Το Παραμύθι Του Καρκίνου – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια!!

Κόκκινο μήλο


Η ΧΙΟΝΑΤΗ, ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΑΝΟΙ και ….Ο STEVE JOBS (ΤΟ ΜΗΛΟ)….

Αλήθεια πως γίνεται ένα μισοφαγωμένο μήλο να βρίσκεται στο γραφείο, στην τσέπη και στο σπίτι από το μισό πληθυσμό της γης που έχει πρόσβαση στην πληροφορική; Πως το δηλητηριασμένο μήλο της Χιονάτης έφτασε να είναι το σύμβολο μιας εποχής που φτάνει στις μέρες μας;

Από τον Γιώργο Ματσάγγο

Το Ταξίδι Ενός Μισοφαγωμένου Μήλου…

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Άλαν Μάθισον Τούρινγκ. Είχε γεννηθεί στις 23 Ιουνίου του 1912 στην Αγγλία και ήταν Καρκίνος στο ζώδιο. Ήταν ένα από τα πιο ξεχωριστά μυαλά του προηγούμενου αιώνα. Υπήρξε μαθηματικός, βιολόγος, κρυπτογράφος και καθηγητής της Λογικής. Είναι ο πατέρας της επιστήμης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης. Μια μεγαλοφυΐα που βοήθησε να σωθούν εκατομμύρια ψυχές στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς εργάσθηκε για την Βρετανική υπηρεσία αντικατασκοπίας και κατόρθωσε να αποκωδικοποιήσει την γερμανική κρυπτογραφική συσκευή Enigma. Και ενώ λατρεύτηκε σαν ήρωας, η σεξουαλική προτίμησή του για το ίδιο φύλο του κατέστρεψε την καριέρα σε μια περίοδο που η ομοφυλοφιλία θεωρείτο έγκλημα. Ανάμεσα στη φυλακή και στην αναγκαστική θεραπεία της “νόσου” –με οιστρογόνα για την μείωση των ορμών- επέλεξε τη δεύτερη με αποτέλεσμα να αναπτύξει και γυναικομαστία (το ιδεόγραμμα του Καρκίνου είναι το γυναικείο στήθος) . Στις 8 Ιουνίου του 1954 ο Τούρινγκ βρέθηκε νεκρός από την οικονόμο του. Δίπλα στο πτώμα του υπήρχε ένα μισοφαγωμένο μήλο γεμάτο από κυάνιο. Ο θάνατος του αποδόθηκε σε αυτοκτονία. Ο Τούρινγκ είχε επιλέξει να πεθάνει όπως η Χιονάτη!! Η μόνη διαφορά με το παραμύθι είναι ότι ο πρίγκιπας του Άλαν Τούρινγκ δεν ήρθε ποτέ….

Το Παραμύθι Και Το Αμερικάνικο Όνειρο….

Είκοσι χρόνια μετά το θάνατο του Τούρινγκ, μεταφερόμαστε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Βρισκόμαστε πλέον στο 1974 και κρυφοκοιτάζουμε από την κλειδαρότρυπα ενός γκαράζ στην πόλη Λος Άλτος της Καλιφόρνιας δυο νεαρούς που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Είναι και συνονόματοι: Στίβεν Βόζνιακ και Στιβ Τζομπς. Εκεί, μέσα στο γκαράζ στην πίσω πλευρά ενός σπιτιού, γεννήθηκε ο πρώτος ευρέως γνωστός και αποδεκτός παγκοσμίως οικιακός προσωπικός υπολογιστής του κόσμου!! Το όνομά του ήταν Apple 1 και φυσικά αποτελεί τον προπάτορα όλων των υπολογιστών που χρησιμοποιούμε σήμερα!! Δυο χρόνια αργότερα το 1976 οι δυο νέοι ιδρύουν την Apple, την εταιρεία που έμελε να γίνει ο παγκόσμιος κολοσσός με τα πασίγνωστά προϊόντα (υπολογιστές, ταμπλέτες, έξυπνα τηλέφωνα) τα δισεκατομμύρια του τζίρου και με σήμα κατατεθέν το μισοφαγωμένο μήλο της Χιονάτης. Της Χιονάτης ή του Άλαν Τούρινγκ; Σύμφωνα με ανθρώπους που γνώριζαν τους δύο νεαρούς εφευρέτες-επιχειρηματίες, όταν έψαχναν το σήμα της εταιρείας τους θυμήθηκαν τον τρόπο που επέλεξε να φύγει από τη ζωή ο Άλαν Τούρινγκ, ο πατέρας της πληροφορικής. Το δηλητηριασμένο μήλο το επέλεξε για να δώσει έτσι μια διαφορετική άποψη για το θάνατό του και μια συγγνώμη για τον πόνο που έδωσε στη μητέρα του, που τον κοίμιζε κάποτε με το παραμύθι της Χιονάτης. Ένα παραμύθι που λάτρευε ο Τούρινγκ: ο άνθρωπος που “έλυσε” τους κωδικούς “Αίνιγμα”.  Ίσως μάλιστα να είχε εντρυφήσει στα μυστήρια που κρύβει αυτό το παραμύθι μπαίνοντας σε άγνωστους κόσμους και αχαρτογράφητες περιοχές του μυαλού….  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Και για να γίνει αυτό, ας μεταφερθούμε νοητικά στην εποχή της Χιονάτης….

Ο Καρκίνος , Η Σελήνη , Ο Κρόνος, Η Χιονάτη

Προτού αρχίσουμε να σας «παραμυθιάζουμε» ας θυμηθούμε μερικά στοιχεία για το ζώδιο του Καρκίνου: Είναι ζώδιο παρορμητικό, παθητικό και γωνιακό: ξεκινάει μια εποχή (καλοκαίρι- θερινό ηλιοστάσιο) και κυβερνήτης-πλανήτης είναι η Σελήνη που κάνει μια πλήρη περιστροφή του ζωδιακού σε 28 μέρες. Ακριβώς απέναντι από τον Καρκίνο σε πολικότητα έχουμε το αλληλοσυμπληρούμενο ζώδιο του Αιγόκερω, επίσης γωνιακό (χειμώνας- χειμερινό ηλιοστάσιο). Κυβερνήτης πλανήτης του Αιγόκερω είναι ο Κρόνος ο οποίος κάνει πια πλήρη περιστροφή του ζωδιακού σε 28 χρόνια. Κρατάμε αυτό τον αριθμό (28) ο οποίος είναι και ο κύκλος της γυναίκας (28 μέρες) της εμμήνου ρύσεως και επομένως της γονιμότητας, της αρχής της ζωής. Αν διαιρέσουμε τον αριθμό 28 δια του τέσσερα (τέσσερις εποχές, τέσσερις φάσεις της ζωής του ανθρώπου) έχουμε τον «μαγικό αριθμό» επτά: οι επτά ημέρες της ανθρωπότητας, οι επτά πρώτοι γνωστοί πλανήτες, τα επτά θαύματα, τα επτά μυστήρια, τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, τα επτά χρώματα του φάσματος οι επτά κύριες αρετές: είναι μόνο ορισμένες από τις αναφορές σε αυτό τον ιερό και συμβολικό αριθμό. Το πρώτο τετράγωνο του Κρόνου με τον γενέθλιο Κρόνο γίνεται στα επτά χρόνια: εξ’ ου και τα επτά χρόνια φαγούρας, τα επτά χρόνια (η πρώτη δοκιμασία) του γάμου. Οι επτά νάνοι στο παραμύθι μας έχουν ονόματα που είναι επίσης σύμβολα καταστάσεων και συναισθημάτων. Ο χαρούμενος, ο γκρινιάρης είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα εκδήλωσης συναισθημάτων που οφείλονται στην κίνηση της Σελήνης!! Δεν είναι τυχαίο ότι λόγω της γρήγορης φοράς της και των πολλών όψεων που σχηματίζει σε μια και μόνη μέρα, η Σελήνη προκαλεί συχνά απίστευτες μεταπτώσεις στα συναισθήματα, ιδιαίτερα των ανθρώπων που είναι «επιρρεπείς» στις σεληνιακές φάσεις!!

Ας «παραμυθιαστούμε λοιπόν»: Μια ωραία μέρα που χιόνιζε, η βασίλισσα μιας μακρινής χώρας (Ψυχή) χάζευε το χιόνι που έπεφτε από το παράθυρό της ενώ ταυτόχρονα κεντούσε. Αφηρημένη, τρύπησε το δάκτυλό της και τρείς σταγόνες αίμα κύλησαν πάνω στο χιόνι. Το λευκό του χιονιού δηλώνει την αγνότητα, την παρθενία, ενώ το κόκκινο την σεξουαλικότητα, την έμμηνο ρύση. Η βασίλισσα βλέποντας το κόκκινο στο λευκό έκανε μια ευχή: να γεννήσει μια κόρη που θα είναι λευκή σαν το χιόνι με κατακόκκινα μάγουλα (Υγεία) και με μαύρα μαλλιά, όπως ήταν το γείσο του παραθύρου της (Πένθος). Η ευχή έπιασε και έτσι γεννήθηκε η Χιονάτη!! Ήταν λευκή σαν το χιόνι με κόκκινα μάγουλα. Δυο στοιχεία που δηλώνουν την διπλή φύση της Σελήνης (αθέατη πλευρά) και του διπλού ζωδίου του Καρκίνου. Η μικρή ηρωίδα έμεινε ορφανή αφού η βασίλισσα πέθανε και τη θέση της πήρε μια κακιά μάγισσα που ήταν όμως εξωτερικά όμορφη γι αυτό και την ερωτεύθηκε ο πατέρας της Χιονάτης. Όταν η μικρή έγινε επτά χρονών (το τετράγωνο του Κρόνου που λέγαμε), η μάγισσα-βασίλισσα ρώτησε το μαγικό καθρέφτη της ποια είναι η πιο όμορφη στον κόσμο. Και ενώ μέχρι τότε ο καθρέφτης απαντούσε ότι ήταν η ίδια, της απάντησε ότι η Χιονάτη θα γίνει ομορφότερη από την ίδια!! Η μάγισσα και η Χιονάτη είναι το καθρέφτισμα του ανθρώπου μέσα στο χρόνο: τα νιάτα απέναντι από τα γηρατειά, ο φόβος που νιώθουμε όταν μεγαλώνουμε και γερνάμε!! Η Σελήνη απέναντι από τον Κρόνο, ο Καρκίνος απέναντι από τον Αιγόκερω. Ο καθρέπτης είναι η κόκκινη γραμμή που ενώνει και χωρίζει αυτή την αντίθεση στο ζωδιακό. Είναι η «διάζευξη»: μια λέξη που περιέχει τα δύο ονόματα του ίδιου θεού: (Δίας-Ζεύς)!! Κάπως έτσι, η μάγισσα-βασίλισσα διέταξε έναν υπηρέτη-κυνηγό να την πάει στο δάσος και να τη σκοτώσει. Μάλιστα, ζήτησε να της φέρει πίσω μόνο την καρδιά της και να την μαγειρέψει!! Ο κυνηγός πράγματι πήρε τη Χιονάτη, επειδή όμως τη λυπήθηκε την εγκατέλειψε στο δάσος και στη θέση της σκότωσε ένα αγριογούρουνο (παραπομπή στη θυσία του Αβραάμ, στη θυσία του αμνού, στην κάθαρση και στη νίκη της Ζωής απέναντι στο θάνατο που είναι κοινή στις πιο μεγάλες θρησκείες). Η μάγισσα ηρέμησε, ενώ το μικρό κοριτσόπουλο ξεκίνησε την περιπλάνησή του μέσα στο δάσος: Όπως και στην κοκκινοσκουφίτσα που αναλύσαμε στον Κριό (άλλο γωνιακό ζώδιο) έτσι και εδώ το δάσος είναι η πληθώρα των συναισθημάτων που προκαλούνται την προεφηβική περίοδο του ανθρώπου. Ο φόβος για το άγνωστο, η αστάθεια, η έλλειψη ασφάλειας, ο μπερδεμένος κόσμος των σεξουαλικών βιωμάτων και της ψυχικής αναζήτησης.

Η Σωτηρία Στο Μικρό Σπίτι….

Χαμένη μέσα στο δάσος η Χιονάτη ανακαλύπτει ένα σπιτάκι (ο Καρκίνος είναι το κατεξοχήν ζώδιο του σπιτιού και της οικογένειας). Φοβισμένη καθώς ήταν από τις φωνές των αγρίων ζώων του δάσους, μπαίνει μέσα για να προστατευτεί. Στο μικρό αλλά όμορφα τακτοποιημένο καλύβι η Χιονάτη θα βρεθεί μπροστά σε μια όμορφη έκπληξη: Ένα τραπέζι στρωμένο με πεντακάθαρο τραπεζομάντηλο, με ένα σερβίτσιο για επτά άτομα, επτά ψωμάκια και επτά ποτήρια με κρασί. Στο υπνοδωμάτιο υπήρχαν ισάριθμα κρεβάτια. Οι επτά νάνοι που έμεναν εκεί απουσίαζαν από το σπίτι καθώς η δουλειά τους ήταν να σκάβουν για να βρουν χρυσό. Η Χιονάτη έφαγε ένα κομμάτι από κάθε ψωμί και ήπιε από μια γουλιά από κάθε ποτήρι κρασί (άρτος και οίνος: το μεγαλύτερο μυστήριο στο Χριστιανισμό).  Στη συνέχεια δοκίμασε να κοιμηθεί στα μικροκαμωμένα κρεβάτια, όμως μόνο το τελευταίο ήταν στα μέτρα της. Έτσι, αποκοιμισμένη την βρήκαν οι επτά νάνοι που φρόντισαν να μην την ξυπνήσουν καθώς την συμπάθησαν και θαμπώθηκαν από την ομορφιά της. Μάλιστα, ο νάνος το κρεβάτι του οποίου είχε κάνει κατάληψη η μικρή επισκέπτρια κοιμήθηκε από μία ώρα στα κρεβάτια των υπολοίπων συντρόφων του. Το πρωινό ξύπνημα θα βρει τη Χιονάτη και τους επτά νάνους μονιασμένους να κανονίζουν το πρόγραμμα που θα ακολουθούσαν από εκείνη την ημέρα: η Χιονάτη θα φρόντιζε τους επτά νάνους και οι νάνοι θα προστάτευαν την Χιονάτη από την μάγισσα. Η Χιονάτη, όπως και η μητέρα της συμβολίζει την Ψυχή που είναι λευκή σαν το χιόνι, που διανύει με τα κόκκινα από το αίμα μάγουλά της το ταξίδι της ζωής, που πρέπει να περάσει τις δοκιμασίες του δάσους και να γνωρίσει τα μυστήρια της ζωής μέσα στο σπίτι των νάνων. Το σμίξιμο της Χιονάτης με τους επτά νάνους αντιστοιχεί με τις δοκιμασίες του μύστη από τους επτά βαθμούς μύησης στα Μιθραία. Αυτές σύμφωνα με τις παραδόσεις γινόταν σε σκοτεινά σπήλαια που συμβόλιζαν το υλικό Σύμπαν. Ο Μίθρας ως θεότητα αντλούσε την καταγωγή του από τη σοφία του Ζωροάστρη και δίνοντας έμφαση στην Αστρολογία και στις μεγάλες Αστρολογικές Εποχές, υπαινισσόταν τον εσωτερικό μυστικιστικό θάνατο και την ανάσταση του μυημένου στα μυστήρια (Μόλις σας αποκάλυψα και το τέλος του παραμυθιού!!) .

Οι νάνοι συμβούλεψαν τη Χιονάτη να μην ανοίξει σε κανέναν όσο θα βρισκόταν μόνη στο καλυβάκι τους. Ωστόσο η μάγισσα που ξαναρώτησε τον καθρέπτη της, εκείνος  αποκρίθηκε ότι η Χιονάτη ήταν η ομορφότερη και ήταν ζωντανή στο μικρό σπίτι των μάγων. Εξοργισμένη η μάγισσα κάνει προσπάθειες να σκοτώσει την μικρή ηρωίδα. Εδώ έχουμε την κορύφωση της αντίθεσης Καρκίνου-Αιγόκερου. Η ωριμότητα και η φιλοδοξία απέναντι στην αφέλεια των νιάτων και του ενθουσιασμού. Την πρώτη φορά η μάγισσα της παρουσιάστηκε σαν πωλήτρια κορδελών και της έσφιξε τόσο δυνατά τον κορσέ της που η μικρή έπεσε κάτω χωρίς ανάσα. Ευτυχώς την πρόλαβαν οι νάνοι και της έκοψαν τα κορδόνια. Τη δεύτερη φορά η μάγισσα ως γυρολόγος της χάρισε ένα δηλητηριασμένο χτένι. Η Χιονάτη που αφελέστατα έβαλε το χτένι στα μαλλιά της έπεσε κάτω κι έτσι αναίσθητη και μισοπεθαμένη την βρήκαν οι νάνοι και την έσωσαν βγάζοντας το χτένι. Η τρίτη φορά ήταν και η φαρμακερή: Η μάγισσα έβαλε το πιο δυνατό δηλητήριο σε ένα μήλο!! Η Χιονάτη που ήταν υποψιασμένη δεν άνοιξε την πόρτα στην μάγισσα. Εκείνη όμως την έπεισε να ανοίξει το παράθυρο και να δαγκώσει τη μια πλευρά του μήλου, ενώ και η ίδια η μάγισσα θα έτρωγε από την άλλη πλευρά. Η πάντα αφελής Χιονάτη που πίστεψε δάγκωσε το μήλο από την πλευρά του δηλητηρίου και έπεσε αναίσθητη, νεκρή. Εδώ έχουμε μια σαφή αστρολογική αναφορά στα τρία περάσματα-διελεύσεις του Κρόνου πάνω από γενέθλιους πλανήτες ή σημεία: οι δύο πρώτες (ορθή-ανάδρομη) είναι προειδοποιήσεις, η τρίτη είναι καθοριστική!! Το ίδιο το μήλο παραπέμπει στο προπατορικό αμάρτημα, ενώ γίνεται και αναφορά στο “μήλο του Αδάμ”.

Όταν επέστρεψαν οι επτά νάνοι προσπάθησαν να συνεφέρουν τη Χιονάτη. Αδίκως όμως. Ενώ ήταν νεκρή τα μάγουλά της ήταν κόκκινα. Έτσι αφού την άλειψαν με νερό και κρασί και την έκλαψαν για τρία μερόνυχτα, την έβαλαν σε ένα γυάλινο κρεβάτι και έγραψαν το όνομά της και ότι είναι κόρη βασιλιά. Την τοποθέτησαν σε ένα λόφο και την πρόσεχαν εκ περιτροπής. Τα πουλιά και τα ζώα του δάσους αποτελούσαν τη συντροφιά της κοιμωμένης Χιονάτης. Μέχρι που ένας περαστικός πρίγκιπας μαγεύτηκε από την ομορφιά της. Την φίλησε και το κομμάτι με το δηλητηριασμένο μήλο που είχε κολλήσει στο λαιμό της έπεσε κάτω. Η Χιονάτη γύρισε στη ζωή, παντρεύτηκε τον πρίγκιπα και η κακιά μάγισσα έσκασε από το κακό της!!

Οι Πρωταγωνιστές Της «Χιονάτης»  (Ψυχολογία και Αστρολογία).

Διαβάζοντας την “Χιονάτη” ίσως ταυτιστήκατε με κάποιον από τους πρωταγωνιστές της  ή σας έκανε εντύπωση ένα από τα στοιχεία του παραμυθιού. Διαβάστε τι σημαίνει η επιλογή σας!!

Αν σας έκανε εντύπωση:

Η ΧΙΟΝΑΤΗ

Είστε άραγε αφελής και ενθουσιώδης όπως και η βασική πρωταγωνίστρια του παραμυθιού; Μήπως εξιδανικεύετε ανθρώπους και καταστάσεις με αποτέλεσμα να απογοητεύεστε συχνά από τις επιλογές σας; Σίγουρα χάνεστε εύκολα στο λαβύρινθο των συναισθημάτων σας, ενώ υποφέρετε και από μεταπτώσεις στη διάθεση. Βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι οι πειρασμοί για εσάς αποτελούν μια φυσική συνέπεια των βαθύτερων επιθυμιών σας. Μια γερή ενδοσκόπηση και η ενασχόληση με την Ψυχολογία θα σας βοηθήσουν να βρείτε το νόημα της ζωής.

Η ΚΑΚΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ

Στην πραγματικότητα δεν είστε τόσο κακοπροαίρετοι όσο η μητριά του παραμυθιού. Μπορεί ο φόβος για τα γηρατειά να αποτελεί ένα κοινό στοιχείο και η ατζέντα σας να περιέχει τηλέφωνα από πλαστικούς χειρουργούς , αισθητικούς και ινστιτούτα ομορφιάς. Η ψυχή σας μάλλον υποφέρει καθώς ο χρόνος περνάει και είναι αδυσώπητος στο πέρασμά του. Να θυμάστε συχνά το carpe diem και να φροντίζετε να δίνετε ζωή στα χρόνια σας, στις ώρες και στις ημέρες σας.

ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΑΝΟΙ

Μάλλον η λογική υποφέρει κάτω από το βάρος των συναισθημάτων που είναι έντονα και δυνατά. Είστε άνθρωποι που υπολογίζετε με την καρδιά και λειτουργείτε σύμφωνα με τις υποταγές της. Ψάχνετε για το χρυσάφι που κρύβουν οι ψυχές των άλλων ανθρώπων και αρκετά συχνά βρίσκετε μια καρδιά χρυσή σαν τη δική σας. Το θέμα είναι να καταφέρετε να την κρατήσετε χωρίς να την “χαλάσετε” με την υπερβολική αγάπη και το δόσιμό σας σε αυτήν.

ΤΟ ΜΗΛΟ

Τι έχουμε εδώ; Έναν εκκολαπτόμενο πολυεκατομμυριούχο; Ένα δυναμικό οραματιστή; Ένα πνευματικό καθοδηγητή; Αν επιλέξατε το μήλο τότε σίγουρα δεν είστε ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Μέσα στις κοιλάδες του μυαλού σας ρέουν μεγάλες ιδέες, καινοτόμες επιθυμίες και επαναστατικές διαθέσεις. Έχετε το χάρισμα να επηρεάζετε μια μικρή ή μεγαλύτερη μάζα ανθρώπων που μαγεύεται από τις ικανότητές σας. Το κακό είναι ότι είστε αναποφάσιστοι. Από τη στιγμή που ξεπεράσετε τις αμφιβολίες σας, έχετε δεδομένη την επιτυχία.



Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Ερμής vs  Χείρωνας για τα μάτια της Παρθένου

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΝΕΙ…. Είναι σε όλους γνωστό πλέον –από τότε π ...

Το παραμύθι Της Παρθένου – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

Το ασχημόπαπο, Η Μάρθα Καραγιάννη Και Το Extreme Make Over ! Από τον Γιώργο Ματσάγγο Όμορφα ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Σεπτέμβριος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ...

Ήλιος – Μεγάλο Αφιέρωμα Στο Άστρο Της Ημέρας

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

O SOLE MIO…. ΗΛΙΕ MOY!!  ΟΙ 365 ….ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!! Από τον Γιώργο Ματσά ...

Το Παραμύθι Του Λέοντα – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια!!

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ Από τον Γιώργο Ματσάγγο Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ….ΓΥΜΝΟΣ ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Αύγουστος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ΣΚ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!