Ήλιος – Μεγάλο Αφιέρωμα Στο Άστρο Της Ημέρας


O SOLE MIO…. ΗΛΙΕ MOY!! 

ΟΙ 365 ….ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!!

Από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΗΛΙΕ ΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΟΥ

Ο Ήλιος είναι 109 φορές μεγαλύτερος από τη Γη. Η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια του είναι 6000 C και έχει τα χρονάκια του: είναι μόλις 4,5 δισεκατομμυρίων ετών. Αναφερόμαστε φυσικά σε γήινα έτη. Το κάθε έτος το καθορίζει μια πλήρης περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο. Σε ένα από αυτά κάπου στο χωροχρόνο γεννηθήκαμε κι εμείς που μακάρι να είχαμε το προσδόκιμο ζωής του Ήλιου…. Σε αυτό το αφιέρωμα θα ασχοληθούμε με αυτό το γεγονός: την ημέρα της γέννησής μας, τι σημαίνει αυτή η ημέρα και τι χαρακτηριστικά προσδίδει στους ανθρώπους που είναι γεννημένοι στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο καθένας μας είναι διαφορετικός, εφόσον έχει το δικό του «αποτύπωμα» όπως αυτό φαίνεται στον αστρολογικό χάρτη του, που επίσης είναι μοναδικός!! Θα ασχοληθούμε με τα «ηλιακά» χαρακτηριστικά που έχει κάθε μέρα της χρονιάς, θα δώσουμε μια ονομασία «κλειδί» γι’ αυτή την ημέρα και θα δούμε τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά που «κρύβονται» πίσω από κάθε μέρα γέννησης. Επίσης θα ονοματίσουμε τους «καλούς» και «κακούς» (παγκόσμια) διάσημους που γεννήθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα!!   

ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Ήλιος πάνω, ήλιος κάτω. 

Η Ηλιακή ενέργεια μέσα στο ασυνείδητο. Θύμησες και επαναλαμβανόμενοι ήλιοι. Το συνεχές στο διηνεκές. Η καταγωγή στο Αρχιπέλαγος των αστέρων, καθρέφτης στις μυρουδιές από τις ξερολιθιές της μήτρας. Η πρώτη γέννα από αγάπη. Κυκλάδες γύρω από τη Δήλο. Έρωτας. Μέγας Ουρανός με ηλιοκεντρική κατεύθυνση. Στιγμή καθοριστική καλοτυχίας. Ο Ήλιος που αγγίζει το ξημέρωμα και κοιτάει στο σούρουπο. Ένα μακροβούτι στη δεξαμενή του εσωτερισμού. Αυτός, ο εσωτερικός χώρος που προσφέρει μέσα από τη συνειδησιακή επίγνωση το ερέθισμα να γίνεις ο Ήλιος της Ζωής σου φωτίζοντας κάθε κύτταρο της ύπαρξής σου. Φύγαμε Χρόνε….

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

1/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Maurice Bejart, Dana Andrews, J. Edgar Hoover

Χαρακτηριστικά

Υπευθυνότητα, πνεύμα οργανωτικό και πειθαρχημένο, αποτελεσματικότητα στις προσπάθειες. Υπέρ-ευαισθησίες και έλλειψη διπλωματίας, αδικαιολόγητες φοβίες.  

2/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Santa Teresa, Peter Young, Isaac Asimov

Χαρακτηριστικά

Αφοσίωση, αυταπάρνηση, ανάγκη για συντροφικότητα. Φιλοδοξίες που «σπρώχνουν» σε σκληρή εργασία, συχνά στερούν τις μικροχαρές της καθημερινότητας.   

3/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κικέρων, Mel Gibson, Victoria Principal, Sergio Leone

Χαρακτηριστικά

Αυτοκυριαρχία, εγκράτεια, πίστη στις αξίες. Ανάγκη για δημιουργία, απόκτηση υλικών αγαθών και οικονομική ανεξαρτησία. Ανιδιοτελής παροχή υπηρεσιών.

4/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ

Louis Braille, Isaac Newton, Jacob Grimm

Χαρακτηριστικά

Πρακτικότητα, πραγματισμός, ρεαλισμός, ευκολία στη σύλληψη και την κατανόηση περίπλοκων εννοιών. Ταλέντο στη λύση δύσκολων «εξισώσεων».

5/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΗΨΗΣ

Umberto Eco, Robert Duvall, Diane Keaton, Alvin Ailey

Χαρακτηριστικά

Προσαρμογή, ελαστικότητα, ευκαμψία. Μυαλό επινοητικό και πολυμήχανο, φύση εφευρετική, έξυπνη, διασκεδαστική. Μεγάλες φιλοδοξίες και επίτευξη στόχων. 

6/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ

Johannes Kepler, Heinriech Schliemann, Loretta Young

Χαρακτηριστικά

Δεκτικότητα, εμπιστοσύνη, φιλία, συνδρομή σε δύσκολες καταστάσεις των συνανθρώπων, με ανιδιοτελή κίνητρα. Αγάπη για την έρευνα, την αλήθεια. 

7/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ

Sainte Bernadette de Lourdes, Charles Adams, Nicholas Cage

Χαρακτηριστικά

Ανεπτυγμένη η «έκτη αίσθηση» με έντονες τη διαίσθηση και την ενόραση. Ισχυρή φαντασία πλέκει σενάρια και την πραγματικότητα με το όνειρο. 

8/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Elvis Presley, David Bowie, Jose Ferrer, Shirley Bassey

Χαρακτηριστικά

Ισχυρή και έντονη προσωπικότητα με επιρροή στο κοινό, στις μάζες. Υψηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση που αγγίζουν τον εγωκεντρισμό.

9/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑΣ

Simone de Beauvoir, Joan Baez, Lee Van Cleef, Fernando Lamas

Χαρακτηριστικά

Ισχυρή θέληση και αποφασιστικότατα. Φύση πολυτάλαντη, καλλιτεχνική, πολυμήχανη, επινοητική. Ευκολία στην προσαρμογή και δυσκαμψία στις απόψεις.

10/1 

H ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ

Rod Stewart, Linda Lovelace, Galina Ulanova

Χαρακτηριστικά

Ανθεκτικότητα, αντοχή, δυναμισμός. Αυταρχικότητα, βερμπαλισμός, δεινότητα στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις. Επιτυχία στην ενασχόληση με τα κοινά. 

11/1 

H ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

William James, Eva Le Galliene, Alexander Hamilton

Χαρακτηριστικά

Αξιοπιστία, ισχυρή θέληση, φερεγγυότητα. Έντονη προσωπικότητα με ποικιλία στα ενδιαφέροντα και μεγάλες ικανότητες. Επιτυχημένες «μανούβρες».  

12/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΓΗΣ

Maharishi Makesh Yogi, Jack London, Henny Youngman

Χαρακτηριστικά

Αφοσίωση και προσήλωση σε μεγαλόπνοους στόχους και  ηθικές αξίες. Επαγγελματισμός, έμπνευση, φύση χαρισματική και ταλαντούχα. 

13/1 

H ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Anna May Wong, Sophie Tucker, Robert Stack

Χαρακτηριστικά

Αυτονομία, ανεξαρτησία, υπερηφάνεια. Προσωπικότητα ελεύθερη, φύση γενναιόδωρη, αλλά και διεκδικητική. Τάση για κατάκτηση υψηλών θέσεων και στόχων.  

14/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

Faye Danaway, Albert Schweitzer 

Χαρακτηριστικά

Θάρρος, ευψυχία, ανδρεία. Προσωπικότητα δομημένη, ακατάβλητη, με τεράστιες αντοχές και ακαταμάχητες δυνάμεις. Μεγάλα αποθέματα ενέργειας και τάση για εντυπωσιακή εξέλιξη. 

15/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ

Jeanne d’ Arc, Martin Luther King, Αριστοτέλης Ωνάσης

Χαρακτηριστικά

Ηρωισμός, ιδεαλισμός, τάση για επικές πράξεις που γράφουν ιστορία. Ανάγκη για αναγνώριση αλλά και καταπιεσμένες επιθυμίες. 

16/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ

Dian Fossey, Andre Michelin 

Χαρακτηριστικά

Εργατικότητα, επιμέλεια, φιλοπονία. Αυταπάρνηση και σχολαστικότητα, εμμονή στις απόψεις. Σταθερότητα, επιμονή, βαρύς «εξοπλισμός» για την κατάκτηση σπουδαίων στόχων. 

17/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

Muhammad Ali, Al Capone, Vidal Sasoon

Χαρακτηριστικά

Εκφραστικότητα, δυναμισμός, μεγάλα αποθέματα φυσικής ενέργειας και ζωτικότητας. Ανάγκη για αναγνώριση και συχνά φήμη. Αρχηγικές ικανότητες.

18/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Oliver Hardy, Montesquieu, Cary Grant, Kevin Kostner

Χαρακτηριστικά

Ευρηματικότητα, δημιουργική φαντασία, εύθυμη διάθεση. Αγάπη για χαρά και διασκέδαση. Άσκοπο χάσιμο χρόνου, ζωηράδα, αταξίες, παιδιαρίσματα. 

19/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ

Edgar Allan Poe, Paul Cezanne, Javier Perez de Cuellar

Χαρακτηριστικά

Δυναμισμός, ένταση, κινητικότητα. Υψηλή αισθητική και πλούσια φαντασία, καλλιτεχνία. Πνεύμα αρχηγικό με ισχυρή επιρροή στο κοινό.

20/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Federico Fellini, Edwin Aldrin, George Burns 

Χαρακτηριστικά

Ευπροσηγορία, εκφραστικότητα, προσαρμοστικότητα, αυθορμητισμός. Τάση για μεγάλα κατορθώματα και επιτυχίες στον επαγγελματικό στίβο. Κρυφές ευαισθησίες.    

21/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΙΟΝΙΕΡΩΝ   

Christian Dior, Placido Domingo, Telly Savalas

Χαρακτηριστικά

Φυσική γοητεία και ελκτική ικανότητα. Ευρύ φάσμα ενασχολήσεων και δραστηριοτήτων, φύση ανήσυχη, ακούραστη, πολυποίκιλα ταλέντα. 

22/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Λόρδος Βύρων, Grigori Efimovitch Rasputin, Andre Marie Ampere

Χαρακτηριστικά

Συναισθηματικότητα, εκφραστικότητα, έντονος ερωτισμός. Αγάπη και τρυφερότητα, ανάγκη για συντροφικότητα. Φύση συναρπαστική, ενδιαφέρουσα, διαφορετική, ασυνήθιστη.  

23/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ

Edouart Manet, Humphrey Bogart, Stendhal, Princess Carolina Grimaldi 

Χαρακτηριστικά

Έντονη και ανεξάρτητη προσωπικότητα, αγάπη για την ελευθερία, ριζοσπαστικές ιδέες και επαναστατικές απόψεις. Κρυφές επιθυμίες. 

24/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ

Αυτοκράτωρ Αδριανός, Beaumarchais, Neil Diamond, Nastassja Kinski 

Χαρακτηριστικά

Μαγνητισμός, φυσική γοητεία και προσωπικότητα που έλκει το θαυμασμό. Τάση για αναγνώριση, δημοσιότητα και φήμη. 

25/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

Virginia Woolf, Corazon Aquino, Somerset Maugham

Χαρακτηριστικά

Πρωτοπορία, μαχητικότητα, αγώνας για τα κοινά, αυταπάρνηση. Πολυσχιδής προσωπικότητα με εσωτερικά άγχη και αγωνίες. 

26/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΟΣ

Paul Newman, Eartha Kitt, Roger Vadim

Χαρακτηριστικά

Αυτοπεποίθηση, κριτική, δραματοποίηση καταστάσεων. Ζωηρή φαντασία, πλεόνασμα ενεργητικότητας, υπερδραστηριότητες, αυταρχισμός. Τάση για επιβολή απόψεων με δικτατορικές τακτικές. 

27/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΙΜΟΤΗΤΑΣ

Wolfgang Amadeus Mozart, Lewis Carroll, Donna Reed

Χαρακτηριστικά

Ευφυΐα, οξυδέρκεια, γρηγοράδα. Προσωπικότητα πανίσχυρη,  απαστράπτουσα, ξεχωριστή. Πνεύμα ανήσυχο, καλλιτεχνικό, πρωτεύον. Παιδικότητα, ανυπομονησία, αφηρημάδα.    

28/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ

Arthur Rubinstein, Colette, Mikhail Baryshnikov, Nicolas Sarkozy 

Χαρακτηριστικά

Ενστικτώδης παρόρμηση, ενεργητικότητα, δυναμισμός. Διαπραγματευτικές ικανότητες, δεινότητα στο λόγο. Ισχυρή θέληση και απαιτητικότητα. Έντονες παρορμήσεις.  

29/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΥ ΜΑΧΗΤΗ

Anton Chekhov, John Forsythe, Oprah Winfrey

Χαρακτηριστικά

Λογικότητα, κοινωνικότητα, ανθρωπισμός. Προστασία ασθενέστερων ομάδων, τάση για ανδραγαθήματα. Αγάπη για το σπίτι, οικολογικές ευαισθησίες. 

30/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

James Watt, Franklin Roosevelt, Olaf Palme, Vanessa Redgrave 

Χαρακτηριστικά

Οξύνοια, εξυπνάδα, εφευρετικότητα. Υπευθυνότητα, εργατικότητα, προνοητικότητα. Επίγνωση καταστάσεων, σωστή αντιμετώπιση, διπλωματία, ρεαλισμός. Κοινωνικότητα, φιλικότητα.

31/1 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ

Franz Peter Schubert, Mario Lanza, Phil Collins, Anna Pavlova

Χαρακτηριστικά

Ευαισθησίες, ρομαντισμός, καλλιτεχνία. Ευκολία στην αυτό-έκφραση, ευφράδεια, γοητεία και έμφυτος μαγνητισμός. Προσωπικότητα που έλκει τα βλέμματα και τον θαυμασμό.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

1/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Boris Yeltsin, John Ford, Clark Gable

Χαρακτηριστικά

Ανεξαρτησία, ισχυρή θέληση και βούληση. Ευστροφία, διπλωματία, εφευρετικότητα. Επιχειρηματολογία και δύναμη στο λόγο . Γοητεία και θελκτικότητα.

2/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΙΝΕΤΣΑΣ

Charles Maurice de Talleyrand, Valery Giscard d’ Estaing, Farah Fawcett

Χαρακτηριστικά

Κομψότητα, υπερεκλεπτυσμένος, αβρότητα στους τρόπους. Προσωπικότητα ευγενική από τη φύση της, αλλά ταυτόχρονα δυναμική, αυθεντική και πρωτότυπη.  

3/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ

Felix Mendelssohn, Dave Davis, Morgan Fairchild

Χαρακτηριστικά

Τελειοθηρία, αναλυτικότητα, σημασία στη λεπτομέρεια. Τάξη, οργάνωση, συντηρητισμός και απολυτότητα. Θετικότητα, σταθερότητα προσκόλληση στις δραστηριότητες με σχολαστικότητα.    

4/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΙΚΟΤΗΤΑΣ

Isabel Peron, Francois Rabelais, Alice Cooper

Χαρακτηριστικά

Σοβαρότητα, ειλικρίνεια, αξιοπιστία. Τάση για επαγγελματική άνοδο και αναγνώριση, εργατικότητα.  Προσωπικότητα πολυσχιδής, ευχάριστη, χαρούμενη, διασκεδαστική.  

5/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΦΡΑΔΕΙΑΣ

Ανδρέας Παπανδρέου, Charlotte Rampling, Barbara Hershey  

Χαρακτηριστικά

Χάρις, ευγένεια αλλά και δυναμισμός, αυτοπεποίθηση. Ρητορική δεινότητα στο λόγο, ευστροφία, διπλωματία. Προσωπικότητα πανίσχυρη, γοητευτική. Πείσμα. 

6/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Bob Marley, Ronald Reagan, Eva Braun, Zsa Zsa Gabor

Χαρακτηριστικά

Ρομαντικότητα, ευαισθησίες, ισχυρογνωμοσύνη. Καλλιτεχνικές τάσεις και ικανότητες, αγάπη και ανάγκη για αισθηματική πληρότητα μέσα από τη συντροφικότητα. 

7/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ

Charles Dickens, Alfred Adler, Juliette Greco 

Χαρακτηριστικά

Ανθρωπισμός, οικουμενικότητα, τάση για ένταξη σε ομάδες με κοινά ιδανικά και στόχους. Αυθορμητισμός, παρόρμηση, απερίσκεπτες κινήσεις. 

8/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ

Jules Verne, James Dean, Lana Turner

Χαρακτηριστικά

Διαίσθηση, ενόραση, υψηλή έξω-αισθητική αντίληψη. Ανεπτυγμένη φαντασία, χιμαιρικές καταστάσεις, τάση για φυγή από την πραγματικότητα. 

9/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ

Mia Farrow, Alice Walker, Brendan Behan

Χαρακτηριστικά

Εργατικότητα, αποδοτικότητα, ζωντάνια. Προσωπικότητα εξαιρετικά παραγωγική σε ιδέες και σε έργα. Παροδική τάση για απομόνωση. 

10/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ

Berthold Brecht, Jimmy Durante, Roberta Flack

Χαρακτηριστικά

Δυναμισμός, απαιτητικότητα. Προσωπικότητα έντονη με πολλά ταλέντα και ικανότητες για διάκριση. Εργατικότητα, ισχυρογνωμοσύνη  και ακαμψία στις απόψεις.  

11/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΝΕΣΗΣ

Thomas Alva Edison, Burt Reynolds, Mary Quant

Χαρακτηριστικά

Εμπιστευτικότητα, αυτοεκτίμηση, τετράγωνη λογική. Ανεξαρτησία και λατρεία για την ελευθερία έκφρασης. Εφευρετικότητα, εκκεντρικότητα, τάση για προκλητικές συμπεριφορές. 

12/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Charles Darwin, Abraham Lincoln, Franco Zeffirelli 

Χαρακτηριστικά

Οξύνοια, επινοητικότητα, εξυπνάδα, επιμέλεια, οργάνωση, τακτικότητα. Αλτρουισμός, αγάπη για τον πλησίον. Ικανότητα στη μεταδοτικότητα γνώσεων και πληροφοριών. 

13/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΙΑΣ

Kim Novak, George Segal, Peter Gabriel 

Χαρακτηριστικά

Εννοιοκρατία, ευστροφία, απολυτότητα. Φυσική γοητεία και έντονος, «ζωικός» μαγνητισμός. Τάση για προστασία των αδυνάτων, τρυφερότητα. 

14/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ

Carl Bernstein, Alan Parker, Gregory Hines

Χαρακτηριστικά

Ελευθερία, αυθορμητισμός, ενεργητικότητα. Πνεύμα ανοικτό, με υψηλά ιδανικά και αξίες. Εξωτερίκευση συναισθημάτων, φόβος για καταπίεση στις σχέσεις. 

15/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΦΥΡΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ

Γαλιλαίος, Jeremy Bentham, Jane Seymour

Χαρακτηριστικά

Πνευματικότητα, παιδικότητα, μεγαλοφυΐα. Πνεύμα χαρούμενο, θετικό, διασκεδαστικό, εφευρετικό. Προσωπικότητα δυναμική, ευχάριστη, καλοδεχούμενη, εκδηλωτική.  

16/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ

John McEnroe, Edgar Bergen, John Corigliano 

Χαρακτηριστικά

Φιλοστοργία, μοίρασμα, τρυφερότητα. Ανάγκη για ψυχικό δόσιμο τονισμένη που ξεπερνά τα όρια της παραδοσιακής συντροφικότητας.

17/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

Marian Anderson, Alan Bates, Arthur Kennedy

Χαρακτηριστικά

Ζωτικότητα, κινητικότητα, παρόρμηση. Υψηλά πνευματικά ιδεώδη που συνδυάζονται με τάση για εργατικότητα και άνοδο σε μεγάλες θέσεις. Οικονομική ευρωστία.  

18/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ

Alexander Volta, Yoko Ono, John Travolta, Milos Forman

Χαρακτηριστικά

Ευαισθησία, εσωστρέφεια, καλλιτεχνία. Πνεύμα εφευρετικό, έξυπνο. Φύση προσηλωμένη σε αξίες και ιδανικά. Ανάγκη για έκφραση μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

19/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

Κοπέρνικος, Merle Oberon, Margaux Hemingway 

Χαρακτηριστικά

Τόλμη, ευψυχία, θάρρος, αυταπάρνηση. Πλούσια φαντασία, ισχυρή θέληση. Πνεύμα πρωτοποριακό, χαρακτήρας ακλόνητος, πεισματάρης. Τάση για μοναξιά.

20/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΩΣΗΣ 

Sidney Poitier, Ansel Adams, Ivana Trump 

Χαρακτηριστικά

Έμπνευση, δυναμισμός, αλτρουισμός. Χαρακτήρας φιλάνθρωπος με τάση για αγαθοεργίες και ψυχικό «δόσιμο». Φύση ευγενική, καλοπροαίρετη. Ροπή στην αυταπάτη. 

21/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑΣ

August von Wasserman, Sam Pekinpah, Hubert de Givenchy

Χαρακτηριστικά

Ειλικρίνεια, εντιμότητα, ευθύτητα. Χαρακτήρας ήπιος, φιλαλήθης, ντόμπρος, φιλικός. Φύση ευχάριστη, οικεία, γενναιόδωρη. Στον αντίποδα, πονηριά, υποκρισία. 

22/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑΣ 

Frederic Chopin, George Washington, Nikki Lauda

Χαρακτηριστικά

Ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση, αφοσίωση, στοργή. Χαρακτήρας φιλότιμος, φιλάνθρωπος. Έμφαση στην αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία. Αδύνατη θέληση.

23/2 

H ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ  

Thomas Gallagher, Hiroshi Nomura, Peter Fonda  

Χαρακτηριστικά

Αναλυτικότητα, πρακτικότητα, αποφασιστικότητα. Φύση σταθερή με ικανότητες για επίτευξη υψηλών στόχων. Χαρακτήρας ισχυρός αλλά και απρόβλεπτος.  

24/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ 

Michel Legrand, Wilhelm Grimm, Alain Prost  

Χαρακτηριστικά

Οραματισμός, ευφυΐα, έμπνευση. Ταλέντο στην καλλιτεχνία, φύση ευαίσθητη, δεκτική αλλά ταυτόχρονα δραστήρια, υπερκινητική. Τάση για φιλαυτία και ναρκισσισμό. 

25/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΑΣ 

Pierre-Auguste Renoir, George Friedrich Handel, Enrico Caruso

Χαρακτηριστικά

Προσαρμοστικότητα, διορατικότητα, ιδεαλισμός. Υψηλή κριτική και αισθητική αντίληψη, φιλικότητα. Χαρακτήρας ευθύς, σταθερός, συναισθηματική αταξία. 

26/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ 

Victor Hugo, Camille Flammarion, Emile Couve

Χαρακτηριστικά

Εξυπνάδα, διάθεση για απόκτηση γνώσης, πνευματική καλλιέργεια. Χαρακτήρας φιλαλήθης, φύση περίεργη, φιλομαθής αλλά και εριστική. 

27/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΙΑΣ 

Κωνσταντίνος ο Μέγας, John Steinbeck, Elizabeth Taylor

Χαρακτηριστικά

Ρομαντικότητα, ενόραση, έμπνευση. Έντονες ψυχικές ικανότητες, φύση πολυτάλαντη, πολύεδρη. Χαρακτήρας προοδευτικός, ριζοσπαστικός, τάση για επαναστατικότητα. 

28/2 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΕΦΙΟΥ

Linus Pauling, Vincent Minnelli, Bernadette Peters 

Χαρακτηριστικά

Ζωτικότητα, κινητικότητα, ευφράδεια. Χαρακτήρας χαρούμενος, εύθυμος, διασκεδαστικός. Φύση ευπροσήγορη, γλυκιά, τρυφερή. Ροπή στην παιδικότητα και την αφέλεια.  

29/2

Η ΗΜΕΡΑΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

Γιώργος Σεφέρης, Gioacchino Rossini, William Wellman 

Ισχύουν τα ίδια με τα χαρακτηριστικά στις 28/2

ΜΑΡΤΙΟΣ

1/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΛΕΒΑΣ

Sandro Botticelli, Harry Belafonte, David Niven  

Χαρακτηριστικά

Φιλοδοξία, εργατικότητα, φιλοπονία. Χαρακτήρας ενθουσιώδης, αισιόδοξος με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικότητας. Τάση για αντιπαραθέσεις.   

2/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ 

Mikhail Gorbachev, John Bon Jovi, Jennifer Jones

Χαρακτηριστικά

Δεξιοτεχνία, δεκτικότητα, καλαισθησία. Έντονες καλλιτεχνικές τάσεις και αγάπη για την αρμονία. Φύση ευαίσθητη, ροπή στην απομόνωση. 

3/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ 

Alexander Graham Bell, Jean Harlow, George Miller

Χαρακτηριστικά

Επίνοια, εφευρετικότητα, ευρηματικότητα. Ευφράδεια, ετοιμολογία, έμφαση στο γραπτό και προφορικό λόγο. Φύση έξυπνη, χαρακτήρας ευθύς, σθεναρός αλλά και λιπόψυχος. 

4/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ 

Antonio Vivaldi, Miriam Makeba, George Ganow  

Χαρακτηριστικά

Αυτονομία, ευγένεια, διακριτικότητα. Χαρακτήρας ελεύθερος, ανεξάρτητος, αδέσμευτος. Ανεπτυγμένη αίσθηση της ελευθερίας. Αυτεξουσιότητα, τάση για ηθελημένη μοναξιά.   

5/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ 

Pierre Paolo Pasolini, King Henri II, Rosa Luxembourg  

Χαρακτηριστικά

Εκφραστικότητα, δημιουργικότητα, έμπνευση. Ευαισθησία, πλούσια και γόνιμη αισθητική αντίληψη, δημιουργική φαντασία. Τάση για φυγή από την πραγματικότητα. 

6/3 

Η ΗΜΕΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ

Μιχαήλ Άγγελος, Gabriel Marcia Marquez, Cyrano de Bergerac

Χαρακτηριστικά

Ιδεαλισμός, οραματισμός, διαίσθηση. Έντονες ψυχικές δυνάμεις και ιδιαίτερες ικανότητες. Ξεχωριστή προσωπικότητα, διασημότητα. Ροπή για πολυδιάσπαση. 

7/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Maurice Ravel, Anna Magnani, Luther Burbank  

Χαρακτηριστικά

Ενατένιση, διορατικότητα, ψυχική δύναμη. Φύση καλλιτεχνική, χαρακτήρας ευαίσθητος, καλοσυνάτος, ευπροσήγορος. Τάση για εξιδανίκευση και απογοητεύσεις. 

8/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΦΟΡΜΙΣΜΟΥ 

Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Α΄, Otto Hahn, George Coleman

Χαρακτηριστικά

Μαγνητισμός, γοητεία, διαίσθηση. Χαρακτήρας έντονος, ακέραιος, δυναμικός, αποφασιστικός. Φύση μεγαλοπρεπής, αρχηγικές ικανότητες, αλλά και δοκιμασίες. 

9/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 

Yuri Gagarin, Americo Vespucci, Ειρήνη Παππά 

Χαρακτηριστικά

Εκφραστικότητα, ρομαντικότητα, γοητεία. Έμφυτος ζωικός μαγνητισμός, φύση βαθιά συναισθηματική, μαγική, αποπνέουσα μυστήριο. Χαρακτήρας έντονος αλλά και απρόσιτος.   

10/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ 

Fou Ts’ong, Marcellus Malpighi, Tamara Karsavina

Χαρακτηριστικά

Συναισθηματικότητα, ευαισθησία, εσωστρέφεια. Δημιουργική μοναξιά, μεγάλες ψυχικές και φυσικές ικανότητες, Τάση για τον αποκρυφισμό και τη μεταφυσική.  

11/3

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ

Dorothy Gish, Rupert Murdoch, Torquato Tasso

Χαρακτηριστικά

Χάρη, σαγήνη, γοητεία, ενόραση. Υψηλή έξω-αισθητική αντίληψη, μεγάλες ψυχικές δυνάμεις. Χαρακτήρας ελκυστικός, με ζεστά συναισθήματα αλλά και κάπως απόκοσμος.  

12/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ 

 Vaslav Nijinsky, Georges Delerue

Χαρακτηριστικά

Ένστικτο, πάθος, πείσμα, έμπνευση. Φύση έντονα καλλιτεχνική, με ευρύτητα πνεύματος και μεγάλες ικανότητες για επιτυχία. Χαρακτήρας σκληρός.  

13/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΥ

Neil Sedaka, Bruno Furst,  Percival Lowell 

Χαρακτηριστικά

Ευφυΐα, οξύνοια, εξυπνάδα, διανοητικότητα. Ταλέντο στην έρευνα και την ανάλυση, ανεπτυγμένη παρατηρητικότητα. Χαρακτήρας φιλομαθής αλλά και απρόβλεπτος.  

14/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 

Albert Einstein, Vittorio Emmanuelle II, Quincy Jones

Χαρακτηριστικά

Διάνοια. Προσωπικότητα ξεχωριστή, φύση τετραπέρατη. Αυξημένη κριτική ικανότητα, ταλέντο στη μάθηση. Τάση για μοναχικότητα.  

15/3

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΥΨΩΜΑΤΩΝ 

Andrew Jackson, Alan Bean, Philippe De Broca

Χαρακτηριστικά

Δεκτικότητα, εσωτερισμός, πλούσια φαντασία. Χαρακτήρας καλοσυνάτος, φιλικός, φύση έντονα συναισθηματική, ανάγκη για συντροφικότητα. Μειωμένη πρακτικότητα. 

16/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Jerry Lewis, Bernardo Bertolucci, Isabelle Huppert 

Χαρακτηριστικά

Φιλοδοξία, ενθουσιασμός, πρακτικότητα. Εξωτερίκευση συναισθημάτων, χαρακτήρας έντονα εκδηλωτικός, χαρούμενος, διασκεδαστικός. Διακυμάνσεις στη διάθεση, συχνές μεταπτώσεις.  

17/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ 

Rudolf Nureyev, Kurt Russell, Nat King Cole

Χαρακτηριστικά

Προσαρμογή, εκφραστικότητα, ευαισθησία. Χαρακτήρας δεκτικός αλλά και δοτικός, φύση γενναιόδωρη, ανθρώπινη, τρυφερή. Τάση για εσφαλμένη κρίση.   

18/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 

Rudolf Diesel, Edgar Cayce, Rene Clement

Χαρακτηριστικά

Καλλιτεχνία, πηγαίο ταλέντο, υψηλή αισθητική αντίληψη, καλαισθησία. Έμφαση στη δημιουργικότητα, επιτυχία στην ενασχόληση με την τέχνη. Χαρακτήρας πολύπλοκος. 

19/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ 

David Livingstone, Glenn Close, Ursula Andress 

Χαρακτηριστικά

Ένταση, πάθος, ερωτισμός, αισθησιασμός. Εργατικότητα, φιλοπονία, παραγωγικότητα, αποδοτικότητα. Μεταβλητότητα, δυαδικότητα, μπερδεμένα συναισθήματα και χαώδης εσωτερικός κόσμος.   

20/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ 

Οβίδιος, Henrik Ibsen, Holly Hunter 

Χαρακτηριστικά

Πρωτοβουλία, πρωτοπορία, δημιουργικότητα. Αφοσίωση και πίστη σε αξίες και ιδανικά. Πατριωτισμός, έμφαση στην οικογένεια. Τάση για μεγαλοποίηση καταστάσεων.  

21/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ Johan Sebastian Bach, Peter Brook, John D. Rockefeller III

Χαρακτηριστικά

Θάρρος, ανδρεία, ευψυχία. Ανοικτή έκφραση και χαρακτήρας ευθύς, σχεδόν σκληροτράχηλος. Φύση εύκολα παρεξηγήσιμη για δεσποτισμό. 

22/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ

Andrew Lloyd Webber, Marcel Marceau, Georges Benson

Χαρακτηριστικά

Ενθουσιασμός, ισχυρή αυτοπεποίθηση, δυναμισμός. Αρχηγικές τάσεις και έντονη παρόρμηση. Στον αντίποδα, υπερφίαλη συμπεριφορά και εγωκεντρισμός. 

23/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΟΣΥΝΗΣ

Akira Kurosawa, Pierre Simon Laplace, Joan Crawford

Χαρακτηριστικά

Επιμέλεια, ενδιαφέρον, μέριμνα. Προσαρμοστικότητα, ετοιμότητα, ευελιξία. Φύση ενδιαφέρουσα και χαρούμενη, ενίοτε μπερδεμένη ή περίπλοκη

24/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ

Joseph Priestly, Charley Toorop, Steve McQueen 

Χαρακτηριστικά

Θετικότητα, πειστικότητα, αισιοδοξία. Χαρακτήρας ανοικτός και ευπροσήγορος, φύση τρυφερή αλλά και τάση για μεταπτώσεις.  

25/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΥ

Elton John, Bela Burtok, Aretha Franklin, Simone Signoret

Χαρακτηριστικά

Ανεξαρτησία, φιλελευθερία, αφοσίωση σε αξίες και ιδανικά. Η νομιμοφροσύνη με την επανάσταση σε ένα εκρηκτικό μίγμα.   

26/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ

Tennessee Williams, Diana Ross, James Caan, Leonard Nimoy 

Χαρακτηριστικά

Διαίσθηση, ενόραση, ανεπτυγμένη έξω-αισθητική αντίληψη. Υπευθυνότητα και σωστή εκτίμηση. Αδικαιολόγητη ανασφάλεια, συχνή αποκαρδιωτική συμπεριφορά.   

27/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Wilhelm Conrad Rontgen, Gloria Swanson, Sarah Vaughan, Michael York

Χαρακτηριστικά

Θάρρος, ρεαλισμός, αξιοπιστία. Τάση για ενασχόληση με την τέχνη, ενθουσιασμός, πρωτοπορία αλλά και νευρικότητα.  

28/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

Raphael Sandi, Bartolommeo, Maxim Gorky 

Χαρακτηριστικά

Φιλοτιμία, εργατικότητα, αποτελεσματικότητα. Ετοιμότητα πνεύματος, αυθορμητισμός αλλά και τάση για επιπολαιότητα ή «πολεμική» συμπεριφορά.   

29/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ 

John Tyler, Elihu Thomson, Pearl Bailey  

Χαρακτηριστικά

Ιδεαλισμός, πίστη και αφοσίωση. Έντονη προσκόλληση σε ανθρώπους, αξίες και αρχές, αλλά και τάση για επιφυλακτικότητα, ουτοπίες.   

30/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΑΣΗΣ

Vincent van Gogh, Francisco de Goya, Paul Verlaine, Warren Beatty 

Χαρακτηριστικά

Έμπνευση, υποκίνηση, ενεργητικότητα, διορατικότητα, οξυδέρκεια. Τάση για απομόνωση που συνοδεύεται από ακραίες ευαισθησίες ή από άγχος.   

31/3 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 

Joseph Haydn, Rene Descartes, Nikolai Gogol, Richard Chamberlain  

Χαρακτηριστικά

Συνεκτικότητα, ευκρίνεια σκέψης, νηφαλιότητα. Ρεαλισμός και επιχειρηματικότητα. Χαρακτήρας ειλικρινής αλλά και πείσμων, ανυποχώρητος, ανένδοτος.  

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

1/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Sergei Rachmaninoff, Abraham Maslow,  William Harvey, Milan Kundera 

Χαρακτηριστικά

Σοβαρότητα, πολυπραγμοσύνη, δυναμισμός. Ευκολία στην επίτευξη στόχων, φιλομάθεια, αλτρουισμός. Εργασιομανία και προδιάθεση για επίδειξη.

2/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΙΔΕΑΛΙΣΤΩΝ 

Emile Zola, Hans Christian Andersen, Alec Guinness, Giovanni Casanova

Χαρακτηριστικά

Εντιμότητα, ακεραιότητα, ειλικρίνεια. Φιλοπονία, σκληρή εργασία, μεγάλες φιλοδοξίες. Παιδικότητα που τείνει στην αφέλεια και τάση για αυτό-εξαπατήσεις. 

3/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Marlon Brando, Eddie Murphy, Doris Day

Χαρακτηριστικά

Ιπποτισμός, τόλμη, διορατικότητα. Φύση ευχάριστη, διασκεδαστική, χαρούμενη. Τάση για απόκτηση αγαθών μέσα από εργασία, αλλά και μεγάλες απαιτήσεις. 

4/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Marguerite Duras, Anthony Perkins, Elmer Bernstein

Χαρακτηριστικά

Ζωηρότητα, καινοτομία, φιλοδοξία. Φύση έντονα παρορμητική και ενθουσιώδης, με τάση για υπεραισιοδοξία και διασκορπισμό των δυνάμεων. 

5/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΗΣ 

Herbert von Karajan, Bette Davis, Spencer Tracy, Gregory Peck

Χαρακτηριστικά

Συνέπεια, επιμονή και υπομονή. Η διαρκής αναζήτηση και η τάση για αδιάκοπη εργασία οδηγεί στην επιτυχία.  Ακραίες ευαισθησίες. 

6/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ

Harry Houdini, Anthony Fokker, James Watson

Χαρακτηριστικά

Γοητεία, έντονος μαγνητισμός, φιλαυτία. Τάση για αναγνώριση και πλουτισμό που ενίοτε συνδυάζεται με ναρκισσισμό και εγωκεντρική συμπεριφορά. 

7/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Βούδας, Francis Ford Coppola, Billie Holiday

Χαρακτηριστικά

Δημιουργική φαντασία, αποφασιστικότητα, ενεργητικότητα, δυναμισμός. Φύση δραστήρια και ακούραστη, τάση για ανυπομονησία και αψιθυμία.

8/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ 

Jacques Brel, Betty Ford, Franco Corelli 

Χαρακτηριστικά

Ηθικότητα, δεκτικότητα, έντονη κοινωνικότητα. Οξύνοια πνεύματος και εντυπωσιακά γρήγορα αντανακλαστικά. Τάση για συναισθηματική αταξία.  

9/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ 

Charles Baudelaire, Jean-Paul Belmondo, Hugh Hefner 

Χαρακτηριστικά

Προοδευτικότητα, σαφήνεια, ευκρίνεια. Πειστικότητα, ευστροφία πνεύματος, αίσθηση του εκλεπτυσμένου χιούμορ. Έφεση στην καλλιτεχνία αλλά και τάσεις αυτοκαταστροφής. 

10/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ

Samuel Hahnemann, Joseph Pulitzer, Max von Sydow, Omar Sharif

Χαρακτηριστικά

Ευψυχία, τόλμη, κουράγιο. Μεγάλες ψυχικές και φυσικές αντοχές και επιδεξιότητα. Τάση για ουτοπική φαντασία, έμμονες ιδέες. 

11/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ

Ethel Kennedy, Oleg Cassini, Masaru Ibuka 

Χαρακτηριστικά

Διπλωματία, σύνεση, επίγνωση. Αγάπη για ελευθερία και ανεξαρτησία, ειλικρίνεια αλλά και αποστροφή στη συμβατικότητα. Επιθετικότητα.  

12/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ

Montserrat Caballe , David Letterman,  Georges Franju

Χαρακτηριστικά

Εξυπνάδα, ευκρίνεια, σαφής διατύπωση ιδεών και απόψεων. Δεινότητα στο λόγο, επιχειρηματική ικανότητα αλλά και βερμπαλισμός. 

13/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Samuel Becket, Thomas Jefferson, Gari Kasparov 

Χαρακτηριστικά

Ευρηματικότητα, δύναμη θέλησης, αυτοπεποίθηση. Φύση έντονα μαχητική και δυναμική με τάση για κατάκτηση εξουσίας. Επιπολαιότητα.

14/4

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ

Ali Akbar Khan, Julie Christie, Rod Steiger

Χαρακτηριστικά

Ρώμη, δράση, αποτελεσματικότητα. Κραταιότητα, ισχυρή προσωπικότητα αλλά και αίσθηση παντοδυναμίας που μπορεί να οδηγήσει στη ματαιοδοξία. 

15/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ 

Leonardo da Vinci, Claudia Cardinale, Elizabeth Montgomery 

Χαρακτηριστικά

Κυριαρχία, επικράτηση διασημότητα. Χαρακτήρας ισχυρός, ακατάβλητος, κραταιός, δίκαιος, ευαίσθητος, δεκτικός, αλλά και τάση για αυτό-περιορισμό. 

16/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ

Charlie Chaplin, Anatole France, Henry Mancini

Χαρακτηριστικά

Γενναιοδωρία, πολυπραγμοσύνη, δεκτικότητα. Χαρακτήρας πνευματώδης, ευχάριστος, κωμικός. Τάση για παιδικότητα, αφέλεια, αναξιοπιστία και χαλαρότητα. 

17/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Κωνσταντίνος Καβάφης, Ταμερλάνος, William Holden 

Χαρακτηριστικά

Υπευθυνότητα, σεβασμός, αυτοκυριαρχία. Ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα, μεγάλη φαντασία και επιχειρηματικότητα, έφεση στην τέχνη. Οξεία κριτική.   

18/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Leopold Stokowski,  James Woods, Robert Hooks

Χαρακτηριστικά

Εντιμότητα, ευρωστία, σθεναρότητα, δυναμισμός. Δικαιοσύνη, απολυτότητα, αυτοκριτική. Η τάση για κριτική οδηγεί σε ακραίες, σκληρές συμπεριφορές.  

19/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΤΩΝ 

Lucrezia Borgia, Paloma Picasso, Dudley Moore, Jayne Mansfield 

Χαρακτηριστικά

Ανθεκτικότητα, αποφασιστικότητα, αυτοέλεγχος. Φύση πολυτάλαντη και περίπλοκη, μπερδεμένη. Τάση για αυτοπροβολή και άκρατη φιλοδοξία. 

20/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ

 

Napoleon III, Jessica Lang, Ryan O’ Neal 

 

Χαρακτηριστικά

Αρχηγικές ικανότητες, έμπνευση, δυναμισμός. Ιλουζιονισμός, απάτη, ψευδαίσθηση. Χαρακτήρας πανίσχυρος, περίπλοκος, μπερδεμένος,  αυταρχικός, δεσποτικός, δογματικός. 

 

21/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 

 

Αικατερίνη η Μεγάλη, Queen Elisabeth II, Anthony Quinn

 

Χαρακτηριστικά

Καλαισθησία, γούστο, υψηλή αισθητική αντίληψη. Πρακτικότητα, γενναιοδωρία αλλά και εγωκεντρισμός, αδιαφορία, καλοπέραση, αυταρχισμός, προκλητική συμπεριφορά. 

 

22/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

 

Vladimir Lenin, Emmanuel Kant, Jack Nicholson 

 

Χαρακτηριστικά

Εργατικότητα, οργάνωση, επιβλητικότητα, μεγαλοπρέπεια. Σταθερότητα και πρακτικότητα που μπορούν να φτάσουν στα όρια της σχολαστικότητας.

 

23/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

William Shakespeare, Catherine de Medici, Sergei Prokofiev, Shirley Temple

 

Χαρακτηριστικά

Κοινωνικότητα, αποφασιστικότητα, θάρρος, αυτοπεποίθηση. Φύση καλλιτεχνική με ευαίσθητες χορδές, χαρακτήρας απότομος, ευερέθιστος και ανήσυχος. 

 

24/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

 

Shirley McLain, Barbra Streisand, Stanley Kaufmann

 

Χαρακτηριστικά

Εκφραστικότητα, προστασία, τρυφερότητα. Έμφαση στην τέχνη, την υψηλή αισθητική αντίληψη, στην ομορφιά. Τάση για προβολή, έντονος ναρκισσισμός.  

 

25/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΥΛΗΣ

 

Guglielmo Marconi, Oliver Cromwell, Al Pacino, Ella Fitzgerald 

 

Χαρακτηριστικά

Ακμαιότητα, ευρωστία, σθένος. Σταθερότητα, πίστη σε αξίες και ιδανικά. Δυναμισμός, αφοσίωση αλλά και δυσκαμψία σε ιδέες και απόψεις.  

 

26/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

 

Μάρκος Αυρήλιος, Eugene Delacroix, Alfred Krupp

 

Χαρακτηριστικά

Μεγαλοπρέπεια, ανεξαρτησία, σθένος. Μεγάλες ψυχικές και φυσικές δυνάμεις και αντοχές. Σταθερότητα αλλά και ξεροκεφαλιά.   

 

27/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ 

 

Samuel F.B. Morse, Herbert Spencer, Anouk Aimee 

 

Χαρακτηριστικά

Αυτάρκεια, ιδεαλισμός, αφοσίωση. Χαρακτήρας ανεξάρτητος και φύση ελεύθερη, ταυτόχρονα όμως ανάγκη για συντροφικότητα και κτητική διάθεση. 

 

28/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ «ΣΠΕΥΔΕ ΒΡΑΔΕΩΣ»

 

Oskar Schindler, James Monroe, Anne Margret 

 

Χαρακτηριστικά

Σταθερότητα, αξιοπιστία, εμπιστοσύνη. Καλλιτεχνικές τάσεις, έμφαση στο λόγο και την επικοινωνία, αποφασιστικότητα αλλά ταυτόχρονα και επιφυλακτικότητα. 

 

29/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ

 

Hirohito, Duke of Wellington, Andre Agassi 

 

Χαρακτηριστικά

Αμεροληψία, αυτάρκεια, φιλαλήθεια. Τάση για αναρρίχηση σε υψηλές θέσεις και αξιώματα, αγάπη για εξουσία και κατοχή δύναμης. 

 

30/4 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ 

 

Queen Mary II, Eve Arden, Franz Lehar

 

Χαρακτηριστικά

Εργατικότητα, επαγγελματισμός, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Φύση τραχεία και ανεπιτήδευτη, χαρακτήρας απαιτητικός και ενίοτε σκληρός.  

 

ΜΑΙΟΣ 

 

1/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

 

Glenn Ford, Kate Smith, Valentina

 

Χαρακτηριστικά

Πραγματισμός, ρεαλισμός, αταραξία. Φύση γαλήνια και ήρεμη με τάση για καλοπέραση και αδιαφορία που φτάνει στην αναισθησία. 

 

2/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ 

 

Satyajit Ray,  Bing Crosby, Novalis

 

Χαρακτηριστικά

Παραγωγικότητα, περφεξιονισμός, παρατηρητικότητα. Έντονη τάση για αναγνώριση μέσα από την εργασία, χαρακτήρας αυθεντικός αλλά και «μονοκόμματος». 

 

3/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ

 

Niccolo Machiavelli, Mary Santon, Allesandro Allon 

 

Χαρακτηριστικά

Εσωτερισμός, εξυπνάδα, οξυδέρκεια, γοητεία. Φύση γλυκιά, τρυφερή, αλλά ταυτόχρονα αυταρχική και απαιτητική. Χαρακτήρας περίπλοκος. 

 

4/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

 

Bartolommeo Cristofori, Audrey Hepburn, Hosni Mubarak 

 

Χαρακτηριστικά

Συμπόνια, ενδιαφέρον, τρυφερότητα. Τάση για φιλανθρωπία, αγάπη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Σταθερότητα αλλά και υπερβολές. 

 

5/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

 

Karl Marx, Tyrone Power, Alice Faye

 

Χαρακτηριστικά

Αναλυτικότητα, διαφωτισμός, πειστικότητα. Επαναστατικότητα, ριζοσπαστισμός, δεινότητα στο λόγο, απαιτητικότητα. Τάση για ζήλεια, δογματισμό και στενομυαλιά.

 

6/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

 

Maximilien Robespierre, Sigmund Freud, Orson Welles, Rodolfo Valentino  

 

Χαρακτηριστικά

Οξύνοια, ευαισθησία, δεκτικότητα, δημιουργική φαντασία. Φύση ανήσυχη, καλλιτεχνική πολυτάλαντη. Χαρακτήρας ρομαντικός αλλά και αυτοκαταστροφικός. 

 

7/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ 

 

Johannes Brahms, Peter Ilyich Tchaikovsky, Gary Cooper, Evita Peron

 

Χαρακτηριστικά

Αξιοπρέπεια, μεγαλοπρέπεια, αρχοντιά. Πίστη, σταθερότητα και αφοσίωση με αυταπάρνηση. Καλαισθησία, δεκτικότητα αλλά και τάση για χίμαιρα, ουτοπία. 

 

8/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗΣ 

 

Jean Henri Dunant, Harry Truman, Roberto Rossellini 

 

Χαρακτηριστικά

Σοφία, σύνεση, προνοητικότητα, προβλεπτικότητα. Πειστικότητα, φιλαλήθεια και σοβαρότητα. Τάση για έντονη κριτική και αυταρχισμός.  

 

9/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ 

 

Billy Joel, Glenda Jackson,  Albert Finney

 

Χαρακτηριστικά

Ηθική, προστασία, δικαιοσύνη. Έφεση στην καλλιτεχνία, στην απόκτηση και μετάδοση γνώσης, στα πνευματικά ταξίδια. Αντισυμβατική συμπεριφορά. 

 

10/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ 

 

Fred Astaire, Richard Wilhelm, Karl Krafft 

 

Χαρακτηριστικά

Ενεργητικότητα, κινητικότητα, θάρρος. Χαρακτήρας ανοιχτόκαρδος με παρορμητικές αντιδράσεις και έντονη διαίσθηση. Ισχυρογνωμοσύνη και εθελοτυφλία. 

 

11/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΩΝ 

 

Salvador Dali, Martha Graham, Marco Ferreri  

 

Χαρακτηριστικά

Δημιουργικότητα, ενθουσιασμός, ισχυρή φαντασία. Φύση καλλιτεχνική και ρομαντική, χαρακτήρας σταθερός αλλά και τάση για απομόνωση, μοναξιά. 

 

12/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 

 

Jiddu Krishnamurti,  Florence Nightingale, Edward Lear 

 

Χαρακτηριστικά

Ενάργεια, διαύγεια, φωτεινότητα πνεύματος. Πολυπραγμοσύνη, ταλέντα, καλλιτεχνία, εσωστρέφεια. Αυθορμητισμός, επιχειρηματικότητα αλλά και ουτοπική φαντασία, αστάθεια. 

 

13/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΛΞΗΣ 

 

Γεώργιος Παπανικολάου, Stevie Wonder, Georges Braque, Harvey Keitel

 

Χαρακτηριστικά

Αποφασιστικότητα, σταθερότητα, περιέργεια. Έμφυτο ταλέντο στην έρευνα, τις επιστήμες, την τέχνη. Δυσθυμία, συναισθηματική αταξία. 

 

14/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ

 

Gabriel Daniel Fahrenheit, George Lucas, Claude Dornier  

 

Χαρακτηριστικά

Τελειοθηρία, ενεργητικότητα, ενόραση, επιχειρηματικότητα. Ανεπτυγμένη φαντασία και τάση για εκλογίκευση του συναισθήματος. Στον αντίποδα, ραθυμία, έριδες. 

 

15/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ 

 

Pierre Curie, Frank Baum, James Mason

 

Χαρακτηριστικά

Ευρηματικότητα, εφευρετικότητα, υψηλή αισθητική αντίληψη. Φυσική γοητεία και έντονος μαγνητισμός. Φύση ερωτική, αλλά και τάση για καλοπέραση, βουλιμία. 

 

16/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ

 

Henry Fonda, Christian Lacroix, Debra Winger 

 

Χαρακτηριστικά

Εκφραστικότητα, γοητεία, ερωτισμός. Φύση τρυφερή, γλυκιά, ευγενική. Χαρακτήρας κοινωνικός αλλά και τάση για ζήλεια, νωχέλεια ή τεμπελιά. 

 

17/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ  

 

Edward Jenner, Dennis Hooper, Ayatollah Khomeini 

 

Χαρακτηριστικά

Υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα, αφοσίωση και αισθηματική σταθερότητα. Τάση για ανησυχία και άγχος μέσα από την προσπάθεια για υλική ασφάλεια. 

 

18/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ 

 

Papa Jean Paul II, Bertrand Russell, Margot Fonteyn, Pierre Balmain

 

Χαρακτηριστικά

Μεθοδικότητα, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα. Ιδεαλισμός και έμφαση στον ανθρωπισμό, την ανιδιοτέλεια. Χαρακτήρας ευπροσήγορος αλλά και αδυναμία προσαρμογής. 

 

19/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ

 

Malcolm X, James Fox, Grace Jones

 

Χαρακτηριστικά

Πρακτικότητα, δικαιοσύνη, αυτοέλεγχος. Πλούσια φαντασία, έμφαση στην καλλιτεχνία, δημιουργικές δραστηριότητες. Τάση για δυαδικότητα, διάσπαση, αταξία. 

 

20/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

 

Σωκράτης, Honore de Balzac, Jimmy Stewart, Cher 

 

Χαρακτηριστικά

Καινοτομία, εκφραστικότητα, πνευματική καλλιέργεια. Έμφυτο χιούμορ και δεινότητα στην επικοινωνία. Φύση εγκεφαλική, έξυπνη, φωτισμένη. Χαρακτήρας εκκεντρικός και περίεργος. 

 

21/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ

 

Albrecht Durer, Andrei  Sakharov, Gina Bachauer

 

Χαρακτηριστικά

Δυναμισμός, μαχητικότητα, ενεργητικότητα. Φύση γεμάτη ζωντάνια, κινητικότητα και ζωηρή φαντασία. Χαρακτήρας πολύπλευρος αλλά και εκκεντρικός. 

 

22/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ

 

Richard Wagner, Sir Laurence Olivier, Charles Aznavour, Herge

 

Χαρακτηριστικά

Επιμονή, υπομονή, πείσμα, αποφασιστικότητα. Φύση παραγωγική, δημιουργική. Χαρακτήρας έντονος, δυναμικός, ακλόνητος αλλά και ισχυρογνώμων.  

 

23/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

 

Douglas Fairbanks, Carolus Linnaeus, Joan Collins 

 

Χαρακτηριστικά

Θελκτικότητα, γοητεία, έμφυτος μαγνητισμός. Πνευματικότητα, ευγλωττία, πειστικότητα. Ικανότητα στη σύλληψη και μετάδοση γνώσης αλλά και απερισκεψία, αφηρημάδα. 

 

24/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Queen Victoria, Jean-Paul Marat, Bob Dylan, Priscilla Presley 

 

Χαρακτηριστικά

Οξύνοια, αιχμηρότητα, διεισδυτικότητα. Κοινωνικότητα, εκφραστικότητα και τάση για αναγνώριση, διασημότητα. Φύση ενεργητική, χαρακτήρας έντονος, καυστικός. 

 

25/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑΡΡΑΛΕΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ

 

Sir Ian Mckellen, Josip Broz Tito, Miles Davis

 

Χαρακτηριστικά

Ιδεαλισμός, προσαρμοστικότητα, αποφασιστικότητα.  Πολυπραγμοσύνη και ποικιλία ταλέντων. Φύση ανήσυχη, πνευματώδης, ζωηρή, χαρισματική. Δυαδισμός, μεταπτώσεις.  

 

26/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑΣ

 

John Wayne, James Arness, Peggy Lee 

 

Χαρακτηριστικά

Εντιμότητα, οξύνοια, διπλωματία. Πίστη, Ηθική, Ανθρωπισμός, προστασία των αδυνάτων. Παρόρμηση, φυγή από την πραγματικότητα. 

 

27/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ

 

Isadora Duncan, Christopher Lee, Vincent Price

 

Χαρακτηριστικά

Κομψότητα, ευγένεια, εκλεπτυσμένοι τρόποι. Φύση καλλιτεχνική, πνευματώδης, πολύπλευρη. Χαρακτήρας ευχάριστος, αλλά και τάση για αδιακρισία. 

 

28/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

 

Gyorgi Ligeti, Ian Fleming, Patrick White  

 

Χαρακτηριστικά

Μοναδικότητα, δημιουργικότητα, ενεργητικότητα. Φύση ξεχωριστή και επικοινωνιακή, χαρακτήρας ανεξάρτητος με ιδιαίτερο χιούμορ και τάση για ατομικισμό.  

 

29/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΡΟΗΣ

 

Ιωάννης Ξενάκης, John F. Kennedy, Bob Hope

 

Χαρακτηριστικά

Προσήλωση, πίστη, αφοσίωση. Εκφραστικότητα, προστασία, δεινότητα στο γραπτό και προφορικό λόγο. Τάση για ανεξαρτησία, αλλά και προσηλυτισμό, προπαγάνδα. 

 

30/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΒΕΛΤΑΔΑΣ

 

Πέτρος ο Μέγας, Peter Carl Faberge, Paola Fendi

 

Χαρακτηριστικά

Εγρήγορση, εφευρετικότητα, ετοιμολογία. Υψηλή αισθητική αντίληψη, καλαισθησία, καλλιτεχνικές τάσεις. Χαρακτήρας ζωντανός, αλλά και με ψυχικές μεταπτώσεις.  

 

31/5 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΕΙΑΝΣΗΣ

 

Clint Eastwood, Prince Rainier III, Brook Shields

 

Χαρακτηριστικά

Καπατσοσύνη, ευρηματικότητα, προσαρμογή. Πνεύμα γεμάτο σβελτάδα και ζωντάνια. Φύση υπερκινητική, παιχνιδιάρα αλλά και άτακτη, εκκεντρική.  

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

 

1/6

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 

 

Marilyn Monroe, Pat Boone, Morgan Freeman

 

Χαρακτηριστικά

Διορατικότητα, εξυπνάδα, οξύνοια. Φύση δεκτική, ανεξάρτητη, φιλελεύθερη. Χαρακτήρας επαναστατικός, εκκεντρικός, πολυδιάστατος αλλά και απερίσκεπτος.  

 

2/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

 

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, Johnny Weissmuller

 

Χαρακτηριστικά

Επινοητικότητα, εφευρετικότητα, ευφράδεια. Αποτελεσματικότητα και επιχειρηματολογία. Φύση έντονη, δεικτική, κριτική, χαρακτήρας πολύπλευρος αλλά και δύσκολος. 

 

3/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

 

Josephine Baker, Tony Curtis, Alain Resnais

 

Χαρακτηριστικά

Παρατηρητικότητα, ευφυΐα, οξυδέρκεια. Ευφράδεια, ικανότητα στη ρητορεία. Μεγάλες διανοητικές ικανότητες αλλά και τάση για εκδικητικότητα.   

 

4/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

 

Bruce Dern, Denis Weaver, Morgana King

 

Χαρακτηριστικά

Εκφραστικότητα, ευφράδεια, διανόηση. Φύση «εγκεφαλική» πολυεδρική, με ποικιλία ταλέντων και ικανοτήτων. Χαρακτήρας απαιτητικός αλλά και άστατος. 

 

5/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

 

Federico Garcia-Lorca, John Couch Adams, Laurie Anderson

 

Χαρακτηριστικά

Διορατικότητα, οξυδέρκεια, οραματισμός. Υψηλά ανθρωπιστικά ιδεώδη, φύση τρυφερή και προστατευτική, καλλιτεχνική αλλά και ιδιόμορφη.   

 

6/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΑΣΗΣ

 

Alexander Pushkin, Thomas Mann, Bjon Borg

 

Χαρακτηριστικά

Συστηματικότητα, οργάνωση, διαύγεια πνεύματος. Έντονη ενεργητικότητα, έμφαση στο λόγο, σωστή διατύπωση. Φύση έξυπνη, τετραπέρατη, αλλά και αγχώδης, χαοτική. 

 

7/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

 

Paul Gauguin, Tom Jones, Prince

 

Χαρακτηριστικά

Γοητεία, μαγνητισμός, διασκέδαση. Έντονη προσωπικότητα με καλλιτεχνικές ανησυχίες και ικανότητες να «αφουγκράζεται» τους ρυθμούς του μεγάλου κοινού. Ακραίες ευαισθησίες. 

 

8/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 

 

Robert Schumann, Grant Lewi, Nancy Sinatra

 

Χαρακτηριστικά

Ευσυνειδησία, συνέπεια, φιλοτιμία. Υψηλές διανοητικές ικανότητες, οξυδέρκεια. Αφοσίωση, τρυφερότητα αλλά και τάση για ανασφάλειες ή φοβίες.  

 

9/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

 

Michael Fox, Johnny Depp, Cole Porter 

 

Χαρακτηριστικά

Εξωτερίκευση, έκφραση, λογική. Πνεύμα έντονα «τετράγωνο» με τάση για εκλογίκευση των πάντων. Μεταβλητότητα και «ξεροκεφαλιά» λόγω αισθηματικής ανωριμότητας.  

 

10/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ 

 

Judy Garland, Hattie McDaniel, Frederick Loewe 

 

Χαρακτηριστικά

Τόλμη, αποτελεσματικότητα, ανθρωπισμός. Υψηλή αίσθηση του χιούμορ, φύση παιχνιδιάρα, αστεία, χαριτωμένη. Ενίοτε ταραγμένος ψυχισμός, αφέλεια, αδιαφορία.    

 

11/6 

Η ΗΜΕΡΑ «ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ» 

 

Μιχάλης Κακογιάννης, Richard Strauss, Jacques-Yves Cousteau, Gene Wilder  

 

Χαρακτηριστικά

Φιλοπονία, αφιέρωση, εργατικότητα. Ανεξαρτησία, καλλιτεχνία, έμπνευση. Επιδίωξη και κατάκτηση στόχων με δουλειά και σκληρή προσπάθεια. Πείσμα και απαιτητικότητα.  

 

12/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

 

Luis Garcia Berlanga, David Rockefeller, Anne Frank 

 

Χαρακτηριστικά

Αισιοδοξία, επεκτατισμός, σοβαρότητα. Υψηλές επικοινωνιακές επιδόσεις, δύναμη στο γραπτό λόγο. Χαρακτήρας δυναμικός αλλά με έντονες κρυφές ευαισθησίες. 

 

13/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ 

 

Richard Thomas, Basil Rathbone, W.B.Yeats

 

Χαρακτηριστικά

Ψυχοδυναμισμός, ευρηματικότητα, δημιουργική φαντασία. Αγάπη για τη γνώση, την περιπέτεια, την κουλτούρα. Έμφαση στις ξένες γλώσσες και την ουτοπία.  

 

14/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

 

Che  Guevara, Margaret Bourke-White, Donald Trump

 

Χαρακτηριστικά

Θάρρος, ευψυχία, τόλμη. Τάση για επιτυχία με οτιδήποτε καταπιαστεί. Μεγάλες προσδοκίες και φιλοδοξίες αλλά και ανυπομονησία, άγχος.  

 

15/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΒΡΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑΣ

 

Edward Grieg, Xaviera Hollander, Claude Brasseur

 

Χαρακτηριστικά

Έλξη, θελκτικότητα, αισθησιασμός. Φύση ερωτική, παθιασμένη, ανεξάρτητη και φλογερή. Η τάση για βαθιές συναισθηματικές εμπειρίες οδηγεί στην ηθική χαλάρωση.  

 

16/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

 

Adam Smith, Stan Laurel, Erich Segal

 

Χαρακτηριστικά

Επικοινωνία, εφευρετικότητα, επινόηση. Φύση ανήσυχη και υπερκινητική, χαρακτήρας ενεργητικός με αυξημένη πνευματική δύναμη. Αναποφασιστικότητα.  

 

17/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 

Igor Stravinsky, Duchess Anastasia, Barry Manilow, Nicola Trussardi

 

Χαρακτηριστικά

Μεθοδικότητα, εξυπνάδα, διπλωματία. Πνεύμα πρακτικό, παρατηρητικό, επικοινωνιακό. Φύση έντονα καλλιτεχνική, με υψηλή αισθητική αντίληψη αλλά και απόμακρη.  

 

18/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Paul McCartney, Isabella Rossellini, Jeanette McDonald

 

Χαρακτηριστικά

Ζωηράδα, κινητικότητα, σπιρτάδα. Φύση έντονα δυναμική και πολυσχιδής με έμφαση στην οικονομολογία και τα υλικά αποκτήματα. Στον αντίποδα, τσιγγουνιά.  

 

19/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΣΠΙΘΑΣ»

 

Aung San Suu Kyi, Kathleen Turner, Paula Abdul

 

Χαρακτηριστικά

Συναισθηματικότητα, τρυφερότητα, διαίσθηση. Χαρακτήρας χαρισματικός, ευπροσήγορος, αλλά και ευσυγκίνητος. Φύση δεκτική, ευαίσθητη, με συγκινησιακές μεταπτώσεις.   

 

20/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΚΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ

 

Errol Flynn, Cyndi Lauper, Lionel Richie 

 

Χαρακτηριστικά

Φιλοσοφία, εκφραστικότητα, αναλυτικότητα. Χαρισματική καλλιτεχνική «φλέβα», χαρακτήρας ευθύς, δυναμικός «χαλκέντερος». Τάση για καταστροφικές συνήθειες.  

 

21/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΕΤΑΡΣΙΩΣΗΣ 

 

Jean-Paul Sartre, Benazir Bhutto, Francoise Sagan 

 

Χαρακτηριστικά

Εκφραστικότητα, επιχειρηματολογία, εξυπνάδα. Ετοιμολογία, ευγλωττία, ευφράδεια. Αυξημένες διανοητικές και διοικητικές ικανότητες, ζωντάνια αλλά και έντονες μεταπτώσεις. 

 

22/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ

 

Meryl Streep, Kris Kristofferson, Billy Wilder 

 

Χαρακτηριστικά

Υψηλή αισθητική αντίληψη, ευαισθησία, δεκτικότητα, καλαισθησία. Χαρακτήρας ρομαντικός, με πλούσια παλέτα συναισθημάτων αλλά και τάση για εκκεντρικότητα. 

 

23/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

 

Bob Fosse, Jean Anouilh, Ted Lapidus

 

Χαρακτηριστικά

Μαγνητισμός, γοητεία, αισθησιασμός. Χαρακτήρας ευπροσήγορος με ιδιαίτερα τονισμένη τη φαντασία και τη μνήμη. Τάση για βερμπαλισμό και αδιακρισία.  

 

24/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ

 

Juan Manuel Fangio, Fred Hoyle, Michele Lee 

 

Χαρακτηριστικά

Πρωτοτυπία, πρωτοπορία, ευαισθησία. Δημιουργική φαντασία και έμφαση σε καλλιτεχνικές εκφράσεις. Έντονη φιλοδοξία αλλά και έμμονες ιδέες, φαντασιοπληξία.  

 

25/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΚΤΗ

 

George Orwell, Sidney Lumet, George Michael

 

Χαρακτηριστικά

Αυθεντικότητα, πρωτοτυπία, μεγάλη φαντασία και δημιουργικότητα. Ανεπτυγμένη φιλοδοξία και ένστικτο που οδηγεί σε επιτυχημένες επιλογές. Ξαφνικές μεταπτώσεις.  

 

26/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΘΕΝΟΥΣ

 

Pearl Buck, Willy Messerschmitt, Mick Jones

 

Χαρακτηριστικά

Ευφυΐα, διόραση, οξυδέρκεια. Ανεπτυγμένες ψυχικές ικανότητες, ενόραση, διαίσθηση. Τάση για εξιδανίκευση ανθρώπων και καταστάσεων, ανασφάλειες.  

 

27/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

Helen Keller, Emma Goldman, Isabel Adjani

 

Χαρακτηριστικά

Δεκτικότητα, εσωτερισμός, πίστη, δυναμισμός. Χαρακτήρας πολύπλευρος, πολυτάλαντος, χαρισματικός. Πνεύμα ανοικτό, τετραπέρατο αλλά και υπερευαίσθητο. 

 

28/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΗΣ ΕΚΣΤΑΣΗΣ

 

Jean Jacques Rousseau, King Henri VIII, Mel Brooks

 

Χαρακτηριστικά

Επινοητικότητα, εξυπνάδα, εγκράτεια. Έμφαση στην επικοινωνία, στον προφορικό λόγο, τη φιλολογία. Πολύπλευρα ταλέντα και ικανότητες, αλλά και ασάφεια. 

 

29/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ».

 

Antoine De Saint-Exupery, Oriana Fallaci, Claude Montana 

 

Χαρακτηριστικά

Παιδικότητα, ζωντάνια, έμφαση στη δημιουργική φαντασία. Χαρακτήρας «άκακος», παιχνιδιάρης, αστείος, διασκεδαστικός. Τάση για ανεμελιά και ουτοπία.  

 

30/6 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΡΟΥ

 

Susan Hayward, Lena Horn, Tony Musante

 

Χαρακτηριστικά

Τεχνοκρατία, έμπνευση, εφευρετικότητα. Φύση πανέξυπνη, περιπετειώδης. Πνεύμα ελεύθερο, ανεξάρτητο αναλυτικό. Τάση για προσκόλληση σε υλικά αγαθά, στο χρήμα.  

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

 

1/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ

 

Georges Sand, Princess Diana, Carl Lewis, Olivia de Havilland

 

Χαρακτηριστικά

Ανεξαρτησία, φιλελευθερία, γενναιοδωρία. Πνεύμα προοδευτικό και πρωτότυπο, χαρακτήρας εκφραστικός, τάση για επανάσταση και εκκεντρικότητα. 

 

2/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ  

 

Hermann Hesse, Ahmad Jamal, Jerry Hall

 

Χαρακτηριστικά

Υπευθυνότητα, εργατικότητα, ενθουσιασμός. Η ισχυρή διαίσθηση και η φαντασία οδηγούν σε ιδέες που φέρνουν επιτυχημένες δραστηριότητες. Αθυμία, ανασφάλεια.   

 

3/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ

 

Franz Kafka, Tom Cruise, Ken Russell

 

Χαρακτηριστικά

Οξυδέρκεια, παρατηρητικότητα, ενόραση. Καλλιτεχνικές τάσεις και ικανότητα στην απόκτηση γνώσεων, υλικών αγαθών. Ευμάρεια αλλά και πιθανή υποκρισία. 

 

4/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

 

Giuseppe Garibaldi, Neil Simon, Gina Lollobrigida

 

Χαρακτηριστικά

Πίστη, αφοσίωση, υπερηφάνεια. Προσκόλληση στις αξίες και στις αρχές, πατριωτισμός, μαχητικότητα. Εργατικότητα αλλά και εγωκεντρισμός, ξεροκεφαλιά.  

 

5/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

 

Georges Pompidou, Jean Cocteau, Robbie Robertson

 

Χαρακτηριστικά

Ενθουσιασμός, ενεργητικότητα, συντηρητισμός. Έμφαση στις παραδόσεις, προτίμηση στο δοκιμασμένο, το κλασσικό. Προσκόλληση στην οικογένεια αλλά και μνησικακία.    

 

6/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ

 

Frieda Kahlo, Janet Leigh, Sylvester Stallone 

 

Χαρακτηριστικά

Προσήλωση, αντοχή, αφοσίωση. Ευαισθησία αλλά και δυναμισμός, αυτοπεποίθηση αλλά και χαμηλή αυτό-εκτίμηση. Δυαδικότητα, μεταβλητότητα. 

 

7/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΥΣΙΩΔΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

 

Marc Chagall, Ringo Starr, Vittorio de Sica, Pierre Gardin

 

Χαρακτηριστικά

Δημιουργικότητα, πίστη, πλούσια φαντασία. Χαρακτήρας ευαίσθητος, δεκτικός, δοτικός. Φύση γενναιόδωρη αλλά και δύσκολη στην προσαρμογή. 

 

8/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

 

John Rockefeller, Angelica Huston, Sir Arthur Evans 

 

Χαρακτηριστικά

Ρεαλισμός, υπευθυνότητα, πραγματισμός. Διορατικότητα, τρυφερότητα, προστασία. Φιλανθρωπία, ανθρωπισμός, οικολογικές ανησυχίες αλλά και υπέρμετρη ευαισθησία.   

 

9/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ

 

Nikola Tesla, Tom Hanks, Jimmy Smits

 

Χαρακτηριστικά

Περιέργεια, εφευρετικότητα, οξύνοια. Φύση πολυτάλαντη, καλλιτεχνική, ανήσυχη. Χαρακτήρας εξωστρεφής, προοδευτικός αλλά και κρίσεις ταυτότητας.  

 

10/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΥΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Marcel Proust, Camille Pissarro, Giorgio de Chirico

 

Χαρακτηριστικά

Υπομονή, σθένος, αυτοκυριαρχία. Φύση δημιουργική, εργατική, φιλόπονη, αισιόδοξη. Έμφαση στην απόκτηση υλικών αγαθών, δυσκολία στην επικοινωνία.  

 

11/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ

 

Yul Brynner, John Quincy Adams, Giorgio Armani 

 

Χαρακτηριστικά

Ευσυνειδησία, επίγνωση, εργατικότητα. Κοινωνικότητα, συνεργασία, ομαδική προσπάθεια. Μεγάλες ψυχικές και φυσικές αντοχές, αλλά και συχνές μεταπτώσεις. 

 

12/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Ιούλιος Καίσαρ, Amedeo Modigliani, Pablo Neruda,  Bill Cosby

 

Χαρακτηριστικά

Αποφασιστικότητα, δυναμισμός, πρωτοβουλία, παρατηρητικότητα. Αρχηγικές και διοικητικές ικανότητες, μαχητικότητα, αλλά και διαρκείς εσωτερικές συγκρούσεις. 

 

13/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ 

 

Harrison Ford, Wole Soyinka, Albert Ayler

 

Χαρακτηριστικά

Τόλμη, θάρρος, αυτοπεποίθηση. Πνεύμα τετραπέρατο, πανέξυπνο με ιδιαίτερες ικανότητες και μεγάλο δείκτη νοημοσύνης. Παράτολμες ενέργειες, εκδικητικότητα.   

 

14/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

 

Gustav Klimt, Ingmar Bergman, Gerald Ford 

 

Χαρακτηριστικά

Σαγήνη, γοητεία, θελκτικότητα. Πειστικότητα, έμφαση στις δημόσιες σχέσεις, δύναμη στο λόγο, ευελιξία στο διάλογο. Δυναμισμός αλλά και αναξιοπιστία.    

 

15/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΣΗΣ

 

Rembrandt van Rijn, Jacques Derrida, Brigitte Nielsen

 

Χαρακτηριστικά

Έμπνευση, εκφραστικότητα, δυναμισμός. Φύση που ασκεί έντονη επιρροή και ικανότητα να κατευθύνει τα πλήθη. Τάση για ματαιοδοξία. 

 

16/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑΣ

 

Roald Amundsen, Ginger Rogers, Barbara Stanwyck

 

Χαρακτηριστικά

Φλόγα, πάθος, πίστη, αφοσίωση. Ταλέντο στην τέχνη, έμφαση στις δημιουργικές ασχολίες. Πνεύμα ερευνητικό, περίεργο, φύση ενίοτε καταπιεσμένη.

 

17/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΨΥΧΩΝ 

 

James Cagney, Donald Sutherland, Diahann Carroll, Angela Merkel

 

Χαρακτηριστικά

Φιλοδοξία, σοβαρότητα, εργασιομανία. Φύση έντονη, αρχηγική, με υψηλό δείκτη αυτοπεποίθησης. Χαρακτήρας ελεύθερος αλλά και απόμακρος. 

 

18/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΙΘΟΥΣ

 

Nelson Mandela, Peace Pilgrim, Richard Branson

 

Χαρακτηριστικά

Τόλμη, κουράγιο, ευψυχία. Δυναμισμός, αυταπάρνηση, αυτοθυσία. Πίστη στην πατρίδα, αγάπη στην οικογένεια. Επανάσταση, αταξία, επιθετικότητα. 

 

19/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

 

Edgar Degas, Samuel Colt, Pat Hingle 

 

Χαρακτηριστικά

Χάρις, ευγένεια, λεπτότητα. Πλούσιος συναισθηματικός κόσμος, τρυφερότητα, προστασία. Αισθήματα ευμετάβλητα, ακατάστατα, έμφαση στη συντροφικότητα.

 

20/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ 

 

Αλίκη Βουγιουκλάκη, Carlos Santana, Natalie Wood, Diana Rigg

 

Χαρακτηριστικά

Ενεργητικότητα, καλοσύνη, ευσπλαχνία. Ανάγκη για συναισθηματική κάλυψη που συχνά οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές. Χαρακτήρας περίεργος, πολύπλοκος.  

 

21/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΣΕΩΝ 

 

Ernest Hemingway, Robin Williams, Cat Stevens

 

Χαρακτηριστικά

Ευαισθησία, δεκτικότητα, ενόραση. Εκφραστικότητα, πλούσιος συναισθηματικός και ψυχικός κόσμος, δεινότητα στην επικοινωνία. Έμμονες ιδέες.  

 

22/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ

 

Μέγας Αλέξανδρος, William Dafoe, Oscar de la Renta 

 

Χαρακτηριστικά

Πρωτοπορία, δυναμισμός, αξιοκρατία. Χαρακτήρας έντονος, φύση μαχητική, εξωστρεφής και ταυτόχρονα ευαίσθητη. Προσκόλληση σε αξίες, πατριωτισμός αλλά και δογματισμός.   

 

23/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ

 

Emil Jannings, Haile Selasie, Coral Brown 

 

Χαρακτηριστικά

Φιλευσπλαχνία, συμπόνια, συνεισφορά, συμμετοχή. Έμφαση στον ανθρωπισμό, στην παγκόσμια αγάπη. Φιλαυτία, ναρκισσισμός, περίοδοι απομόνωσης. 

 

24/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ 

 

Alexander Dumas, Simon Bolivar, Zelda Fitzgerald

 

Χαρακτηριστικά

Θάρρος, μαχητικότητα, έντονος μαγνητισμός. Ζεστασιά, ενθουσιασμός, τάση για ηρωικές πράξεις και αυτοθυσία. Ειλικρίνεια στα αισθήματα αλλά και ματαιοπονία. 

 

25/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΩΝ 

 

Thomas Eakins, Omar Khayyam, David Belasco

 

Χαρακτηριστικά

Ιδεαλισμός, ανδρεία, πλούσια δημιουργική φαντασία. Εντιμότητα, υπερηφάνεια, αξιοπιστία. Έμφαση στην απόδοση δικαιοσύνης αλλά και άσκηση κριτικής. 

 

26/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ

 

Carl Gustav Jung, George Bernard Shaw, Stanley Kubrick, Mick Jagger 

 

Χαρακτηριστικά

Αυτοπεποίθηση, δυναμισμός, διπλωματία, παραγωγικότητα. Φύση χαρισματική, μαχητική και αποτελεσματική. Χαρακτήρας έντονος αλλά και ευερέθιστος. 

 

27/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

 

Alexander Dumas Jr. , Charles Vidor, Joshua Reynolds 

 

Χαρακτηριστικά

Τακτικότητα, σθεναρότητα, δυναμισμός. Αποφασιστικότητα, ισχυρή αυτοπεποίθηση μεγάλες αντοχές. Τάση για εξουσία που μπορεί να εξελιχθεί σε μανία. 

 

28/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

 

Marcel Duchamp, Jackie Kennedy-Onassis, Sally Struthers 

 

Χαρακτηριστικά

Θετικότητα, επινοητικότητα, εφευρετικότητα. Φύση πανέξυπνη, πολυμήχανη, χαρακτήρας δυναμικός, πνεύμα τετραπέρατο. Τάση για απόκτηση πλούτου και για απομόνωση. 

 

29/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Μίκης Θεοδωράκης, William Powell, Clara Bow

 

Χαρακτηριστικά

Έμπνευση, παρατηρητικότητα, αναλυτικότητα. Πνεύμα ελεύθερο, ανεξάρτητο, φύση μαχητική, επαναστατική, χαρακτήρας δυναμικός αλλά και ακατάστατος.  

 

30/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Henry Ford, Emily Bronte, Arnold Schwarzenegger, Paul Anka 

 

Χαρακτηριστικά

Στιβαρότητα, ανθεκτικότητα, σθένος. Αποφασιστικότητα, αντικειμενικότητα, γενναιοδωρία. Τάση για καλοπέραση, ακριβά γούστα, αλλά και αισθηματικό «ξόδεμα». 

 

31/7 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ

 

Geraldine Chaplin, Milton Friedman, Jacques Villon

 

Χαρακτηριστικά

Έκφραση, συναίσθημα. Έντονα καλλιτεχνικές τάσεις και πλούσιος εσωτερικός κόσμος. Έμφαση στο λόγο, επιχειρηματολογία αλλά και τάση για απομόνωση. 

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

1/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΙΔΕΩΝ

 

Herman Melville, Giancarlo Giannini, Yves Saint Laurent 

 

Χαρακτηριστικά

Οραματισμός, ιδεαλισμός, προσκόλληση σε ηθικές αξίες και στην παράδοση. Πραγματισμός, φιλαλήθεια αλλά και τάση για φυγή από την πραγματικότητα.    

  

2/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΙΑΣ

 

Frederic Auguste Bartholdi, Peter O’ Toole, Myrna Loy

 

Χαρακτηριστικά

Προσαρμοστικότητα, ευελιξία, διπλωματία. Παρόρμηση, ενθουσιασμός, φιλαυτία. Έντονη τάση για άνοδο και αναγνώριση, εγωκεντρισμός και ναρκισσισμός. 

 

3/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ 

 

Tony Bennett, Habib Bourguiba, Dolores del Rio

 

Χαρακτηριστικά

Αυτάρκεια, αυτονομία, δυναμισμός. Τρυφερότητα, προστασία και ζεστά ανθρώπινα συναισθήματα. Υψηλή αισθητική αντίληψη αλλά και ματαιοδοξία.

 

4/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΩΝ 

 

Queen Mother Elizabeth, Knut Hamsun, Barack Obama

 

Χαρακτηριστικά

Σβελτάδα, ζωηρότητα, κινητικότητα, οξυδέρκεια. Εκλεπτυσμένο, ακριβό γούστο, καλαισθησία. Λανθάνουσα ζήλεια και τάση για λαιμαργία ή βουλιμία.

 

5/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 

 

Guy de Maupassant, John Huston, Neil Armstrong, Robert Taylor

 

Χαρακτηριστικά

Επιδεξιότητα, καπατσοσύνη, οξυδέρκεια. Σιδερένια θέληση και μεγάλες φιλοδοξίες συνθέτουν ένα χαλκέντερο χαρακτήρα με περίσσια παρόρμηση και έλλειψη μέτρου.   

 

6/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

 

Alexander Fleming, Andy Warhol, Lucille Ball

 

Χαρακτηριστικά

Ευθύτητα, ειλικρίνεια, ντομπροσύνη. Αξιοπρέπεια, αρχοντιά, μεγαλοπρέπεια. Ικανότητα για αναρρίχηση στην ιεραρχία, επίτευξη στόχων αλλά και τάση για μεγαλομανία. 

 

7/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ

 

Mata Hari, Nicholas Ray, Billy Burke

 

Χαρακτηριστικά

Ρομαντικότητα, αυθεντικότητα, δημιουργικότητα. Χαρακτήρας παρορμητικός και ενθουσιώδης, φύση φλογερή, αισθησιακή. Τάση για έρευνα αλλά και αδιακρισία. 

 

8/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΟΛΟΥ

 

Dustin Hoffman, Dino de Laurentiis, Keith Carradine

 

Χαρακτηριστικά

Πολυπραγμοσύνη, υπευθυνότητα, ευχέρεια, ετοιμότητα, διπλωματία. Χαρακτήρας πολυτάλαντος, ευέλικτος, ευπροσάρμοστος, ευγενικός αλλά και εγωκεντρική τάση.

 

9/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ 

 

Jean Piaget, Whitney Houston, Sam Elliott

 

Χαρακτηριστικά

Οργάνωση, συγκρότηση, αλτρουισμός. Έμφαση στη συλλογική εργασία και επιτυχία σε ομαδικές προσπάθειες. Χαρακτήρας ενωτικός, προοδευτικός αλλά και ευερέθιστος. 

 

10/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ

 

Herbert Hoover, Norma Shearer, Jimmy Dean

 

Χαρακτηριστικά

Ενόραση, διαίσθηση ισχυρές ψυχικές δυνάμεις. Φύση γοητευτική και θελκτική, διασκεδαστική αλλά και «κρυφή». Ενίοτε «κλείσιμο» στον εαυτό.  

 

11/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

 

David Henry Hwang, Fernando Arrabal, Alex Haley

 

Χαρακτηριστικά

Κοινωνικότητα, ανθρωπισμός, γενναιοδωρία. Ιπποτισμός, ευγένεια, δυναμισμός και μαχητικότητα. Τάση για φιλαυτία, ναρκισσισμό και επιδειξιμανία.

 

12/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

 

Helena Blavatsky, Cecil De Mille, George Hamilton 

 

Χαρακτηριστικά

Σοφία, εσωτερική γνώση, πίστη. Έμφαση στην έρευνα και στη μετάδοση της πληροφορίας. Έφεση στην τέχνη. Τάση για μυστικοπάθεια. 

 

13/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, Fidel Castro, Alfred Hitchcock 

 

Χαρακτηριστικά

Ζωηράδα, δυναμισμός, «νεύρο», μαχητικότητα. Χαρακτήρας ακαταδάμαστος, ακατάβλητος, αλύγιστη θέληση αλλά και δυσκαμψία πνεύματος, απολυτότητα. 

 

14/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΠΤΗ

 

Steve Martin, Sara Brightman, Richard Emst

 

Χαρακτηριστικά

Ειλικρίνεια, φιλαλήθεια, παρόρμηση. Χαρακτήρας άδολος, έντιμος, ακέραιος, άξιος εμπιστοσύνης. Φύση χαρούμενη, διασκεδαστική. Συναισθηματική αταξία.

 

15/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ

 

Ναπολέων Βοναπάρτης, Oscar Peterson, Gianfranco Ferre 

 

Χαρακτηριστικά

Επιβλητικότητα, μεγαλοπρέπεια, πίστη, αποφασιστικότητα. Χαρακτήρας εκδηλωτικός, ειλικρινής, ευθύς. Φύση ελεύθερη, ζωηρή, χαρούμενη αλλά και «κρυμμένες» ευαισθησίες.    

 

16/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ 

 

Lawrence of Arabia, Timothy Hutton, Madonna

 

Χαρακτηριστικά

Αισιοδοξία, επεκτατισμός, γοητεία. Χαρακτήρας έντονος, ξεχωριστός, γενναίος, μαχητικός. Τάση για εντυπωσιακές, ηρωικές πράξεις. Εκκεντρικότητα.  

 

17/8

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ

 

Mae West, Robert  De Niro, Sean Penn

 

Χαρακτηριστικά

Δυναμισμός, θελκτικότητα, μαγνητισμός. Χαρακτήρας ακέραιος με μεγάλη δύναμη θέλησης και οργανωτικές ικανότητες. Ανταγωνισμός, επιφυλακτικότητα.  

 

18/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

 

Roman Polanski, Robert Redford, Shelley Winters

 

Χαρακτηριστικά

Προσαρμοστικότητα, περιέργεια, σαγήνη. Χαρακτήρας ήπιος αλλά και βαθύς, μυστηριώδης και γοητευτικός. Φύση ανεξάρτητη, ελεύθερη αλλά και δυσκολονόητη.   

 

19/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Orville Wright, Bill Clinton, Coco Chanel

 

Χαρακτηριστικά

Υπομονή, αντοχή, δυναμισμός. Χαρακτήρας πανίσχυρος, χαρισματικός, οπλισμένος με τεράστιες δυνάμεις για την κατάκτηση στόχων. Υπεροψία, μυστικοπάθεια. 

 

20/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΙΚΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ

 

Isaac Hayes, Robert Plant, Rajiv Gandhi 

 

Χαρακτηριστικά

Αρχοντιά, μεγαλοπρέπεια, σεβασμός. Πνεύμα φιλελεύθερο και πολυσχιδές, χαρακτήρας ισχυρός. Φύση υπεύθυνη και εργατική. Πιθανή έλλειψη χιούμορ. 

 

21/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 

Kenny Rogers, Peter Weir, Princess Margaret, Usain Bolt 

 

Χαρακτηριστικά

Αυτοκυριαρχία, ηρεμία, νηφαλιότητα. Χαρακτήρας πολυσύνθετος, φύση καλλιτεχνική, υπομονετική, γαλήνια, παραγωγική. Πιθανός αριβισμός ή ωραιοπάθεια.  

 

22/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ

 

Henri Bresson, Claude Debussy, Dorothy Parker

 

Χαρακτηριστικά

Ευφυΐα, οξύνοια, πλούσια φαντασία, εκφραστικότητα. Φύση καλλιτεχνική και πολυτάλαντη, χαρακτήρας ανεξάρτητος, ατίθασος. Τάση για καταπίεση, ματαιοδοξία. 

 

23/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ

 

Ελευθέριος Βενιζέλος, Gene Kelly,  Vera Miles, Roland Dumas

 

Χαρακτηριστικά

Αβρότητα, ευγένεια, διορατικότητα, αυτοκυριαρχία, καλή φήμη. Χαρακτήρας ισορροπημένος, με αυτοπειθαρχία και εκλεπτυσμένους τρόπους. Αυτό-καταπίεση. 

 

24/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΣ

 

Deng Xiao Ping, Fernand Braudel, Jorge Luis Borges 

 

Χαρακτηριστικά

Παρατηρητικότητα, διερεύνηση, αναλυτικότητα. Επιμέλεια, πρωτοτυπία, μεθοδικότητα, οργάνωση. Φύση έξυπνη, ενεργητική, περίεργη αλλά και σχολαστική.  

 

25/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 

Ιβάν ο Τρομερός, Leonard Bernstein, Sean Connery

 

Χαρακτηριστικά

Ενεργητικότητα, δυναμισμός, μαχητικότητα. Φύση φλογερή, αεικίνητη, περιπετειώδης. Χαρακτήρας πολυπράγμων, ταλαντούχος. Τάση για αυτοπροβολή, επίδειξη. 

 

26/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Guillaume Apollinaire, Antoine Lavoisier, Lee De Forest

 

Χαρακτηριστικά

Δεκτικότητα, συνεργασία, συντροφικότητα. Εργατικότητα, παρατηρητικότητα. Πνεύμα αναλυτικό, ταλέντο για έρευνα. Διεισδυτικότητα αλλά και απάθεια. 

 

27/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΣΗΣ

 

Μητέρα Τερέζα, Yasser Arafat, Lyndon Johnson 

 

Χαρακτηριστικά

Αλτρουισμός, φιλανθρωπία, οξυδέρκεια, εξυπνάδα. Ικανότητες οργάνωσης και γρήγορα αντανακλαστικά. Ορθολογισμός, γενναιοδωρία αλλά και κρίσεις μελαγχολίας.  

 

28/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ

 

Goethe, Ingrid Bergman, Ben Gazzara, Charles Boyer 

 

Χαρακτηριστικά

Πειστικότητα, σαφήνεια, σωστή κρίση. Φύση καλλιτεχνική, με πλούσια φαντασία και έμπνευση. Χαρακτήρας αυθόρμητος, ειλικρινής. Τάση για πουριτανισμό. 

 

29/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΛΙΑΣ

 

Michael Jackson, Jean Ingres, William Friedkin 

 

Χαρακτηριστικά

Αφοσίωση, πίστη, παιδικότητα. Χαρακτήρας ανοικτός, καλόκαρδος, ευσυνείδητος. Φύση εργατική, παραγωγική. Στον αντίποδα, αφέλεια και αταξία. 

 

30/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ

 

Mary Shelley, Raymond Massey, Elizabeth Ashley

 

Χαρακτηριστικά

Αξιοπιστία, οργάνωση, αναλυτικότητα. Ικανότητες για επιτυχία μέσα από σκληρή και επίπονη εργασία. Φιλοπονία, αλλά και φανατικά κριτικό πνεύμα. 

 

31/8 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ «ΒΡΑΧΟΥ»

 

Καλιγούλας, Maria Montessori, Richard Gere 

 

Χαρακτηριστικά

Δυναμισμός, ενεργητικότητα, πρωτοπορία. Πνεύμα ανήσυχο, φύση υπερκινητική, περίεργη, σχολαστική. Έφεση στην καλοπέραση, τάση για εξουσία. 

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

 

1/9

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ

 

Lily Tomlin, Gloria Estefan, Vittorio Gasman, Yvonne De Carlo

 

Χαρακτηριστικά

Επιμονή, δεξιοτεχνία, ευσυνειδησία. Χαρακτήρας αλύγιστος, ακαταδάμαστος, φύση εργατική και μαχητική. Έντονες μεταπτώσεις και ανάγκη για συντροφικότητα.   

 

2/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΦΗΡΗΜΕΝΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ 

 

Jacques Lang, Jimmy Connors, Horace Silver

 

Χαρακτηριστικά

Ηθική, ειλικρίνεια, απλότητα. Χαρακτήρας ακριβοδίκαιος, ανεπιτήδευτος, έμφαση στην οικογένεια, στις ηθικές αξίες και στα ιδεώδη. Δυσκολία στην προσαρμογή.  

 

3/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ»

 

Charlie Sheen, Alan Ladd, Zine Ben Ali 

 

Χαρακτηριστικά

Πολυπραγμοσύνη, κοινωνικότητα, προσφορά. Χαρακτήρας έντονος, υπομονετικός, φύση πλούσια σε ταλέντα και ικανότητες. Έντονη κριτική και ενίοτε ψυχρότητα.  

 

4/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ

 

Francois-Rene De Chateaubriand, Darius Milhaud, Mitzi Gaynor

 

Χαρακτηριστικά

Μεθοδικότητα, συστηματικότητα, αντοχή. Χαρακτήρας συμπονετικός, άδολος, ακέραιος. Φύση ήρεμη, γαλήνια, αλλά και δύσκαμπτη, αδιάλλακτη.  

 

5/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ»

 

Λουδοβίκος ΙΔ’, Freddy Mercury, Raquel Welch 

 

Χαρακτηριστικά 

Ρομαντικότητα, ευρηματικότητα, φαντασία. Πλούσιος εσωτερικός κόσμος, βαθιά και έντονα συναισθήματα. Έμφαση στην προσφορά αλλά και τάση για αυτοκαταστροφή. 

 

6/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

 

Jane Addams, Marquis de Lafayette, Billy Rose

 

Χαρακτηριστικά

Δεκτικότητα, θετικότητα, μαγνητισμός. Χαρακτήρας γοητευτικός που κερδίζει με ευκολία τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη. Φύση χαδιάρικη αλλά και «άνευρη». 

 

7/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

 

Ελισάβετ A’, Ηλίας Καζάν, Gloria Gaynor

 

Χαρακτηριστικά

Φιλοπονία, επιμέλεια, συνέπεια. Χαρακτήρας δοτικός, προστατευτικός, φύση ανιδιοτελής, εργατική, αποφασιστική. Τάση για υπέρμετρη ευαισθησία. 

 

8/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΠΟΡΑΣ

 

Πατριάρχης Δημήτριος ο Α’, Ριχάρδος Α’, Peter Sellers 

 

Χαρακτηριστικά

Σοβαρότητα, μεγαλοπρέπεια, δυναμισμός, φιλανθρωπία. Πνεύμα ερευνητικό, αναλυτικό. Φύση εξυπηρετική, ανιδιοτελής. Αίσθηση του μέτρου αλλά και ντροπαλότητα. 

 

9/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ

 

Leo Tolstoy, Michael Keaton, Billy Preston

 

Χαρακτηριστικά

Αντιληπτικότητα, διεισδυτικότητα, αναλυτικότητα. Χαρακτήρας ανήσυχος, περίεργος, φιλομαθής. Τάση για αυταπάρνηση και προσφορά υπηρεσιών. Ανασφάλειες, φοβίες.  

 

10/9

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

 

Yma Sumac, Robert Wise, Karl Lagerfeld

 

Χαρακτηριστικά

Αυθορμητισμός, ειλικρίνεια, διακριτικότητα. Χαρακτήρας ευθύς, ακέραιος, φύση κοινωνική, τάση για αγαθοεργίες και φιλανθρωπία. Αδικαιολόγητα άγχη και μελαγχολία.  

 

11/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

 

Brian De Palma, Lola Falana, Ferdinand Marcos 

 

Χαρακτηριστικά

Ζωηρότητα, δυναμισμός, παιδικότητα. Χαρακτήρας ευχάριστος, χαρούμενος, φύση διασκεδαστική, πολυτάλαντη. Τάση για συναισθηματική αταξία και ψυχικές  μεταπτώσεις. 

 

12/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

 

Maurice Chevalier, Jesse Owens, Barry White 

 

Χαρακτηριστικά

Αφοβία, γενναιότητα, τόλμη, εντιμότητα. Χαρακτήρας θαρραλέος, ατρόμητος, πανίσχυρος. Φύση ακαταδάμαστη και ακαταπόνητη. Τάση για κυνισμό και «κλείσιμο» στον εαυτό.  

 

13/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΙΑΣΗΣ

 

Claudette Colbert, Maurice Jarre, Jacqueline Bisset

 

Χαρακτηριστικά

Επιμονή, καρτερικότητα, αφοσίωση. Φύση δοτική, ανιδιοτελής. Τάση για αυτοθυσία. Χαρακτήρας έντονος, πιστός, σταθερός αλλά και εύκολα εκμεταλλεύσιμος.  

 

14/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

 

Alan Bloom, Guglielmo Ciardi, Michael Haydn

 

Χαρακτηριστικά

Έμπνευση, ρεαλισμός, αποτελεσματικότητα. Έμφαση στην παρατήρηση και στην ανάλυση, ταλέντο στην έρευνα. Φύση ανοιχτόκαρδη. Έντονη κριτική διάθεση. 

 

15/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΔΕΚΑΣΤΟΥ ΚΡΙΤΗ

 

Agatha Christie, Jean Renoir, Tommie Lee Jones

 

Χαρακτηριστικά

Παρατηρητικότητα, αναλυτικότητα, μεθοδικότητα. Ισχυρή κριτική αντίληψη, καλαισθησία, εργατικότητα. Φύση καλλιτεχνική αλλά και ροπή στην έντονη κοινωνική κριτική. 

 

16/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

 

Lauren Bacall, Peter Falk, Oscar Lafontaine 

 

Χαρακτηριστικά

Προσφορά, διακριτικότητα, φιλανθρωπία. Έμφαση στην καλλιτεχνία. Υψηλή αισθητική αντίληψη, αίσθηση του μέτρου και της τάξης. Τάση για ανταρσία.

 

17/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 

 

Hank Williams, Ann Bancroft, Roddy McDowall

 

Χαρακτηριστικά

Επιμονή, πείσμα, αποφασιστικότητα. Χαρακτήρας ανυποχώρητος, ανταγωνιστικός. Φύση ανήσυχη, ενεργητική, ανθεκτική, ανένδοτη. Στον αντίποδα, στενομυαλιά.  

 

18/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Greta Garbo, Cesare Borgia, Frankie Avalon

 

Χαρακτηριστικά

Σοβαρότητα, υπομονή, καρτερικότητα. Καλλιτεχνικές τάσεις και ροπή για αναγνώριση, διασημότητα. Ισχυρή θέληση, απομόνωση, αρνητισμός. 

 

19/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ

 

Richelieu, Jeremy Irons, Twiggy

 

Χαρακτηριστικά

Σαγήνη, γοητεία, κομψότητα, φινέτσα. Φύση καλαίσθητη, με πλούσια αισθητική αντίληψη. Τάση για υλισμό, ωραιοπάθεια και ροπή στο εύκολο χρήμα. 

 

20/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ»

 

Sophia Loren, Fernando Rey, Vittorio Taviani

 

Χαρακτηριστικά

Σκεπτικότητα, συλλογή, στοχασμός. Οργανωτικές ικανότητες, πλούσια φαντασία και ισχυρή παρατηρητικότητα. Καλλιτεχνικές τάσεις, συγκινησιακές φορτίσεις. 

 

21/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

 

Stephen King, Leonard Cohen, Larry Hagman 

 

Χαρακτηριστικά

Προοδευτικότητα, έμπνευση, κοινωνικότητα. Χαρακτήρας σεμνός, απλός, ατημέλητος, φύση ευγενική, γλυκιά, τρυφερή. Ροπή στις υλικές απολαύσεις, εκκεντρικότητα.  

 

22/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 

Paul Muni, Michael Faraday, Anna Karina

 

Χαρακτηριστικά

Ανεξαρτησία, ιντιβιντουαλισμός, αυτονομία. Χαρακτήρας αυτάρκης, αναλυτικός, κριτικός, με αίσθηση του μέτρου και του τακτ. Αυστηρός παρατηρητής.

 

23/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

 

Bruce Springsteen, Ray Charles, Julio Iglesias, Romy Schneider

 

Χαρακτηριστικά

Δημιουργικότητα, αισθητική αντίληψη, καλαισθησία. Χαρακτήρας φίνος, ευγενικός, διακριτικός, φύση ανεξάρτητη, ελεύθερη, περιπετειώδης, ροπή στη μελαγχολία.

 

24/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗΣ

 

Jim Henson, Linda McCartney, John Marshall

 

Χαρακτηριστικά

Κοινωνικότητα, πλούσια φαντασία, δόσιμο. Χαρακτήρας ευθύς και ακέραιος, φύση καλοπροαίρετη, καλοσυνάτη, ροπή για καλοπέραση και αδιαφορία. 

 

25/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ 

 

Michael Douglas, Pedro Almadovar, Christopher Reeve 

 

Χαρακτηριστικά

Αποφασιστικότητα, εργασιομανία, φιλοδοξία. Φυσική ευγένεια, καλοί τρόποι, καλλιτεχνικές τάσεις. Αγάπη για την αρμονία και την ομορφιά, τελειομανία.  

 

26/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΑΤΥΡΑΣ

 

Olivia Newton-John, George Raft, Kent McCord

 

Χαρακτηριστικά

Κοινωνικότητα, επιμονή, εργατικότητα. Χαρακτήρας πείσμων και «καταφερτζής», φύση χαριτωμένη αλλά και δυναμική, ροπή για μυστικοπάθεια.

 

27/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Sam Adams, William Conrad, Bud Powell 

 

Χαρακτηριστικά

Έντονος συναισθηματισμός, πρακτικότητα και ανάγκη για συντροφικότητα. Τάση για κέρδη από το γάμο, τις συνεργασίες, τους συνεταιρισμούς. Ανασφάλεια.

 

28/9 

ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΡΩΑ

 

Merisi da Caravaggio, Brigitte Bardot, Marcello Mastroianni

 

Χαρακτηριστικά

Ζωικός μαγνητισμός, έμφυτη γοητεία και θελκτικότητα. Φιλικοί και ευχάριστοι τρόποι, χαρακτήρας λεπτός, φύση καλοπροαίρετη. Ανάγκη για σταθερότητα.  

 

29/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ   

 

Jerry lee Lewis, Lech Walesa, Madeleine Kahn

 

Χαρακτηριστικά

Θετικότητα, αξιοσύνη, επιδεξιότητα. Ιπποτισμός και φυσική ευγένεια, καλλιτεχνική έκφραση αλλά και τάση για απομόνωση. Ανασφάλεια.  

 

30/9 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΤΥΦΛΩΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ 

 

Ευριπίδης, Deborah Kerr, Angie Dickinson

 

Χαρακτηριστικά

Εκφραστικότητα, φιλομάθεια, περιέργεια. Χαρακτήρας ισχυρός, έντονα ειλικρινής, ανοιχτόκαρδος και φιλαλήθης. Φύση δίκαιη, αλλά και απόλυτη.   

 

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

 

1/10 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΠΕΙΣΜΑΤΟΣ

 

Julie Andrews, Walter Matthau, George Peppard, Jimmy Carter 

 

Χαρακτηριστικά

Μοναδικότητα  αφοσίωση, πίστη και αυταπάρνηση. Έμφαση στη συντροφικότητα και τις συνεργασίες. Εξάρτηση από τους άλλους. 

 

2/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΙΧΜΗΣ

 

Mahatma Gandhi, Graham Greene, Donna Karan, Sting

 

Χαρακτηριστικά

Φυσική γοητευτική παρουσία, ευαισθησία, καλαισθησία. Φύση επικοινωνιακή, δημοφιλής, έμφυτο ταλέντο στις δημόσιες σχέσεις. Ντροπαλότητα, αναστολές. 

 

3/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

 

Eleonora Duse, Pierre Bonnard, Steve Reich

 

Χαρακτηριστικά

Επικοινωνία, κοινωνικότητα, ευφράδεια. Χαρακτήρας εξωστρεφής, ανοικτός. Φύση μοντέρνα, ανάγκη για ενημέρωση, πληροφόρηση, σκληρή κοινωνική κριτική.

 

4/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΘΩΤΩΝ 

 

Pancho Villa, Buster Keaton, Susan Sarandon

 

Χαρακτηριστικά

Εργατικότητα, πείσμα, αποδοτικότητα. Φύση επίμονη, φιλόπονη, φιλόδοξη. Ανάληψη ευθυνών και κατάκτηση οικονομικών στόχων. Ειλικρίνεια αλλά και ξεροκεφαλιά

 

5/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΡΟΠΗΣ 

 

Louis Lumiere, Denis Diderot, Waclaw Havel 

 

Χαρακτηριστικά

Εφευρετικότητα, ευφυΐα, οξύνοια. Φύση πολυμήχανη, με έντονη την ικανότητα για έρευνα αλλά και την αίσθηση του χιούμορ. Ισχυρογνωμοσύνη.   

 

6/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ

 

Le Corbusier, George Westinghouse 

 

Χαρακτηριστικά

Κοινωνικότητα, εντιμότητα, καλοσύνη. Καλαισθησία, ανάγκη για συντροφικότητα αλλά και ροπή στην καλοπέραση, την πολυτέλεια. 

 

7/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΜΟΥ

 

Desmond Tutu, Henry Wallace, Joe Jones

 

Χαρακτηριστικά

Ανεξαρτησία, πρωτοπορία, επαναστατικότητα. Ικανότητα στη σύλληψη νέων ιδεών που επηρεάζουν τις πλατειές μάζες. Πρωτοποριακές αντιλήψεις και εκκεντρικότητα.  

 

8/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΙΘΕΙΑΣ

 

Sigourney Weaver, Klaus Kinski, Juan Peron

 

Χαρακτηριστικά

Ενεργητικότητα, ζωντάνια, ρομαντικότητα. Έμφυτη αγάπη για απόλυτη ανεξαρτησία και ελευθερία. Χαρακτήρας επαναστατικός, ενίοτε όμως και τυραννικός.   

 

9/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Miguel de Cervantes, John Lennon, Jacques Tati  

 

Χαρακτηριστικά

Αντικομφορμισμός, αυθεντικότητα, απολυτότητα. Φύση ήρεμη, γαλήνια, σχεδόν νωθρή. Πνεύμα αντίθετο σε κάθε μορφής εξουσία. Ουτοπία.  

 

10/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΤΕΝΙΣΗΣ 

 

Giuseppe Verdi, Harold Pinter, Helen Hayes

 

Χαρακτηριστικά

Τυπολατρία, εκλεκτικότητα, καθωσπρεπισμός. Χαρακτήρας ευγενικός, με αβρούς τρόπους και συμπεριφορά. Φύση καλλιτεχνική αλλά και σχολαστική.  

 

11/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΤΖΟΥ

 

Francois Mauriac, Pierre Charles Jouve, Eleanor Roosevelt

 

Χαρακτηριστικά

Δεκτικότητα, έλξη, μαγνητισμός. Χαρακτήρας ευθύς, ειλικρινής, ήπιος. Φύση δυναμική με λατρεία για την αρμονία και την καλαισθησία. Παθητικότητα.  

 

12/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛ 

 

Luciano Pavarotti, Dick Gregory, Susan Anton

 

Χαρακτηριστικά

Φινέτσα, κομψότητα, έντονη αισθητική αντίληψη. Φύση καλλιτεχνική, δίκαιη, κοινωνική, έντιμη, χαρακτήρας φιλικός, ευχάριστος. Ροπή στον εγωκεντρισμό.  

 

13/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

 

Νανά Μούσχουρη, Margaret Thatcher, Paul Simon, Yves Montand

 

Χαρακτηριστικά

Πείσμα, αντοχή, δυναμισμός. Φύση καλλιτεχνική αλλά και τελειομανής, συντροφική αλλά και ανεξάρτητη. Ανάγκη για αναγνώριση, αποδοχή. Καταπίεση.  

 

14/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑΣ

 

Dwight Eisenhower, Roger Moore, Isaac Mizrahi  

 

Χαρακτηριστικά

Προσεκτικότητα, αυτοσυγκράτηση, πειθαρχία. Πνεύμα λογικό, ισορροπημένο με ανεπτυγμένο αίσθημα της δικαιοσύνης και του μέτρου. Μεμψιμοιρία.    

 

15/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

 

Evangelista Torricelli, Friedrisch Nietzsche, Oscar Wilde  

 

Χαρακτηριστικά

Γνώση, στοχασμός, αναλυτικότητα. Έμφυτα πνευματικά εφόδια, νέες πρωτοποριακές αντιλήψεις, φιλοσοφικές ανησυχίες. Ροπή στη δημιουργική μοναξιά. 

 

16/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

 

Eugene O’ Neill, Gunter Grass, Angela Lansbury 

 

Χαρακτηριστικά

Πρακτικότητα, αμεροληψία, απολυτότητα. Υψηλό αίσθημα ευθύνης και απόδοσης δικαιοσύνης, εντιμότητα. Τάση για σκληρή συμπεριφορά και τιμωρία. 

 

17/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

 

Rita Hayworth, Arthur Miller, Montgomery Clift

 

Χαρακτηριστικά

Απαράμιλλη γοητεία, αισθησιασμός, φυσική ομορφιά. Έμφυτη καλαισθησία, πανίσχυρη αισθητική αντίληψη. Σαγήνη και εκκεντρικότητα. Ροπή σε χαλάρωση ηθών.   

 

18/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ 

 

Μελίνα Μερκούρη, Chuck Berry, Martina Navratilova, Peter Boyle 

 

Χαρακτηριστικά

Φυσικότητα, απλότητα, δυναμισμός. Υπηρεσία και προσφορά μέσα από υψηλά ιδανικά και παραδοσιακές αξίες. Επαναστατικότητα, μαχητικότητα.

 

19/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 

 

Auguste Lumiere, Thomas Brown, John Le Carre 

 

Χαρακτηριστικά

Επιμονή, ανεξαρτησία, ενεργητικότητα, πείσμα. Ροπή στη σκληρή εργασία μέσα από την ανάγκη για αναγνώριση. Τάση για ναρκισσισμό. 

 

20/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ 

 

John Reed, Bela Lugosi, Arthur Rimbaud

 

Χαρακτηριστικά

Ενθουσιασμός, εργατικότητα, μεθοδικότητα, επαγγελματισμός. Φύση πολυτάλαντη και πλούσια, εφόδια για επιτυχία, διασημότητα. Στον αντίποδα, ματαιοδοξία. 

 

21/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 

 

Alfred Nobel, Dizzie Gillespie, Ursula LeGuin

 

Χαρακτηριστικά

Έμπνευση, καλλιτεχνία, διορατικότητα. Φύση με πλούσιο εσωτερικό κόσμο και ικανότητα έκφρασης. Θελκτικότητα, φυσικός μαγνητισμός, τάση για απομόνωση. 

 

22/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΑΓΗΝΗΣ 

 

Franz Liszt, Catherine Deneuve, Joan Fontaine 

 

Χαρακτηριστικά

Ερωτισμός, δημιουργικότητα, γοητεία, αισθησιασμός. Χαρακτήρας έντονα συναισθηματικός φύση εκφραστική, παρουσιαστικό «μαγευτικό». Ροπή στη φιλαυτία, αυταρέσκεια. 

 

23/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΞΕΛΟΓΙΑΣΜΑΤΟΣ 

 

Μάνος Χατζηδάκης, Pele, Diana Dors, Jennie Lee 

 

Χαρακτηριστικά

Αυτοπεποίθηση, δυναμισμός, αποφασιστικότητα. Χαρακτήρας ισχυρός, επιβλητικός. Φύση γοητευτική, σαγηνευτική. Τάση για αισθηματική «σπατάλη», ναρκισσισμός. 

 

24/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΙΑΡΧΙΑΣ

 

Kevin Kline, Murray Abraham, Merian Cooper

 

Χαρακτηριστικά

Έμφυτος προσωπικός μαγνητισμός, φυσική γοητεία, όμορφο παρουσιαστικό. Χαρακτήρας βαθύς, δυσκολονόητος, φύση περίεργη, με τάση στην τελειομανία. 

 

25/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ 

 

Pablo Picasso, Johan Strauss Jr., Georges Bizet

 

Χαρακτηριστικά

Ρεαλισμός, πρακτικότητα, δημιουργική φαντασία και γερή μνήμη. Πνεύμα ενθουσιώδες, χαρούμενο, επαναστατικό. Καλλιτεχνικές τάσεις και απολυτότητα. 

 

26/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ 

 

Francois Mitterrand, Hillary Clinton, Mahalia Jackson 

 

Χαρακτηριστικά

Υπομονή, αποφασιστικότητα, θάρρος, σταθερότητα. Χαρακτήρας έντονος, ακατάβλητος, πεισματάρης. Αρχηγικές ικανότητες, φιλοδοξία αλλά και ενίοτε μισαλλοδοξία.

 

27/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΩΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

 

Theodore Roosevelt, Nicola Paganini, Sylvia Plath 

 

Χαρακτηριστικά

Οργάνωση, ζωντάνια, συστηματικότητα, εργατικότητα. Πνεύμα πρωτοπόρο, ριζοσπαστικό, καινοτόμο. Φύση μαχητική, επίμονη. Ροπή στη ζήλεια και έντονες μεταπτώσεις.  

 

28 /10

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΥ ΔΕΣΜΟΥ

 

Erasmus, Bill Gates, Julia Roberts 

 

Χαρακτηριστικά

Ενεργητικότητα, αποφασιστικότητα, δυναμισμός. Χαρακτήρας έντονα ισχυρός, ακατάβλητος, μαχητικός, φύση χαρισματική, ενθουσιώδης αλλά και απαιτητική. 

 

29/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑΣ 

 

Edmund Halley, Richard Dreyfuss, Jean Giraudoux  

 

Χαρακτηριστικά

Επιμέλεια, οργάνωση, συστηματικότητα. Έντονη και πολυσχιδής προσωπικότητα, με ικανότητα άσκησης επιρροής στις μάζες. Εξουσιομανία. 

 

30/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

 

Κολόμβος, Paul Valery, Diego Maradona, Louis Malle 

 

Χαρακτηριστικά

Αυτάρκεια, αυτό-εκτίμηση, σταθερότητα. Χαρακτήρας αυτόνομος, ανεξάρτητος με σταθερότητα στις απόψεις και πίστη στον εαυτό. Τάση για καταπίεση.  

 

31/10  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΔΕΑΣ

 

Jan Vermeer, John Keats, Michael Landon

 

Χαρακτηριστικά

Πρωτοπορία, έμπνευση, ισχυρή θέληση. Φύση σταθερή και επιβλητική, μεγαλοπρεπής και ανεξάρτητη. Χαρακτήρας ισχυρός, έντονος, ενίοτε μπερδεμένος.  

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

 

1/11

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ

 

Victoria de Los Angeles, Alexander Alekhine, Stephen Crane 

 

Χαρακτηριστικά

Ενεργητικότητα, θάρρος, δυναμισμός. Έντονη παρόρμηση, φύση επεκτατική, μαχητική, υπερδραστήρια. Πνεύμα ανοικτό, μεταρρυθμιστικό αλλά και χαώδες.  

 

2/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 

 

Marie Antoinette, Luchino Visconti,  Aga Khan 

 

Χαρακτηριστικά

Σταθερότητα, παρατηρητικότητα, έμπνευση. Χαρακτήρας αισιόδοξος, ισχυρός. Φύση ανθεκτική αλλά και ροπή για καλοπέραση, ηδονές, λαιμαργία. 

 

3/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΜΗΣΗΣ

 

Emperor Meiji, Andre Malraux, Charles Bronson

 

Χαρακτηριστικά

Υπομονή, δημιουργικότητα, φιλοδοξία, περφεξιονισμός. Χαρακτήρας εκφραστικός, δεινότητα στον προφορικό λόγο, τάση για αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. 

 

4/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ  

 

King William Of Orange,  Freddie Heineken, Martin Balsam

 

Χαρακτηριστικά

Πειθαρχία, λογική, περίσκεψη. Έμφαση στην επιχειρηματολογία, εργατικότητα, επιτυχία στόχων . Φύση ακαταδάμαστη, αλλά και καταπιεσμένες επιθυμίες. 

 

5/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ

 

Sam Shepard, Vivien Leigh, Art Garfunkel

 

Χαρακτηριστικά

Αποφασιστικότητα, πείσμα, πάθος. Χαρακτήρας δυναμικός, αλλά και υπερευαίσθητος. Φύση δυαδική, με έντονες αντιθέσεις. Εσωτερική και συναισθηματική αταξία. 

 

6/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

 

Ιουλιανός Β’ ο Αποστάτης, Sally Field, Adolph Sax 

 

Χαρακτηριστικά

Αισιοδοξία, ανεμελιά, σταθερότητα. Προσωπικότητα έντονα ανεξάρτητη και ελεύθερη, χαρακτήρας ενεργητικός, ενίοτε προκλητικός, με εκκεντρική ή παράδοξη συμπεριφορά.   

 

7/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ 

 

James Cook, Marie Curie, Albert Camus 

 

Χαρακτηριστικά

Έμφυτη περιέργεια, ερευνητικότητα, αποδοτικότητα. Φύση αναλυτική, περιπετειώδης, χαρακτήρας ανήσυχος πολυπράγμονας. Ροπή στην κατήφεια και την ηθελημένη απομόνωση. 

  

8/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

 

Alain Delon, Christiaan Barnard, Margaret Mitchell 

 

Χαρακτηριστικά

Αναλυτικότητα, βαθύτητα συναισθημάτων, αμεροληψία. Χαρακτήρας έντονος, μυστηριώδης, μαγικός. Φύση παθιασμένη, εργατική, ενίοτε ταραγμένη, αγχωτική.   

 

9/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΛΗΜΜΑΤΟΣ 

 

Ivan Turgenev, Hedy Lamarr, Carl Sagan 

 

Χαρακτηριστικά

Εσωτερισμός, ενόραση, διαίσθηση. Έντονα ψυχικά χαρίσματα και ικανότητες σχεδόν «μεταφυσικές». Επιμονή, πειστικότητα. Φύση ευπροσήγορη. Συναισθηματικά μπερδέματα.   

 

10/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΣΜΩΝ 

 

Ennio Morricone, Richard Burton, Mabel Normand 

 

Χαρακτηριστικά

Φυσική έλξη και γοητεία, θελκτικότητα, αισθησιασμός. Φύση έντονα ερωτική, μυστηριώδης, μαγνητική. Προσωπικότητα έντονη, αλλά και απόμακρη. 

 

11/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΦΑΝΟΥ

 

Fyodor Dostoevsky, Daniel Ortega, Bibi Anderson

 

Χαρακτηριστικά

Ευαισθησία, δεκτικότητα, οίστρος. Προσωπικότητα χαρισματική, επινοητική, φύση ιδιαίτερη, παθητική, με μεγάλες ιδέες και πλούσιο εσωτερικό κόσμο. Φοβίες.   

 

12/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΗΣΗΣ 

 

Sun Yat-Sen, Auguste Rodin, Grace Kelly 

 

Χαρακτηριστικά

Εσωτερισμός, συναισθηματικότητα, αισθαντικότητα. Ισχυρή θέληση και πείσμα οδηγούν στην επίτευξη στόχων. Φύση καλλιτεχνική αλλά και «βαριά»,   

απρόσιτη. 

 

13 /11

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ

 

St Augustine, Whoopi Goldberg, Robert Louis Stevenson

 

Χαρακτηριστικά

Επιστημοσύνη, μάθηση, πανσοφία. Φύση έξυπνη, φιλομαθής, διορατική. Πλούσια ψυχικά εφόδια και δυνάμεις, τρυφερότητα. Ευερεθιστότητα.   

 

14/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ 

 

Claude Monet, Prince Charles, Brian Keith 

 

Χαρακτηριστικά

Επιδεξιότητα, καπατσοσύνη, καλλιτεχνία. Χαρακτήρας σταθερός, απαρέγκλιτος, απαρασάλευτος αλλά και μονολιθικός, μονοδιάστατος. Τάση για αδιαλλαξία, ψυχρότητα.   

 

15/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 

 

William Herschel, Irwin Rommel, Mantovani 

 

Χαρακτηριστικά

Λογική, ρέγουλα, μέτρο. Ικανότητα στην έρευνα, τις επιστήμες, την απόκτηση και τη μετάδοση γνώσης. Τάση για ρευστότητα απόψεων. 

 

16/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗΣ 

 

Τιβέριος, Agnolo di Cosimi, George Kauffman

 

Χαρακτηριστικά

Κατανόηση, επίγνωση, αποτελεσματικότητα. Γνωστικές και πνευματικές ικανότητες, λογική αλλά και πλούσια συναισθήματα. Αστάθεια και υπεροψία..

 

17/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΓΕΦΥΡΑΣ» 

 

Bernard Law Montgomery, Marti Scorsese, Rock Hudson, Soichiro Honda

 

Χαρακτηριστικά

Εργατικότητα, συνέπεια, επιμέλεια. Εσωτερικός και συναισθηματικός πλούτος, δημιουργική φαντασία. Τάση για ονειροπόληση και φυγή από την πραγματικότητα. 

 

18/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΜΠΕΡΑΜΕΝΤΟΥ 

 

Louis Daguerre, George Gallup, Linda Evans

 

Χαρακτηριστικά

Υπευθυνότητα, δικαιοσύνη, ευσπλαχνία. Φύση μετριοπαθής, τρυφερή, χαρακτήρας ευπροσήγορος που κερδίζει συμπάθειες. Στον αντίποδα, αφέλεια, παιδικότητα.  

 

19/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

Martin Luther, Indira Gandhi, Meg Ryan, Calvin Klein

 

Χαρακτηριστικά

Διαίσθηση, ενορατική γνώση, συναισθηματικότητα. Κοινωνικότητα αλλά και αφοσίωση, πίστη σε αρχές και ιδανικά. Ευθιξία, ραθυμία. 

 

20/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ

 

Robert Kennedy, Nadine Gordimer,  Maiya Plisetskaya

 

Χαρακτηριστικά

Νεωτερισμός, προοδευτικότητα, εκμοντερνισμός. Πειστικότητα μέσα από έμφυτη επιχειρηματολογία. Έμφαση στο λόγο. Στον αντίποδα, βερμπαλισμός και οπορτουνισμός.   

 

21/11

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΙΝΙΓΜΑΤΩΝ 

 

Voltaire, Rene Magritte, Goldie Hawn

 

Χαρακτηριστικά

Ευρηματικότητα, οξυδέρκεια, διπλωματία. Έντονα και βαθιά συναισθήματα, χαρακτήρας δυσκολονόητος, με εσωτερικές συγκρούσεις και ενδόμυχες διαμάχες. 

 

22 /11

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ 

 

Charles de Gaulle, Geraldine Page, Robert Vaughan 

 

Χαρακτηριστικά

Φιλελευθερία, ενθουσιασμός, παρόρμηση. Φύση εργατική, ακούραστη, φιλόπονη. Χαρακτήρας φιλάνθρωπος, ευχάριστος. Τάση για προκλητικότητα, επιθετικότητα.

 

23/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΟΠΟΡΩΝ 

 

Sai Baba, Charles Berlitz, Billy the Kid 

 

Χαρακτηριστικά

Ελευθερία, ανεξαρτησία, ιντιβιντουαλισμός. Πνεύμα απελευθερωμένο, χειραφετημένο, αυτεξούσιο. Χαρακτήρας αυτόνομος και αυτοτελής. Τάση για απομόνωση. 

 

24/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

Baruch Spinoza, Henri de Toulouse-Lautrec, Geraldine Fitzgerald 

 

Χαρακτηριστικά

Επίνοια, έμπνευση, οίστρος. Ανοικτοί πνευματικοί ορίζοντες, μεγάλες ψυχικές ικανότητες. Αντοχή, εργατικότητα. Δεξιοτεχνία στην απόδραση από την πραγματικότητα.  

 

25/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΜΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

 

Tina Turner, Carl Friedrich Benz, Carrie Nation 

 

Χαρακτηριστικά

Σταθερότητα, επιμονή, πείσμα. Φυσική ικανότητα για επίτευξη στόχων μέσα από αδιάκοπη εργασία. Πίστη στον εαυτό αλλά και αυτοτιμωρία.  

 

26/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ 

 

Eugene Ionesco, Charles Schultz, George Segal

 

Χαρακτηριστικά

Αυτοτέλεια, ελευθεροστομία, ανεξαρτησία. Χαρακτήρας ευθύς και δυναμικός, φύση καλλιτεχνική χωρίς όρια και αναστολές. Τάση για αυτεξουσιότητα, ρεμπελιά. 

 

27/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Andres Celsius, Jimi Hendrix, Bruce Lee 

 

Χαρακτηριστικά

Σβελτάδα, παρόρμηση, αισιοδοξία. Πλούσιο εσωτερικό περιεχόμενο, χαρακτήρας αυθόρμητος, ενστικτώδης, φύση εγκάρδια. Ροπή στη βιασύνη, την αφηρημάδα.  

 

28/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΗ

 

Claude Levi-Strauss, William Blake, Alberto Moravia

 

Χαρακτηριστικά

Διανοητικότητα, φιλοσοφία, στοχασμός. Σταθερότητα, αξιοπρέπεια, εκλεπτυσμένοι και ευγενικοί τρόποι, αριστοκρατική συμπεριφορά. Κρυφές ευαισθησίες, απομόνωση.  

 

29/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΜΕΛΙΑΣ 

 

Jacques Chirac, Berry Gordy, Petra Kelly

 

Χαρακτηριστικά

Απλότητα, φυσικότητα, παιδικότητα. Χαρακτήρας ειλικρινής, ανεπιτήδευτος, παιχνιδιάρης, χωρατατζής. Φύση ανέμελη, ανυστερόβουλη, διασκεδαστική. Απλοϊκότητα, αφέλεια.    

 

30/11 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ

 

Marc Twain, Winston Churchill, Billie Idol

 

Χαρακτηριστικά

Πρακτικότητα, ενεργητικότητα, παραγωγικότητα. Πλούσια φαντασία, ανεπτυγμένες ικανότητες έκφρασης. Επιτέλεση μεγάλων έργων. Αριβισμός, αλαζονεία.   

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

 

1/12 

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΙΛΑΡΟΤΗΤΑΣ

 

Woody Allen, Bette Midler, Mary Martin  

 

Χαρακτηριστικά

Μπρίο, ζωντάνια κινητικότητα, σβελτάδα. Πνεύμα πανέξυπνο, εύστροφο, ανήσυχο. Χαρακτήρας παρορμητικός, φουριόζος, βιαστικός. Απειθαρχία, ανυπακοή.  

 

2/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

Νίκος Καζαντζάκης, Μαρία Κάλλας, Roberto Capucci

 

Χαρακτηριστικά

Ενάργεια, σαφήνεια, καθαρότητα πνεύματος. Χαρακτήρας ευθύς, ντόμπρος, ειλικρινής. Φύση ελεύθερη, ανεξάρτητη, με φλογερό ταμπεραμέντο. Συναισθηματικό χάος. 

 

3/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 

 

Nino Rota, Katarina Witt, Jean-Luc Godard

 

Χαρακτηριστικά

Επιδεξιότητα, καλλιτεχνία, μαστοριά. Χαρακτήρας εργατικός, επινοητικός αλλά και συγκεντρωτικός. Φύση ικανή για άθλους. Ροπή για μυστικοπάθεια.   

 

4/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΨΥΧΙΑΣ

 

Jeff Bridges, Wassily Kandinsky, Lillian Russell 

 

Χαρακτηριστικά

Αντρειοσύνη, θάρρος, ευτολμία. Χαρακτήρας αποφασιστικός, σθεναρός, φύση τολμηρή, ενεργητική, ατρόμητη. Τάση για ηρωικές πράξεις αλλά και ευερεθιστότητα.

   

5/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

 

Walt Disney, Fritz Lang, Robert Hand

 

Χαρακτηριστικά

Αυτοπεποίθηση, σιγουριά, φρόνημα. Ευρηματικότητα, εφευρετικότητα. Χαρακτήρας πλούσιος σε συναισθήματα, άνετος, εύθυμος, διασκεδαστικός. Τάση για αναξιοπιστία.   

 

6/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ 

 

Charles Martin Hall, Alain Tanner, Akira Miyazawa 

 

Χαρακτηριστικά

Ιδεαλισμός, κριτική αντίληψη, επινόηση. Φύση έξυπνη, διορατική, με αυξημένη διαίσθηση και ενόραση. Χαρακτήρας ανεξάρτητος, αλλά και δηκτικός.  

 

7/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ «ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ»

 

Tom Waits, Lopes Soares, Pietro Mascagni 

 

Χαρακτηριστικά

Έμπνευση, πλούσια φαντασία, ονειροπόληση. Υψηλές διανοητικές ικανότητες, πλούσιος εσωτερικός κόσμος. Στον αντίποδα, αεροβασία,  φαντασιοπληξία. 

 

8/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΠΑΣΜΟΥ

 

Sammy Davis Jr., Jim Morrison, David Carradine 

 

Χαρακτηριστικά

Προοδευτικότητα, πρωτοπορία, ανεξαρτησία. Αγάπη για την ελευθερία, την περιπέτεια, τα ταξίδια. Απόκτηση γνώσης και κουλτούρας. Ανυποταξία. 

 

9/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 

 

Kirk Douglas, John Malkovich, John Cassavetes 

 

Χαρακτηριστικά

Διανόηση, υψηλή αντίληψη, πρωτοπορία. Χαρακτήρας έντονος, παθιασμένος. Φύση εργατική, περιπετειώδης, αυθεντική. Τάση για ανυποταγή, απειθαρχία, αλλά και ρεμπελιά.

 

10/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 

Emily Dickinson, Ludwig Klages, Dorothy Lamour 

 

Χαρακτηριστικά

Αφοσίωση, έρευνα, διορατικότητα. Χαρακτήρας σπιρτόζος, ευφυής, πνευματώδης, εύστροφος. Φύση εύθυμη, χαρούμενη αλλά και αφελής. 

 

11/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

 

Jean Racine, Alexander Solzhenitsyn, Hector Berlioz 

 

Χαρακτηριστικά

Ισχυρή θέληση, αποφασιστικότητα, προοδευτικότητα. Προσωπικότητα έντονη, χαρακτήρας δραστήριος, θεληματικός, ακατάβλητος. Φύση που ασκεί επιρροή στο κοινό. Ξεροκεφαλιά. 

 

12/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

 

Frank Sinatra, Dionne Warwick, Yasujiro Ozu 

 

Χαρακτηριστικά

Εκφραστικότητα, μπρίο, φινέτσα. Προσωπικότητα μυστηριώδης, φύση σχεδόν «μαγική». Μεγάλες ψυχικές και φυσικές ικανότητες. Χαρακτήρας απόμακρος.  

 

13/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ 

 

Gustave Flaubert, Dick Van Dyke, Carlos Montoya 

 

Χαρακτηριστικά

Προσεκτικότητα, σύνεση, υπομονή, σκεπτικισμός. Οργάνωση, συστηματικότητα, φύση γεμάτη σωφροσύνη που μπορεί να οδηγήσει στη δειλία.  

 

14/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΑΣΚΑΛΩΝ

 

Paul Eluard, Lee Remick, Gerard Reve 

 

Χαρακτηριστικά

Αυθεντικότητα, πρωτοτυπία, εξυπνάδα, επινοητικότητα. Δίψα για απόκτηση και μετάδοση γνώσης, ταλέντο στη μάθηση. Επιστημοσύνη, σοφία. Τάση για υπερβολές. 

 

15/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ

 

Νέρων, Alexander Eiffel, Betty Smith 

 

Χαρακτηριστικά

Ευθυμία, ευδιαθεσία, αισιοδοξία. Χαρακτήρας χαρούμενος, διασκεδαστικός, αλέγρος. Φύση δημιουργική, παραγωγική, πρόσχαρη και εμψυχωτική. Ροπή στη φαιδρότητα.   

 

16/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΥΧΗΣ 

 

Ludwig van Beethoven, Arthur Clarke, Liv Ullmann 

 

Χαρακτηριστικά

Καλοτυχία, ευδαιμονία, ευημερία. Ικανότητα στη σωστή επιλογή που συνδυάζεται από κοσμική τύχη και φέρνει επιτυχία. Ροπή στην αδράνεια. 

  

17/12   

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΧΗΜΕΙΑΣ»

 

Paracelsus, Tommy Steele, William Safire 

 

Χαρακτηριστικά

Πλούσια φαντασία, δημιουργικότητα, επινοητικότητα. Χαρακτήρας «περίεργος» με ταλέντο στην έρευνα, την απόκτηση βαθιάς γνώσης. Ψυχολογικό «κλείσιμο». 

 

18/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ 

 

Steven Spielberg, Willy Brandt, Betty Grable 

 

Χαρακτηριστικά

Πείσμα, εμμονή, επιμονή. Μεγάλες ικανότητες για πρόοδο και επίτευξη στόχων. Στον αντίποδα, ισχυρογνωμοσύνη και ενίοτε αδιαλλαξία, ξεροκεφαλιά. 

 

19/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΛΑΜΠΕΡΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ

 

Jean Genet, Edith Piaf, Cicely Tyson

 

Χαρακτηριστικά

Οξύνοια, πεισμονή, αποφασιστικότητα. Χαρακτήρας αναλυτικός, ερευνητικός, λαμπερός. Φύση τετραπέρατη με μεγάλες διανοητικές και καλλιτεχνικές ικανότητες. Έλλειψη διπλωματίας. 

 

20/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΟΡΩΝ   

 

Sidney Hook, Uri Geller, Kiefer Sutherland 

 

Χαρακτηριστικά

Ενθουσιασμός, ορμέμφυτο, ισχυρές ψυχικές δυνάμεις. Πλούσιος συναισθηματικός κόσμος αλλά και τάση για ανεξαρτησία. Ροπή στην αφέλεια.   

 

21/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

Joseph Stalin, Jane Fonda, Frank Zappa

 

Χαρακτηριστικά

Αυθεντικότητα, διάνοια, πολυπραγμοσύνη. Έντονη προσωπικότητα με μεγάλη γκάμα ταλέντων και ικανοτήτων. Τάση για καλοπέραση.  

 

22/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ

 

Max Bill, Giaccomo Puccini, Jean Malaurie 

 

Χαρακτηριστικά

Παρόρμηση, τόλμη, αρχηγικές ικανότητες. Προφητικές δυνάμεις, ενόραση, διορατικότατα. Υπομονή, θέληση, ηθελημένη μοναξιά, λίγοι και πιστοί φίλοι. 

 

23/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΚΑΠΑΝΕΩΝ 

 

Jean-Francois Champollion, Helmut Schmidt, Emperor Akihito

 

Χαρακτηριστικά

Υπέρ-ενεργητικότητα, υπευθυνότητα, καλή φυσική κατάσταση. Συντηρητικότητα αλλά και πνεύμα επανάστασης. Γενναιοδωρία, συγκινησιακές φορτίσεις, απέχθεια στις αλλαγές.  

 

24/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

 

Νοστράδαμος, Ava Gardner, Pierre Soulages

 

Χαρακτηριστικά

Οργάνωση, αυτοπειθαρχία, ικανότητες επιτυχίας δύσκολων στόχων. Αγάπη για την ήρεμη και γαλήνια οικογενειακή ζωή. Αργή αλλά σταθερή άνοδος στην καριέρα. 

 

25/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Sissy Spacek, Anwar Sadat, Annie Lennox,  

 

Χαρακτηριστικά

Τόλμη, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα. Ανάληψη ρίσκου, υπέρ-κινητικότητα. Εστίαση και επιτυχία στόχων, ανεπτυγμένη διαίσθηση. Κρυφές και ανομολόγητες ευαισθησίες. 

 

26/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΑΡΡΟΥΣ

 

Mao Ze Dong, Henry Miller, Richard Widmark, Maurice Utrillo

 

Χαρακτηριστικά

Μεθοδικότητα, πίστη στον εαυτό, καρτερικότητα. Αυτοπειθαρχία, ανεπτυγμένο ένστικτο αυτοσυντήρησης, υψηλή αισθητική αντίληψη και φαντασία. 

 

27/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Michel Piccoli, Marlene Dietrich, Gerard Depardieu, Louis Pasteur

 

Χαρακτηριστικά

Τιμιότητα, αφοσίωση, γενναιοδωρία. Πνεύμα συνεργασίας, ομαδικής προσπάθειας και ένταξης σε κοινούς στόχους-ιδεώδη. Ηθελημένη αυτοθυσία, αλλά και αδικαιολόγητα ενοχικά συμπλέγματα.

 

28/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

 

Maggie Smith, Woodrow Wilson

 

Χαρακτηριστικά

Ισχυρή αυτοπεποίθηση και αυτό-εκτίμηση που φτάνει στα όρια της φιλαυτίας. Ανάγκη για υλική εξασφάλιση μέσα από οικονομικές «μανούβρες».  

 

29/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ

 

Andrew Johnson, Madame de Pompadour, Marianne Faithfull

 

Χαρακτηριστικά

Δεινότητα στο λόγο και ιδιαίτερα τονισμένες επικοινωνιακές ικανότητες. Μεγάλη ποικιλία ενασχολήσεων και ενδιαφερόντων, κοινωνικότητα. 

 

30/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ 

 

Αυτοκράτορας Τίτος, Jack Lord, Jo Van Fleet, Rudyard Kipling

 

Χαρακτηριστικά

Ρεαλισμός, ισχυρές ικανότητες για αναρρίχηση σε υψηλά κλιμάκια. Επιμελώς κρυμμένες ευαισθησίες μπορούν να οδηγήσουν στο «κλείσιμο» στον εαυτό. 

 

31/12  

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗΣ

 

Anthony Hopkins, Donna Summer, Elisabeth Arden, Henri Matisse

 

Χαρακτηριστικά

Ιδεαλισμός, αυταπάρνηση, μαγνητισμός, γοητεία, ενόραση, φαντασία. Αρμονία, υψηλή αισθητική αντίληψη, καλλιτεχνικές τάσεις, αλλά και ανάγκη φυγής από την πραγματικότητα. 

 Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Ερμής vs  Χείρωνας για τα μάτια της Παρθένου

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΝΕΙ…. Είναι σε όλους γνωστό πλέον –από τότε π ...

Το παραμύθι Της Παρθένου – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

Το ασχημόπαπο, Η Μάρθα Καραγιάννη Και Το Extreme Make Over ! Από τον Γιώργο Ματσάγγο Όμορφα ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Σεπτέμβριος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ...

Το Παραμύθι Του Λέοντα – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια!!

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ Από τον Γιώργο Ματσάγγο Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ….ΓΥΜΝΟΣ ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Αύγουστος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ΣΚ ...

Moon

Κι Ο Θεός Έπλασε … Τη Σελήνη

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

Κι ο Θεός έπλασε τη Σελήνη με τον ίδιο τρόπο που “κι ο Θεός έπλασε τη γυναίκα” ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!