Κωνσταντίνος Χριστοφόρου

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου


Κατακτητής της κορυφής

Μεγαλόκαρδος, ευαίσθητος και δοτικός ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου είναι ένας δυναμικός Ταύρος με ωροσκόπο στο συντροφικό Ζυγό. Τόσο το ηλιακό του ζώδιο όσο και εκείνο του  ωροσκόπου του κυβερνώνται από την Αφροδίτη που βρίσκεται σε μια άβολη για εκείνη θέση, στο «πολεμικό» ζώδιο του Κριού.

Ο αστρολογικός του χάρτης από τον Γιώργο Ματσάγγο

Ο πόλεμος αποτελούσε εξάλλου από την αρχή της ζωής του μια καθημερινή συντροφιά.


αφού όπως φαίνεται από τη διάταξη του ωροσκοπίου του τίποτε δεν του χαρίστηκε. Βασικό αίτημα του ωροσκόπου στο Ζυγό είναι η αρμονία. Μέσα από αυτήν, το άτομο μπορεί να ξεδιπλώσει με μεγαλύτερη ευκολία τα ταλέντα του και να εξελιχθεί άμεσα και ομαλά. Όλα ξεκινούν από τα φώτα –Ήλιος και Σελήνη – που αναφέρονται ανάμεσα σε άλλα και στη σχέση πατέρα -μητέρας. Μια σχέση δύσκολη όπως φανερώνει η όψη 45 μοιρών (ημιτετράγωνο) στην οποία βρίσκονται τα δυο πλανητικά σώματα – αρχέτυπα, που καθορίζουν ουσιαστικά το dna μας και προσδιορίζουν την εξέλιξή μας. Με την ακριβή αντίθεση Ήλιου – Ουρανού, τον αδύναμο Κρόνο στον Καρκίνο και τον Άρη σε πτώση στο ίδιο ζώδιο (που έχει να κάνει με τις καταβολές, την οικογένεια και το σπίτι) ο Κωνσταντίνος γνωρίζει τον πόλεμο από την κούνια του, στο ίδιο του το σπίτι. Όπως θα ομολογήσει και ο ίδιος αργότερα, η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί το αγκάθι των παιδικών του χρόνων, με αιχμή του δόρατος τον πατέρα (ο πατέρας είναι ο Ήλιος αλλά και ο Κρόνος σε ένα ανδρικό ωροσκόπιο). Η θέση της Σελήνης (μητέρα, ψυχισμός) στο ζώδιο των Ιχθύων (τέχνες και ιδιαίτερα μουσική) και τα τρίγωνα Σελήνης με μεσουράνημα, Άρη και Κρόνο δίνουν τη λύση και προσφέρουν την αστρική βοήθεια!!

Ο Κωνσταντίνος είναι τραγουδιστής από τα γεννοφάσκια του.

Ο Ήλιος στον Ταύρο (λαιμός, λαρύγγι) σε σύνοδο με τον Δία τον χρίζουν μπροστάρη στο τραγούδι, ενώ ο Ποσειδώνας στον τρίτο οίκο (επικοινωνία μέσα από έμπνευση) σε αρμονία με τον Πλούτωνα στον ωροσκόπο τον καθιστούν ένα χαρισματικό δημιουργό & στιχουργό!! Στον αστρολογικό χάρτη του Κωνσταντίνου γίνεται για μια ακόμα φανερή η διέξοδος σε οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να μας ταλανίζει βραχυπρόθεσμα ή ακόμα και για χρόνια, από τον ερχομό μας στον κόσμο!! Η Σελήνη στους Ιχθύς βρίσκεται στον έκτο οίκο του Κωνσταντίνου, κάτι που σημαίνει ότι το τραγούδι και ο στίχος θα εξελισσόταν σε σχέση ζωής, μέσα από μια σοβαρή προσέγγιση και μια δύσκολη πορεία που θα τον ανύψωνε επαγγελματικά και θα τον έκανε γνωστό στο μεγάλο κοινό.

Ωστόσο Άρης και Κρόνος στο δέκατο οίκο δείχνουν για άλλη μια φορά τα «δόντια» τους. Οι καταστάσεις δεν ήταν πάντοτε βολικές και ο ήρωας μας έχει δώσει μάχες και πολέμους μέσα στον επαγγελματικό στίβο. Δυστυχώς – ή ευτυχώς – αν και ο ωροσκόπος του στο Ζυγό ή η Σελήνη στους Ιχθύς θα μπορούσαν να τον κάνουν καλό διπλωμάτη, ο Κωνσταντίνος προτιμά να δίνει και ενίοτε να χάνει μάχες παρά να ακολουθεί την πλάγια οδό της διπλωματίας του Ζυγού ή της ευελιξίας των Ιχθύων. Σε αυτό τον ωθεί και ο Ερμής του στον Ταύρο, παρέα με τους Ήλιο και Δία που τον καθιστούν αμετακίνητο στις απόψεις του και θερμό υποστηρικτή των μεγάλων αξιών της ζωής: της αγάπης, της φιλίας, της συντροφικότητας.

Στις δύσκολες στιγμές θα παίρνει θάρρος από τον εαυτό του και από την άμεση σχέση που έχει με τον φύλακα – άγγελό του

Ακόμα και όταν εκείνος δεν το γνωρίζει. Η πίστη στον εαυτό του (Ποσειδώνας) τον φέρνει πιο κοντά στη θεία φύση και έρχεται με απρόσμενους τρόπους η βοήθεια από εκεί που δεν το περιμένεις (Ήλιος – Δίας σε αντίθεση με Ουρανό). Η σταθερότητα που χαρακτηρίζει το ζώδιο του Ταύρου μπορεί να φτάνει σε επίπεδα ξεροκεφαλιάς, στο τέλος όμως δείχνει ότι ο επιμένων νικά. Νικά εμπόδια, συμπεριφορές, ανταγωνιστές. «Δέχθηκα πολλές φορές πόλεμο» θα ομολογήσει ο ίδιος, δεν θα επικοινωνήσει όμως ποτέ τη νίκη του, ίσως γιατί το ζητούμενο δεν είναι το τρόπαιο, αλλά η επικράτηση του καλού ενάντια στο κακό. Μεγάλοι σύμμαχοι στην πορεία του σύμφωνα και με το χάρτη του υπήρξαν τα αδέλφια του ήρωα μας (Ποσειδώνας στον τρίτο).

Αναφέρω τη λέξη ήρωας επανειλημμένα, κι αυτό γιατί, ο Κωνσταντίνος έχει πραγματικά ένα ηρωικό ωροσκόπιο, γεμάτο με προκλήσεις και πολέμους. Τελικά κατάφερε να σταθεί στην κορυφή και κατόρθωσε όχι μόνο να επιζήσει, αλλά να διακριθεί και να διαπρέψει στο χώρο του με σεμνότητα και με ήθος, στοιχεία που δυστυχώς σπανίζουν πλέον στην εποχή μας!

Γνωριμία εν πτήση

Τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου δεν τον γνώριζα, έως ότου συνταξιδέψουμε με την ίδια πτήση για Κύπρο. Εκεί μιλήσαμε για πρώτη φορά, και διαπίστωσα, πως δεν είναι ένας ακόμα ποπ τραγουδιστής. Βρέθηκα να κουβεντιάζω με ένα σκεπτόμενο άνθρωπο, ενημερωμένο και μορφωμένο. Γίναμε φίλοι. Καλοί φίλοι, απ΄ αυτούς που λένε τα πάντα μεταξύ τους… Μου εμπιστεύτηκε τα της γέννησης του και βλέποντας τον αστρολογικό του χάρτη, έμαθα κι΄ άλλα γι΄ αυτόν…

Συνέντευξη στον Νίκο Μουρατίδη 

 1. Κωνσταντίνε μου, έχοντας τον αστρολογικό σου χάρτη στα χέρια μου, θέλω να μου εξηγήσεις ένα σημείο που λέει, «τίποτα δεν του χαρίστηκε». Ισχύει;

Ναι, ισχύει απόλυτα. Θυμάμαι τον εαυτό μου να δουλεύει σκληρά για να κερδίσει οτιδήποτε. Δε μου κληρώθηκε τίποτα σε «λαχείο», αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Με την πάροδο του χρόνου όμως, θεωρώ ότι είναι πιο τυχερός αυτός που δουλεύει σκληρά, από αυτόν που τα παίρνει όλα μονομιάς έτοιμα. Δουλεύοντας και πετυχαίνοντας πράγματα, έχεις και ένα αίσθημα ηθικής ικανοποίησης, αυτό του αγωνιστή. Μεγάλη υπόθεση.

 1. Πιστεύεις στην αστρολογία;

Πιστεύω ναι. Παρόλο που η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι η αστρολογία στερείται επιστημονικής θεμελίωσης και την αντιμετωπίζει έως και με χλευασμό, θεωρώ ότι υπάρχει βάση στις ιδέες και στα πιστεύω της Αστρολογίας. Ο κυριότερος λόγος που με κάνει να πιστεύω είναι η ενέργεια των πλανητών, των ουρανίων σωμάτων γενικότερα, που σίγουρα επηρεάζει την ζωή στον πλανήτη μας. Ίσως είναι και αυτό το μυστήριο που κρύβει ο ουρανός και τα άστρα για τους ανθρώπους…

 1. Σε ένα άλλο σημείο λένε τα άστρα σου, ότι οι θέσεις κάποιων πλανητών δείχνουν «ταραγμένα» παιδικά χρόνια. Πράγματι;

Και αυτό ισχύει. Ήμουν και εγώ δυστυχώς ένα από τα πολλά παιδιά της ταραγμένης, έως και φουρτουνιασμένης «παιδικής θάλασσας»… Ταραγμένα παιδικά χρόνια που με ανάγκασαν να ενηλικιωθώ πιο γρήγορα.

 1. Έχεις όμως ένα ήλιο στον Ταύρο που σε σύνοδο με τον Δία – είχαν αποφασίσει για σένα και την πορεία σου στην μουσική. «Τραγουδιστής από τα γεννοφάσκια του» λέει…

Αυτό κι αν ισχύει. Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να θέλει να κάνει ή να  ασχολείται με οτιδήποτε άλλο. Στα τρεισήμισι μου χρόνια είχα πάρει το μικρόφωνο, σαν επαγγελματίας, τραγουδώντας στο γάμο του θείου μου. Κανονικό πρόγραμμα σε παρακαλώ. Χα χα χα. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο

 1. Και εντάξει τα παιδικά χρόνια, πότε σου μπήκε η ιδέα να γίνεις επαγγελματίας; Πως ξεκίνησες;

1993, στο λύκειο ακόμα και αποφασίσαμε με τους συμμαθητές μου να πάμε σε μία συναυλία του Θάνου Καλλίρη στη Λεμεσό. Παρεμπιπτόντως εγώ δεν είχα και πολύ όρεξη εκείνη την ημέρα και το σκεφτόμουν αν θα πάω. Τελικά πήγαμε και ο Θάνος κάποια στιγμή ζήτησε κάποιον από το κοινό να τραγουδήσει μαζί του την επιτυχία που είχε τότε με το Λαμπη Λιβιεράτο «Ο παλιός είναι αλλιώς». Οι συμμαθητές μου με έσπρωξαν στη σκηνή, άλλο που δεν ήθελα και εγώ. Όταν τέλειωσε το ντουέτο μου με τον Θάνο, ένας ραδιοφωνικός παραγωγός εκεί, με πλησίασε και μου είπε αν θέλω να με συστήσει σ´  δημοφιλή κύπριο σύνθετη, τον Αρίστο Μοσχοβάκη, οποίος είχε ένα από τα πιο γνωστά night club της εποχής. Εγώ είπα αμέσως ναι και έτσι ξεκίνησα ξαφνικά να δουλεύω επαγγελματικά. Λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησε το πρώτο μου τραγούδι στην Κύπρο, ο δίσκος έγινε χρυσός και σιγά-σιγά έγινα πολύ γνωστός πράγμα που με οδήγησε στην Eurovision του 1996 και μετά στην Αθήνα αφού με είδε η Άννα Βίσση και μου ζήτησε να έρθω μαζί της, στις εμφανίσεις της στο “Χάος” με το Σάκη Ρουβά.

 1. Υπάρχουν φιλίες στο χώρο των τραγουδιστών;

Υπάρχουν. Πιο εύκολα όμως εξορύσσει κάνεις πετρέλαιο στη Μεσόγειο θάλασσα,  από το να κάνει φιλίες στο χώρο μας χαχαχα. Με λίγα λόγια, σπανίζουν αλλά υπάρχουν.

 1. Και θα σε ρωτήσω ευθέως. Έδωσες πολλές «μάχες» στην καριέρα σου. Έφαγες τρικλοποδιές, ήρθες αντιμέτωπος με αυτό που λέμε «το καλό ενάντια στο κακό»;

Πολλές. Η ζήλεια και ο αθέμιτος ανταγωνισμός δυστυχώς βασιλεύουν παντού. Πολλές φορές έπρεπε να προφυλαχτώ και να γλιτώσω από άσχημες καταστάσεις, στημένα παιχνίδια, κουτσομπολιά κτλ. Πιστεύω τα κατάφερα καλά. Σημασία έχει, ακόμα κι αν χάνεις κάποιες μάχες, να κερδίσεις τον πόλεμο.

 1. Έχεις πει πολλά τραγούδια και έχεις γράψει κιόλας. Πες μου τρεις επιτυχίες σου που έχουν τραγουδήσει άλλοι τραγουδιστές και που σου αρέσουν πολύ.

Το «Έρημη Πόλη» που έγραψα για την Άννα Βίσση είναι το αγαπημένο μου. Ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα μου. Το «Ζωή μου» για την Έλενα Παπαρίζου πριν από τρία χρόνια για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του Star και το «Αγάπη μου» για το Γιάννη Πάριο το 2003.

 1. Μετά την μεγάλη επιτυχία «Και βάζω ένα Πάριο» που έκανες ντουέτο μαζί του, και την μπαλάντα του Γιώργου Θεοφάνους «Έλα πες τα σε μένα», τώρα τι ετοιμάζεις;

Τίποτα προς το παρόν. Έχω φτάσει σ’ ένα σημείο που δεν θέλω να κυκλοφορώ κάτι αν δεν είμαι 100% σίγουρος ή απόλυτα ευχαριστημένος ή αν δε νιώσω ότι αξίζει τον κόπο να το βγάλω προς τα έξω. Και χαίρομαι πολύ που το αντιμετωπίζω έτσι τα πράγματα, χωρίς άγχος ή αγωνία.  Ίσως μου συμβαίνει γιατί θα ΄θελα να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό δισκογραφικά, το οποίο δεν το έχω βρει ακόμη, ψάχνομαι. Πιστεύω όμως ότι όλη αυτή η αναζήτηση θα οδηγήσει σε κάτι καλό.

 1. Τα καλοκαιρινά σου σχέδια τι περιλαμβάνουν;

Ξεκούραση! Είμαι πολύ τυχερός που τα τελευταία τρία χρόνια, είχα μεγάλες σεζόν τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Κύπρο. Μέχρι και στη Μύκονο ήμουν πέρσι το καλοκαίρι τραγουδώντας. Χρειάζεται ανάπαυλα και ανάπαυση. Και καλός σχεδιασμό για το μέλλον.

 1. Τι ελεύθερες ώρες σου τι κάνεις, έχεις κάποιες ιδιαίτερες συνήθειες, κάποια χόμπι;

Μ΄ αρέσει να βλέπω ταινίες, να επισκέπτομαι μουσεία και να κάνω γυμναστική. Επίσης στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω ιστορία, με γοητεύουν πάρα πολύ ιστορικές περίοδοι και τα γεγονότα τους. Και εννοείται ότι γράφω και κάνα τραγουδάκι άμα έρθει έμπνευση στον ελεύθερο μου χρόνο.

 1. Αγαπάς τα ζώα;

Αν τα αγαπάω λέει! Πιο πολύ κι από τους ανθρώπους!

 1. Ο καλύτερος σου φίλος – ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για σένα – είναι άντρας ή γυναίκα;

Έχω και έναν άντρα και μία γυναίκα. Unisex η κατάσταση χαχαχαχα. Τυχερό θα με έλεγα.

 1. Είσαι ερωτευμένος αυτήν την περίοδο;

No. Next question! Χαχαχαχα!

 1. Έχεις πάει ποτέ σε αστρολόγο να σου φτιάξει τον χάρτη σου;

Αμέ, αρκετές φορές.

 1. Τελειώνοντας να σε ευχαριστήσω και να σου ζητήσω να μου δώσεις τα social media σου, για τους αναγνώστες μας που τυχόν θέλουν να σε έχουν φίλο τους.

Εγώ σ’ ευχαριστώ για αυτή την όμορφη κουβέντα μας. Βεβαίως:

– Facebook: Κωνσταντίνος Χριστοφόρου/Constantinos Christoforou

– Instagram: KonstantinosChristoforou

– Twitter: KonstantinosXrOroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρa

Χρυσηίδα Δημουλίδου

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, λαμπερή με έντονη προσωπικότητα Η Χρυσηίδα Δημουλίδου προσαρμόζεται ...

Ηρώ Λεχουρίτη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια ανύπαντρη μητέρα, ανεξάρτητη και διαρκώς σκεπτόμενη. Η Ηρώ είναι μια καταξιωμέ ...

Κατερίνα Ζαρίφη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια πολύπλευρη προσωπικότητα με κοφτερό μυαλό.  Η Κατερίνα Ζαρίφη είναι από τις πι ...

Ελένη Δήμου

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια φωνή που δεν την ξεχνάς ποτέ! ΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ,ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΤΑΛΜΕΝΗ ΦΥΣΗ ...

Νατάσα Μποφίλιου

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια δυναμική παρουσία με βελούδινη φωνή… Η Νατάσα Μποφίλιου είναι μια από τις αγα ...

Αλεξάνδρα Λαδικού

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια ηθοποιός – ζωντανός μύθος του θεάτρου μας. Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u