Η εσωτερική πηγή της Συναστρίας


Ένας αστρολογικός χάρτης πρέπει να αναλυθεί ως προς τις όψεις των σχέσεων προτού τον συγκρίνουμε με κάποιον άλλον για συμβατότητα.

Αν αυτά που έχω να προσφέρω δεν ταιριάζουν με το εσωτερικό σενάριο του άλλου, τότε στα μάτια εκείνου του ατόμου δεν θα θεωρηθώ ποτέ πιθανός σύντροφος, όσες αλληλεπιδράσεις και αν έχουμε στον αστρολογικό μας χάρτη.

Το εσωτερικό σενάριο μιας σχέσης καθορίζει ποιος είναι πιθανός σύντροφος και ποιος όχι. Οι γωνίες ανάμεσα στους χάρτες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με συνόδους κυβερνητών.

Σύμφωνα με την ψυχολογία του Γιουνγκ, όλοι μας κουβαλάμε μέσα μας ένα αρσενικό και ένα θηλυκό αρχέτυπο. Αυτή  η εσωτερική εικόνα των άλλων καθορίζει ποιους θεωρούμε εμείς πιθανούς συντρόφους.

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της αστρολογίας είναι πως παρέχει επεξήγηση για αυτό το αρχέτυπο.

Έχουμε ένα χάρη που μας δίνει έναν εύκολο δρόμο για να καταλάβουμε το μυστηριώδες και εσωτερικό «άλλο μας μισό».

Παραδοσιακά ρίχνουμε μια ματιά στη Σελήνη/Αφροδίτη για τους άντρες και στον Ήλιο/Άρη για τις γυναίκες, και προσθέτουμε σε αυτό το ζώδιο του DC και τους πλανήτες που υπάρχουν εκεί. Δύσκολες όψεις του Κρόνου και οι εξωτερικοί πλανήτες επηρεάζουν την επιλογή, ειδικά οι σύνοδοι και τα τετράγωνα.

Ένας άντρας με Αφροδίτη δεμένη με τον Πλούτωνα θα διαλέξει συντρόφους που θα του φέρουν έντονες «Πλουτωνικές» εμπειρίες, είτε για καλό είτε για κακό. Ίσως διαλέξει σχέσεις που ξεκινούν με έντονο πάθος και καταλήγουν σε μάχη για τον έλεγχο. Μία γυναίκα με σύνοδο Ήλιου/Ουρανού ίσως διαλέξει ανθρώπους με έντονο πνεύμα ή έχει μια τάση προς τις σχέσεις εξ αποστάσεως.

Από τη μία μεριά, ο σύντροφος μας μαθαίνει περισσότερα στη σχέση από ότι οι πλανήτες, αλλά από την άλλη, οι πλανητικές τοποθετήσεις είναι κομμάτι του εαυτού μας και αυτό δεν αλλάζει. Τα εσωτερικά μας σενάρια δημιουργούνται τη στιγμή της γέννησής μας.

Ίσως κάνουμε καλύτερες επιλογές όσο μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε για τον εαυτό μας, αλλά οι βασικές μας τάσεις προς τις σχέσεις δεν αλλάζουν.

Αν μία γυναίκα έχει σύνοδο Ήλιου/Πλούτωνα, θα διαλέγει συντρόφους που έχουν μανία με τον έλεγχο. Ίσως να έχουν μία πιο θετική έκφραση του αρχέτυπου ενός Σκορπιού, αλλά η βασική τάση του Πλούτωνα παραμένει.

Για παράδειγμα:

Ένα άντρας έχει την Αφροδίτη στους Ιχθύες και τη Σελήνη στον Αιγόκερω. Συναντά μια γυναίκα που είναι Αιγόκερως και έχει σύνοδο Ήλιου/Ποσειδώνα. Ο Ήλιος της είναι εκεί που βρίσκεται η Σελήνη του. Η σύνοδος Ήλιου/Ποσειδώνα ταιριάζει στις τάσεις ενός Ιχθύ.

Δεν υπάρχουν άμεσες όψεις ανάμεσα στους χάρτες αυτών των δύο με την παραδοσιακή έννοια, αλλά δεν έχει σημασία όσον αφορά την αρχική έλξη. Οποιαδήποτε διαφορά και αν προκύψει, εκείνος βλέπει τη γυναίκα σαν τη φυσική του σύντροφο.

Προσθέτουμε το γεγονός πως εκείνος έχει DC στον Υδροχόο και πως εκείνη είναι φορτωμένη με Υδροχοϊκούς πλανήτες. Ακόμα και χωρίς άμεσες όψεις, ο Υδροχόος του προσπαθεί να καλύψει το κενό του «εμείς», πράγμα που εκείνη δέχεται με ευχαρίστηση.

Παράδειγμα:

Μία γυναίκα έχει σύνοδο Άρη/DC, Άρη στους Ιχθύες και Ήλιο στο ζώδιο της Παρθένου και στον 12ο Οίκο της. Οι πιο δυνατές και βαθύτερες σχέσεις της ήταν με καλλιτεχνικούς Κριούς, και ο Άρης διακρινόταν σχεδόν σε όλες τις σχέσεις της.

Αυτό ενισχύεται από το γεγονός πως ο Άρης κυβερνά τον όγδοο Οίκο της. Διαλέγει άντρες που μπορούν να ανεχτούν τον Άρη, ακόμα και αν ο δικός της Άρης είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος.

Στο πρώτο παράδειγμα δεν υπάρχουν εμφανείς όψεις ανάμεσα στους δύο χάρτες, όμως η σχέση είναι δυνατή και το εσωτερικό σενάριο ολοκληρώνεται. Ψάχνοντας για τη παραδοσιακή όψη, Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Άρη, θα ανακαλύπταμε τίποτα απολύτως για τη σχέση αυτών των δύο.

Στο δεύτερο παράδειγμα, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως ο τύπος του Ιχθύ μπορεί να κυριαρχήσει, χωρίς να καταλάβουμε τη σημασία της επιρροής του Άρη. Επίσης αποδεικνύει την μονιμότητα των πλανητικών επιρροών.

Μερικές φορές, ο δρόμος αυτός είναι μονόδρομος.

Ίσως μου ολοκληρώνεις το σενάριο, αλλά εγώ δεν μπορώ να ολοκληρώσω το δικό σου. Όταν συμβεί κάτι τέτοιο, εσύ με σκέφτεσαι σαν ιδανικό σύντροφο, ενώ εγώ σαν φίλη. Το εσωτερικό σενάριο εξηγεί πολλά για τον τρόπο που δουλεύει η έλξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Εγώ μπορεί να έχω Άρη στον Υδροχόο και Ήλιο στον Λέοντα στον 9ο Οίκο. Εσύ μπορεί να είσαι Τοξότης με Ήλιο στον Λέοντα και Σελήνη στον 11ο Οίκο, και ίσως γοητεύομαι από τη φωτιά και τον αέρα. Όμως, η Σελήνη σου στο ζώδιο του Καρκίνου και η Αφροδίτη σου στη Παρθένο δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τους πλανήτες μου ή τις όψεις μου.

Όσον αφορά τα ταιριάσματα σχέσεων, η Σελήνη είναι πιο αρχέγονη και η Αφροδίτη πιο αναγνωρίσιμη. Στους άντρες, ο Άρης είναι αρχέγονος σε σχέση με τον Ήλιο. Είναι πιο εύκολο για τους αρχέγονους πλανήτες να προβληθούν μέσα στους άλλους, ενώ η Αφροδίτη και ο Ήλιος όχι.

Η γυναίκα με τον Ήλιο στη Παρθένο και στον 12ο Οίκο, θα έχει το αρχέτυπο Ιχθύ/Άρη και ίσως να μην ψάξει για τον άντρα Παρθένο, αλλά ούτε θα την προσελκύσει ένας ακατάστατος άντρας.

Όσο μια γυναίκα μεγαλώνει, τόσο αλλάζει η σχέση της με τον Ήλιο.

Όσο περισσότερο ζει με τον Ήλιο (ειδικά μετά τα 36 και την τρίτη επιστροφή του Δία), τόσο λιγότερο επικρατεί σαν συντελεστής έλξης.

Όσο μεγαλώνουν οι άντρες, τόσο αλλάζει η σχέση τους με τη Σελήνη –γίνονται πιο στοργικοί (και με τον εαυτό του) μετά την αντίθεση του Ουρανού. Έτσι, είναι λιγότερο πιθανό να προβάλουμε γονικές συμπεριφορές στους συντρόφους μας.

Η παραδοσιακή αστρολογία δεν θα σας πει πως οι Οίκοι έχουν σημασία όσον αφορά τους πλανήτες των σχέσεων. Έχουν συγκεκριμένα για τον Ήλιο. Η θέση των Οίκων δεν είναι τόσο δυνατή    όπως των ζωδίων, αλλά έχουν κάποια επιρροή στις επιλογές μας.

Η ηλιακή ενέργεια είναι δύσκολο να εντοπιστεί, έτσι ο Οίκος στον οποίο βρίσκεται μας δίνει κάτι για να πιαστούμε.

Ο Ήλιος στον τέταρτο Οίκο μας κάνει περισσότερο Καρκίνους, ακόμα και αν είμαστε Τοξότες. Αν μια γυναίκα έχει τον Άρη στον Καρκίνο, ένας άντρας με τον Ήλιο στον τέταρτο Οίκο ίσως να της ταιριάζει (εξαρτάται και από τον υπόλοιπο χάρτη).

Αν η Σελήνη μου βρίσκεται στον 5ο Οίκο και η Αφροδίτη στον όγδοο, θα μου αρέσουν οι γυναίκες που βγάζουν αισθησιασμό και που δεν φοβούνται να εκφράσουν τον εαυτό τους δημιουργικά και σεξουαλικά. (ο πέμπτος Οίκος κυβερνά τις ανέμελες σχέσεις και όχι αυτές που συναντάμε στον έβδομο Οίκο. Μαθαίνουμε πώς να εκφράζουμε τον εαυτό μας σε αυτές τις σχέσεις.

Υπάρχει ένας αριθμός περιοχών που η παραδοσιακή αστρολογία δεν καλύπτει στη συναστρία.

Όλοι μαθαίνουμε από νωρίς πως ο Ήλιος/Σελήνη είναι ένα από τα αντίθετα ζευγάρια όπως η Αφροδίτη/Άρης.

Όμως, ο Κρόνος παίζει τεράστιο ρόλο στις σχέσεις, ειδικά όσο ωριμάζουμε. Ο Κρόνος εξυψώνεται στον Ζυγό για κάποιο λόγο. Η αρσενική σεξουαλική ταυτότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη από όσο νομίζουμε.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Η σεξουαλική επιθεώρηση της Αφροδίτης

In category Πλανήτες

Οι δείκτες του έρωτα και του σεξ, η Αφροδίτη και ο Άρης, Υποβάλλονται σε αργές εξελί ...

Δίας: Η κοσμική μας ύπαρξη

In category Πλανήτες

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε στην αστρολογία είναι η εύνοια του Δία. Οπ ...

Ουρανός: Το μονοπάτι του Μυαλού

In category Πλανήτες

Θέλω να καθίσετε και να σκεφτείτε μία σημαντική εμπειρία που να αφορά τον πλανήτη ...

Η μουσική των πλανητών: Οι Οκτάβες

In category Πλανήτες

Υπάρχου κάποιοι που δεν γνωρίζουν αυτή την έννοια καθόλου. Είναι ο Ερμής η  χαμηλό ...

Ο Πλούτωνας και το μονοπάτι της Ορθής Δράσης

In category Πλανήτες

Στην εξελικτική Αστρολογία η έννοια του Πλούτωνα αντιπροσωπεύει την Ψυχή,  Αλλά π ...

Το μονοπάτι του Ποσειδώνα στη καρδιά μας

In category Πλανήτες

Ο Ποσειδώνας διαρρέει παντού. Μπορεί να είναι ευχάριστος όπως ένα όμορφο λουλούδι ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u