Ποσειδώνας: Ένας Πλανήτης Και Μια Ζωή Σαν Παραμύθι !


“Γιατί εκεί ψηλά στον ουρανό, είναι πράγματα που βλέπουμε και είναι και άλλα που δεν βλέπουμε. Εσύ να μιλάς για τα πράγματα που δεν βλέπουν οι άλλοι. Γιατί στον άνθρωπο αρέσει να ακούει ιστορίες για τα πράγματα που δεν βλέπει”  -“Πολίτικη κουζίνα”, ο παππούς Βασίλης στον εγγονό του, τον εκκολαπτόμενο αστρονόμο Φάνη στο σταθμό της απέλασης στην Πόλη….

Μια από τις ιστορίες για τα πράγματα που δεν βλέπουμε και που μοιάζει με παραμύθι είναι η ίδια η ανακάλυψη του πιο ιδιότυπου πλανήτη, του Ποσειδώνα. Ο Ποσειδώνας δεν ανακαλύφθηκε με τηλεσκόπιο. Η φύση του και η αριστοκρατική καταγωγή του δεν θα του επέτρεπαν μια τέτοια “μπανάλ” αποκάλυψη στο ανθρώπινο γένος. Από την παρθενική του εμφάνιση μας δίνει το στίγμα της ύπαρξής του.

“Πατέρας” του είναι ο Urbain Jean Joseph Le Verrier, ένας Γάλλος μαθηματικός. Μάλιστα χρησιμοποίησε μόνο τα μαθηματικά για να εξηγήσει μέσα από την ουράνια μηχανική. Ο Le Verrier προσπαθώντας να εξηγήσει τις αποκλίσεις του Ουρανού σύμφωνα με τους νόμους του Νεύτωνα και το Κέπλερ “μυρίστηκε” την παρουσία του Ποσειδώνα σε εκείνη την περιοχή του διαστήματος. Να θυμίσουμε ότι ο Κέπλερ ήταν ο πρώτος που παραλλήλισε την μουσική σκάλα και τις νότες με τις μουσικές σφαίρες, τους πλανήτες. Μαθηματικά και μουσική μπερδεύονται σε ένα γοητευτικό στόρι και ο Ποσειδώνας κάνει το ντεμπούτο του στα ανθρώπινα μάτια με το διοπτρικό τηλεσκόπιο Φράουνχοφερ του Βερολίνου το βράδυ τις 23ης  Σεπτεμβρίου του 1846 κοντά στο όριο των αστερισμών του Αιγόκερω και του Υδροχόου.

Η δυτική Αστρολογία έχρισε τον Ποσειδώνα κυβερνήτη των Ιχθύων, αναγνωρίζοντας τα ίδια χαρακτηριστικά στο ζώδιο και τον πλανήτη.

Είναι αλήθεια ότι τον Ποσειδώνα τον βλέπεις λιγότερο και τον νιώθεις περισσότερο. Είναι ο βασιλιάς των συναισθημάτων. Αυτός που περιγράφει ο Χατζηνάσιος και τραγουδάει η Μαρινέλλα “σαν κάποιος θίασος μια Κυριακή” όταν προστάζει “ποιός είσαι αλήθεια, ποιός είμαι αλήθεια, πως να σε μάθω να σε γνωρίσω, βγάλε τα στολίδια από τα στήθια, πέτα τη μάσκα να σε φιλήσω”.

Ο Ποσειδώνας κρύβεται συχνά στις στροφές των τραγουδιών, στους στίχους των ποιημάτων. Ελλοχεύει στις κοιλάδες του εγκεφάλων των φευγάτων καλλιτεχνών, αποτελεί το βατήρα από την πραγματικότητα στη φαντασία, στην έμπνευση.

Τρεμοσβήνουν τα αστέρια: αυτή η καρδιά που έχασες για μια οφθαλμαπάτη αυτήν την καρδιά που πρόδωσες μίσος περισσότερο, δεν μπορεί!

Τρεμοσβήνουν τα αστέρια απαλά στη γειτονιά του φεγγαριού κλάμα αγάπης που σκάει σαν το κύμα και μετά υποχωρεί: άδεια η νύχτα και σύντομη η ελπίδα της με αδειανά τα όνειρα: Σαν όλες εκείνες που χάθηκαν σε σύντομες δίνες. -Έμμα Σάπλιν: Spente le stelle…

Η Έμμα στο “Spente le stelle” μέσα από το τραγούδι μας θυμίζει ότι ο Ποσειδώνας κρύβεται στα όνειρα. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί τον κυβερνήτη του ύπνου των ανθρώπων μέσα από τον οποίο ταξιδεύουν στο χώρο των ονείρων.

Με ένα απλό συνειρμό αποτελεί και τον προάγγελο της Αιώνιας Ζωής. Στα όνειρα ζουν όλοι όσοι δεν υπάρχουν πλέον πάνω στη γη. Πόσο συχνά αλήθεια “βλέπουμε” τα αγαπημένα πρόσωπα “ολοζώντανα” στα όνειρά μας!! Πόσο σχετική είναι η αλήθεια με το ψέμα, η πραγματικότητα με τη φαντασία!! Και πόσο σχετικό είναι το “βλέπω” με το “βλέπω”….

“Σε βλέπω στο ποτήρι μου και πίνοντας σε πίνω”

… Αθάνατη Τζένη Βάνου,

“Μα ανάβουν τα φώτα και το όνειρο σβήνει”

τραγούδια διαχρονικά στον χωροχρόνο του Ποσειδώνα, που βρίσκεται παντού. Και φυσικά στις θάλασσες.

https://www.youtube.com/watch?v=xgZ0zsLtF1U

“Θάλασσες, μέσα στα μάτια σου θάλασσες και με ταξίδευες….  ένα ποτήρι θάνατο θα πιώ απόψε να μεθύσω… θα ονειρεύεσαι ότι θες” πάντα θα μας θυμίζει ο έτερος αθάνατος Δημήτρης Μητροπάνος”.

“Τι σου ‘κανα και πίνεις” να αναρωτιέται η Πόλυ Πάνου και η εθνική Χαρούλα να επιμένει:  “Απόψε θέλω να πιώ”!!

Ο Ποσειδώνας κρύβεται στα μπαρ!! Θα τον διαβάσετε στους στίχους του Γκυγιώμ Απολιναίρ που έπινε τον άμπακο προτού γράψει τα ποιήματά του. Συνδυάζει αυτό το φευγάτο που έχουν οι καλλιτέχνες και καμιά φορά αποζητούν μέσα από ουσίες τη φυγή που θα τους φέρει την έμπνευση. Σίγουρα είναι πίσω κι από τους στίχους του Καρβέλα αλλά και τα τραγούδια της Βίσση που απογειώνεται όταν “παραλύει στους μείον δύο βαθμούς του Αυγούστου και σώζεται όταν περνάει ξυστά από δίπλα της το λεωφορείο”.

Χημικά, ψυχοτρόπες ουσίες και κάθε είδους “ντρόγκα” ανήκουν στη δικαιοδοσία του!! Αλήθεια, πόσες φορές οι γείτονες δεν αναρωτήθηκαν τι έπαθε η Αννούλα και άφησε “το γκάζι ανοικτό”….

https://www.youtube.com/watch?v=B9pREPjyeR4

Είναι αναμφισβήτητα  ο πλανήτης των καλλιτεχνών. Κρύβεται πίσω από τα Ηλιοτρόπια και τα στάχια του Βανγκόγκ που έκοβε το αυτί του για να αποδώσει το κόκκινο χρώμα. Είναι επίσης κρυμμένος πίσω από τη Γκουέρνικα του Πικάσο, ωστόσο εκεί βοήθησε και ο εκκεντρικός γείτονας ο Ουρανός.

Είναι η θεϊκή παρέμβαση!! Αυτή που στατιστικά αποδεικνύει ότι όσοι επέζησαν από κάθε είδους ατυχήματα ή δυστυχήματα είχαν Άγιο αλλά και τον Ποσειδώνα στο πλευρό τους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ιχθύες που κυβερνά αποτελούν το ακρωνύμιο του Χριστού (Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ).

Όταν είναι στις ακεφιές του βγάζει τον κακό του εαυτό. Αυτόν που σε οδηγεί στην τρέλα και την παράνοια, στην απάτη, στην αυταπάτη, στο κόσμο του πουθενά, στους τεχνητούς παράδεισους των ναρκωτικών και στην κόλαση της εξάρτησης. Μπλέκεται σε κουτσομπολιά και σε σκάνδαλα κάθε είδους, Σε βίτσια, σε τυχερά παιχνίδια, στην τσόχα, στο μυαλό του χαρτοκλέφτη. Μπορεί εύκολα να σε στείλει κανονικά στον ψυχίατρο, αφενός γιατί κι αυτός δικό του παιδί είναι, αφετέρου γιατί κυβερνά τον υποθάλαμο που βρίσκεται στον εγκέφαλο και είναι μεταδότης των ερεθισμάτων προς τα αισθητήρια όργανα. Εκεί συνεργάζεται αρκετά συχνά και με τον Ερμή.

Έχει έξαρση στο Λέοντα, είναι συγκυβερνήτης των Ιχθύων μαζί με τον Δία, αδυναμία στην Παρθένο και πτώση στον Υδροχόο. Κάνει ένα κύκλο στο ζωδιακό σε 165 χρόνια και διανύει δύο μοίρες κάθε χρόνο.

Σχετίζεται πολύ με το υγρό στοιχείο, φυσικά τη θάλασσα αφού και ο Θεούλης του Ολύμπου ο συνονόματος, είναι με την τρίαινα στο χέρι, που υποδεικνύει και το ελληνικό γράμμα Ψ του ψυχίατρου που λέγαμε!!

Τώρα βρίσκεται στο βασίλειό του, στους Ιχθύς.

Στη διάρκεια του 2019 θα βρεθεί σε ένα δυσαρμονικό τετράγωνο με τον Δία και ένα δημιουργικό εξάγωνο με τον Κρόνο. Το τελευταίο θα αποδειχθεί σωτήριο στη διάρκεια των εκλείψεων του Ιουλίου και του Δεκεμβρίου του 2019.

Μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή για την ανθρωπότητα σημαίνει από τις 31/3 του 2025 όταν περάσει στον Κριό, και κάνει πάρτι μαζί με τον Κρόνο που θα περάσει κι εκείνος τον Μάιο του 2025 στο συγκεκριμένο ζώδιο. Μέχρι τότε θα φροντίσει να σώσει τις καταστάσεις που θα δημιουργηθούν από τη μεγάλη σύναξη των πλανητών από τον Γενάρη μέχρι τον Μάρτη του 2020 στον Αιγόκερω και τις εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω με αιχμή του δόρατος τη σεληνιακή που γίνεται στις 10/1/20 στην 20 μοίρα του Καρκίνου σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο!!

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΣΤΟΓΕΝΕΘΛΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

Καθώς ο Ποσειδώνας στα ζώδια χαρακτηρίζει περισσότερο τις γενιές (παραμένει 14 χρόνια σε κάθε ζώδιο) παραθέτουμε κάποιες λέξεις κλειδιά για τις θέσεις του στους δώδεκα οίκους του γενέθλιου ωροσκοπίου.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΙΚΟ

Έμπνευση, πνευματική δύναμη, ικανότητα στην υποκριτική, αφοσίωση στις αξίες.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟ

Έφεση στις τέχνες, στο τραγούδι και στη Μουσική γενικότερα. Η φαντασία βρίσκει πρακτικές εφαρμογές.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΟΙΚΟ

Ικανότητα στον γραπτό και τον προφορικό λόγο, καλός συνδυασμός φαντασίας και διαίσθησης.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΙΚΟ

Η πνευματικότητα στην υπηρεσία των ιδανικών. Έμπνευση και φαντασία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για προσωπική ανάπτυξη.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΟΙΚΟ

Μεγάλες ψυχικές δυνάμεις και ικανότητα για αυτοσυγκέντρωση. Ιδανική θέση για ενασχόληση με προβαλλόμενα επαγγέλματα.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΟΙΚΟ

Η πρακτικότητα “καπελώνει” τη διαίσθηση και την φαντασία. Υπάρχει ροπή για αμφισβήτηση του μη ρεαλιστικού.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΙΚΟ

Ανάγκη για επιβεβαίωση μέσα από τη συντροφικότητα. Ανιδιοτέλεια στον έρωτα και ενίοτε εξιδανίκευση του συντρόφου.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΟΙΚΟ

Τάση για τον αποκρυφισμό και τα μυστικά της ζωής. Μεταφυσικές εμπειρίες και προφητικά όνειρα.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΟΙΚΟ

Εφευρετικότητα και μεγάλες ικανότητας επινόησης νέων τεχνικών. Έντονη τάση για παγκόσμια ανόθευτη συνύπαρξη.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ

Καλή θέση για ενασχόληση με επιστήμες τεχνικές που χρειάζονται την φαντασία για να αναπτυχτούν.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ

Ελευθερία σκέψης και φαντασία συμβαδίζουν. Ο επαναστάτης και προστάτης των αξιών.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ

Έντονα καλλιτεχνικές τάσεις και ιδεώδη ανθρωπιστικά τονισμένα. Οραματισμός και διαίσθηση κάνουν θαύματα.

Κι αν ρωτήσεις πως περνάω θα σου πω δυο ψέματα: Αντώνης Ρέμμος….Oroskopos.tv

Μιλήσε απευθείας με τους ειδικούς και ενημερώσου 901 600 3455 Αστρολογικές προβλέψεις από την κορυφαία ομάδα αστρολόγων!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Ερμής vs  Χείρωνας για τα μάτια της Παρθένου

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΝΕΙ…. Είναι σε όλους γνωστό πλέον –από τότε π ...

Το παραμύθι Της Παρθένου – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

Το ασχημόπαπο, Η Μάρθα Καραγιάννη Και Το Extreme Make Over ! Από τον Γιώργο Ματσάγγο Όμορφα ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Σεπτέμβριος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ...

Ήλιος – Μεγάλο Αφιέρωμα Στο Άστρο Της Ημέρας

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

O SOLE MIO…. ΗΛΙΕ MOY!!  ΟΙ 365 ….ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!! Από τον Γιώργο Ματσά ...

Το Παραμύθι Του Λέοντα – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια!!

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ Από τον Γιώργο Ματσάγγο Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ….ΓΥΜΝΟΣ ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Αύγουστος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ΣΚ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
901 600 3455 από σταθερό 1,30€/1' και από κινητό 1,75€/1'**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2106085999, Planet Phones Αλέκου Παναγούλη 40, Νέα Ιωνία
Powered by OroskoposTV
Κλήση 9016003455
error: Content is protected !!