Το μυστήριο του Ήλιου (μέρος 1ο)


Χρειαζόμαστε τον Ήλιο για να νιώθουμε αυθεντικοί.

Χωρίς την συνειδητή μας ένωση με την ηλιακή ενέργεια, ποτέ δεν θα νιώσουμε πως έχουμε ωριμάσει.

Οποιαδήποτε όψη με τον Ήλιο είναι μέρος της βασικής μας ταυτότητας. Ήλιος/Πλούτωνας, πρέπει να συμβιβαστούμε με την δύναμη και με την ικανότητά μας να καταστρέφουμε και να ξαναχτίζουμε.

Ήλιος/Κρόνος, πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του εαυτού μας.

Ήλιος/Ερμής, η έκφραση του εαυτού και η πληροφόρηση είναι το πιο βασικό ζήτημα. Ήλιος/Δίας, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την προσωπική μας φιλοσοφία και να καταλάβουμε τη γνώση, τη σοφία και το ένστικτο.

Ήλιος/Αφροδίτη, πρέπει να ζήσουμε με αυτά που έχουν μεγαλύτερη αξία για εμάς. Σε όποιον Οίκο και αν έχουμε τον Ήλιο, θα μας δώσει μία εμφανή κατεύθυνση των ηλιακών ενεργειών, και η θέση του Ήλιου επηρεάζει ολόκληρο το χάρτη μας.

Τι είναι όμως ο Ήλιος, ακριβώς;

Η θέση του Ήλιου είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε στην αστρολογία. Φαίνεται όμως, πως ύστερα από τις αρχικές μας αναζητήσεις, σχεδόν ποτέ δεν γυρνάμε πίσω σε αυτόν, από τη στιγμή που θα μπλεχτούμε στη περίπλοκη και μυστηριώδη τέχνη της αστρολογίας.

Γιατί να ασχοληθούμε με κάτι τόσο απλό όπως ο Ήλιος, όταν υπάρχουν τόσα υπέροχα αρμονικά σημεία εκεί έξω;

Όσο περισσότερο ασχολούμαι με την αστρολογία, τόσο μεγαλύτερο μυστήριο αποτελεί ο Ήλιος. Ο Ιταλός φιλόσοφος και αστρολόγος Τζιορντάνο Μπρούνο αποκαλούσε τον Ήλιο την «καρδιά» του χάρτη.

Όταν το άκουσα αυτό για πρώτη φορά το προσπέρασα σαν όρο της «παλιάς αστρολογίας» η οποία είναι γεμάτη μεταφορές χωρίς μοντέρνο νόημα. Μόλις παρατήρησα τον Ήλιο και τον ρόλο του στο εξελιγμένο χάρτη, τότε κατάλαβα το νόημα της ενέργειας του Ήλιου.

Είσαι Κριός, Παρθένος ή Υδροχόος;

Όχι. Φυσικά δεν είσαι τίποτα από όλα αυτά. Υπάρχουν τόσα πολλοί παράγοντες που συνεισφέρουν στη κατανόηση του εγώ, που η ιδέα από μόνη της ακούγεται γελοία.

Τελικά μπορούμε να προσδιορίσουμε τον εαυτό μας από τη θέση του Ήλιου στο χάρτη μας; Και γιατί να το κάνουμε;

Θα προσπαθούσατε να ερμηνεύσετε ολόκληρη τη προσωπικότητά σας βασιζόμενοι στην Σελήνη, ή στον Ωροσκόπο ή σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο του χάρτη σας. Ο προσδιορισμός του εαυτού μας με βάση τη Σελήνη ίσως έχει κάποια εγκυρότητα. Η Σελήνη κυβερνά τη φυσική ζωή μας, τη φυσική μας ύπαρξη.

Η Σελήνη μένει στα ζώδια για δύο και κάτι μέρες το μήνα. Πολύ καλύτερο από τις 30 μέρες που μένει ο Ήλιος. Είναι λάθος να ερμηνεύουμε τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μήνα από το ένα δωδέκατο των πλανητών.

Οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τη λειτουργία του Ήλιου στον αστρολογικό χάρτη. Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να σκεφτούν μερικά απλά χαρακτηριστικά που μπορεί να κολλάνε ή όχι, ανάλογα με την μικρή ανάλυση του υπόλοιπου χάρτη.

Επικεντρώνονται στα πιο μικρά και πολύπλοκα σημεία του χάρτη, χωρίς να συνειδητοποιούν το πιο εμφανές κομμάτι του, τον Ήλιο.

Ποιος είναι ο ρόλος του στο χάρτη; Τι ακριβώς κάνει;

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από το ζώδιο της Παρθένου, το πιο αναλυτικό ζώδιο από όλα, συνήθως αρνούνται να χαρακτηρίσουν τον εαυτό τους σαν Παρθένους. Θα πουν «Είμαι Παρθένος, αλλά…(ο Οίκος μου είναι ένα χάλι, η ερωτική μου ζωή είναι χάλια, είμαι η βασίλισσα του χάους…)».

Ο κάθε πλανήτης έχει συγκεκριμένες λειτουργίες. Η Σελήνη είναι περισσότερο περίπλοκη από όσο την χρεώνουμε. Δεν είναι ένας απλός πλανήτης. Ο καλύτερος τρόπος να εξηγήσεις τον Ήλιο και τη Σελήνη είναι με τον όρο «Φώτα». Το φως της μέρας και το φως της νύχτας. Το φως του συνειδητού και το φως του ασυνείδητου κόσμου.

Αλλά, ακόμα και το φως της Σελήνης αντανακλά πάνω στον Ήλιο, πράγμα που μας γυρνά πίσω στη θέση του Ήλιου σαν τη καρδιά του χάρτη. Σωστή μεταφορά. Ο Ήλιος κυβερνά τον Λέων, και ο Λέων κυβερνά τη καρδιά.

Η καρδιά τι κάνει;

Είναι η αντλία που διατηρεί τη κυκλοφορία του αίματος. Μας κρατά ζωντανούς. Η καρδιά μπορεί να λειτουργήσει χωρίς το μυαλό, αλλά το μυαλό δεν μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τη καρδιά. Μπορούμε να είμαστε εγκεφαλικά νεκροί αλλά όχι «καρδιακά νεκροί»…

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει όλα αυτά που είμαστε σε αυτή τη ζωή. Αντιπροσωπεύει το σώμα μας, ναι, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης τη φυσική ενέργεια που μας καθορίζει σαν ξεχωριστά όντα στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Με βάση τα πιστεύω μας, το παρελθόν μας αντικατοπτρίζεται στο παρόν, το οποίο περνά συνεχώς προς το μέλλον. Μέσα μας υπάρχει το τι ήμουν, αλλά και το τι θα είμαι.Και εδώ μπορούμε να καταλάβουμε μερικούς από τους λόγους που η ηλιακή ενέργεια φαίνεται τόσο απρόσιτη για εμάς. Ζούμε σε έναν υλικό κόσμο, είμαστε υλιστές… Ακόμα και τα πιο βαθιά κομμάτια της ψυχολογίας μας, η ψυχές μας, σχετίζονται με τα υλικά αγαθά.

Άρα, ποιος είναι ο ρόλος του Ήλιου;

Πίσω στη μεταφορά της καρδιάς. Είναι ο ορισμός της ζωής. Είναι η ενέργεια της ζωής από μόνος του, αυτό που έρχεται προς το μέρος μας όταν γεννιόμαστε και αυτό που μας αφήνει  όταν πεθάνουμε.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που «πιστεύουν» στην αστρολογία και σε αυτούς που δεν «πιστεύουν». Κάποιοι πιστεύουν πως τελικά εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από μηχανές φτιαγμένες από κρέας, και πως η ζωή θα κατανοηθεί πλήρως όταν αποκαλύψουμε οτιδήποτε υπάρχει επιστημονικά.

Έτσι θα μπορούμε όλοι να είμαστε θεοί και να κάνουμε ότι θέλουμε τη ζωή μας. Θα έχουμε αποδείξει πως δεν υπάρχει μυστήριο, καθώς μυστήριο θεωρείτε ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακόμα.

Υπάρχει όμως και ένα μέρος ανθρώπων που πιστεύουν πως υπάρχει κάτι παραπάνω από σάρκα και οστά, κάτι ιερό που δεν θα μπορέσουμε ποτέ να καταλάβουμε πλήρως.

Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το φως που βγαίνει από μέσα μας. Είναι αδύνατο να το καθορίσεις καθώς το εσωτερικό φως του Ήλιου διαπερνά όλα τα όντα. Δεν έχει μία συγκεκριμένη λειτουργία, αλλά συμμετέχει σε όλες.

Βρίσκεται στο κέντρο του σύμπαντος πράγμα που συμβολίζει τον ρόλο που παίζει στις ζωές μας.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Η σεξουαλική επιθεώρηση της Αφροδίτης

In category Πλανήτες

Οι δείκτες του έρωτα και του σεξ, η Αφροδίτη και ο Άρης, Υποβάλλονται σε αργές εξελί ...

Η εσωτερική πηγή της Συναστρίας

In category Πλανήτες

Ένας αστρολογικός χάρτης πρέπει να αναλυθεί ως προς τις όψεις των σχέσεων προτού τ ...

Δίας: Η κοσμική μας ύπαρξη

In category Πλανήτες

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε στην αστρολογία είναι η εύνοια του Δία. Οπ ...

Ουρανός: Το μονοπάτι του Μυαλού

In category Πλανήτες

Θέλω να καθίσετε και να σκεφτείτε μία σημαντική εμπειρία που να αφορά τον πλανήτη ...

Η μουσική των πλανητών: Οι Οκτάβες

In category Πλανήτες

Υπάρχου κάποιοι που δεν γνωρίζουν αυτή την έννοια καθόλου. Είναι ο Ερμής η  χαμηλό ...

Ο Πλούτωνας και το μονοπάτι της Ορθής Δράσης

In category Πλανήτες

Στην εξελικτική Αστρολογία η έννοια του Πλούτωνα αντιπροσωπεύει την Ψυχή,  Αλλά π ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!