Στέλιος Ρόκκος


Φρέσκο αεράκι .Θαλασσινό, Αιγαιοπελαγίτικο. Φέρνει στο νου εικόνες .Ροές ελευθερίας . Στέλιος Ρόκκος. Ταυτόσημες έννοιες .Δεν μπορείς να μένεις αδρανής. Ακόμα ένα άλλοθι στο αυτού του τόπου .Ψυχή , Πνεύμα , Θέληση .΄Ολα συμβάλλουν σε μία δυναμική ιδιαίτερη .

Ωροσκόπος Ζυγός ,Σελήνη στους Διδύμους , Ήλιος , Ερμής ,Αφροδίτη ,στον Υδροχόο .Με τόσο αέρα στον χάρτη του , πάλι καλά που βρίσκεται ακόμα εδώ γύρω .Ανήσυχη Φύση από τα πρώτα βήματα στην ζωή του , καθώς ο ΄Αρης στο 12ο οίκο του ξεσηκωμένος από το τετράγωνο της Σελήνης από τους Διδύμους ,τον οδήγησε κατ’ επανάληψη σε προσωπικές εκρήξεις , αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις .Φυσικό λοιπόν να δραστηριοποιηθεί μέσω της τέχνης. ΄Αλλωστε η συγκέντρωση ΄Ηλιου , Ερμή , Αφροδίτης , στον Υδροχόο ,του προσέφερε την δυνατότητα , να αντλεί σταθερά μεγάλες αλήθειες , από την δεξαμενή της παγκόσμιας συνειδητότητας .Το Ταυ τετράγωνο Ποσειδώνα-Δία-΄Ηλιου , που ευθύνεται για τον τρόπο δράσης σε αυτές τις αναζητήσεις , δεν του επεφύλαξε και τις καλύτερες συνθήκες στην ζωή του. ΄Εκανε μεγάλο θόρυβο πολλές φορές , και σίγουρα , η εμπλεκόμενη σύνοδος Ουρανού-Πλούτωνα,με σχέση τρίγωνο-εξάγωνο , στην αντίθεση Δία-Ποσειδώνα , παρά την εκρηκτική συμπεριφορά του , τον έκανε αποδεκτό από κοινωνικές ομάδες , εκτός των λογής-λογής Ελιτίστικων κύκλων .

Η σύνοδος Ουρανού-Πλούτωνα στην Παρθένο ,(γνώρισμα της γενιάς του ) ,στον 11ο οίκο του , τον ωθεί να κεντρίσει την κοινωνία .Να προκαλέσει δονήσεις ικανές να διαρρήξουν κατεστημένα . Καθεστώτα. Η γραφή και ο ήχος γίνονται εργαλεία σημαντικά στα χέρια του. Ευθύνεται άραγε ο ΄Ηφαιστος , που προικίζει με ιδιαίτερο τάλαντο , τα πλάσματα που γεννιούνται στο νησί του ?Δημιουργεί με ένα μοναδικό τρόπο .
Γνωρίζει ότι κάθε νέο πόνημα , είναι αδύναμο , όσο κυοφορείται (κυριολεκτικά) . Θέλει να επιβιώσει και να θεριέψει .Ο Κρόνος στους Ιχθύες , στον 5ο οίκο του , του έχει εγγυηθεί , επίπονα , πλην στέρεα επιτεύγματα. Μέσα στην εποχή της επανάστασης του , ήρθε και ο γιος του στην ζωή του ,το ομορφότερο του δημιούργημα . Γύρισε σελίδα.
Μαζί με το μεγάλωμα του μικρού , προχώρησε παραπέρα τον εαυτόν του. Καλλιέργησε τα μέχρι τότε αποκτήματα. Τα τελευταία 4 χρόνια (Πλούτωνας στον Αιγόκερω ) επανήλθε αναβαθμισμένος και πιο περιεκτικός . Φαινομενικά με πιο ήπιο τόνο , αλλά περισσότερο καυστικός . Οι εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη , σε συνδυασμό με τις δύο εκλείψεις της Αφροδίτης , (08/06/2004 και 06/06/2012) (στον 9ο οίκο του ) έχουν ενισχύσει την ψυχική του ορμή ,με κατάκτηση υψηλότερων επιπέδων αντίληψη.

Το κοινό του , τον περίμενε ,για να πατήσει ξανά πάνω στα δικά του χνάρια . Να βρει το λόγο , την μελωδία , καύσιμο πολύτιμο , σε μια σκληρή καθημερινότητα .
Ζητά ξανά Ψυχή (Ποσειδώνας διέλευση από τον 5ο οίκο του) Τώρα γνωρίζει καλά την οικονομία της ενέργειας . Δέσμευσε τον εαυτό του (διέλευση Κρόνου στον 1ο οίκο του) σε νέες αναζητήσεις. Αν και παντοτινά νέος ( ΄Ηλιος Υδροχόος-επανάσταση , πρωτοπορία ) είναι πια πιο συγκροτημένος , περισσότερο σοφός. Βλέπει γύρω του όλα αυτά τα οποία πάλεψε να αποφύγει .(Διέλευση Πλούτωνα από τον Τοξότη -1996-2008)Τα έχει μελετήσει ,και ήδη έχουν γίνει όλα λόγος και μελωδία .Ακριβό διαβατήριο στην ανθρώπινη ματαιοδοξία .
Είναι η νέα του , εν εξελίξει επανάσταση, Δημιουργική .Το επερχόμενο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα , θα είναι η δικαίωσή του . Με το λευκό χρώμα -σύμβολο της ισότητας- και το γαλάζιο της ελευθερίας -κατ’ εξοχήν Αιγαιοπελαγίτικη άποψη- σαν έμβλημα ,έχει κατά νου ότι είναι στρατευμένος στην γέννηση μιας νέας εποχής . Είναι φίλος . Χωρίς πολλά λόγια . Χωρίς φτιασίδια . Κοντά σε ότι αξίζει .
Επειδή το Μέλλον για εμάς, για εσένα είναι Παρελθόν. ( Ουρανός στο Κριό ),

Να Είσαι πάντα καλά Στέλιο .Να είσαι πάντα ΕΣΥ .

Μαρία Παπαδοπούλου: Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός?

Στέλιος Ρόκκος: Δεν τίθεται καν θέμα ερώτησης εδώ.φυσικά ο τόπος μου.το νησί μου. Λήμνος.

Μ.Π.: Πες μας μια αγαπημένη σου συνήθεια.

Σ.Ρ.:Το ψάρεμα

Μ.Π.:  Από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου?

Σ.Ρ.:

 • Freddie Mercury
 • Αδελφοί Κατσιμίχα
 • Johnny Cash
 • Διονύσης Σαββόπουλος
 • Red Hot Chili Peppers
 • Porcupine Tree
 • Pink Floyd
 • Χατζηδάκης
 • Ορφέας Περίδης
 • Αλκίνοος Ιωαννίδης
 • Deep Purple
 • Led Zeppelin
 • και χιλιάδες άλλοι

Μ.Π.:  Από πού αντλείς ενέργεια αλλά και όλη αυτή την έμπνευση?

Σ.Ρ.:Η ενέργεια και η έμπνευση μου πηγάζουν από απλές καθημερινές στιγμές.από κάτι που θα δω θα σκεφτώ η ακόμη και από μια φανταστική ιστορία που θα πλάσω στο μυαλό μου.

Μ.Π.:  Από όλα αυτά τα ξεχωριστά τραγούδια που έχεις γράψει, υπάρχουν κάποια που αγαπάς περισσότερο?

Σ.Ρ.:Όλα τα αγαπώ. Eίναι οι δημιουργίες μου,άλλα λίγο άλλα πολύ. O κόσμος με κάνει να αγαπώ κάποια περισσότερο γιατί τα αγκαλιάζει με αγάπη.

Μ.Π.:  Υπάρχουν συνεργασίες που να σου έχουν μείνει αξέχαστες και ενδεχομένως  να ήθελες να συνεργαστείς ξανά?

Σ.Ρ.:Υπήρξαν εξαιρετικές συνεργασίες και συνεργασίες που δεν θέλω να θυμάμαι.Έχουν διαγραφεί. Eίναι παρά πολλές οι καλές στιγμές που έχω κρατήσει. Που πήρα πράγματα από μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Τερζής, ο Πάριος, ο Μπρέγκοβιτς,Ο Σάκης Ρουβάς, ο Τόλης Βοσκόπουλος, αλλά αυτό που περιμένω με ανυπομονησία την συνεργασία τον Οκτώβρη με τον Ρέμο.

Μ.Π.:  Ποιο είναι το πιο τολμηρό που έχουν κάνει για να σου δείξουν τον θαυμασμό τους?

Σ.Ρ.:Δεν μπορώ να το πω ντρέπομαι.

Μ.Π.:  Πόσο πολύ έχει αλλάξει η ζωή σου όλα αυτά τα χρόνια με την επιτυχία να διαδέχεται η μία την άλλη αλλά και με την αναγνωρισιμότητα?

Σ.Ρ.:Μπα καθόλου πέρα από υλικά πράγματα που μου έχουν δημιουργήσει κάποιο άγχος όπως το παλάτι στο Μονακό τη βίλα στις Μπαχάμες το εξοχικό στο Μαϊάμι. Α και ένα λίαρ τζετ που έχω ( ιδιωτικό αεροπλάνο ) . Ξέχασα να σας πω και το διαμέρισμα  στις Βρυξέλλες που πούλησα προχθές γιατί μαζεύτηκαν πολλοί Έλληνες και χάλασαν τη πιάτσα.

Μ.Π.:  Πόσο σημαντικό ρόλο στην ζωή σου παίζει ο έρωτας?

Σ.Ρ.:Τεράστιο.

Μ.Π.:  Πόσο έχει επηρεάσει η κρίση τον καλλιτεχνικό χώρο?

Σ.Ρ.:Το πρώτο πράγμα που βάλετε σε εποχές κρίσεις είναι η διασκέδαση. Είναι φυσικό επόμενο να επηρεαστεί και  ο χώρος μας. Εγώ ανήκω στους τυχερούς γιατί αν και βιώνω την κρίση έχοντας φίλους και γνωστούς με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα οι χώροι που δούλεψα πήγαν εξαιρετικά.

Μ.Π.:  Πως κρίνεις την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα?

Σ.Ρ.:Μπουρδέλο… Και χειρότερη.. Γιατί το μπουρδέλο έχει και τσακ τσακ οργάνωση και εξυπηρέτηση και ασφάλεια. Εμείς έχουμε κρατήσει μόνο τους νταβατζήδες.

Μ.Π.:  Πιστεύεις ότι θα καταφέρουμε να βρούμε τρόπο σαν χώρα να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα?

Σ.Ρ.:Ως αισιόδοξος άνθρωπος πιστεύω πως κάποια στιγμή ναι αν και δύσκολα.

Μ.Π.:  Υπάρχουν κάποια όνειρα που έχεις και ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί?

Σ.Ρ.:Ναι, το σαλέ στις Άλπεις είναι ακόμη στα μπετά.

Μ.Π.:  Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια?

Σ.Ρ.:Μελλοντικά σχέδια… Μέτα την συνεργασία μου με τον Αντώνη Ρέμο θα βάλω υποψηφιότητα για πρωθυπουργός έχει πολύ καλά λεφτά αυτή η δουλειά.

 

 

 Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u