Η μουσική των πλανητών: Οι Οκτάβες


Υπάρχου κάποιοι που δεν γνωρίζουν αυτή την έννοια καθόλου.

Είναι ο Ερμής η  χαμηλότερη οκτάβα του Ουρανού; Είναι η Αφροδίτη η χαμηλότερη οκτάβα του Ποσειδώνα; Είναι ο Άρης η χαμηλότερη οκτάβα του Πλούτωνα;

Έχω διαβάσει και έχω ακούσει ατελείωτες συζητήσεις επί του θέματος. Μερικοί προσπαθούν να με πείσουν πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει καν. Άλλο προσπαθούν να μου πουν πως αυτοί οι πλανήτες δεν έχουν καμία σχέση και πως υπάρχουν άλλες χαμηλότερες οκτάβες των εξωτερικών πλανητών.

Μερικοί λένε πως ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας είναι χαμηλότερες οκτάβες κάτι μεγαλύτερου, που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα.
Έτσι θα μείνω σε αυτά που ξέρω, και αυτό που ξέρω είναι ο Χείρων. Υπήρξε μία ενδιαφέρουσα όψη στο τελευταίο μέρος του 20 αιώνα.

Πολλοί από εμάς γεννήθηκαν με τον Χείρωνα να σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανό.

Έτσι υποτίθεται πως πρέπει να έχουμε διευρυμένη όραση και να βλέπουμε τη μεγαλύτερη εικόνα των πραγμάτων. Ο Χείρων με τον Ουρανό υποτίθεται πως πρέπει να υπηρετούν και να θεραπεύουν συλλογικά προβλήματα.

Ο Χείρων με τον Ουρανό υποτίθεται πως κατέχουν την επισκόπηση της ζωής, έτσι ώστε όλη η ζωή να μπορεί να παρατηρηθεί από ένα πιο υψηλό επίπεδο, σαν η απόσταση του Ουρανού να μας παρέχει έναν τρόπο για να βλέπουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Αλήθεια;

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από αυτή την αντίθεση, είναι συνήθως πιο μπερδεμένοι όσον αφορά τον σκοπό τους από τους υπόλοιπους ανθρώπους, επειδή ο Χείρων, ξέρει κάτι ενστικτωδώς αλλά δεν ξέρει πώς να το καταφέρει. Με την αντίθεση αυτή, ο σκοπός της ζωής είναι συχνά μια φαγούρα που πρέπει να ξυστεί.

Ξέρουμε πως υπάρχουμε για ένα σκοπό, ξέρουμε πως είμαστε εδώ για να υπηρετούμε, αλλά δεν ξέρουμε ούτε το γιατί αλλά ούτε το πώς.

Η θέση των Οίκων και η πολικότητα της αντίθεσης δεν θα μας βοηθήσει, απλά θα μας μπερδέψει περισσότερο.

Όταν βιώνουμε μεγάλες αναταραχές από τον Ουρανό, εκείνος ξεκινά να εκνευρίζει και να εργάζεται μέσα από τον Χείρωνα. Και όταν το κάνει αυτό, αντιμετωπίζουμε τα όρια του μυαλού που μας εμποδίζουν να καταλάβουμε που βρίσκεται το σωστό μονοπάτι.

Ο Οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Χείρων περιγράφει τον συγκεκριμένο τομέα της ζωής που πρέπει να ενεργοποιηθεί προτού συνεισφέρουμε με οποιονδήποτε πρακτικό τρόπο. Ο Οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Ουρανός μας λέει τι είδους εμπειρίες φιλτράρονται μέσα από την και την γνώση.

Μπορούμε να καταλάβουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη θέση του Ουρανού στο χάρτη μας, αλλά πρέπει να προσαρμοστεί ο Ερμής για να κάνουμε το οτιδήποτε πρακτικό με αυτή τη γνώση.Αυτό συμβαίνει είτε ο Ερμής και ο Ουρανός σχηματίζουν κάποια όψη μεταξύ τους είτε όχι.

Όπως και στη μουσική, δονούνται στον ίδιο τόνο, ο ένας πιο αργά από τον άλλο, αλλά στον ίδιο ρυθμό.

Ο ένας είναι πιο μεθοδικός και ανακατεμένος με τα γήινα, ενώ ο άλλος είναι πιο γρήγορος και εκλεπτυσμένος, αλλά σε βάθος χρόνου μαθαίνουν να δουλεύουν σαν ένα.

Και όταν το κάνουν, τα εγκόσμια γίνονται εκλεπτυσμένα και ο ανώτερης οκτάβας γίνεται πιο χρήσιμος και προσιτός, καθώς ο χαμηλότερης οκτάβας πλανήτης μαθαίνει να χρησιμοποιεί αυτή την ενέργεια.

Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι όταν οι πλανήτες αυτοί τονίζονται στο χάρτη σας, επειδή οι χαμηλότερες οκτάβες αυτών των πλανητών βρίσκονται εκεί για την αναμόρφωσή σας.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι από εμάς τείνουν να σχετίζονται με έναν ή δύο από αυτούς τους πλανήτες, έτσι δεν νιώθουμε πως μας επιτίθενται την ίδια στιγμή.

Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα θέματα του Ποσειδώνα επηρεάζουν άμεσα σχέση την Αφροδίτη και τα προβλήματα του Πλούτωνα εκδηλώνονται σαν αλλαγές στον Άρη. Δεν χρειάζεται εσείς να κάνετε κάτι, απλά συμβαίνει.

Φυσικά, όταν αυτοί οι πλανήτες συνδέονται άμεσα, έχετε την πιθανότητα ραγδαίας ανάπτυξης, και ίσως επειδή είναι τόσο γρήγορη να μην τη καταλάβετε και πραγματικά. Αν η ανάπτυξη αυτή συμβεί πολύ σύντομα και χωρίς το άτομο να είναι έτοιμο, τότε παθαίνει σοκ, εκφράζει άρνηση και διαφεύγει σε παλιές συμπεριφορές.

Αυτό συμβαίνει όταν παθαίνουμε τραύματα –μας αναγκάζουν να βυθιστούμε προσωρινά σε μία κατάσταση άγνοιας.

Οι όψεις ανάμεσα στον Ερμή και τον Ουρανό, στην Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα και στον Πλούτωνα και τον Άρη ίσως μας αναγκάσουν να απορρίψουμε αυτά που ξέρουμε.

Γνωρίζω ένα σωρό ανθρώπους με όψεις Άρη/Πλούτωνα που δυσκολεύτηκαν να συμβιβαστούν με την κατάχρηση και την απόρριψη και βυθίστηκαν σε ελεγχόμενες συμπεριφορές, ενώ αρνιόντουσαν τα πάντα καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της κατάστασης.

Οι όψεις Ερμή/Ουρανού μπορεί να αρνηθούν την μη κοσμική γνώση και την διορατική εμπειρία που έχει ως αποτέλεσμα να αναποδογυρίζει  την λογική και πρακτική φύση μας.

Οι όψεις Αφροδίτης/Ποσειδώνα μπορούν να γυρίσουν τη πλάτη τους στα μαθήματα του σύμπαντος και στην χωρίς όρια αγάπη, να ζήσουν μια ζωή μόνοι τους και να αρνηθούν τις εμπειρίες τους υποστηρίζοντας πως ήταν ψευδαισθήσεις.

Στην εξελικτική αστρολογία ασχολήθηκαν αρκετοί με το γεγονός πως ο Άρης είναι «πράκτορας» του Πλούτωνα. Η επαφή αυτή είναι ξεκάθαρη με τον Σκορπιό όπου έχει κυβερνήτες τον Άρη και τον Πλούτωνα.

Όμως οι έννοιες της χαμηλότερης και ανώτερης οκτάβας έχει περισσότερο να κάνει με τον συντονισμό παρά με τις όψεις ή με τα ζώδια.

Κάθε ζευγάρι πλανητών –Ερμής/Ουρανός, Αφροδίτη/Ποσειδώνας, Άρης/Πλούτωνας, κάνει μία και μόνο ερώτηση: ποιος βγαίνει κερδισμένος, το «εγώ» ή η ψυχή;

Όταν αυτοί οι εσωτερικοί πλανήτες είναι ανοιχτοί σε εμπειρίες που προσφέρονται από τους εξωτερικούς πλανήτες και τον Χείρωνα, οι ζωές μας αλλάζουν. Νιώθουμε λιγότερο φυλακισμένοι, λιγότερο σαν θύματα των περιστάσεων και βιώνουμε τον εαυτό μας σαν το δημιουργό της ζωής μας.

Όταν οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί πλανήτες τραγουδούν μαζί, δημιουργείται μαγεία. 

Τα εμπόδια εξαφανίζονται. Η σύγχυση μειώνεται, η ομίχλη διαλύεται και οτιδήποτε μπλοκάρει την ανάπτυξή μας εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Χρειάζεται χρόνο και εμπειρία.

Όμως το ένστικτό μας διαμορφώνεται και οι προθέσεις μας γίνονται ξεκάθαρες, έτσι μπορούμε να εκτελέσουμε σε ώριμη ηλικία θαυμαστά κατορθώματα που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε όταν ήμαστε πιο μικροί.

Μαθαίνουμε πώς να αναγνωρίζουμε και να συνεργαζόμαστε με τις υψηλότερες δυνάμεις και να μην αντιστεκόμαστε σε αυτές.

Οι τρεις εξωτερικοί πλανήτες μας δείχνουν τρία μονοπάτια για τη σοφία:

Το μονοπάτι του Μυαλού (Ουρανός),το μονοπάτι της Καρδιάς (Ποσειδώνας) και το μονοπάτι της Ψυχής (Πλούτωνας).

Πολλοί από εσάς θα εκπλαγείτε από την σχέση της ψυχής με τον αδίστακτο Πλούτωνα, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή δεν δεχόμαστε ή δεν καταλαβαίνουμε το γεγονός πως η φλόγα της Ψυχής δεν είναι μόνο ένα Μονοπάτι, αλλά μία δύναμη που πρέπει να αντιμετωπιστεί.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Το μυστήριο του Ήλιου (μέρος 1ο)

In category Πλανήτες

Χρειαζόμαστε τον Ήλιο για να νιώθουμε αυθεντικοί. Χωρίς την συνειδητή μας ένωση με ...

Ο κύκλος του Άρη στη ζωή μας

In category Πλανήτες

Ο Κύκλος του Άρη από τον 1ο έως τον 4ο Οίκο Σε αυτό το διάστημα, αντιμετωπίζουμε τη π ...

Η σεξουαλική επιθεώρηση της Αφροδίτης

In category Πλανήτες

Οι δείκτες του έρωτα και του σεξ, η Αφροδίτη και ο Άρης, Υποβάλλονται σε αργές εξελί ...

Η εσωτερική πηγή της Συναστρίας

In category Πλανήτες

Ένας αστρολογικός χάρτης πρέπει να αναλυθεί ως προς τις όψεις των σχέσεων προτού τ ...

Δίας: Η κοσμική μας ύπαρξη

In category Πλανήτες

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε στην αστρολογία είναι η εύνοια του Δία. Οπ ...

Ουρανός: Το μονοπάτι του Μυαλού

In category Πλανήτες

Θέλω να καθίσετε και να σκεφτείτε μία σημαντική εμπειρία που να αφορά τον πλανήτη ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u