Ερμής, Έρωτας, Έρρωσθε !!!

Ερμής


Ο «ΚΟΜΙΣΤΗΣ» ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Ξέρετε ότι αν δεν υπήρχε ο Ερμής τώρα δεν θα μπορούσατε να διαβάσετε το κείμενο που ακολουθεί, αφού ούτε ο γράφων θα είχε αυτή τη δυνατότητα να σας το επικοινωνήσει. Ο Ερμής είναι ο κομιστής της ζωής. Ζωή όπως την γνωρίζουμε δεν θα υπήρχε δίχως αυτόν αφού θα είχε παραμείνει στο επίπεδο της ….αμοιβάδας!!

Από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ!!

Το «Εν αρχή ην ο λόγος» σημαίνει ότι πρώτα είναι η λογική και η λογική στρέφεται προς τον Θεό, γιατί ο άνθρωπος με τη λογική ζητάει, από την αρχή των πάντων να βρει τον Θεό. Η λογική είναι το αποτέλεσμα της κοινωνικής συνύπαρξης. Ο άνθρωπος προσδιορίζεται ως «κοινωνικό όν», ενώ και ο λόγος του μιλά για την επικοινωνία, που πολύ σωστά φέρει τη λέξη κοινωνία μέσα της. Ο Ερμής αποτελεί συνώνυμο αυτής της επικοινωνίας. Επικοινωνώ άρα υπάρχω λοιπόν, αφού αυτός που δεν επικοινωνεί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σε ένα κοινωνικό επίπεδο. Ας πάρουμε για παράδειγμα έναν ασθενή που δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του. Ο ίδιος δεν μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του ενώ και όσοι βρίσκονται δίπλα του δεν μπορούν να αντιληφθούν τι νιώθει, τι βλέπει, πώς και αν “αισθάνεται”.  Η αντίληψη μέσα από τις αισθήσεις αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό και εκδήλωση της ζωής όπως την αντιλαμβανόμαστε. Ωστόσο μέσα από την εξω-αισθητική αντίληψη μπορούμε να επικοινωνήσουμε με “την άλλη πλευρά” αυτήν που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με τις πέντε γνωστές αισθήσεις!!

ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ!!

Τα “ερμητικά” κείμενα που εμπεριέχουν τη Σοφία του σύμπαντος κόσμου, περιλαμβάνουν άγνωστα στον περισσότερο κόσμο μυστήρια. Ο σμαραγδένιος πίνακας που ανήκει σε αυτά αποδίδεται στον Ερμή τον Τρισμέγιστο, τον Θωθ των Αιγυπτίων, τον Ερμή των Ελλήνων.

ΕΡΜΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΡΩΤΑΣ

Στα περισσότερα διασωθέντα αρχαία κείμενα ο Ερμής αλλά και ο έρωτας έχουν σχέση με την αρχή, τη γέννηση της ζωής από το πουθενά (το χάος). Θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε ένα ηχητικό κοινό χαρακτηριστικό των δύο: Το “ερ” που αποτελεί και την αρχή τον πιο σημαντικό χαιρετισμό-ευχή ανάμεσα στους προγόνους μας: Έρρωσο-έρρωσθε!!  τουτέστιν να έχεις-έχετε υγεία, όπερ μεθερμηνευόμενο “γεια σου” στη σύγχρονη γλώσσα μας. Κι επειδή μιλήσαμε για τον “λόγο” θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι στο γλωσσικό μας πεδίο ο λόγος είναι ο Θεός, είναι και ο άνθρωπος, το άτομο. Ένας ακόμα χαιρετισμός που προδίδει αυτή την πραγματικότητα είναι ο εξής: Γεια τι κάνεις; -καλά είμαι, ελόγου σου; Η απάντηση εννοεί “το άτομό σου”;

Ο Ερμής και ο Έρωτας έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.

Καταρχάς απεικονίζονται και οι δυο “ιπτάμενοι”. Ο Ερμής είναι ο φτεροπόδαρος Θεός, ο αγγελιοφόρος των Θεών και των ανθρώπων. Ο Έρωτας είναι το φτερωτό αγγελάκι (;) που με τα βέλη στη φαρέτρα του στοχεύει τις καρδιές και τις κάνει να “φτερουγίζουν” με το χτύπημά του. Και ναι είναι αλήθεια ότι οι ερωτευμένοι πετούν στον έβδομο ουρανό, χορεύουν στα σύννεφα!! Η έννοια του “πετάγματος” που αναφέρεται στον Ερμή, στον Έρωτα αλλά και η αίσθηση του ερωτοχτυπημένου που πετά δεν είναι τυχαία!! Η πτήση αυτή έχει πολλές ερμηνείες αλλά και βαθύτερες ψυχικές προεκτάσεις. Από τότε που υπήρξε στη γη ο άνθρωπος αναζητούσε την αλήθεια στα μυστήρια και τα φαινόμενα που βίωνε. Ζήλευε την ικανότητα των πουλιών να αψηφούν τη βαρύτητα και να χάνονται στον ουρανό. Και αν ο ίδιος δεν μπορούσε να τα ακολουθήσει στο πέταγμά τους, το έκανε στα όνειρά του, όταν ο ύπνος του έδινε φτερά!! Οι ονειρικές εικόνες που έχουν αρχή και τέλος την ανύψωση στον ουρανό φαίνεται ότι εκτός από την επιθυμία για το πέταγμα, έχουν και ερωτικές προεκτάσεις. Ο πατέρας της Ψυχολογίας, ο Φρόυντ αναφέρει ότι οι άνθρωποι που βλέπουν συχνά να πετούν στα όνειρά τους έχουν ζητήματα που αφορούν την ερωτική ζωή τους. Η ηλικία και το φύλο δεν παίζουν ρόλο καθώς όλοι έχουν δικαίωμα στη συναισθηματική πληρότητα μέσα από την ερωτική πράξη. Έφηβοι που δεν μπορούν να ζήσουν τον ερωτισμό τους, ενήλικοι που έχουν πρόβλημα με το σύντροφό τους αλλά και ηλικιωμένοι που απέχουν από τον έρωτα λόγω της φυσικής τους κατάστασης, “βγάζουν φτερά” στον ύπνο τους για να προσγειωθούν ανώμαλα όταν εγκαταλείψουν την αγκαλιά του Μορφέα.  Σύμφωνα με τον Γιούγκ οι άνθρωποι πετούν στα όνειρά τους για να ξεφύγουν από τα προβλήματα που βιώνουν στη ζωή τους μέσα από μια πνευματική κατάσταση που απέχει από την πραγματικότητα.

ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

Η έκφραση «μάτια ερμητικά κλειστά» παραπέμπει σίγουρα στην ομώνυμη ταινία του Κιούμπρικ (1999) όπου μέσα από μια σειρά από συμβολισμούς ο σκηνοθέτης αναφέρεται στις «απόκρυφες» ιδιότητες του Ερμή και του κατ’ επέκταση του έρωτα. Επειδή η ανάλυση του έργου θα χρειαζόταν ένα ….βιβλίο (μπορείτε να «δείτε» πολλά ψάχνοντας στο διαδίκτυο), απλά με ένα συνειρμό μπορούμε να καταλάβουμε πολλά: πότε κλείνουμε ηθελημένα τα μάτια μας: όταν τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα!! Ο φόβος, ο τρόμος, η μεγάλη χαρά αλλά και η μεγάλη λύπη μας κάνουν να μη θέλουμε να αντικρύσουμε την πραγματικότητα κι όπως αναφέρει ο Γιούγκ να προτιμήσουμε τη φυγή μέσα από το σκοτάδι!! Αυτό που γίνεται στη διάρκεια του ύπνου το πράττουμε όντας ξύπνιοι. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει όταν «τυφλωνόμαστε» από τον έρωτα!! Η σπουδαιότητα του Ερμή φαίνεται σε αυτή ακριβώς τη φάση, μέσα σε ένα «κουβάρι» που μπλέκουν η ερωτική Αφροδίτη και ο σεξουαλικός Άρης που κάνουν την καρδιά να κτυπά δυνατά στο ερωτικό σκίρτημα και στην «παράδοση άνευ όρων» στο σκοτεινό αντικείμενο του πόθου!! Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν έχει περάσει το πάθος την επόμενη μέρα διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να πούμε με τον άνθρωπο εκείνο που πριν λίγες ώρες είχε κάνει την καρδιά μας να λιώνει σαν το βούτυρο στην καλοκαιρινή κάψα!! Η σπουδαιότητα του Ερμή στη δημιουργία και κυρίως στη σταθεροποίηση μιας ερωτικής σχέσης είναι τεράστια!! Οι αρμονικές όψεις του Ερμή στη συναστρία ενός ζευγαριού αποτελούν τον πιο σημαντικό παράγοντα για να «δέσει» μια τέτοια σχέση. Ο έρωτας όντας ένα τέχνασμα της φύσης για την δημιουργία απογόνων με τον καιρό «σβήνει»: ωστόσο η συνήθεια και κυρίως η αγάπη είναι αυτές που κρατούν ένα δεσμό ζωντανό μέσω της επικοινωνίας ανάμεσα στα ζευγάρια!!

ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

«Σ’ αγαπώ, δεν μπορώ τίποτ’ άλλο να πω, πιο βαθύ, πιο απλό, πιο μεγάλο…»

γράφει σε ένα από τα ωραιότερα ποιήματά της η Μυρτιώτισσα κατά κόσμο Θεώνη Δρακοπούλου που  με απλά λόγια εκφράζει τον απόλυτο έρωτα μέσα από την επικοινωνία με τον κόσμο που της προσφέρει ο Ερμής!! Ο Ερμής όντας κυβερνήτης των αισθήσεων και των συναισθημάτων που γεννώνται κάπου ανάμεσα στους νευρώνες, στις κοιλάδες του εγκεφάλου και στους κόλπους της καρδιάς αποτελεί τον βασικό «ένοχο» και για τη δημιουργία του πιο ανθρώπινου συναισθήματος: της αγάπης. Αυτής που μαζί με τον έρωτα τραγουδήθηκαν όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Έγιναν συνώνυμα με τα όργανα εκείνα που προσφέρουν την πολύτιμη επικοινωνία στον άνθρωπο. Πρώτα και κυριότερα τα μάτια: αυτά που προσφέρουν την εικόνα στο μυαλό, που ακόμα κι όταν κλείνουν «ερμητικά» είναι ικανά να ξαναφέρουν αυτή την ίδια εικόνα τόσο ζωντανή, όχι σαν είδωλο αλλά σαν πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαία η προσφώνηση «μάτια μου» ανάμεσα στους αγαπημένους. Ακόμα και όταν δεν συμμετέχουν τα μάτια που ανοιγοκλείνουν συγκαταβατικά στο ερωτικό βλέμμα ή όταν κλείνουν πονηρά στο κάλεσμα, υπάρχουν εκείνα τα «μάτια της ψυχής» που παίρνουν τη θέση τους και μάλιστα ακόμα πιο δυναμικά!! Αυτά τα ψυχικά μάτια δεν προσφέρουν μόνο εικόνες: είναι λόγια, είναι στιγμές, είναι ανατριχίλες, αγκαλιές, συναισθήματα επί συναισθημάτων, χαρές, λύπες, δάκρυα, είναι ζωή….

ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΣ….

Ο Ερμής είναι ίσως ο πλανήτης εκείνος που περισσότερο από όλους τους άλλους έχει συνδεθεί με το επίθετο «ανάδρομος». Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι η ανάδρομη πορεία του είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που παρατηρείται τρείς με τέσσερεις φορές το χρόνο. Στα «καλά» του ανάδρομου Ερμή πιστώνονται οι επιστροφές αγαπημένων προσώπων και η αναβίωση ερώτων που μας απασχόλησαν στο παρελθόν. Αυτό αφορά κυρίως εκείνους τους έρωτες που βιώνουν συχνά ένα «πήγαινε-έλα». Οι «πρωταγωνιστές» σε τέτοιες καταστάσεις συχνά γνωρίζουν από διαίσθηση την χρονική στιγμή της επιστροφής, της ώρας που θα χτυπήσει και πάλι το τηλέφωνο αφού και πάλι ο Ερμής ως κυβερνήτης και των διαισθήσεων, τους προικίζει με αυτό το χάρισμα. Είναι εκείνη η εσωτερική φωνή που συχνά την ακούμε να μας ψιθυρίζει….

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ “ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ”

Ο Ερμής είναι σε θέση κυριαρχίας στους Διδύμους και στην Παρθένο, σε αδυναμία στον Τοξότη και στους Ιχθύς, σε έξαρση στην Παρθένο και σε πτώση στους Ιχθύς.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ:

Δίνει ακούραστο, φιλόδοξο νου, γρήγορη αντίληψη, εξυπνάδα, ενθουσιασμό και παρόρμηση στις συζητήσεις και στις αποφάσεις. Η παρορμητική του τάση τον κάνει να έχει ξαφνικές αλλαγές απόψεων. Ο τόνος της ομιλίας του συχνά διακρίνεται και από επιθετικότητα ή υψωμένους τόνους στην φωνή.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ:

Επιθυμεί να προβάλλει την προσωπικότητά του και τις ιδέες με ισχυρογνωμοσύνη ή κουραστικό τρόπο. Το μυαλό του στρέφεται πιο ευχάριστα σε ό, τι είναι «μεγάλο» ή μεγαλοπρεπές. Οργανωτικές ικανότητες και δημιουργικές τάσεις σε θέματα που σχετίζονται με την τέχνη ή το θέαμα. Είναι αισιόδοξος, του αρέσουν οι διασκεδάσεις και οι κοινωνικές συναναστροφές.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ:

Επιθυμία για μάθηση, ενημέρωση και επικοινωνιακή ικανότητα. Είναι ειλικρινής και έχει αίσθηση του χιούμορ που σε μερικές περιπτώσεις είναι παρατραβηγμένο και ασκείται σε βάρος των άλλων. Υπάρχει μία μεταβλητότητα στο νου και ασχολείται ταυτόχρονα με ένα σωρό θέματα. Ενδιαφέρον για ανώτερη μόρφωση, φιλοσοφία και θρησκεία. Του αρέσουν πολύ οι αλλαγές και είναι πιθανό να ταξιδεύει νοητικά.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ:

Λειτουργεί με αργούς ρυθμούς και το άτομο δίνει την εντύπωση του αργόστροφου.  Η πρώτη εντύπωση είναι παραπλανητική. Σκέπτεται μακροπρόθεσμα,  επιδιώκει την υλική ασφάλεια και εκπροσωπεί το πρακτικό μυαλό. Ψάχνει τον καλύτερο τρόπο δράσης για να πείσει τους άλλους, με τον λιγότερο δυνατό κόπο. Πολύ ωραία φωνή για τραγούδι!!

ΕΡΜΗΣ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ:

Εργατικός, προσεκτικός, πρακτικός, ευκίνητος. παρατηρεί και καταγράφει και με πολύ άνεση διαλέγει τι είναι χρήσιμο και τι όχι την κάθε στιγμή. Σε όποιον τομέα και αν λειτουργήσει, θα αποδώσει τέλεια και θα προφυλαχτεί από κακοτοπιές. Δεν εμπλέκεται σε συναισθηματισμούς, υπερβολές και θυσίες. Γρήγορη σκέψη και αντανακλαστικά με έφεση στις ξένες γλώσσες.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ:

Ικανότητα να κάνει συναλλαγές πρακτικά, οργανωμένα και με δυνατότητα κέρδους. Επιχειρηματικό μυαλό που καταγράφει ό, τι διδάσκεται από τις εμπειρίες της ζωής με αποτέλεσμα σπάνια να πέφτει έξω στις εκτιμήσεις του και ακόμα πιο δύσκολα να πέφτει θύμα εκμετάλλευσης. Οι σκέψεις και οι ιδέες είναι ταυτισμένες με φιλοδοξίες,  Δεν συνηθίζει να μιλάει πολύ για να μην αποκαλύπτει τα σχέδιά του.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ:

Υπερδραστήριος νους, αντιλαμβάνεται τις πιο λεπτές έννοιες, αφομοιώνει όσα πληροφορείται, μελετά και εκφράζεται εύκολα. Παρατηρεί, συγκρίνει, ταξινομεί με ταχύτητα. Είναι εφευρετικός, ετοιμόλογος, έχει «λέγειν» ταλέντο για δημόσιες σχέσεις, εμπορικές συναλλαγές, και γενικά σε κάθε τι που σχετίζεται με τον γραπτό και προφορικό λόγο. Προτιμά να μιλά παρά να διαβάζει, να διαβάζει παρά να γράφει και να ταξιδεύει παρά να σκέπτεται.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ:

Άνεση στην επικοινωνία, ομιλία αρεστή, φιλική, γοητευτική, ελκυστική. Γρήγορη αντίληψη, έμφυτη περιέργεια: μπορεί να περιγράψει τι είδε και τι άκουσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Μεγάλη αισθητική αντίληψη: εντοπίζει αυτόματα την αρμονία ή τη δυσαρμονία στο περιβάλλον. Καταφέρνει να εντυπωσιάζει με την ετοιμολογία και το χιούμορ αλλά δεν εμβαθύνει σε σοβαρά ζητήματα. Ταλαντούχος συγγραφέας, καταγραφέας και δυνατός παρατηρητής.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ:

Μυαλό εφευρετικό, συστηματικό, ιδιοφυές. Εντυπωσιάζεται με οτιδήποτε είναι έξω από τα καθιερωμένα. Παρά την μοντέρνα αντίληψη, με πεισματική εμμονή, συχνά καταλήγει να δημιουργεί προβλήματα σε επικοινωνιακό επίπεδο, κυρίως με το άμεσο περιβάλλον. Λάτρης του διαβάσματος,  συχνά αναμιγνύεται σε συλλόγους ή οργανισμούς. Είναι ειλικρινής, αντικειμενικός, δεν τον ενδιαφέρουν οι παραδοσιακές αναφορές.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ:

Ευαίσθητος, δεκτικός, υπερισχύει ο συναισθηματισμός και μπορεί να γίνει επιπόλαιος ή αφελής. Εντυπωσιάζεται και αντιγράφει τις καλές ή τις κακές συνήθειες των άλλων με έμφυτο υποκριτικό ταλέντο δίνοντας καλούς ηθοποιούς (στη ζωή ή στο χώρο του θεάματος). Είναι δύσκολο να προσεγγίσει ένα πρόβλημα χωρίς να επηρεαστεί από προκαταλήψεις ή να μείνει αμερόληπτος. Δένεται συναισθηματικά, έχει μνήμη ελέφαντα, καλοσυνάτος, ζεστός με ισχυρή διαίσθηση και διπλωματία.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ:

Ενδιαφέρον σε οτιδήποτε μυστικό ή μυστικιστικό. Η παρατηρητικότητα συνδυασμένη με την πρακτικότητα δίνουν λύσεις στις πιο μπερδεμένες υποθέσεις ή προβλήματα. Διορατικός, αποτελεσματικός και επιρρεπής να γίνει σαρκαστικός. Εμμένει στην γνώμη του και είναι δύσκολο να αλλάξει. Αναπτυγμένη διαίσθηση και  τρόπος επικοινωνίας βαθύς αλλά λιτός: καταλαβαίνει πολλά και λέει λίγα. Επηρεάζει υποσυνείδητα τους άλλους περνώντας τα μηνύματα που θέλει εντέχνως.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ:

Φαντασία πλούσια, γόνιμη, δημιουργική με διέξοδο στη συγγραφή ή τη μεταφυσική. Έλλειψη ρεαλισμού: αφηρημάδα παροιμιώδης και συνέπεια ανύπαρκτη. Πηγαίο χιούμορ, κριτική διάθεση, μια ανεπαίσθητη δόση ειρωνείας. Σπλαχνική διάθεση για βοήθεια για οποιονδήποτε την χρειαστεί. Φυγή από την πραγματικότητα όταν αυτή «πονάει». Έφεση στην επικοινωνία με σύμβολα και εικόνες όπως η Αστρολογία, τα Μαθηματικά, οι χημικές ενώσεις, η Ιατρική, η Μουσική, η Φιλοσοφία.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Ερμής vs  Χείρωνας για τα μάτια της Παρθένου

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΝΕΙ…. Είναι σε όλους γνωστό πλέον –από τότε π ...

Το παραμύθι Της Παρθένου – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

Το ασχημόπαπο, Η Μάρθα Καραγιάννη Και Το Extreme Make Over ! Από τον Γιώργο Ματσάγγο Όμορφα ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Σεπτέμβριος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ...

Ήλιος – Μεγάλο Αφιέρωμα Στο Άστρο Της Ημέρας

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

O SOLE MIO…. ΗΛΙΕ MOY!!  ΟΙ 365 ….ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!! Από τον Γιώργο Ματσά ...

Το Παραμύθι Του Λέοντα – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια!!

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ Από τον Γιώργο Ματσάγγο Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ….ΓΥΜΝΟΣ ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Αύγουστος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ΣΚ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!