Ερμής vs  Χείρωνας για τα μάτια της Παρθένου


ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΝΕΙ….

Είναι σε όλους γνωστό πλέον –από τότε που ο πολύς κόσμος ασχολείται σοβαρά με την Αστρολογία- ότι οι πλανήτες «κυβερνούν» τα ζώδια εκείνα με τα οποία έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, ιδιότητες και συμβατότητα. Τα «φώτα» δηλαδή ο Ήλιος και η Σελήνη αποδόθηκαν στον Λέοντα και στον Καρκίνο αντίστοιχα, καθώς την εποχή του καλοκαιριού «κυριαρχούν» στον ουρανό και μας μαγεύουν με το φώς τους. Στην αρχή και από ….έλλειψη πλανητών τρία ζώδια: ο Σκορπιός, ο Υδροχόος και οι Ιχθύες είχαν κυβερνήτες αντίστοιχα τον Άρη, τον Κρόνο και τον Δία. Με την ανακάλυψη των εξωκρόνιων πλανητών (Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας) αυτοί χρίστηκαν ως συγκυβερνήτες του Υδροχόου, των Ιχθύων και του Σκορπιού. Παραμένουν ωστόσο τέσσερα ζώδια που μοιράζονται τους ίδιους κυβερνήτες: Δίδυμοι και Παρθένος μοιράζονται τον Ερμή, Ταύρος και Ζυγός την Αφροδίτη. Εδώ θα ασχοληθούμε με την περίπτωση της Παρθένου και την σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη του Χείρωνα που φαίνεται να «ερίζει» με τον Ερμή για την ….διακυβέρνηση του ζωδίου.

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ-ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ….

Η Παρθένος είναι το μοναδικό θηλυκό ζώδιο του κύκλου. Ο κυβερνήτης της Παρθένου είναι ο Ερμής, αλλά και ο Χείρωνας φαίνεται να έχει κοινά στοιχεία με τον αστερισμό. Θα μπορούσαμε να παραλληλίσουμε αυτή την κατάσταση με το διαχρονικό άσμα “μια γυναίκα δύο άνδρες” ωστόσο εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με …. βαρβάτα αρσενικά τύπου Άρη, καθώς ο Ερμής είναι Ερμαφρόδιτος και ο Χείρωνας είναι Κένταυρος, δηλαδή από τη μέση και κάτω είναι άλογο.

ΕΡΜΗΣ, ΘΕΑΤΡΟ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο Ερμής όντας ο πλανήτης της επικοινωνίας ταιριάζει απόλυτα στη φύση των Διδύμων. Ωστόσο ως κυβερνήτης της Παρθένου παίρνει το ρόλο του θεραπευτή μέσα από την επικοινωνία και πιο συγκεκριμένα μέσα από το λόγο. Είναι ο Ψυχολόγος, ο Λογοθεραπευτής, ο γιατρός της Ψυχής. Η Ιατρική αλλά και η Υποκριτική ανήκουν στη “δικαιοδοσία” της Παρθένου. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο το Θέατρο αποτελεί μορφή θεραπείας. Η ίδια η Επίδαυρος είναι ένα Ιατρικό Κέντρο της εποχής, ένα από τα αρχαία Ασκληπιεία. Το Θέατρο της ήταν ο τόπος εκείνος όπου μέσω της δονητικής της γλώσσας (της δόνησης που προκαλούν οι λέξεις όταν εκφέρονται) οι θεατές απολάμβαναν την αγωγή της Ψυχής -ψυχαγωγία- με αποτέλεσμα την ίαση από τις ψυχοσωματικές ασθένειες!! Τόσο οι συγγραφείς όσο και οι ηθοποιοί αποτελούσαν το “νοσηλευτικό” προσωπικό. Είπατε τίποτα για την εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία του εξωτερικού;; γιατί βαριακούω τελευταία…. Η ίδια η ονομασία της τραγωδίας προέρχεται από την “ωδή των τράγων”: Πρόκειται για τον τράγο που θυσιάστηκε όταν γεννήθηκε ο Στάφυλος, καρπός του έρωτα του Θεού Διόνυσου και της Ηριγόνης, της κόρης του Βοώτη που φιλοξένησε τον Διόνυσο στο παλάτι του. Κάπως έτσι κάτω από τις ωδές των ιερέων του Διονύσου στο ασκί από το δέρμα του τράγου μπήκε ο καρπός του Στάφυλου και έγινε ο “οίνος που ευφραίνει την καρδιά του ανθρώπου”. Ο αστερισμός του Βοώτη που γειτνιάζει με εκείνο της Ηριγόνης-Παρθένου στον έναστρο ουρανό διηγούνται ακόμα από εκεί ψηλά την ιστορία της θεραπείας των ασθενειών μέσα από τον λόγο!!

ΧΕΙΡΩΝ, ΤΡΑΥΜΑ, ΙΑΣΗ

Ο Χείρων αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα ανιχνευμένα μετέωρα αντικείμενα του διαστήματος. Ανακαλύφθηκε μόλις την πρώτη του Νοέμβρη του 1977 από τον Τσαρλς Κόουαλ και λόγω της περίεργης συμπεριφοράς της τροχιάς του, προβλημάτισε τους αστρονόμους σχετικά με τη φύση του. Μετά από διαφωνίες αν πρόκειται για αστεροειδή ή για κομήτη, τελικά αποφασίστηκε να αποτελέσει μια κατηγορία από μόνος του, εγκαινιάζοντας την εποχή των “Κενταύρων” μια ομάδα αντικειμένων που εκτείνονται ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό. Φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή της ονοματοθεσίας “Κένταυροι” αφού ο Χείρων στην Ελληνική μυθολογία ήταν ο πιο σημαντικός Κένταυρος, μισός άνθρωπος και μισός άλογο. Ο Χείρων ήταν γνωστός δάσκαλος και μέγας θεραπευτής. Σχετίζεται με τα ψυχικά τραύματα που κουβαλάμε από τη γέννησή μας και ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλη συνάφεια με το ζώδιο της Παρθένου, -ενώ θα μπορούσε να σχετίζεται λόγω της ανατομίας του με τον Τοξότη. Η ανακάλυψη του Χείρωνα συνέπεσε χρονικά με την ραγδαία ανάπτυξη των εναλλακτικών θεραπειών μέσα από την ολιστική Ιατρική αλλά και μεθόδους ίασης που πήραν το όνομά τους από τον ίδιο το Χείρωνα, όπως η Χειροπρακτική. Φυσικά, πολύ πριν από την ανακάλυψή του είχαμε τη Χειρουργική και τις εγχειρίσεις  που «κρύβουν» κάτι από Χείρωνα. Στην Αστρολογία η θέση του Χείρωνα στον αστρολογικό χάρτη δείχνει την “Αχίλλειο πτέρνα” μας, το κομμάτι εκείνο του εαυτού μας που χρειάζεται να απομονώσουμε και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό, ώστε να εξελιχθούμε πνευματικά και να ιαθούμε ουσιαστικά από κάθε είδους τραύμα.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ

Ο πατέρας της Ψυχολογίας ο Freud έδωσε τον ορισμό του τραύματος σαν ένα ρήγμα στο προστατευτικό πεδίο μας, εκείνου που μας προφυλάσσει σαν μια αόρατη ασπίδα από συναισθήματα που μας οδηγούν σε ψυχική αδυναμία. Το τραύμα δημιουργείται ως αντίδραση του ανθρώπου στον κίνδυνο. Όπως ένα ζώο όταν κινδυνεύει αντιδρά είτε παλεύοντας, είτε φεύγοντας -είτε παραμένει παγωμένο από φόβο. Έτσι και ο άνθρωπος. Όταν δεν μπορεί να παλέψει ή να φύγει –γεγονός που συμβαίνει ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία- τότε παγώνει και κατά κάποιο τρόπο συρρικνώνεται, σε μια ακινησία από το φόβο. Τα συμπτώματα του τραύματος μπορεί να μη μαρτυρούν το γεγονός που το προκάλεσε. Προέρχονται κυρίως από το παγωμένο κατάλοιπο της ενέργειας που δεν εκφορτίστηκε από την πάλη ή τη φυγή από την πηγή του τραύματος. Αυτό το κατάλοιπο χρειάζεται να το γιατρέψουμε, να το αδρανοποιήσουμε και να μάθουμε να ζούμε μαζί του χωρίς τις αρνητικές του συνέπειες.

Ο μύθος του Περσέα και της Μέδουσας είναι αντιπροσωπευτικός για την λειτουργία και την ίαση του τραύματος. Σύμφωνα με το μύθο όποιος έβλεπε τη Μέδουσα (τραύμα) κατάματα πάγωνε, γινόταν πέτρα. Παρομοίως, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κατάματα το τραύμα καθώς μας ακινητοποιεί από τρόμο. Μπορούμε ωστόσο να το αδρανοποιήσουμε. Η θεά Αθηνά είχε πει στον Περσέα να μη κοιτάξει κατάματα τη μέδουσα. Έτσι, ο Περσέας γύρισε την ασπίδα του στο μυθικό τέρας και βλέποντας τον εαυτό της η Μέδουσα πάγωσε. Ο ήρωας κουβαλούσε «μέσα» του το παγωμένο τραύμα καθώς ήταν ένα κομμάτι του εαυτού του. Το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε κι εμείς έτσι ώστε να αποφύγουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του τραύματος. Η θέση του Χείρωνα στο ωροσκόπιό μας θα μας δείξει σε πιο είδος τραύματος είμαστε επιρρεπείς αλλά και τον τρόπο που μπορούμε να «γιατρευτούμε» από τις συνέπειές του!!

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΕΙΡΩΝΑ

Χείρωνας στους οίκους

Χείρωνας στον πρώτο οίκο

Τα αιτήματα του πρώτου οίκου που είναι η επιβεβαίωση της προσωπικότητας μέσα από τα στοιχεία της αρχηγίας και της αναγνώρισης, είναι ο τομέας που δοκιμάζεται με τον Χείρωνα σ’ αυτή την θέση. Έτσι έχοντας τον Χείρωνα στον  πρώτο οίκο αισθάνεστε κατά διαστήματα ανασφάλεια για την προσωπικότητά σας. Νιώθετε κατά κάποιο τρόπο ανάξιοι να κάνετε κάτι σωστό και ίσως να μην ικανοποιείστε ποτέ απόλυτα με αυτό που ασχολείστε. Αιτία για αυτό μπορεί να είναι η ανατροφή με την οποία μεγαλώσατε και το οικογενειακό σας περιβάλλον στο οποίο βιώσατε κάποιες συγκρούσεις. Το “εγώ” σας φαίνεται ότι έχει υποστεί καταπίεση με αποτέλεσμα να περνάτε συχνά-πυκνά από μεταπτώσεις ακόμα και στη διάρκεια μιας ημέρας. Πολλοί από εσάς πνίξατε την αυτοπεποίθησή σας και τον αυθορμητισμό σας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποκαταστήσετε μεγαλώνοντας και λειτουργώντας προς αυτήν την κατεύθυνση . Η αίσθηση της μοναξιάς σάς είναι αφόρητη και γι’ αυτό θέλετε πάντα να έχετε ένα σύντροφο δίπλα σας ή κάποιον συνεταίρο στα επαγγελματικά σας. Ωστόσο ο Χείρωνας στον πρώτο οίκο σας διδάσκει να μάθετε να είστε ο εαυτός σας. Οι αρχικές αρνητικές εμπειρίες πρέπει να γίνουν η θετική κινητήρια δύναμη για να προβάλλετε την προσωπικότητά σας, να αποδείξετε την πραγματική σας αξία και να συνειδητοποιήσετε ότι οι άλλοι σας αγαπούν γι’ αυτό που είστε.

Χείρωνας στο δεύτερο οίκο

Ο δεύτερος οίκος συμβολίζει τα χρήματα, τα υλικά αγαθά και όλες τις απολαύσεις της ζωής. Με τον Χείρωνα σε αυτή την οικοθεσία τα θέματα αυτά λειτουργούν κάπως ….περίεργα. Ίσως στην παιδική σας ηλικία να στερηθήκατε υλικά αγαθά και αυτό να έγινε η αιτία αργότερα να γίνετε απαιτητικοί και κτητικοί. Μπορεί ακόμα να μην είχατε την απαιτούμενη αγάπη από το οικογενειακό σας περιβάλλον, με αποτέλεσμα μεγαλώνοντας να μη μπορείτε να νιώσετε πλήρεις συναισθηματικά. Αισθάνεστε ίσως παραμελημένοι και ότι ποτέ δεν έχετε αρκετά. Η ανάγκη σας να κατέχετε  μπορεί να σας κάνει φιλάργυρους, όπως επίσης και να αμφισβητείτε ή να μην εκτιμάτε τις απολαύσεις και τις χαρές της ζωής. Επίσης και στις σχέσεις δίνετε περισσότερη αξία στην ομορφιά και στην εξωτερική όψη, παρά στην εσωτερική αξία των ανθρώπων. Έχετε έντονο σεξουαλικό μαγνητισμό και ασυνήθιστα σεξουαλικά ενδιαφέροντα και εμπειρίες λόγω του ότι λαχταράτε μια ιδιαίτερη αισθησιακή διέξοδο στις επιθυμίες σας. Η θέση αυτή δείχνει επίσης κάποια εμπόδια σχετικά με τραπεζικές διαδικασίες. Παρόλα αυτά σας ανοίγει την πόρτα στα ταξίδια, στοιχείο το οποίο δεν είναι προτεραιότητα του δεύτερου οίκου. Το μάθημα που πρέπει να πάρετε από τον Χείρωνα είναι να μάθετε να απολαμβάνετε και να ευχαριστιέστε τη ζωή, να αξιολογείτε τις σχέσεις διαφορετικά. Θα πρέπει να εκτιμήσετε αυτά που έχετε και να ενθαρρυνθείτε να αποκτήσετε περισσότερα. Προσπαθήστε να εντρυφήσετε στην πραγματική ουσία των πραγμάτων.

Χείρωνας στον τρίτο οίκο

Ο Χείρωνας σ’ αυτή τη θέση επηρεάζει την επικοινωνία, αρμοδιότητα που ανήκει εξάλλου στον τρίτο οίκο. Πιθανότατα δεν “εισακουστήκατε” ποτέ σαν παιδιά. Το οικογενειακό σας περιβάλλον σας ίσως σας απέτρεψε να εκφράζεστε ελεύθερα. Το αποτέλεσμα ήταν (ανάλογα με το προσωπικό ωροσκόπιο του καθένα) άλλοι να σταματήσετε πραγματικά να μιλάτε, να νιώθετε ότι αμφισβητούνται οι διανοητικές ικανότητες και να χρειάζεστε κάποιο χρόνο για να διατυπώσετε τον λόγο και την σκέψη σας, προκειμένου να σιγουρευτείτε ότι εκφράζεστε σωστά, ενώ κάποιοι άλλοι όχι μόνο να συνεχίσετε την προσπάθεια αλλά και να ακολουθήσετε μια σταδιοδρομία στα μέσα επικοινωνίας ή την ψυχαγωγία. Αυτό που επιθυμείτε είναι να γίνετε κατανοητοί και να ακουστείτε από τους άλλους. Ζητάτε να επιφέρετε αλλαγές στο μυαλό των ατόμων που συναναστρέφεστε, πράγμα το οποίο δεν είναι πάντα εφικτό. Έχετε ορθή και δίκαιη κρίση και είστε πολύ πιο υπεύθυνοι από όσο πιστεύετε. Είστε όμως και αμετάπειστοι με μια λογική που δεν εξηγείται και που σας φέρνει σε έντονη αντιπαράθεση και απομάκρυνση από τους άλλους. Η θέση αυτή μπορεί ακόμα να δείχνει κάποιο πρόωρο τραυματισμό στη φωνή ή ένα καρμικό χρέος προς έναν αδερφό, καθώς και μια τάση στο κουτσομπολιό, που ….κατεβάζει το επίπεδό σας.   Το μάθημα που θα πάρετε από τον Χείρωνα στον τρίτο οίκο είναι να εκτιμήσετε τα ταλέντα σας, αλλά κυρίως τις ικανότητες εκείνες που βρίσκονται στην καρδιά σας και σας κάνουν να επικοινωνείτε με τους άλλους χωρίς λόγια.

Χείρωνας στον τέταρτο οίκο

Νιώθετε συχνά ότι δεν είστε επιθυμητοί ή ότι δεν λάβατε συναισθηματική αγάπη από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Εφόσον υπάρχουν και άλλες ενδείξεις στον χάρτη σας, μπορεί να υπάρχει πραγματικά κάποιο πρόβλημα με τους γονείς ή ένα τραύμα στην παιδική σας ηλικία από την οικογένεια. Αυτό έγινε αιτία να δημιουργήσετε μια άμυνα και -ενώ είστε πολύ προστατευτικοί οι ίδιοι- , να μην αφήνετε εύκολα τους άλλους να σας προστατεύσουν. Σαν συνέπεια μπορεί να αντιμετωπίσατε δυσκολίες και στην δημιουργία της δικής σας οικογένειας. Κάποιοι από εσάς μάλιστα ίσως να αρνηθήκατε να κάνετε οικογένεια εξαιτίας της ανασφάλειας που νιώσατε στο πατρικό σας περιβάλλον, ενώ κάποιοι άλλοι θα προσπαθήσετε να αναπληρώσετε το κενό της έλλειψης δημιουργώντας πολύ νωρίς τη δική σας οικογένεια.  Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να κρατήσετε την πνευματική και συναισθηματική σας ισορροπία για να πετύχετε το ποθούμενο. Κατά βάθος το αίτημά σας είναι ένα σταθερό σπίτι, που θα σας κάνει να νιώθει ασφάλεια, και αυτός είναι ο τομέας που δοκιμάζει ο Χείρωνας στον τέταρτο οίκο. Το μάθημα που προσπαθεί να σας δώσει είναι να αφήσετε τον εαυτό σας να δεχτεί την αγάπη. Μόλις παραδεχτείτε ότι χρειάζεστε αγάπη, μπορείτε να την αποκτήσετε με έναν ισορροπημένο και υγιή τρόπο. Εξαιτίας της αναστάτωσης του ψυχικού και συναισθηματικού κόσμου ίσως να αντιμετωπίσετε ευαισθησίες με το στήθος ή το στομάχι σας.

Χείρωνας στον πέμπτο οίκο

Το άτομο με αυτή την οικοθεσία του Χείρωνα θέλει να λατρεύεται για τα χαρίσματά του. Του αρέσει να βρίσκεται στο επίκεντρο, να του κάνουν φιλοφρονήσεις για να νιώθει μοναδικός. Ο Χείρωνας στον πέμπτο οίκο δημιουργεί κάποια εμπόδια στην αυτό-έκφρασή σας, τα οποία πιθανότατα προήλθαν από την παιδική σας ηλικία. Μπορεί οι γονείς να μην εκτίμησαν τα έμφυτα ταλέντα σας και να μην σας συμπαραστάθηκαν ή και να τα κατέστειλαν με αποτέλεσμα να χάσετε τη χαρά της δημιουργίας. Αντίθετα κάποιοι άλλοι παρακινηθήκατε από κάποιον γονιό -που ήθελε να ζήσει το όνειρό του μέσα από σας- για να ασχοληθείτε με κάτι που δεν σας ταίριαζε. Σαν παιδιά αντιδράσατε είτε προσπαθώντας να αναστείλετε το δημιουργικό σας ταλέντο, είτε συνεχίζοντας τις σκληρές προσπάθειες για να ικανοποιήσετε τους γονείς σας. Μπορεί επίσης να νιώθετε ότι δεν σας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία ή ότι οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν τα ταλέντα σας και τα προσόντα σας. Το μάθημα που θα σας δώσει ο Χείρωνας από αυτή την θέση, είναι να βρείτε μια δημιουργική, προσωπική έκφραση που θα ευχαριστεί εσάς τους ίδιους, ανεξάρτητα από το τι σκέφτονται οι άλλοι. Η θέση αυτή μπορεί επίσης να δημιουργήσει δυσκολίες στην απόκτηση παιδιών, είτε εξαιτίας φυσικών προβλημάτων, είτε κατ’ επιλογή: ίσως νιώθετε ότι δεν θα καταφέρετε να γίνετε σωστοί γονείς. Όμως τόσο τα παιδιά όσο και οι ερωτικές σας σχέσεις είναι ένας ακόμη τομέας μέσα από τον οποίον θα βιώσετε εμπειρίες που θα αλλάξουν τον τρόπο της ζωής σας.

Χείρωνας στον έκτο οίκο

Τα αιτήματα του έκτου οίκου είναι η επιθυμία για τελειότητα σε όλους τους τομείς της ζωής: εργασία, σχέσεις, φυσική κατάσταση και η ανάγκη να μπορεί να ελέγχει τα πάντα ακόμα και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Με τον Χείρωνα σε αυτή τη θέση η παραμικρή ατέλεια σας στερεί την χαρά της ζωής. Κατά βάθος νιώθετε ότι δεν μπορείτε να εκφράσετε όλα όσα έχετε μέσα σας. Η δημιουργικότητά σας παραμένει κατά κάποιο τρόπο αιχμάλωτη. Οι στόχοι σας αφορούν την επίγνωση. Το γεγονός αυτό είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα της αυστηρής κριτικής που σας ασκήθηκε στην παιδική σας ηλικία από το στενό περιβάλλον, με συνέπεια να νιώθετε ότι υπάρχουν λανθασμένα δεδομένα επάνω σας που δεν μπορούν να καθοριστούν. Η ανάγκη σας να υπολογίζετε και την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια μπορεί να σας κάνει υποχόνδριους ή να σας οδηγήσει στο αντίθετο άκρο. Να σταματήσετε δηλαδή οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης και να παραμελήσετε εντελώς τον εαυτό σας και τις ανάγκες του. Ο επαγγελματικός σας χώρος είναι επίσης ένας τομέας ο οποίος δοκιμάζεται αφού και εκεί μπορεί να συναντήσετε έντονη κριτική και πισώπλατα μαχαιρώματα, εκτός και αν θέσετε στόχους υψηλούς που δεν θα σας υποβάλλουν στην κοινωνική κριτική. Με τον Χείρωνα στον έκτο οίκο καλό θα είναι να φροντίζετε ιδιαίτερα την ψυχοσωματική κατάστασή σας.

Χείρωνας στον έβδομο οίκο

Η δυσαρμονία στις προσωπικές σας σχέσεις σας συχνά σας δημιουργεί πόνο. Νιώθετε επίσης τρωτοί στην αδικία. Ίσως έχετε υποφέρει από κάποιες σχέσεις στην ζωή σας ή και από τον γονιό του αντίθετου φύλου. Ενώ ζητάτε μια αρμονική σχέση χωρίς συγκρούσεις περιμένετε τόσα πολλά που συνήθως απογοητεύεστε. Μία ρομαντική χειρονομία που θα σας συγκινούσε, αν δεν γίνει την κατάλληλη στιγμή, σας προσγειώνει ανώμαλα. Έτσι δημιουργείτε περίεργες σχέσεις, τις οποίες καταστρέφετε όταν ανακαλύψετε ότι δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα σας. Σας είναι αδύνατον να μείνετε μόνοι καθώς είναι απαραίτητο για σας να έχετε έναν σύντροφο. Η ανάγκη αυτή συχνά σας οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές. Ενώ γνωρίζετε από την πρώτη γνωριμία με τι είδους άνθρωπο έχετε να κάνετε, αποφασίζετε να εξιδανικεύσετε το πρόσωπο και να κλείσετε τα μάτια για να μη δείτε όλα όσα σας ενοχλούν. Ακόμα και στην περίπτωση που μια τέτοια σχέση μακροημερεύσει μέσα από την ανοχή και την υπομονή που δείχνετε, στην πρώτη πραγματική δοκιμασία (όπως το πέρασμα του Κρόνου-Χρόνου) είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα διαλυθεί. Από το να απαιτείτε συνεχώς αρμονία και τελειότητα στις σχέσεις σας ο Χείρωνας στον έβδομο οίκο  σας αναγκάζει να καταλάβετε ότι μέσα από τις συγκρούσεις «δένεστε» περισσότερο. Από τη στιγμή που θα μάθετε να εκτιμάτε την ανεξαρτησία σας και τα ταλέντα σας, θα αποκτήσετε υγιείς και σίγουρα πιο ισορροπημένες σχέσεις.

Χείρωνας στον όγδοο οίκο

Η σεξουαλικότητα, η δύναμη και τα χρήματα αποτελούν ένα αδύνατο σημείο για σας. Ο Χείρωνας στον όγδοο οίκο φανερώνει μια μεγάλη απώλεια ή ένα θάνατο. Πιθανότατα βιώσατε κάποιο τέτοιο γεγονός στην παιδική σας ηλικία, με αποτέλεσμα να νιώθετε ότι κάτι μέσα σας έχει πεθάνει ή έχει σπάσει.  Μπορεί ακόμα να δοκιμάζεστε από θανάτους και απώλειες όταν ο Χείρωνας σχηματίζει άσχημες όψεις, αλλά κάθε απώλεια θα ακολουθείται από οφέλη και την επίγνωση ότι μπαίνετε σε νέα επίπεδα κατανόησης. Γενικά η πορεία σας για την ανάπτυξη έρχεται μέσα από επαναλαμβανόμενες εμπειρίες με τα μεγάλα μυστήρια της ζωής, του θανάτου, της γέννησης και του μετασχηματισμού. Οι σεξουαλικές σχέσεις είναι επίσης ένας τομέας μέσα από τον οποίον μεταμορφώνεστε. Ανάλογα με τις υπόλοιπες ενδείξεις του ωροσκοπίου σας, μπορεί να έχετε πολύ έντονη ή άτονη σεξουαλική ενέργεια. Κατά βάθος το άτομο με αυτή τη θέση του Χείρωνα έχει την ανάγκη να κατανοήσει βαθιά και να κατέχει, να κρατήσει τα πράγματα κάτω από έλεγχο. Η οικοθεσία αυτή οδηγεί σε κυριαρχία, ζήλια ή συναισθηματική τσιγγουνιά. Όταν ο Χείρωνας είναι στον όγδοο οίκο, η μεγάλη ανησυχία για την απώλεια σας κάνει διστακτικούς στο να απολαύσετε την ζωή ή να μοιραστείτε τον εαυτό σας με άλλους, φοβούμενοι ότι όποια χαρά νιώθετε θα φύγει σύντομα από κοντά σας.  Από το να κρατάτε σφιχτά αυτό που έχετε, ο Χείρωνας σας υποχρεώνει να εκτιμήσετε αυτό που μπορεί να σας διδάξει η απώλεια για την ζωή και να σας δώσει σοφία.

Χείρωνας στον ένατο οίκο  

Με τον Χείρωνα στον ένατο οίκο κουβαλάτε μέσα σας κάτι από τον πόνο του περιορισμού. Αισθάνεστε ότι αν και γεννηθήκατε για μεγάλα επιτεύγματα, για περιπέτεια, για κίνδυνο, για την μεγάλη επιτυχία, έχετε φυλακιστεί άδικα σε μια εγκόσμια ζωή ή σε ένα σώμα μη ικανό να αποδώσει τα μέγιστα. Η απόκτηση της γνώσης και τα μαθησιακά θέματα ίσως να είναι ένα ακόμα επώδυνο σημείο. Κατά βάθος νιώθετε επιτακτική την ανάγκη να είστε ελεύθεροι να ερευνήσετε τον κόσμο, τις ιδέες και τους ανθρώπους και να κατανοήσετε πραγματικά την τοποθέτησή σας μέσα σ’ αυτά. Όμως με τον Χείρωνα στον ένατο οίκο νιώθετε ανασφάλεια για τις απόψεις και τα οράματά σας. Μπορεί να γίνετε φανατικοί με την θρησκεία για να αποζημιωθείτε γι’ αυτήν την ανασφάλεια, ή -στην αντίθετη περίπτωση- να γίνετε άθεοι ή φανατικοί «οπαδοί» σε μια αίρεση.  Από το να δυσανασχετείτε με την εγκόσμια μοίρα σας ο Χείρωνας στον ένατο οίκο, σας παροτρύνει να αναγνωρίσετε την σοφία και τη δύναμη της καρδιάς σας. Αφιερώστε χρόνο σε θέματα που διευρύνουν την γνώση και τις ευκαιρίες. Η αίσθηση του χιούμορ σας βοηθά στις δύσκολες στιγμές. Μπορείτε να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας, ταξιδεύοντας σε άλλες χώρες. Θα πρέπει ωστόσο να προσέχετε τις λεπτομέρειες στη διάρκεια των μετακινήσεών σας και να αποφεύγετε τη λήψη ρίσκου.

Χείρωνας στο δέκατο οίκο

Ο Χείρωνας στο δέκατο οίκο  είναι κάτι παρόμοιο με τον Ήλιο στον Αιγόκερω, δεδομένου ότι υπογραμμίζει την ισχυρή ανάγκη αυτού του ζωδίου να προσπαθήσει για μια εξέχουσα θέση στην κοινωνία μέσα από την καριέρα, τη σταδιοδρομία. Μπορεί ακόμα να είστε εργασιομανείς, επειδή αισθάνεστε τόσο έντονη την ανάγκη να αναγνωριστεί η αξία σας. Αυτό προδίδει συχνά μια πρόωρη απόρριψη στην παιδική ηλικία, η οποία σας ώθησε να αποδείξετε την αξία σας με έντονο πείσμα. Ακόμα και όταν οι γονείς έχουν αναγνωρίσει τις προσπάθειές σας ή έχουν φύγει, εσείς νιώθετε παγιδευμένοι σε μια έμμονη επιθυμία να ξεχωρίσετε. Η αίσθηση ότι κανένας δεν σας ακούει,  ότι κανένας δεν αναγνωρίζει την αξία σας, ότι δεν επιβραβεύεστε για αυτά που προσφέρετε και δίνετε στους άλλους, σας ωθεί να συνεχίζετε να δουλεύετε πολύ σκληρά. Το αίτημα του Αιγόκερω είναι η φιλοδοξία, η ανάγκη για κύρος, σεβασμό και ανταμοιβή. Με τον Χείρωνα στο δέκατο οίκο όμως, αφοσιώνεστε τόσο πολύ στο να πετύχετε τις φιλοδοξίες σας, που δεν κάθεστε ποτέ να απολαύσετε και να εκτιμήσετε όλα όσα έχετε καταφέρει. Από το να ζητάτε συνεχώς την δημόσια αποδοχή, το μάθημα που σας δίνει ο Χείρωνας από αυτή την θέση είναι να αναγνωρίσετε εσείς οι ίδιοι την αξία σας. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επιβράβευσή σας.

Ο Χείρωνας στον ενδέκατο οίκο  

Ο ενδέκατος οίκος αντιπροσωπεύει την ανάγκη να ανήκετε σε μια ομάδα, να είστε μέλος ενός συνόλου ανθρώπων. Με τον Χείρωνα σε αυτή τη θέση αισθάνεστε χαμένος στο πλήθος, έξω από τα πράγματα, με αποτέλεσμα να αποσύρεστε και να γίνεστε επιφυλακτικοί όταν πρέπει να πλησιάσετε τους ανθρώπους και να μοιραστείτε την ενέργειά σας. Έτσι, συχνά έχετε προβλήματα και με τις φιλίες σας, ίσως επειδή οι φίλοι ζητούν από σας πολύ περισσότερα από όσα μπορείτε να δώσετε και κυρίως περιορίζουν την αυτονομία σας. Για τον ίδιο λόγο υπάρχουν δυσκολίες και με τους συντρόφους σας, τους οποίους αντιμετωπίζετε περισσότερο φιλικά. Με τον Χείρωνα στον ενδέκατο οίκο ξεπερνάτε τα όρια του χρόνου. Ο Χείρωνας εδώ ενδιαφέρεται για το μακρινό απώτερο μέλλον καθώς επίσης και για το αρχαίο παρελθόν. Τίποτα δεν θέλετε να αφήσετε ανεξερεύνητο. Μπορείτε επίσης να διαθέσετε τον εαυτό σας σε ανθρωπιστικούς στόχους, κρατώντας όμως πάντα μια ασφαλή απόσταση από τους συνανθρώπους σας. Με τον Χείρωνα σε αυτή την οικοθεσία είναι επίσης πιθανό να φοβάστε να μην χάσετε την αυτονομία και την ανεξαρτησία σας. Προκειμένου όμως να αποσυρθείτε ή να προσποιηθείτε ότι είστε κάποιος άλλος, ο Χείρωνας σας παροτρύνει να αποδεχτείτε την εκκεντρικότητά σας και να αφιερώσετε χρόνο σε στόχους που ενθαρρύνουν την έκφραση της προσωπικότητάς σας.

Ο Χείρωνας στο δωδέκατο οίκο  

Ο δωδέκατος οίκος  αντιπροσωπεύει την πίστη σ’ ένα ιδανικό, την ανάγκη να ακολουθείτε την διαίσθησή σας και να καταλάβετε τα κίνητρα της ανθρώπινης φύσης και του σύμπαντος. Κάποια στιγμή στην ζωή σας, απογοητευτήκατε από τον κόσμο ή από κάποιο έντονο πιστεύω σας. Αυτό σας πίκρανε ιδιαίτερα και σας έκανε να αμύνεστε προκειμένου να αποφύγετε και άλλες απογοητεύσεις. Τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σας ζωή, επηρεάζεστε πολύ από τα συναισθήματα των γύρω σας και σας είναι απαραίτητο να απομονωθείτε για να τα «βρείτε» με τον εαυτό σας. Επειδή είστε πολύ ευαίσθητοι θα πρέπει να αποφύγετε την κατάθλιψη και να βρείτε διεξόδους που λειτουργούν θεραπευτικά για σας όπως είναι η μουσική ή άλλες καλλιτεχνικές ασχολίες. Αντί να απαρνηθείτε τα πιστεύω σας θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Θυμηθείτε ότι ο Χείρωνας στην μυθολογία ενώ ήταν ο μεγαλύτερος θεραπευτής, δεν μπόρεσε να θεραπεύσει τον εαυτό του, κατάφερε όμως να απαλλαγεί από τον πόνο του μέσω της αυτοθυσίας, σταματώντας την αθανασία του. Έτσι ανυψώθηκε στ’ αστέρια και ξεπέρασε τον πόνο του. Αυτό σημαίνει ότι κι εσείς μπορείτε να βρείτε τον τρόπο να θεραπευτείτε, μαθαίνοντας να εξυψώνετε, να μετατρέπετε και να ξεπερνάτε όχι μόνο τον δικό σας πόνο, αλλά και των συνανθρώπων σας, μέσα από την παγκόσμια αρμονία.

Από τον Γιώργο Ματσάγγο



Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Το παραμύθι Της Παρθένου – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

Το ασχημόπαπο, Η Μάρθα Καραγιάννη Και Το Extreme Make Over ! Από τον Γιώργο Ματσάγγο Όμορφα ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Σεπτέμβριος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ...

Ήλιος – Μεγάλο Αφιέρωμα Στο Άστρο Της Ημέρας

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

O SOLE MIO…. ΗΛΙΕ MOY!!  ΟΙ 365 ….ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!! Από τον Γιώργο Ματσά ...

Το Παραμύθι Του Λέοντα – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια!!

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ Από τον Γιώργο Ματσάγγο Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ….ΓΥΜΝΟΣ ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Αύγουστος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ΣΚ ...

Moon

Κι Ο Θεός Έπλασε … Τη Σελήνη

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

Κι ο Θεός έπλασε τη Σελήνη με τον ίδιο τρόπο που “κι ο Θεός έπλασε τη γυναίκα” ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!