Η ερμηνεία του Ζωδιακού Κύκλου


horizontal banner article1Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια για να κατανοήσουμε την αστρολογία είναι η κατανόηση των 12 ζωδίων του ζωδιακού κύκλου. Τα 12 ζώδια περιγράφουν έναν κυκλικό ρυθμό –στην πραγματικότητα, βιώνουμε αυτή την εμπειρία από την ημέρα της γέννησής μας. Από την αρχή και τα ξεκινήματα του Κριού, μέχρι τον διασκορπισμό και την συμπόνια του Ιχθύ, αυτός ο ασταμάτητος κύκλος επηρεάζει την έκφραση των πλανητών καθώς εκείνοι περνούν μέσα από τους τομείς που αποδίδονται σε κάθε ένα από τα 12 ζώδια. Το κομμάτι χώρου που διαμορφώνεται με τον Ήλιο από την εαρινή ισημερία μέχρι τις 21 Απριλίου κάθε χρόνου ονομάζεται Κριός. Το κομμάτι του ουρανού που βρίσκεται ο Ήλιος από τις 22 Απριλίου μέχρι τις 22 Μαΐου ονομάζεται Ταύρος κοκ. Κάθε ζώδιο έχει 30 μοίρες. Ο Ήλιος διασχίζει μία μοίρα του ζωδιακού κύκλου σχεδόν κάθε μέρα.

Για να καταλάβουμε τα ζώδια, μπορούμε να τα σκεφτούμε σαν φακούς μέσα από τα οποία περνά το πλανητικό φως. Κάθεπλανήτης (μαζί με τον Ήλιο και τη Σελήνη) συμβολίζει μία διαφορετική δύναμη, και το ζώδιο που ο κάθε πλανήτης διασχίζει σε μία συγκεκριμένη στιγμή περιλαμβάνει την ενέργειά του με έναν τρόπο που σχετίζεται απόλυτα με το νόημα του κάθε ζωδίου. Για παράδειγμα, όταν ο Άρης βρίσκεται στον Κριό, ένα ζώδιο συμβατό μαζί του, το φως ή η ενέργεια του Άρη αντιλαμβάνεται έντονο, ευθύ, ασυγκράτητο και φλογερό. Όταν ο Άρης περάσει στο προσγειωμένο και αισθησιακό ζώδιο του Ταύρου, η ενέργεια του Άρη επηρεάζεται από το πυκνό και αργό στυλ του Ταύρου. Ο Άρης συνεχίζει να είναι ο ίδιος πλανήτης. Αλλά αν ο Άρης στο ζώδιο του Κριού ρίχνει φωτιές, στο ζώδιο του Ταύρου, χρησιμοποιεί τη φωτιά για να μαγειρέψει.

Όλοι οι πλανήτες περνούν μέσα από όλα τα ζώδια, συνήθως σε ορθή πορεία (από τον Κριό στον Ταύρο, από τον Ταύρο στον Δίδυμο κλπ), αλλά μερικές φορές κινούνται αντίθετα για μεγάλη διάρκεια. Αυτή η αντιστροφή, με γήινη προοπτική, ονομάζεται ανάδρομη πορεία. (Ο Ήλιος και η Σελήνη δεν είναι ποτέ ανάδρομοι). Οι πλανήτες κινούνται μέσα στα ζώδια με διαφορετικές ταχύτητες, και χρειάζονται από ένα μήνα (Σελήνη) μέχρι 240 χρόνια (Πλούτωνας) για να κάνουν έναν πλήρη κύκλο στα ζώδια.

Όταν ένα άτομο έχει Αφροδίτη στο ζώδιο του Λέοντα, για παράδειγμα, σημαίνει πως η Αφροδίτη βρισκόταν στο συγκεκριμένο ζώδιο της στιγμή της γέννησής του. Αν όμως το άτομο αυτό έχει την Αφροδίτη στην 15η μοίρα του Λέοντα, σημαίνει πως η Αφροδίτη έχει διασχίσει τη μισή απόσταση του ουρανού που έχει να κάνει με το ζώδιο του Λέοντα.

Τα 12 ζώδια κατηγοριοποιούνται διαφορετικά. Το ζώδιο του Κριού, των Διδύμων, του Λέοντα, του Τοξότη και του Υδροχόου θεωρούνται αρσενικά ζώδια. Τα ζώδια του Ταύρου, του Καρκίνου, της Παρθένου, του Σκορπιού, του Αιγόκερω και των Ιχθύων λέγονται Θηλυκά. Μία ακόμα χρήσιμη κατηγοριοποίηση είναι με βάση τα στοιχεία –φωτιά, γη, αέρας, και νερό. Ο Κριός, ο Λέων και το Τοξότης είναι ζώδια της Φωτιάς, ενώ οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος ζώδια του Αέρα. Ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως είναι ζώδια της Γης, ενώ ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθύες είναι ζώδια του Νερού.

Όλοι μας επηρεαζόμαστε από τα 12 ζώδια καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Έτσι, τη στιγμή της γέννησής μας οι ενέργεια των 12 ζωδίων ήταν παρούσες με πολλούς και διάφορους τρόπους –κάποιες έχουν μεγαλύτερη έμφαση από άλλες (εξαιτίας των πλανητών σε ένα ή περισσότερα ζώδια, ή εξαιτίας του Ωροσκόπου). Επίσης, τα 12 ζώδια υπάρχουν στον αστρολογικό μας χάρτη και επηρεάζουν διαφορετικούς τομείς της ζωής μας, όπου και αν βρίσκονταν οι πλανήτες τη στιγμή που πήραμε την πρώτη μας αναπνοή. Γενικά, κάθε ζώδια επηρεάζει  έναν από τους 12 Οίκους του χάρτη μας.

Τα ζώδια (και οι πλανήτες) συμπεριφέρονται σαν βασικά αρχέτυπα στην αστρολογία. Τα αρχέτυπα είναι εσωτερικές δυνάμεις που επηρεάζουν τη ψυχή. Η μελέτη των άπειρων συνδυασμών των ζωδίων, των πλανητών, των όψεων, των Οίκων και το πώς επηρεάζουν τους ανθρώπους και τις ανθρώπινες σχέσεις, είναι συναρπαστική και διαφωτιστική.

  • Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;
  • Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV
  • Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ
  • Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !


Oroskopos.tv

Μιλήσε απευθείας με τους ειδικούς και ενημερώσου 901 600 3455 Αστρολογικές προβλέψεις από την κορυφαία ομάδα αστρολόγων!

Συνεντεύξεις

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
901 600 3455 από σταθερό 1,30€/1' και από κινητό 1,75€/1'**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2106085999, Planet Phones Αλέκου Παναγούλη 40, Νέα Ιωνία
Powered by OroskoposTV
Κλήση 9016003455
error: Content is protected !!