Alex Sid


Οι «Άγριες μέλισσες» είναι το γούρι του

Ένα από τα τηλεοπτικά προϊόντα που τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού την χρονιά που μας πέρασε ήταν “Οι  Άγριες Μέλισσες” και φυσικά όλοι συγκλονίστηκαν όχι μόνο με τις ερμηνείες των ηθοποιών αλλά και με την μουσική και συγκεκριμένα με ένα τραγούδι σε μια πολύ χαρακτηριστική σκηνή. Υπεύθυνος ο Alex  Sid, είναι ένας ταλαντούχος δημιουργός που ήρθε να “ταράξει”- με την καλή έννοια – τα νερά της Ελληνικής Μουσικής σκηνής.

Ο αστρολογικός του χάρτης από την Πηνελόπη Παπουτσή

Ο Ήλιος του στους Διδύμους τον κάνει ευέλικτο και αεικίνητο, με ακόρεστη επιθυμία για γνώση, επικοινωνία και μεγάλη αγάπη στα ταξίδια, ενώ η παρουσία του στον 9ο Ηλιακό του οίκο μας δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο Alex  είναι πολίτης του κόσμου.

Η Σελήνη του στους Ιχθύες στον 5ο Ηλιακό του οίκο μας δείχνει ότι είναι ένα άτομο με ιδιαίτερες ευαισθησίες και έντονη διαίσθηση τις οποίες εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την Τέχνη.

Ο Ωροσκόπος του στο Ζυγό μας λέει με τον πιο ηχηρό τρόπο  ότι ο Alex αγαπάει την ισορροπία  γύρω του, τις αρμονικές σχέσεις, έχει καλό γούστο και μπορεί να αναδείξει τα ταλέντα του μέσα από συνεργασίες.

Η όψη αντίθεσης που σχηματίζει ο Ήλιος με τον Ποσειδώνα  τον ωθεί σε μια συνεχή αναζήτηση, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην μπορεί να επικεντρωθεί στους στόχους του και στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, καθώς έχει την τάση να χάνεται μέσα στην Μουσική του.

Η όψη τετραγώνου που σχηματίζει η Αφροδίτη με τον Κρόνο του δίνει μια έμφυτη συστολή, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αυτοπεριορίζεται και να μην επιτρέπει στον εαυτό του να εκθέσει τα συναισθήματα του δημόσια, ενώ παρόλο που είναι κοινωνικός δύσκολα κάποιος μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

Η όψη συνόδου που σχηματίζει ο Ερμής με το Μεσουράνημα, μας δείχνει ότι ο Alex έχει αφοσιωθεί ψυχή και σώμα στην Τέχνη του, ενώ παράλληλα είναι ένας άνθρωπος απλός φιλικός και με πολλά ενδιαφέροντα, και ενώ είναι ξεκάθαρα ένας άνθρωπος της Τέχνης έχει   την ικανότητα να βρίσκει άμεσες λύσεις . Ένα άλλο στοιχείο του Alex είναι  ότι δεν μπορεί να σταθεί σε ένα σημείο, μιας και η όψη τετραγώνου που σχηματίζει ο Ερμής με τον Ωροσκόπο τον έχει πάντα σε υπερδιέγερση και σε συνεχή κίνηση.

Η έντονη διαίσθηση και η διορατικότητα του οφείλεται στη όψη τριγώνου που σχηματίζει ο Ερμής με τον Ουρανό, παράλληλα όμως αυτή η όψη του δίνει την δυνατότητα να μπορεί να αντιλαμβάνεται με ιδιαίτερη ευκολία την ψυχολογική διάθεση των άλλων, και να δίνει πρωτότυπες και πρακτικές λύσεις σε προβλήματα που οι άλλοι κολλάνε.

Ένα φαινομενικά αντιφατικό στοιχείο στην ήρεμη εικόνα του Alex είναι ότι δεν αντέχει την ρουτίνα και αποδέχεται με μεγάλη ευκολία τις προκλήσεις της ζωής και τις ανατροπές, υπεύθυνη για αυτό είναι η όψη αντίθεσης που σχηματίζει ο Άρης με τον Ουρανό, άλλωστε μέσα από τις προκλήσεις και τις ανατροπές βγαίνει πιο δυνατός.

Υπάρχουν όμως και στιγμές στη ζωή του Alex που, είτε εξαιτίας του δημιουργικού οίστρου , είτε εξαιτίας της συναισθηματικής του διάθεσης έχει ανάγκη να απομονώνεται, γι’ αυτές τις μοναχικές στιγμές ευθύνεται η όψη τετραγώνου που σχηματίζει η Σελήνη με τον Ποσειδώνα .

Το μεγάλο υδάτινο τρίγωνο στο Ωροσκόπιο του Alex που σχηματίζει ο Ερμής με τον Ουρανό και την Σελήνη τον βοηθούν να εκφράζει με μεγάλη ευκολία τις δημιουργικές του ικανότητες, ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που ευθύνεται και για την μεγέθυνση των θετικών και αρνητικών συναισθημάτων του.

Η όψη αντίθεσης που σχηματίζει ο Χείρωνας με τον Ουρανό τον βοηθούν ως δημιουργό  να παντρεύει με ιδιαίτερη ευκολία το παλιό με το καινούργιο και να μας δίνει μουσικά αποτελέσματα που μαγεύουν.

Φυσικά για ένα καλλιτέχνη η μεγαλύτερη επιβράβευση έρχεται όταν έχει την αποδοχή του κοινού, και αυτό θα του το προσφέρει απλόχερα η όψη τριγώνου που σχηματίζει ο Δίας με την Δήμητρα.

Ο Alex θα μας απασχολήσει πολύ ευχάριστα τα επόμενα χρόνια με τις μουσικές του δημιουργίες, εμείς αυτό που έχουμε να του ευχηθούμε είναι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Alex Sid IMG 5760

Μπορώ να σε λέω Αλέξανδρο;

Αυτό τον ρώτησα την πρώτη φορά που μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Γιατί, μπορεί να διάβαζα Alex Sid, αλλά ψάχνοντας έμαθα ότι πίσω από το ψευδώνυμο, κρύβεται ο ταλαντούχος μουσικός και sound designer Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος. Όνομα τεράστιο και δύσκολο όταν βρίσκεσαι στην Αγγλία και κάνεις καριέρα. Το Alex Sid ταιριάζει καλύτερα…

Συνέντευξη στον Νίκο Μουρατίδη

 1. Γεια σου Αλέξανδρε, που σε πετυχαίνω;
 • Γεια σου Νίκο, με πετυχαίνεις σε μία πολύ όμορφη φάση, πολλή μουσική, δημιουργία και ωραίες στιγμές. Και ακόμα μόλις γύρισα από την κορυφή του Ολύμπου που με ανανέωσε!
 1. Στο είπα όταν κάναμε την ραδιοφωνική μας κουβεντούλα, αλλά θέλω να υπάρχει και γραπτό, είμαι fan σου. Και της μουσικής σου αλλά και της φωνής σου. Την περίμενες όλη αυτή την επιτυχία με τα τραγούδια σου στις «Άγριες μέλισσες»;
 • Σε ευχαριστώ πολύ!!! Δεν το περίμενα καθόλου. Πάντα κρατάω μικρό καλάθι γιατί η φαντασία μπορεί να φτιάχνει πολύ ωραία σενάρια αλλά έχω καταλάβει ότι τα πιο όμορφα είναι αυτά που έρχονται χωρίς να έχουν προηγηθεί μεγάλες προσδοκίες.
 1. Εμένα πάντως με εξέπληξε πολύ ευχάριστα και μου θύμισε εποχές, που τα τραγούδια δεν είχαν ανάγκη το ραδιόφωνο ή το internet και γίνονταν επιτυχίες από τις ταινίες.
 • Το όμορφο με τον κινηματογράφο είναι ότι σου δίνει μια ελευθερία έκφρασης. Ότι και αν γράψεις έχεις την αίσθηση ότι δεν το τραγουδάς εσύ αλλά οι ήρωες της ταινίας. Είναι σα να είσαι και εσύ ένας χαρακτήρας της ιστορίας. Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν η αποδοχή του κόσμου και τα προσωπικά  ευχαριστήρια μηνύματα που λαμβάνω. Κάποια είναι πραγματικά συγκινητικά.
 1. Το «Μάτια κλειστά», αυτό που εντυπωσίασε με το πρώτο άκουσμα όλο τον κόσμο, πως το έγραψες; Είχες το σενάριο, ήξερες την πλοκή… για πες μας…

ALEXSID 4

 • Είχα λάβει την εικόνα του πρώτου επεισοδίου για το οποίο έγραφα πυρετωδώς, όπου η Ελένη παντρεύεται τον Σέργιο Σεβαστό και είναι δυστυχισμένη. Άρχισα να τροποποιώ το θέμα που είχα γράψει για τους Σεβαστούς και ακούγοντας την μουσική και βλέποντας την έκφραση την Ελένης μου ήρθε η μελωδία και οι πρώτοι στίχοι. Δεν το είχα σχεδιάσει να γράψω τραγούδι. Και δεν ήταν σχεδιασμένο να παίξει στην σειρά ως τραγούδι. Ήταν μία όμορφη σύμπτωση περιστάσεων και ιδεών.
 1. Και ύστερα ακολούθησαν κι’ άλλα τραγούδια, το “Κάθε δειλινό”, το “Για δυο ζωές ακόμα” ντουέτο με την Αναστασία Μουτσάτσου… και τώρα τι θα κάνετε, θα βγει ολοκληρωμένο cd με την μουσική και τραγούδια της σειράς, ή θα κυκλοφορούν μόνο digital;
 • Τώρα γράφουμε καινούρια τραγούδια, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε και ζωντανές εμφανίσεις το φθινόπωρο και σχεδιάζουμε να βγει ένα CD με όλα τα τραγούδια της σειράς. Ο πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβρη και ελπίζω αμέσως μετά θα βγει το CD.
 1. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε κάπως από την αρχή. Εσύ αρχικά σπούδασες ηχοληψία και sound design. Θέλεις να μας πεις τι είναι ακριβώς αυτό;
 • Το sound design συμπεριλαμβάνει όλους τους πρόσθετους ήχους που μπαίνουν σε μια ταινία και η μίξη αυτών σε σχέση με τον διάλογο και την μουσική. Σχεδόν όλοι οι ήχοι που ακούμε στον κινηματογράφο, από τα βήματα, τον αέρα, τον θόρυβο της πόλης, τα αυτοκίνητα κτλ είναι πρόσθετοι και τεχνητοί. Από τον ήχο των γυρισμάτων συνήθως το μόνο που κρατιέται είναι ο διάλογος, ο οποίος πολλές φορές ξανα- ηχογραφείται στο στούντιο. Για μία ταινία δημιουργούμε και συγχρονίζουμε χιλιάδες ήχους πάνω στην εικόνα. Ακόμα τις περισσότερες φορές ένας ήχος είναι αποτέλεσμα πολλών ήχων. Π.χ. Ο ήχος μίας έκρηξης φτιάχνεται από 5-15 διαφορετικούς ήχους ανάλογα με την πολυπλοκότητα της εικόνας.
 1. Και γιατί επέστρεψες στην Ελλάδα;
 • Με έπιασε μια βαθιά νοσταλγία. Άρχισε να μην με χωράει ο τόπος και να θέλω να ταξιδέψω. Ταξίδεψα για 7 μήνες με την σύντροφο μου και αποφασίσαμε ότι έπρεπε να δοκιμάσουμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Όλοι προσπαθούσαν να μας αποτρέψουν αλλά ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουμε. Η ζωή έξω έχει ίσως την ευκολία της καλής καριέρας αλλά μία ανεκπλήρωτη επιθυμία σου να επιστρέψεις μπορεί να σου φέρει δυστυχία.

ALEXSID 7

 1. Και πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και το πρώτο σου αγγλόφωνο album με τίτλο ‘HOME’. Το άκουσα και είναι θαυμάσιο. Θα το κυκλοφορήσεις και στο εξωτερικό;
 • Το ΗΟΜΕ γεννήθηκε σαν ιδέα στην ρεσεψιόν του στουντίου όπου δούλευα στο Λονδίνο. Συμμετείχαν διάφοροι φίλοι μου σε ρόλους στιχουργών, μουσικών και ηχοληπτών. Κυκλοφορεί μόνο ψηφιακά για την ώρα.
 1. Όταν περάσει όλη αυτή η τρέλα με την πανδημία, σκέφτεσαι να παρουσιάσεις ζωντανά τα τραγούδια σου;
 • Ελπίζω ότι το Φθινόπωρο θα τα καταφέρουμε να κάνουμε κάποιες εμφανίσεις και αυτό να συνεχιστεί και το επόμενο καλοκαίρι.

Alex sid Cover v4

 1. Στην προσωπική σου ζωή πως είσαι; Πως περνάς, που μένεις; Έχεις κατοικίδιο, μαγειρεύεις, ζεις μόνος, πες μας μερικά για σένα…
 • Μένω στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένος και μπαμπάς δύο μικρών παιδιών και ενός γάτου του δρόμου. Μου αρέσει η φύση και ιδίως το βουνό. Η γιόγκα, Το καλό φαγητό. Αυτό που λένε καλή καρδιά. Η ζωή μου θα μπορούσε να είναι εντελώς στη φύση με βραδινές μουσικές γύρω από την φωτιά.
 1. Φαντάζομαι ότι βλέπεις ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές. Πες μας κάποιες που σε εντυπωσίασαν…
 • Βλέπω αλλά όχι όσες θα ήθελα. Τελευταία θυμήθηκα το ‘Into the Wild’ που είναι αγαπημένο από παλιά και φέτος μου άρεσαν ‘Τα Παράσιτα’και το `Sex Education’.
 1. Στην τηλεόραση, εκτός από τις «Μέλισσες», βλέπεις κάτι άλλο;
 • Όχι, δεν βλέπω τηλεόραση. Προτιμώ να διαλέγω τι και πότε θα δω.
 1. Επειδή μιλάμε για ένα αστρολογικό site, δεν γίνεται να μην σε ρωτήσω. Πιστεύεις στην αστρολογία, στους πλανήτες και στην σχέση μας μαζί τους;
 • Είμαι ανοιχτός σε αυτό. Δεν μπορώ να πω ότι το ακολουθώ. Έχω μία φίλη με την οποία τα συζητάμε και μπορώ να πω ότι κάνουμε μαζί τις πιο όμορφες συζητήσεις.
 1. Υπάρχει κάτι στις μέρες μας, απ’ όλα αυτά που μας συμβαίνουν, που να σου αρέσει;
 • Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι θετικό. Μου αρέσει αυτό που περνάω εγώ προσωπικά αυτήν την χρονική στιγμή, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω το τι συμβαίνει στον κόσμο από πολιτικής άποψης.
 1. Και θέλω να μου πεις και τι αντιπαθείς φριχτά.
 • Κάποτε το διάβαζα σε συνεντεύξεις άλλων και δεν καταλάβαινα γιατί το ανέφεραν, αλλά πλέον είναι ξεκάθαρο το γιατί. Τίποτα δεν με ανησυχεί και ενοχλεί περισσότερο από τον ρατσισμό που έχει επανέρθει στην επιφάνεια. Ρατσισμός για όλους τους ‘άλλους’. Δεν υπάρχει χειρότερο ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Θέλω να δω τον κόσμο να έχει καταλάβει ότι όλοι είμαστε ίδιοι και ‘ένα’ χωρίς ‘ναι αλλά εμείς ή αυτοί’.

ALEXSID 11

 1. Σε ευχαριστώ, καλό καλοκαίρι
 • Καλό καλοκαίρι με αγάπη και χαρά!


Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Μπέττυ Μαγγίρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ένα γκριζογάλανο αστέρι που λάμπει επάνω από μια καθαρή λίμνη Η Μπέττυ Μαγγίρα είν ...

Βίκυ Κάβουρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, μυστηριώδης, με έντονη & δυνατή προσωπικότητα. Η Βίκυ Κάβουρα είναι  ...

Φωτεινή Μπαξεβάνη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ζακέτα να πάρεις… Η Φωτεινή Μπαξεβάνη είναι μια από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς τη ...

Λάκης Γαβαλάς

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια εκκεντρική φιγούρα με απίστευτο χιούμορ και ανατροπές. Τον Λάκη Γαβαλά τον γνω ...

Σπύρος Μπιμπίλας

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ανεξάρτητη φύση & λάτρης της δικαιοσύνης Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι πάρα πολλά χρό ...

Χρυσηίδα Δημουλίδου

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, λαμπερή με έντονη προσωπικότητα Η Χρυσηίδα Δημουλίδου προσαρμόζεται ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!