Άννα Κουρή


Η Άννα Κουρή είναι μια πάρα πολύ αγαπημένη ηθοποιός,

Που σαφώς έχει ξεχωρίσει με την διακριτική της παρουσία.


Πρόκειται για ένα πλάσμα χαρισματικό, που έχει πηγαίο ταλέντο, αλλά είναι φανερή στην όλη της προσωπικότητα και η εξαιρετική της παιδεία.

Έχει μια φινέτσα που σπάνια συναντάται στον χώρο του θεάτρου, και εν γένει του θεάματος.

Επιπλέον, έχει έμφυτη κωμική φλέβα, κάτι που είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Όπως είναι γνωστό, η δυνατότητα ενός ηθοποιού να ξεχωρίσει μέσα από κωμικούς ρόλους, χρειάζεται πολύ μεγάλη συγκρότηση, διότι το γέλιο από τη μια μεριά είναι αυτόματη αντίδραση, που ή την προκαλεί ο ηθοποιός ή απλά αποτυγχάνει, και από την άλλη, γιατί απαιτεί μεγάλη ψυχική δύναμη.

Δεν είναι εύκολο για έναν ηθοποιό να αντιμετωπίσει το κοινό του μέσα από την κωμωδία, εάν είναι σε δύσκολη ψυχική κατάσταση.

Πώς τα καταφέρνει η Άννα Κουρή να συνδυάζει όλα αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά;

 

Η Άννα Κουρή, είναι καρκίνος με Ωροσκόπο Τοξότη.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό, που μας εξηγεί γιατί η ταλαντούχα ηθοποιός είναι από τη μια τόσο διακριτική, και από την άλλη βγάζει προς τα έξω τόσο μεγάλη εσωτερική δύναμη.

Ο καρκίνος ως ζώδιο την κάνει εξαιρετικά ευαίσθητη, προσηλωμένη στην οικογένειά της.


Νοσταλγεί και σαφώς αγαπά κάθε στιγμή που έχει περάσει με την πατρική της οικογένεια, τους είναι αφοσιωμένη.

Με την ίδια ζέστη μπορεί να αντιμετωπίσει όμως και όλους τους άλλους ανθρώπους.

Πιστή, με έντονες ηθικές αξίες και ισχυρά ερείσματα, γίνεται αξιολάτρευτη, τόσο από τους δικούς της, όσο και από το κοινό.

Ωστόσο, είναι υπερευαίσθητη, και μπορεί πολλές φορές να φλερτάρει με την μελαγχολία.

Αυτό της το χαρακτηριστικό, που θα την ταλαιπωρούσε πολύ, της το ισορροπεί ο Τοξότης στον Ωροσκόπο.

Ο Τοξότης, ζώδιο της φωτιάς, είναι φυσικά φλογερός, αλλά και με τάσεις επέκτασης, λόγω του Κυβερνήτη του, του Δία.

Από εδώ προκύπτει η μεγάλη αγάπη της Άννας Κουρή για τα ταξίδια, αλλά και η φοβερή λάμψη της προσωπικότητάς της, παρ’ όλο που είναι χαμηλών τόνων.

 

Μ.Κ: Πώς πήγε το έργο που πρωταγωνιστείτε με τον Χάρη Ρώμα;

A.K: Ήταν τέλειο το ταξίδι  στο Μόντρεαλ, Τορόντο και Νεα Υόρκη όπου περιοδεύσαμε με την παράσταση «ΕΊΔΑ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ» με τον Χάρη Ρώμα , τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη και την Πηνελόπη Πλάκα!

Τρομερή εμπειρία η επαφή με τους Έλληνες του εξωτερικού που διψάνε για Ελλάδα.

Η υποδοχή που μας κάνανε ήταν συγκινητική ειδικά στο τέλος των παραστάσεων που μας χειροκροτούσαν όρθιοι !

Το έργο πήγε καταπληκτικά,  αφού συνεχίσαμε περιοδεία στην Ελλάδα από 27 Ιουνίου και τον Σεπτέμβρη πήγαμε Γερμανία σε 4 πόλεις.

M.K: Σας γνωρίσαμε μέσα από τη θρυλική σειρά “Οι Μεν και Δεν” ως Βάνα Δάγκα. Καταφέρατε να ξεχωρίσετε και να γίνετε είδωλο εποχής. Τι σας έχει μείνει από αυτή την εποχή;

A.K: Η εποχή των Μεν και Δεν έχει να μου θυμίσει μόνο καλές αναμνήσεις . Την τύχη να συνεργαστώ με υπέροχους ανθρώπους , τον Χάρη Ρώμα, την Άννα Χατζησοφία, τον Στέλιο Μάϊνα, την Τζόυις Ευείδη και την Φωτεινή Κοτρότση με τους οποίους έχουμε παραμείνει φίλοι μέχρι τώρα !

Επίσης ένα σενάριο ανεπανάληπτο και φήμη .

Φυσικά και την χαρά να έχω και την Τερέζ μαζί μου που μας …έκλεψε την δόξα ! Η αίσθηση που μου έχει μείνει από εκείνη την εποχή είναι ευτυχία .

Νοιώθαμε όλοι από την παραγωγή μέχρι τους τεχνικούς  ενθουσιασμό και πίστη  για την δουλειά και η ανταμοιβή μας ήταν φυσικά η τεράστια αποδοχή από τους τηλεθεατές που κρατάει μέχρι σήμερα !

M.K: Χρόνια μετά τους «Μεν και Δεν», συναντηθήκατε με τον Χάρη Ρώμα στο θέατρο στην παράσταση «Είδα το Χάρη με τα μάτια μου» ενώ έχετε κάνει και άλλες δουλειές μαζί. Έχετε αλλάξει από τότε;

A.K: Κάθε συνεργασία με τον Χάρη επιβεβαιώνει τα αισθήματα που έχουμε ο ένας για τον άλλον , σεβασμό , θαυμασμό , εμπιστοσύνη και μεγάλη αγάπη !

 

M.K: Παίξατε τόσο καταπληκτικά αυτόν τον ρόλο, έχετε και αριστοκρατική φυσιογνωμία που μας πείσατε ότι είσαστε και στην ζωή πλούσια αριστοκράτισσα. Περάσατε ποτέ οικονομικές δυσκολίες;

A.K: Πλούσια δεν ήμουνα ποτέ, αλλά ένα μέρος της ζωής μου είχα αρκετά χρήματα για να περνάω καλά, χωρίς να στερούμαι βασικά πράγματα.

Βέβαια δεν είχα ποτέ παράλογες απαιτήσεις .

Τον τελευταίο καιρό έχω στριμωχτεί αρκετά, όπως  ο περισσότερος κόσμος. Οπότε δεν μου επιτρέπεται να παραπονιέμαι γιατί υπάρχουν και πολύ χειρότερα .

M.K: Όταν κοιτάζετε για πολλοστή φορά τις επαναλήψεις αυτής της σειράς, τι αισθάνεστε; Χαίρεστε; Μελαγχολείτε; Aδιαφορείτε ή νιώθετε δυσφορία;

A.K: Τώρα πια σπάνια ξαναβλέπω την σειρά επειδή την προβάλλουν ακατάλληλες ώρες, όπως ξημερώματα.

Αν τύχη όμως να δω κάποιο επεισόδιο το βλέπω σαν θεατής και όχι σαν να βλέπω τον εαυτό μου.

Είναι πράγματι εμπνευσμένα και πολύ διασκεδαστικά και παρατηρώ σε τι κέφια ήμασταν όλοι υποκριτικά !

M.K: Τι σας χάρισε και τι σας στέρησε αυτό το πετυχημένο σίριαλ (οι επαναλήψεις σας έκαναν κακό, ταυτιστήκατε με τον ρόλο;)

 

A.K: Μου χάρισε σίγουρα αναγνωσιμότητα  , την συμμετοχή μου σε μια διαχρονική σειρά όπως αποδείχτηκε και την φιλία μου όπως είπα πρωτύτερα με τους συνεργάτες μου .

Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι οι επαναλήψεις από ένα σημείο και πέρα είχαν αρνητικό αντίκτυπο, γιατί ταυτίστηκα με αυτόν τον ρόλο και μου πρώτειναν τις περισσότερες φορές ανάλογους ρόλους .


Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες στην τηλεόραση που αγαπώ πολύ, όπως θα επιθυμούσα .  Ευτυχώς που υπάρχει το θέατρο και εκεί μπόρεσα να κάνω κι άλλα πράγματα .

 M.K: Σας φωνάζουν ακόμη στο δρόμο Βάνα Δάγκα;

Α.Κ: Τα τελευταία χρόνια σπανίως με φωνάζουν Βάνα στο δρόμο . Έχω πια την ικανοποίηση να μου απευθύνονται με το πραγματικό μου όνομα .

M.K: Η τερέζ έγινε το αγαπημένο τετράποδο της Ελλάδας ! Η αγάπη για τα σκυλιά συνεχίζεται;

A.K: Η Τερεζ όχι απλώς έγινε το αγαπημένο τετράποδο της Ελλάδας αλλά και πολλοί θαυμαστές της δώσανε το όνομα της στο ζωάκι τους. Όταν γνωρίσεις τα ζώα τα αγαπάς για πάντα.

 

M.K: Mιλήστε μας για την τηλεόραση σήμερα, τι προβλέπετε για μέλλον;

A.K: Το μέλλον είναι σκοτεινό σε όλους τους τομείς και φυσικά αυτό συμπεριλαμβάνει και την τηλεόραση με αποκορύφωμα το κλείσιμο της ΕΡΤ !

M.K: Κάτι που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι μεγαλώσατε μέχρι τα 10 σας χρόνια στο Ζαίρ. Εξού και η γαλλική προφορά στο Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο;

A.K: Πράγματι, γεννήθηκα στο Βελγικό Κογκό τότε , πολύ καλή συγκυρία για την παιδική μου ηλικία γιατί όπως όλοι μέναμε σε μονοκατοικίες με κήπο και όχι κλεισμένοι σε ένα διαμέρισμα .

Ειδικά για τα παιδιά είναι μεγάλο προνόμιο να έχουν χώρο να παίζουν .

Αφού ζούσα εκεί, πήγα σε γαλλόφωνο σχολείο το οποίο συνέχισα και στην Ελλάδα μέχρι να πάρω το baccalaureat μου. Έτσι απέκτησα την γαλλική προφορά .

M.K: Σπουδάσατε κρυφά από τον πατέρα σας;

A.K: Ναι πήγα στην δραματική σχολή κρυφά απο τον πατέρα μου γιατί είχε παλαιά αντίληψη γι αυτό το θέμα , κάτι που με είχε ξαφνιάσει γιατί γενικά ήταν αρκετά προοδευτικός .

Όταν όμως  είδε με τι σοβαρότητα αντιμετώπιζα την δουλειά μου , τότε πια καμάρωνε για μένα . Αυτό, ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή που μπορούσα να ελπίζω..

K: Εκτός από το θέατρο έχετε και μία δεύτερη αγάπη τα ταξίδια. Ποιο είναι ο αγαπημένος σας προορισμός και που θα θέλατε να ταξιδέψετε;

A.K: Αχ έχω πολλούς αγαπημένους προορισμούς ! Νέα Υόρκη , Βραζιλία , Μεξικό , Λονδίνο , Παρίσι ….

Θέλω να πάω Ιαπωνία , Νότιο Αφρική , Γαλλική Πολυνησία , Νησιά  του Πάσχα και παντού ! (γέλια)

 

M.K: Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο η προσωπική σου ζωή δεν μπορεί να μείνει πάντα κρυφή. Παρόλα αυτά για σας δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα. Έχετε δηλώσει ότι είστε 20 χρόνια με τον άντρα σας γεγονός βαρετό για τον κόσμο»!

A.K: Ε ναι αν είσαι με τον ίδιο άντρα τόσα χρόνια δεν έχει ενδιαφέρον για τον κόσμο που θέλει πιο πιπεράτες καταστάσεις .

Ευτυχώς για μένα όσο περνάνε τα χρόνια με τον άντρα μου, τόσο πιο ευτυχισμένη  νοιώθω που έχω βρει το κατάλληλο σύντροφο στην ζωή μου .

M.K: Θα ήταν διαφορετική ζωή η ζωή σας σήμερα αν είχατε ένα παιδί ;

A.K: Αν είχα παιδί σίγουρα θα ήταν διαφορετική ζωή μου . Θα είχα πολύ άγχος και αγωνία για το μέλλον του .

Μπορεί να ήμουνα υπερπροστατευτική.

Γι αυτό χαριτολογώντας μπορώ να πω ότι είναι καλύτερα και γι αυτό και για μένα που δεν έχω .

M.K: Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή;

A.K: Ο άντρας μου , οι οικογένεια μου και οι φίλοι μου !

M.K: Ποια είναι τα όνειρά σας για το μέλλον;

Α.Κ: Να παίζω ρόλους που να με δελεάζουν υποκριτικά, σαν το «Γάμοι , Κηδείες και δεν έχω τίποτα να Φορέσω» που έγραψε η Άννα Χατζησοφία και θα συνεχιστεί και του χρόνου λόγο μεγάλης επιτυχίας .

 Επίσης ρόλοι του κλασικού ρεπερτορίου και γιατί όχι του αρχαίου δράματος .

Μια καλή σειρά στην τηλεόραση που να θυμίζει καλές εποχές , ταξίδια φυσικά και κάποια χρήματα για να μπορέσω να τα πραγματοποιήσω , ζητάω πολλά;;;(γέλια)

M.K: Τι σας αρέσει να κάνετε τον ελεύθερό σας χρόνο;

Α.Κ: Τον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να βλέπω τους φίλους μου , να πηγαίνω σινεμά , θέατρο , να διαβάζω και να τεμπελιάζω στο σπίτι του αγαπημένου μου φίλου στο Ναύπλιο

M.K: Τι είδους μουσική ακούτε;

A.K: Μου αρέσει να ακούω soul music, jazz, και όπερα . Στην όπερα με μύησε ο μπαμπάς μου, που άκουγε κάθε μέρα στο σπίτι .

M.K: Τι ταινίες προτιμάτε;

Α.Κ: Μου αρέσουν πολύ τα θρίλερ , τα δικαστικά , τα δραματικά και οι παλιές κλασικές ταινίες .

 


M.K: Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας; Oικογένεια, Φιλία, Καριέρα;

Α.Κ: Οικογένεια και φιλία δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω, γιατί οι κολλητοί μου φίλοι έχουν γίνει κι αυτοί οικογένεια μου .

Η καριέρα είναι πολύ σημαντική για μένα άλλα σε  σχέση με οικογένεια και τη φιλία, έρχεται δεύτερη .

M.K: Tι λένε οι φίλοι σας για τον χαρακτήρα σας. Ποια είναι τα προτερήματα και ποια τα ελαττώματά σας;

Α.Κ: Τα προτερήματα μου απ ότι λένε είναι ότι είμαι βολικός άνθρωπος , προσαρμόζομαι σε καταστάσεις αλλά και διασκεδαστική.

Ακόμη και τα δυσάρεστα που μπορεί να μου συμβούν  τα συζητάω τα διακωμωδώ , αυτό είναι κι ένα κοινό της παρέας μας .

Τα ελαττώματα μου είναι ότι είμαι εύθικτη σε κάποια θέματα, που ο άλλος δεν μπορεί να προβλέψει , καμία φορά γκρινιάρα και παραπονιάρα .

Επίσης ανυπόμονη.Φαντάζομαι κι άλλα που δεν μου έχουνε πει γιατί με αγαπάνε !

M.K: Έχετε εμμονή με….

Α.Κ:… το φαΐ  και τα ταξίδια .

M.K: Εκνευρίζεστε με…

Α.Κ:… την αχαριστία και  την αδικία .

Μ.Κ: Νιώθετε καλά όταν….

A.K: … είμαι με ανθρώπους που έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και κοινή  γλώσσα .

M.K: Το motto σας είναι….

Α.Κ: «Κάνε ότι σε κάνει ευτυχισμένο , η ζωή σου ανήκει» .

M.K: Πιστεύετε στην αστρολογία; Τι θα θέλατε να μάθετε;

A.K: Δεν ξέρω πόσο πιστεύω πάντως θα ήθελα να ξέρω τι θα μου συμβεί σε όλους τους τομείς .

Αυτά που θα ήθελα να ακούσω είναι :  αισθηματικά ( να μείνουν όπως είναι ) , καριέρα ( φοβεροί  ρολόι εδώ και στο εξωτερικό ), χρήματα ( τόσα πολλά που να μπορώ να δώσω και στους δικούς μου ανθρώπους ) και να πεθάνω μεγάλη, υγιής και νέα !(γέλια)

 

 Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!