Τα στάδια του ανθρώπου !


Ποια είναι τα ηλικιακά στάδια του ανθρώπου;

Οι αλχημιστές μέσα στους αιώνες προσπάθησαν να λύσουν διάφορα ζητήματα μεταξύ αυτών ήταν και τα στάδια που περνά ο άνθρωπος στη ζωή του και πως διαμορφώνεται.

Για την μέθοδό τους αυτή χρησιμοποίησαν τον σμαραγδένιο πίνακα του Ερμή του Τρισμέγιστου, ώστε να υπάρχει ένα επίπεδο κριτηρίων με βάση το υψηλό επίπεδο των ερμητικών κειμένων.

Στην διεξοδική μελέτη του σημαντικού συγγραφέα και μελετητή Dennis William Hauck βρίσκουμε την κατάταξη αυτή στο βιβλίο του Τhe Emerald Tablet. Εκεί λοιπόν αναφέρει ο Hauck για την αντίληψη των αλχημιστών.

Όταν φτάνουμε στην ηλικία των εφτά ετών,

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αφήσει την πληρότητα της αθωότητας και παρακολουθούμε την γέννηση του εγώ που ταράζει την προηγούμενη αρμονία μας με τον κόσμο και αυτομάτως γεννά τις αντίθετες δυνάμεις της αποτέφρωσης.

Στα δεκατέσσερα χρόνια μας αρχίζουμε να ξεπερνάμε τις δυνάμεις του ενστίκτου και του υποσυνειδήτου με μια διάλυση του εαυτού η οποία μπορεί να είναι καταστροφική.

Στην ηλικία των είκοσι ενός έχουμε ήδη βιώσει τον αποχωρισμό στην ψυχή μας, που διατηρεί τον προηγούμενο χρυσό μας στις πληγές της καθημερινής μας ζωής.

Γινόμαστε επιτυχημένοι και παρατάμε τις προσπάθειες να διατηρήσουμε την αγνότητα της παιδικής ηλικίας, για να συγκεντρωθούμε στις κοσμικές υποθέσεις.

Για πολλούς από εμάς αυτή η εγωκεντρική φάση,

Τελειώνει κάπου ανάμεσα στην ηλικία των είκοσι οχτώ και τριάντα πέντε ετών, όταν συναντάμε κάποια φιλοσοφία ή ένα πραγματικό άτομο το οποίο εκφράζει τα χαρακτηριστικά που έχουμε εγκαταλείψει για να χαθούμε στον εαυτό μας.

Αυτή η δημιουργία ενός τέλειου όντος από τα αντίθετα μέσα μας είναι η σύζευξη, που δίνει στη ζωή μας καινούργιο νόημα και κέντρο.

Πολλοί άνθρωποι όμως παραμένουν στο σημείο όπου βρίσκουν ισορροπία στη ζωή τους και νομίζουν ότι αυτό είναι το μόνο που αναζητούν.

Χάνουν το πνευματικό κίνητρο, που μπορεί να τους οδηγήσει ξανά στο χείλος, στο επόμενο βήμα της μεταμόρφωσης τους.

Πόσες ψυχές είναι παγιδευμένες σε συνεχόμενες μετενσαρκώσεις, είτε ενώ ζουν είτε μετά θάνατον, αναζητώντας αυτό το επόμενο βήμα;

Για να ξεφύγουμε από τον τροχό της επαναγέννησης,

Είτε στην κοινωνία είτε στον κόσμο, πρέπει να δεχτούμε την απόλυτη πραγματικότητα κάποιου πράγματος πέραν της δικής μας ύπαρξης και να δεσμευτούμε σε αυτό ενόσω ζούμε.

Αυτό φαίνεται να πλήττει πολλούς ανθρώπους γύρω στην ηλικία των σαράντα ή και αργότερα.

Ξαφνικά μας πλήττει η ανεπάρκεια της πνευματικής μας εκπαίδευσης και η ματαιότητα των υλικών επιδιώξεων και το μόνο που θέλουμε είναι να βρούμε πνευματική κατεύθυνση.

Αυτή είναι μια επικίνδυνη περίοδος, στην οποία πολλοί άνθρωποι παρατούν την οικογένεια τους και τη δουλειά τους για να ακολουθήσουν τον επόμενο γκουρού που θα τύχει να συναντήσουν.

Λίγοι πετυχαίνουν την αληθινή ζύμωση,

Αλλά όταν αυτή συμβαίνει γνωρίζουμε αυτομάτως ότι είναι γνήσια και εντελώς πέρα από οτιδήποτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε προηγουμένως.

Παρ’ όλο που για μερικούς από εμάς μπορεί να χρειαστεί μια ολόκληρη ζωή για να την οδηγήσουμε σωστά στην ωρίμανση και στον εξαγνισμό που ονομάζεται απόσταξη, τουλάχιστον έχουν φυτευτεί στην ψυχή μας οι σπόροι, οι οποίοι κάποια μέρα θα ωριμάσουν και θα ανθίσουν στην δόξα της τελικής σύζευξης.

Ας ελπίσουμε ότι η τελική σύζευξη θα συμβεί εγκαίρως για μας ώστε να γυρίσουμε πίσω στον κόσμο και να κάνουμε κάποιο καλό.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u