Η έννοια των Οίκων στον αστρολογικό χάρτη


Οι 12 Οίκοι σχεδιάστηκαν ουσιαστικά,

Σαν ένα σύστημα μέτρησης που δημιουργεί ένα σκελετό σαν πλαίσιο αναφοράς με το οποίο μπορούμε να καθορίσουμε τις θέσεις των πλανητών με φόντο το ζωδιακό κύκλο.

Κατά κάποιο τρόπο, οι Οίκοι, προσγειώνουν στη γη τον χάρτη και μας επιτρέπουν να  προσωποποιήσουμε περισσότερο την πλανητική εικόνα.

Τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου περιστοιχίζουν τον χάρτη και οι Οίκοι είναι σαν ακτίνες ενός μεγάλου τροχού, ή σαν μεγάλα κομμάτια ενός μεγάλου κύκλου.

Οι 12 Οίκοι είναι ανάλογοι με τα 12 ζώδια.

Για παράδειγμα, ο 1ος Οίκος έχει σχέση με το νόημα του πρώτου ζωδίου, του Κριού. Ο 2ος Οίκος με το δεύτερο ζώδιο, τον Ταύρο, κλπ. Η κατεύθυνση είναι αντίθετη ενός ρολογιού στον τροχό -12 ζώδια και 12 Οίκοι.

Το νόημα των Οίκων πηγάζει από τα ζώδια αλλά δεν είναι το ίδιο. Όπως ξέρουμε  οι Οίκοι δείχνουν που μία ενέργεια λαμβάνεται και εκφράζεται.

Το ερώτημα του που έχει πολλά επίπεδα εξήγησης, για παράδειγμα, σε ποιον τομέα της ζωής; Που στην ανθρώπινη ψυχή;

Οι Οίκοι δεν περιγράφονται τόσο πολύ ως εξωτερικά μέρη της ζωής αλλά ως εσωτερικές καταστάσεις. Οι αστρολογικοί Οίκοι εξηγούν το φάσμα των ατομικών εμπειριών που περιγράφονται στους 12 Οίκους.

Όπως τα 12 ζώδια του ζωδιακού περιγράφουν το ανθρώπινο ταξίδι, οι 12 Οίκοι έχουν σχέση μεταξύ τους, και οι εμπειρίες και το νόημα του ενός μας οδηγούν στις εμπειρίες και το νόημα του επόμενου Οίκου.

Όλοι οι χάρτες ξεκινούν με τον Ωροσκόπο, ο οποίος αποτελεί την αρχή του πρώτου Οίκου και την ακμή του. Η ακμή του Οίκου μας δείχνει που ξεκινά ο ένας Οίκος και τελειώνει ο επόμενος.

Αν και η ακμή του 1ου Οίκου σχετίζεται με τον νόημα του ζωδίου του Κριού, οποιοδήποτε από τα 12 ζώδια μπορεί να βρεθεί στον 1ο Οίκο (εξαιτίας της περιστροφής της Γης στον άξονά της).

Ξεκινώντας με οποιοδήποτε ζώδιο στον Ωροσκόπο, τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου ακολουθούν τη φυσική τους σειρά από τον 1ο μέχρι των 12ο Οίκο, με κάθε ένα να πέφτει στην ακμή ενός Οίκου.

Το ζώδιο στην ακμή ενός Οίκου είναι η είσοδός μας στην εμπειρία αυτού του Οίκου.

Ή για να το θέσουμε αλλιώς, η σχέση μας με τον τομέα του συγκεκριμένου Οίκου κουβαλά το συναίσθημα του ζωδίου που βρίσκεται στην ακμή του.

Οι Οίκοι μπορούν αρχικά να χωριστούν με τα ημισφαίρια. Ο ορίζοντας συναντά την χάρτη, χωρίζοντας τους πρώτους 6 Οίκους από τους υπόλοιπους 6.

Ο 1ος μέχρι τον 6ο Οίκο βρίσκονται κάτω από τον ορίζοντα και περιγράφουν πεδία εμπειρίες ή καταστάσεις που είναι πιο προσωπικές, πιο υποκειμενικές και έχουν σχέση με την εσωτερική μας ζωή.

Ο 4ος Οίκος είναι το πιο χαμηλό σημείο του χάρτη και συμβολίζει τις ρίζες και τα θεμέλιά μας σε όλα τα επίπεδα, το βάθος, το παρελθόν, τους πιο αντικειμενικούς τομείς της ανθρώπινης εμπειρίας.

Ο 7ος Οίκος μέχρι και τον 12ο βρίσκονται πάνω από τον ορίζοντα και περιγράφουν περισσότερο τους αντικειμενικούς τομείς της ζωής ή τομείς που είναι πιο εμφανείς.

Ο 10ος Οίκος βρίσκεται στην κορυφή του χάρτη, συμβολίζοντας τις αξίες μας, αυτά που μπορούμε να καταφέρουμε στη ζωή μας, και το πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε στον κόσμο.

Η κάθετη γραμμή χωρίζει τον χάρτη σε ανατολικό κομμάτι και σε δυτικό κομμάτι.

Το ανατολικό ημισφαίριο περιέχει τους Οίκους από 10 έως 3, και έχουμε τα χαρακτηριστικά να επενδύσουμε σε αυτούς τους τομείς τη ζωής. Η ακμή του 1ου Οίκου είναι το σημείο που ερχόμαστε στη ζωή, με βάση τη στιγμή και τον τόπο γέννησης.

Το δυτικό μισό του χάρτη καταλήγει στον 7ο Οίκο όπου αναπαριστά τις σχέσεις μας με τους άλλους.

Το δυτικό ημισφαίριο περιέχει τους Οίκους από τέσσερα έως εννιά, και αναπαριστά την συνολική ενέργεια, την οποία βιώνουμε μέσα από τις αλληλεπιδράσεις μας με τους άλλους.

Συνδυάζοντας την οριζόντια και την κάθετε γραμμή, ο χάρτης χωρίζεται σε τέσσερα μέρη.

Το πρώτο τέταρτο του χάρτη αποτελείται από τον 1ο τον δεύτερο και τον τρίτο οίκο όπου η υποκειμενικότητα του κατώτερου ημισφαιρίου συναντά την προσωπική κινητοποίηση της ανατολής.

Αυτή είναι η πιο προσωπικοί οίκοι στους οποιους αναπτύσσουμε τον εαυτό μας με βασικούς τρόπους.

Το δεύτερο τέταρτο αποτελείται από τον 4ο, τον 5 και τον 6ο Οίκο, όπου εμβαθύνουμε τον εαυτό μας και ξεκινάμε να τον μοιραζόμαστε με δημιουργική έκφραση και εργασία.

Οι Οίκοι 7, 8, και 9 αποτελούν το τρίτο τέταρτο, όπου συναντάμε τους άλλους σαν ίσους και αναπτύσσουμε μία επεκτατική άποψη για τη ζωή.

Το τέταρτο μέρος του χάρτη (οίκοι 10,11, και 12) είναι συμπαντικοί και κρατούν τα πιο διευρυμένα σημεία της ζωής –ξεκινάμε να συνεισφέρουμε στον κόσμο και να υπηρετούμε το κοινό καλό.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Δίας: Η κοσμική μας ύπαρξη

In category Πλανήτες

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε στην αστρολογία είναι η εύνοια του Δία. Οπ ...

Ουρανός: Το μονοπάτι του Μυαλού

In category Πλανήτες

Θέλω να καθίσετε και να σκεφτείτε μία σημαντική εμπειρία που να αφορά τον πλανήτη ...

Η μουσική των πλανητών: Οι Οκτάβες

In category Πλανήτες

Υπάρχου κάποιοι που δεν γνωρίζουν αυτή την έννοια καθόλου. Είναι ο Ερμής η  χαμηλό ...

Ο Πλούτωνας και το μονοπάτι της Ορθής Δράσης

In category Πλανήτες

Στην εξελικτική Αστρολογία η έννοια του Πλούτωνα αντιπροσωπεύει την Ψυχή,  Αλλά π ...

Το μονοπάτι του Ποσειδώνα στη καρδιά μας

In category Πλανήτες

Ο Ποσειδώνας διαρρέει παντού. Μπορεί να είναι ευχάριστος όπως ένα όμορφο λουλούδι ...

Το μυστήριο του Ήλιου (μέρος 3ο)

In category Πλανήτες

Ο Ήλιος είναι ο σύνδεσμός μας για την δημιουργική μας έκφραση. Συνδέει τον κρυφό κα ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!