετά τα επιστρέφεις;
Τα ρούχα, τα καπέλα και τα αξεσουάρ φυλάσσονται άλλες φορές στοιβαγμένα στην ντουλάπα κι άλλες φορές μεγαλοπρεπώς επάνω μου. Τα αγαπώ όλα και θεωρώ ότι κι αυτά με αγαπούν, γι’ αυτό δεν θέλω να δώσω τίποτα απ’ όλα αυτά.

216825242 4257672750942847 2188578117370024053 n

Η όλη περιπέτεια που είχες με την εφορία, αντί να σε κάνει αντιπαθή, σε έκανε τρομερά συμπαθή. Που το αποδίδεις;
Η εφορία και η καταδίκη χωρίς να το καταλάβουν ήταν οι καλύτερές μου φίλες. Με αυτές πορεύτηκα 15 μήνες στην φυλακή και τώρα μετά από 10 χρόνια πορεύομαι μαζί τους. Την εφορία την έκανα ευφορία και την φυλακή την έκανα φιλάκι!

Η φράση σου πάντως “Δεν είμαι φοροφυγάς, είμαι φοροοφειλέτης”, ήταν καθοριστική. Έβαλε τα πράγματα στην θέση τους. Εκεί νομίζω κατάλαβε ο κόσμος τι συμβαίνει. Αισθάνθηκες πως ήσουν εξιλαστήριο θύμα;
Ναι όντως δεν είμαι φοροφυγάς και δεν θα μπορούσα να το κάνω. Είμαι φοροοφειλέτης αλλά καταδικάζω όλους αυτούς που μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο. Και οι τότε αλλά και οι σήμερα το ίδιο έκαναν και κάνουν. Δεν βλέπω καμία βελτίωση. Και κάτι ακόμα. Ο.Κ να πληρώνουμε ότι μας αναλογεί, αλλά απαιτούμε να έχουμε και παιδεία, και περίθαλψη και όλα τα άλλα…

Περνούσα τις προάλλες από την Αττική οδό, και είδα τις εγκαταστάσεις της εταιρίας σου, έρημες βέβαια, αλλά ακόμα στην θέση τους και η επιγραφή LAKIS GAVALAS στην είσοδο. Τι έγινε μ’ αυτό το θέμα;
Όλοι όσοι περνούν από την Αττική οδό αυτό μου λένε. Για το κτήμα της Κάντζας με τα 40 στρέμματα + 20.000 τετραγωνικά το οίκημα. Αλλά εντάξει… σκέφτομαι και κάποιους άλλους που είχανε σπίτια εδώ και εκεί και τελικά καταλήξανε σε μία αίθουσα εντατικής θεραπείας ή κάποιοι άλλοι στα πευκάκια…

Το γεγονός ότι στράφηκες στην τηλεόραση ήταν κάτι σαν διέξοδος για σένα; Τι σου πρόσφερε;
Η τηλεόραση ή ακόμη και το θέατρο που θα κάνω τώρα ένα μονόλογο, είναι κάτι που δημιουργεί η αισιοδοξία μου για τη ζωή. Από την άλλη, όλη αυτή η αγάπη του κόσμου με κάποιο τρόπο πρέπει να εξαργυρώνεται.

gavalas2

Έκανες διάφορες εμφανίσεις. Από talk show δικό σου, μέχρι guest σε σίριαλ και κριτής και παιχνίδια. Ποιο απ’ όλα αυτά σου άρεσε περισσότερο;
Έκανα πάρα πολλά ναι. Πρώτα απ’ όλα ξεκίνησα στην Ιταλική RAI με το show της Ραφαέλα Καρά και έπειτα τα έκανα όλα όπως λες. Περισσότερο μου άρεσε το Fab5.

Επίσης μετά από πάρα πολλά χρόνια από τότε που παράτησες τον χορό, ξανανέβηκες στο θεατρικό σανίδι, παίζοντας στο “Κλουβί με τις τρελές”. Πως ήταν η εμπειρία;
“Το κλουβί με τις τρελές” ανέβηκε και κατέβηκε σαν να ήταν ασανσέρ πλέον και όχι κλουβί, οπότε δεν έχω να πω πολλά γι’ αυτό… (γέλια)

Στην προσωπική σου ζωή πως είσαι; Που ζεις, γυμνάζεσαι, μαγειρεύεις, έχεις κατοικίδιο, πας σουπερμάρκετ, κάνεις δουλειές σπιτιού;
Ζω στην Αθήνα στο Κολωνάκι σε ένα διαμέρισμα μικρό συγκριτικά με την βίλα που είχα των 3000 τετραγωνικών, έχω δύο σκυλιά, την Λου και τον Τέξας και μία γάτα την Eleven. Ζούμε πάρα πολύ ωραία σαν ένας μίνι ζωολογικός κήπος. Κι’ εγώ για να τα ευχαριστώ τα ζωάκια μου κάνω μία το τετράποδο και μία τον άνθρωπο.

lakhs gavalas in 1607 1

Με την αστρολογία ασχολείσαι, πιστεύεις στα ζώδια και τους πλανήτες;
Γεννήθηκα 6 Αυγούστου ημέρα του σωτήριου έτους 1952 και μάλιστα ήταν ημέρα της μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Θεωρώ ότι ακόμη δεν έχω μεταμορφωθεί σε σωτήρα, ούτε είχα σχέση με κάποιον Σωτήρη, αλλά με τον εαυτό μου που είναι σωτήριος.

Ποια νομίζεις πως ήταν η καλύτερη στιγμή στην μέχρι τώρα ζωή σου;
Η καλύτερη στιγμή στη ζωή μου ήταν όταν βγήκα από τη φυλακή που ήμουνα σούπερ fit, 69 κιλά και υπέργραμμωμένος.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ταξίδι; Εκεί που θέλεις να πηγαίνεις συνέχεια;
Στα ταξίδια δεν είμαι πολύ πιστός. Είναι φορές που θέλω να πάω με τρένο ειδικά όταν πρέπει να διασχίσω τις Άλπεις από Μιλάνο προς Ζυρίχη. Μ’ αρέσει να πηγαίνω με το αεροπλάνο όσο πιο μακριά γίνεται για να διαβάζω μέσα στην πτήση, αλλά μ’ αρέσει να κάνω και οτοστόπ σε νταλίκες…

lakis gavalas mavro kapelo

Τι αντιπαθείς φριχτά;
Αντιπαθώ φρικτά το κουδούνισμα του Cartier ρολογιού μου όταν πρέπει να μου κάνει την αφύπνιση.

Τι σ’ αρέσει τρελά;
Μου αρέσει τρελά να τρώω με τα χέρια σε ταβερνείο πάνω στη λαδόκολλα και να την εκδικούμαι, σαν να της λέω ότι εγώ λαδώνομαι πιο πολύ από αυτήν.

Πόσους φίλους έχεις;
Οι φίλοι μου στο Facebook είναι 140 χιλιάδες. Στην ζωή μου είναι 6.

PAN 0331

Με τις αδελφές σου πως είναι σήμερα οι σχέσεις σας;
Με τις αδερφές μου – αν εννοείς της οικογένειας – είναι αρκετά καλές. Με την Νότα έχω πολύ καλές σχέσεις, αλλά με την Νούλη κρατάω μία κάποια απόσταση. Έχω όμως τόσες άλλες αδερφές γύρω μου που αγαπώ πάρα πολύ…

Τελειώνοντας θέλω να σου πω να ξέρεις πως σε ζηλεύω – με την καλή έννοια – γιατί κατάφερες από ένα παιδί της συνοικίας, μόνος σου – αυτοδημιούργητα, να χτίσεις μια αυτοκρατορία, να “πέσεις” και να ξανασηκωθείς… Μεγάλη δύναμη. Πράγμα σπάνιο
Το Bungee jumping και το παραπέντε πάντα με συγκλόνιζαν στην ζωή μου. Τώρα η προπόνηση είναι, να πέσεις, να σηκωθείς, να ξαναπέσεις και να ξανασηκωθείς και μετά απ’ αυτά μπορείς και να απογειωθείς, πράγμα που μου συμβαίνει αυτή την περίοδο. Σ’ ευχαριστώ…

Λάκης Γαβαλάς 1Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Μπέττυ Μαγγίρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ένα γκριζογάλανο αστέρι που λάμπει επάνω από μια καθαρή λίμνη Η Μπέττυ Μαγγίρα είν ...

Βίκυ Κάβουρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, μυστηριώδης, με έντονη & δυνατή προσωπικότητα. Η Βίκυ Κάβουρα είναι  ...

Φωτεινή Μπαξεβάνη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ζακέτα να πάρεις… Η Φωτεινή Μπαξεβάνη είναι μια από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς τη ...

Σπύρος Μπιμπίλας

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ανεξάρτητη φύση & λάτρης της δικαιοσύνης Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι πάρα πολλά χρό ...

Χρυσηίδα Δημουλίδου

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, λαμπερή με έντονη προσωπικότητα Η Χρυσηίδα Δημουλίδου προσαρμόζεται ...

Ηρώ Λεχουρίτη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια ανύπαντρη μητέρα, ανεξάρτητη και διαρκώς σκεπτόμενη. Η Ηρώ είναι μια καταξιωμέ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!