Δίας: Η κοσμική μας ύπαρξη


Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε στην αστρολογία είναι η εύνοια του Δία.

Οπουδήποτε και αν βρίσκεται ο Δίας φέρνει τύχη, σύμφωνα με τα βιβλία. Είναι ο πλανήτης της περιπέτειας και των όμορφων συναισθημάτων.

Είναι καλός τύπος, ο κυβερνήτης του ευτυχισμένου Τοξότη. Τον θέλουμε στις σχέσεις μας. Θα μας αγοράσει ένα ποτό, θα μας δανείσει το πουλόβερ του και θα μας ψυχαγωγήσει με ιστορίες που μάζεψε από κάθε γωνιά του κόσμου.

Μας κάνει να αισθανόμαστε ελεύθεροι, αδέσμευτοι και κομμάτια από κάτι μεγαλύτερο. Όταν είμαστε μαζί του, νιώθουμε ο εαυτός μας, καθώς συνδεόμαστε με ένα μεγαλύτερο μονοπάτι και βρίσκουμε το νόημα της κοσμικής μας ύπαρξης.

Νιώθουμε ευτυχισμένοι και ασφαλείς γύρω του με αποτέλεσμα να ρίχνουμε τις άμυνές μας… και τότε είναι που πρέπει να προσέξουμε, αγαπητέ αναγνώστη, επειδή αυτό το πλάσμα δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται. Μερικοί δολοφόνοι γοητεύουν το θύμα τους πρώτα….

Εντάξει, ίσως υπερβάλλω. Λίγο.

Όμως ο Δίας δεν είναι αυτό που φαίνεται. Μην τον εμπιστεύεστε. Υπάρχει κάτι ύποπτο πάνω του. Στην κυριολεξία.

Όταν σκέφτομαι  τον Δία, μου έρχεται στο μυαλό ο Ιανός, και οι πύλες του χρόνου… αλλά προτρέχω. Ο Δίας στην μυθολογία ήταν ο βασιλιάς των θεών. Είναι επεκτατικός, ελεύθερος από προσδοκίες, όρια και κανόνες.

Η συνήθης απεικόνιση ενός πλανήτη σε σύνοδο με το Δία, είναι πως ο πλανήτης θα πλημμυρίσει με τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία σε υπερβολικό βαθμό. Και που είναι το κακό σε αυτό αν σκεφτούμε την κάθε υπερβολή που πρέπει να υποστούμε εξαιτίας των εξωτερικών πλανητών ή του περιοριστικού Κρόνου;

Οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε που και που να βγαίνουμε από τα όριά μας. Αν υπάρχει σύνοδος Ερμή/Δία μιλάμε (ή σκεφτόμαστε) πάρα πολύ. Αν υπάρχει σύνοδος Σελήνης /Δία εντείνονται τα συναισθήματά μας.

Ο Άρης με τον Δία δημιουργούν ενθουσιώδεις καταστάσεις. Οπότε που είναι το κακό;

Πουθενά, αν τα πράγματα παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο. Ο Δίας έχει και την αθώα πλευρά του, την αφθονία της ενέργειας και του ενθουσιασμού. Οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον Δία (εκτός αν βρίσκεται σε καλή θέση στον αστρολογικό μας χάρτη και πεθαίνουμε να ακούσουμε τα καλά λόγια).

Όμως θα έπρεπε. Βλέπετε ο Δίας είναι ο κυβερνήτης των Ιχθύων και έχει και μία τελείως διαφορετική πλευρά χαρακτήρα.

Έχω δει πολλά διαζύγια να βγαίνουν όταν ο Δίας βρίσκεται στην ακμή του 7ου Οίκου και πολλές απολύσεις όταν ο Δίας βρίσκεται στο Μεσουράνημα. Έχω δει ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια τους ή μέλη της οικογένειάς τους όταν ο Δίας περνά από το IC (Ναδίρ).

Και όταν ο Δίας βρίσκεται στον Ωροσκόπο, σίγουρα κάποια καλά πράγματα θα συμβούν και μπορούμε να ανακαλύψουμε την έννοια της ελευθερίας, όμως κάτω από αυτή την ελευθερία υπάρχει πολλές φορές μία μεγάλη θυσία ή μια απώλεια.

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης των υλικών απολαβών και όχι ο Δίας.

Έχω δει πολλές φορές τον Δία να σπρώχνει στα άκρα καταστάσεις τις οποίες μπορούσαμε να χειριστούμε πριν εμφανιστεί. Μας κόβει τις αλυσίδες και σταματάει τους περιορισμούς. Όμως, μερικές φορές, οι περιορισμοί είναι απαραίτητοι.

Όλα βασίζονται σε μία απλά αστρολογική αλήθεια που πολλές φορές ξεχνάμε. Ο Δίας δεν έχει να κάνει πάντα με κάτι καλό. Παραδεχτείτε το –πόσες φορές περιμένατε μία διέλευση του Δία για να σας φέρει κάτι καλό και καινούριο στη ζωή σας, μόνο και μόνο για να απογοητευτείτε στο τέλος;

Η δυαδικότητα του Δία είναι κάτι που ο Ποσειδώνας μας έχει πείσει να ξεχάσουμε. Η ερμηνεία των Ιχθύων, που αντιπροσωπεύονται από το φως και το σκοτάδι, είναι κάτι που πολλές φορές χάνεται κάτω από την επιρροή του Ποσειδώνα.

Όμως οι Ιχθύες έχουν να κάνουν με τα άκρα, με τη επιλογή της κόλασης ή του παραδείσου, και ο Δίας εμπλέκεται ιδιαίτερα σε αυτή τη κρίση.

Οι εξωτερικοί πλανήτες είναι διαπροσωπικοί και δεν μπορούμε να συνδεθούμε μαζί τους όπως κάνουμε με τους εσωτερικούς.

Οι εσωτερικοί μας πλανήτες μας παρέχουν τα μέσα για να διαπραγματευόμαστε τη κάθε μέρα της ύπαρξής μας.

Σίγουρα ο Κρόνος είναι μπελάς, αλλά μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε επειδή είναι ειλικρινής και αληθινός στον τρόπο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Προσπαθήστε να μιλήσετε στον Πλούτωνα ή στον Ποσειδώνα και θα καταλήξετε αν είστε τυχεροί, κουφοί ή τυφλοί.

Οι δευτερεύοντες ή «παλιοί» πλανήτες μας παρέχουν μία άμεση σύνδεση με τους εξωτερικούς μας πλανήτες μέσα από τα ζώδια. Έτσι σε ένα καθημερινό επίπεδο, έχουμε τον Κρόνο να επιδρά για λογαριασμό του Υδροχόου, τον Άρη για τον Σκορπιό και τον Δία για τους Ιχθύες.

Επισημαίνω πως αυτό το θέμα είναι τελείως διαφορετικό από τις οκτάβες των πλανητών.

Οι οκτάβες έχουν να κάνουμε με την ανύψωση της ενέργειας των εξωτερικών πλανητών μέσα από τους εσωτερικούς πλανήτες που είναι άμεσα συνδεδεμένοι. Οι δευτερεύοντες κυβερνήτες, έχουν να κάνουν με τα ζώδια και έχουν ένα πιο προσγειωμένο αντιπρόσωπο στο χάρτη.

Θα παρατηρήσετε, πως σε ένα χάρτη χωρίς εξωτερικούς πλανήτες, αυτοί οι τρεις πλανήτες είναι οι πιο απομακρυσμένοι από τον Ήλιο –Άρης, Δίας και Κρόνος. Αντιπροσωπεύουν τα όρια του «εγώ», την υλική ύπαρξη (Κρόνος) και αυτά που μας οδηγούν και δημιουργούν τον υλικό κόσμο: επιθυμία (Άρης) και όραμα (Δίας).

Ενώστε αυτά τα δύο με τις ικανότητες του Κρόνου και θα έχετε πραγματικά κάτι στα χέρια σας. Έχουν να κάνουν με το πώς και το γιατί δημιουργούμε από τις επιθυμίες μας το αποτέλεσμα της ζωής μας. Επίσης, στον ζωδιακό κύκλο, το τελευταίο τέταρτο του χάρτη κυριαρχείται από τον Σκορπιό, τον Τοξότη, τον Αιγόκερω, τον Υδροχόο και τους Ιχθύες. Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Αυτές οι πλανητικές επιρροές αντιπροσωπεύουν τα όρια της ύπαρξης του ανθρώπου.

Οι συγκυβερνήτες μας δίνουν μία καλύτερη εικόνα για το τι πραγματικά πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια μιας όψης ή μιας προόδου, ενώ η ενέργεια των εξωτερικών πλανητών ορίζουν το γεγονός.

Πίσω στον Δία τώρα. Οι δύο αστρολογικές του «δουλειές» δεν είναι αντίθετες, αλλά σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό. Πριν ανακαλυφθεί ο Ποσειδώνας, ο Δίας ήταν ο πλανήτης που αντιπροσώπευε τα όρια της ύπαρξης, ο απόλυτος ερευνητής.

Αν νομίζετε πως ο τυχερός Τοξότης και ο ονειροπόλος Ιχθύς δεν σχετίζονται μεταξύ τους, κάνετε μεγάλο λάθος.

Είναι και τα δύο μεταβλητά ζώδια, και είναι τα δύο τελευταία βήματα πριν το τέλος της Μεταβλητής Ιστορίας, πράγμα που μας εξηγεί το πώς η πληροφορία γίνεται γνώση, που με τη σειρά της γίνεται σοφία και με τη σειρά της γίνεται συμπαντική αρχή.

Ο Ερμής κυβερνά τα δύο πρώτα στάδια του Διδύμου και της Παρθένου. Η σοφία και η συμπαντική αλήθεια είναι τα επόμενα δύο επίπεδα: και τα δύο ανήκουν στον Δία. Μπορείτε να αρχίσετε να καταλαβαίνετε το πώς ο Δίας αντιπροσωπεύει το πρόσωπο του Ποσειδώνα.

Ο Δίας, με τη μορφή των Ιχθύων, είναι ο τύπος που αφήνει τα πράγματα να εξελιχθούν Πριν επιτρέψουμε σε κάτι να μπει στη ζωή μας, κάτι άλλο πρέπει να ξεκαθαριστεί για να υπάρξει ελεύθερος χώρος. Σε αυτό είναι καλός ο Δίας, επειδή ξέρει πως αν δεν βρούμε χώρο δημιουργείται το χάος.

Αν ψάχνετε για καινούρια δουλειά αλλά δεν έχετε κάνει τίποτα για αυτό, ίσως η ευχή σας πραγματοποιηθεί όταν ο Δίας περάσει από τον 10ο ή τον 12ο Οίκο σας. Τώρα θα πρέπει οπωσδήποτε να βρείτε καινούρια δουλειά.

Δεν έχει ακριβώς τα χαοτικά, υδάτινα και καταστροφικά στοιχεία του Ποσειδώνα, αλλά είναι το ίδιο ικανός σε αυτή τη δουλειά. Αν βρίσκεστε σε μια σχέση που δημιουργήθηκε για να νιώσετε την ασφάλεια που έλειπε από τη ζωή σας, η ανάγκη του Δία να προχωρήσει υπερτερεί από την δική σας ανάγκη.

Ο Δίας είναι επίσης αυτός που θα σας έλεγε «πρόσεχε τι εύχεσαι».

Να προσέχετε αν δεν είστε προετοιμασμένοι να κάνετε τις απαραίτητες θυσίες. Το κενό ανάμεσα στο όραμα και στο όνειρο είναι τεράστιο.

Ο Δίας βρίσκεται έντονα στους χάρτες ανθρώπων που είτε θα φτιάχνουν νόμους είτε θα τους καταστρέφουν. Στην πρώτη περίπτωση, ο Δίας αναγκάζει το άτομο να θυσιάσει το «εγώ» του για το μεγαλύτερο καλό και να ακολουθήσει τους συμπαντικούς νόμους.

Η πλευρά των Ιχθύων του Δία μπορεί να αποκαλυφθεί σαν συμπονετική σοφία που είναι ελεύθερη από το προσωπικό όφελος. Ο Δίας είναι στα καλύτερά του καθώς η ενστικτώδης φύση των Ιχθύων επηρεάζει τα πάντα.

Είναι ικανός να μας συνδέσει με τη γνώση των πραγμάτων και να μας βοηθήσει να βρούμε νόημα σε καταστάσεις όπου υπάρχουν μόνο αντιφατικές πληροφορίες. Έτσι ο Δίας αποτελεί τη φυσική αναπαράσταση του «Όλου».

Αυτό «το Όλο» μπορεί να μας δημιουργήσει μπελάδες όταν το «εγώ» εμποδίζει το δρόμο μας. Τότε θέλουμε τα πάντα, γινόμαστε άπληστοι και δεν ξέρουμε πότε να σταματήσουμε. Είμαστε υπεράνω του νόμου.

Η πείνα μας και οι ανάγκες μας μεγαλώνουν, και μας κυριεύουν.

Ο Δίας υπερβάλλει σε οτιδήποτε αγγίζει είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο, και ενώ ο Τοξότης έχει τη φήμη πως μπορεί να δημιουργήσει πράγματα μεγαλύτερα από την ίδια τη ζωή, μόνο οι Ιχθύες μπορούν να μετακινήσουν τα εμπόδια.

Με τον Δία, τα ίδια μας τα οράματα μας τυφλώνουν και δεν μπορούμε να δούμε μπροστά. Ίσως πέσουμε σε μία παγίδα που βρισκόταν μπροστά μας από την αρχή. Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα του Δία είναι πως σταθεροποιείται με τις πιθανότητες και όχι με την πραγματικότητα.

Συχνά ρίχνουμε το φταίξιμο στον Ποσειδώνα, αλλά στην ουσία ευθύνεται ο Δίας, καθώς οι πιθανότητες κάνουν τα πάντα δυνατά. Όλη μας η ζωή μπορεί να θυσιαστεί σε αυτό το ρυθμό και μόλις αποκαλυφθεί η αλήθεια να βιώσουμε πόνο και ταλαιπωρία.

Ευτυχώς, με τον Δία υπάρχει πάντα επιλογή.

Αν ο χάρτη σας έχει έντονα στοιχεία Ιχθύων και συνδέεται με τον Ποσειδώνα, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Δίας έχει το αίσθημα της δικαιοσύνης που λείπει από τον Ποσειδώνα και μπορεί να μας παρέχει απαντήσεις για το χάος και την σύγχυση που υπάρχει στον Οίκο των Ιχθύων.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Το μονοπάτι του Ποσειδώνα στη καρδιά μας

In category Πλανήτες

Ο Ποσειδώνας διαρρέει παντού. Μπορεί να είναι ευχάριστος όπως ένα όμορφο λουλούδι ...

Το μυστήριο του Ήλιου (μέρος 3ο)

In category Πλανήτες

Ο Ήλιος είναι ο σύνδεσμός μας για την δημιουργική μας έκφραση. Συνδέει τον κρυφό κα ...

Το μυστήριο του Ήλιου (μέρος 1ο)

In category Πλανήτες

Χρειαζόμαστε τον Ήλιο για να νιώθουμε αυθεντικοί. Χωρίς την συνειδητή μας ένωση με ...

Ο κύκλος του Άρη στη ζωή μας

In category Πλανήτες

Ο Κύκλος του Άρη από τον 1ο έως τον 4ο Οίκο Σε αυτό το διάστημα, αντιμετωπίζουμε τη π ...

Η σεξουαλική επιθεώρηση της Αφροδίτης

In category Πλανήτες

Οι δείκτες του έρωτα και του σεξ, η Αφροδίτη και ο Άρης, Υποβάλλονται σε αργές εξελί ...

Η εσωτερική πηγή της Συναστρίας

In category Πλανήτες

Ένας αστρολογικός χάρτης πρέπει να αναλυθεί ως προς τις όψεις των σχέσεων προτού τ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u