Η Αστρολογία και οι 7 Κύριοι Πλανήτες


Μέσα στην ανθρώπινη ιστορία, η μεγαλύτερη περιπέτεια είναι η αυτή της γνώσης.

Ο άνθρωπος λοιπόν θεώρησε τον αριθμό επτά 7 ως ένα ιερό αριθμό που συμβολίζει τον ίδιο και την σχέση του με το Σύμπαν, αναφέροντας τους επτά Ουρανούς.

Η Αστρολογία ως κλειδί αυτής της γνώσης θεωρεί πολύ σημαντική και μεγάλη την σπουδαιότητα των επτά πλανητών, του οποίους και χαρακτηρίζει κύριους πλανήτες και αυτοί είναι ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος.

Κάθε πλανήτης έχει τα δικά του συμβολικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες που με τις ενέργειες που εκπέμπουν επηρεάζουν τους ανθρώπους. Έτσι έχουμε τα ακόλουθα μοτίβα σε σχέση με τους πλανήτες, τα οποία βέβαια είναι η βάση, αλλά όχι και το πέρας της επιστήμης της αστρολογίας.

Ήλιος

Είναι ο πλανήτης που συμβολίζει την ανθρώπινη ύπαρξη, δηλαδή το Εγώ.Αυτός ερμηνεύει την συμπεριφορά μας και τις αποφάσεις μας, αφού απαντά στα ερωτήματα του τι θέλω να είμαι. Ποια εξέλιξη θα έχω και ποια θα είναι η πορεία της ζωής μου. Είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μου.

Αντιπροσωπεύει ακόμη την δημιουργικότητά μας και την ανάγκη μας να αποκτήσουμε γνώσεις. Επίσης σχετίζεται με την ερωτική μας φύση, αλλά και την παιδικότητα της ψυχής μας.

Σελήνη

Η μητρική αστρική φιγούρα, που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τα συναισθήματά μας και την συμπεριφορά μας. Είναι το σύμβολο της οικογένειας, αλλά και της μητρικής αγάπης.

Δείχνει κατά πόσο θέλουμε να βοηθάμε τους άλλους και κατά πόσο κατανοούμε τα προβλήματά τους και θέλουμε να τους βοηθήσουμε. Είναι επίσης το σύμβολο της ασφάλειας και του σπιτιού, η προστασία της ακίνητης περιουσίας.

Ερμής

το σύμβολο της επικοινωνίας, της κοινωνικότητας, αλλά και της γνώσης. Σίγουρα καθορίζει τις συνεργασίες, τις εμπορικές συναλλαγές, αλλά και γενικότερα τα έσοδα, αλλά και τα τυχερά παιχνίδια. Σαν άτομα ο πλανήτης αυτός δείχνει το επίπεδο της αντιληπτικότητας που διαθέτουμε και κατά πόσο μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

Αφροδίτη

Η θεά του έρωτα και της αγάπης, που μας δίνει την ευγένεια και την προσωπική γοητεία. Είναι ο ερωτικός αισθησιασμός και η κομψότητα. Μας επηρεάζει στο επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων και των συνεργασιών. Είναι η προστάτιδα του γάμου των μακροχρόνιων σχέσεων και της ευτυχίας. Μας οδηγεί στον δρόμο της πολυτέλειας και της απόλαυσης της ζωής.

Άρης

Η ορμή, η ευεξία και η ζωτικότητα θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε στη ζωή μας. Είναι ο πλανήτης που συμβολίζει το είδος της προσωπικότητάς μας, αφού καθορίζει τόσο την εξωτερική μας εμφάνιση, όσο και την ψυχολογική μας διάθεση και τελικά τον τρόπο της συμπεριφοράς μας.

Δίας

Ο γενναιόδωρος και ιερός πλανήτης που μας δίνει την δυνατότητα να εμβαθύνουμε στην ύπαρξή μας, να κατανοήσουμε το νόημα της ζωής και τις δυνάμεις που μας καθοδηγούν. Εκπροσωπεί την ανάγκη μας για την γνώση, την προσέγγιση του θείου, αλλά και τα ταξίδια και την γνωριμία μας με ανθρώπους άλλων περιοχών.

Κρόνος

Ο ατέλειωτος χρόνος που κρίνει τα πάντα. Είναι το σύνολο των φιλοδοξιών μας και των στόχων της ζωής μας. Αυτός είναι που θα μας ορίσει τις επιτυχίες των δραστηριοτήτων μας, το πόσο επιμελείς είμαστε και υπεύθυνοι απέναντι στις υποχρεώσεις μας για να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Είναι αυτός που μας θέτει ενώπιους ενωπίω, μέσα στον χρόνο.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Οι Επτά Ακτίνες !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Ποιες είναι και τι σημαίνουν οι επτά ακτίνες του σύμπαντος; Οι επτά ακτίνες, είναι ...

Ακινησία στο Σκοτάδι !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Τι συμβαίνει όταν ένα Άστρο δεν κινείται; Όταν οποιοσδήποτε Πλανήτης είναι ανάδρο ...

Ανάδρομοι Πλανήτες : Η Ανατροπή !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Γιατί ο άνθρωπος φοβάται τον ανάδρομο πλανήτη, γενικά; Ποιος είναι ο λόγος που η αν ...

Αντάρης το Πεπρωμένο !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Ο Αντάρης, γνωστός διεθνώς σαν Antares, είναι ο πιο φωτεινός αστέρας του αστερισμού το ...

Αστρολογική Κλείδα !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Τι είναι η Κλείδα στην αστρολογία; Πρόκειται για μια πανάρχαια παράδοση από την αυ ...

Γενέθλιοι πλανήτες σε στάση !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Έχουμε μια κάποια αντίληψη για το μπορούμε να περιμένουμε όταν στο γενέθλιο αποτύ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!