Δάκης


Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο μοναδικό;

Ο Δάκης είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους και διαχρονικούς τραγουδιστές της Ελλάδας, το γεγονός ότι έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές και τα τραγούδια του αγγίζουν ακόμα τις ψυχές των νέων ανθρώπων, χωρίς να έχουν χάσει τίποτα από τον δυναμισμό και την μαγεία τους, είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία που έχει πάρει.

Ο αστρολογικός του χάρτης από την Πηνελόπη Παπουτσή

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον Δάκη όλα αυτά τα χρόνια τόσο μοναδικό;

Ο Δάκης είναι ένας πολύ ξεχωριστός Παρθένος, ο Ήλιος του στον 10ο οίκο από την στιγμή της γέννησης του έλεγε ένα και μόνο πράγμα, ότι είναι γεννημένος για να πετύχει και να ξεχωρίσει. Τίποτα όμως δεν του χαρίστηκε, ή δεν έγινε χωρίς πολύ δουλειά και αφοσίωση στην λεπτομέρεια, μιας και ο ίδιος ήταν πάντα ιδιαίτερα  αυστηρός με τον εαυτό του.

Η Σελήνη του στον Καρκίνο του δίνει ιδιαίτερα αυξημένη διαίσθηση, τον κάνει τρυφερό, προστατευτικό και πολύ ευαίσθητο απέναντι στα αγαπημένα του πρόσωπα, λατρεύει τις παραδόσεις, ενώ αυτή η ιδιαίτερα ευαίσθητη πλευρά του εαυτού  του αρκετές φορές μπορεί να  τον ωθήσει  να γίνει συλλέκτης  αντικειμένων  από το παρελθόν ή να μην αποχωρίζεται εύκολα αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία .

Ο Ωροσκόπος του στον Σκορπιό του έδωσε ένα έντονο μαγνητισμό και μια γοητεία που σε καθηλώνει, προικίζοντας τον παράλληλα  με τεράστια εσωτερική  δύναμη αλλά και την ικανότητα να αναγεννιέται και να γίνεται πιο ισχυρός μετά από κάθε δυσκολία.

Η όψη τριγώνου που σχηματίζει η Σελήνη με τον Ωροσκόπο του, τον βοήθησε να δημιουργεί αρμονικές φιλικές σχέσεις και επαγγελματικές συνεργασίες , να μπορεί να διοχετεύει δημιουργικά μέσα από το τραγούδι την ενέργεια του, ενώ η σχέση του με το κοινό θα μπορούσε από την πρώτη στιγμή να χαρακτηριστεί και ως ερωτική .

Η όψη τετραγώνου που σχηματίζει ο Ερμής με τον Κρόνο, τον ωθεί να κάνει συνέχεια την αυτοκριτική του και πολλές φορές να είναι περισσότερο σκληρός από ότι πρέπει, ενώ για να αλλάξει την γνώμη του, θα πρέπει ο συνομιλητής του να χρησιμοποιήσει πολύ ισχυρά επιχειρήματα.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του χαρακτήρα του είναι η συνέπεια του απέναντι σε όλους και σε όλα, η όψη συνόδου που σχηματίζει ο Κρόνος με την Δήμητρα μας λέει ξεκάθαρα ότι για τον Δάκη ο λόγος του είναι συμβόλαιο, γι’ αυτό και δεν μπορεί να καταλάβει πως κάποιος  μπορεί να είναι ασυνεπής.

Παρόλο που είναι ένας πολύ ήρεμος και δοτικός άνθρωπος με έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης, εξαιτίας της όψης τετραγώνου που σχηματίζει ο Ήλιος με τον Άρη, μπορεί να παρασυρθεί σε εκρηκτικές αντιδράσεις εάν αισθανθεί ότι κάποιος μπορεί να φερθεί άδικα στους δικούς του ανθρώπους. Σε αυτό βάζει ακόμα ένα  λιθαράκι και η όψη συνόδου που σχηματίζει ο Άρης με τον Ουρανό.

Η όψη εξάγωνου που σχηματίζει η Σελήνη με την Αφροδίτη του είναι ένας ακόμα δείκτης της κοινωνικής αποδοχής, της αγάπης που έχει το κοινό για αυτόν αλλά και της επαγγελματικής επιτυχίας του Δάκη, από την άλλη πλευρά όμως, μας δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα ευγνώμων απέναντι στην ζωή όχι μόνο γι’ αυτά που έχει πετύχει αλλά και για όλες τις εμπειρίες που του έχει προσφέρει.

Η όψη εξάγωνου που σχηματίζει η Αφροδίτη με τον Ωροσκόπο, εκτός από μια πολύ καλή εξωτερική και νεανική εμφάνιση, του έδωσε την ικανότητα να μην χάνει ποτέ την αίσθηση του μέτρου, σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Και φυσικά σε κάθε σημαντικό καλλιτέχνη, ξεχωριστό ρόλο στον χάρτη του παίζει ο Ποσειδώνας, από την μια πλευρά η όψη τριγώνου που σχηματίζει ο Άρης με τον Ποσειδώνα τον βοήθησε να εκφραστεί μέσα από την Τέχνη, να ζήσει μοναδικές στιγμές  και να βιώσει συναισθήματα που δεν μπορούν να εκφραστούν εύκολα με λόγια, ενώ από την άλλη πλευρά, η όψη συνόδου που σχηματίζει ο Ερμής με τον Ποσειδώνα τον ώθησε να αφοσιωθεί με πάθος στην δουλειά του.

Η φωνή του Δάκη όσα χρόνια και αν περάσουν θα συνεχίσει να συνοδεύει τα καλοκαίρια της ψυχής μας. Εμείς όμως, θα περιμένουμε να μας χαρίσει και άλλες μαγικές στιγμές με την φωνή του.

maxresdefault35426 9

Ζωή ή καριέρα;

Αυτό το ερώτημα έθεσα στον εαυτό μου όταν ξεκίνησα να γράφω για τον Δάκη – πριν του μιλήσω για αυτήν την συνέντευξη. Γιατί, ο Δάκης, ανάμεσα στην ζωή και την καριέρα, διάλεξε την ζωή; Γιατί ποτέ δεν κυνήγησε την καριέρα του αλλά πάντα ήταν «χωμένος» μέχρι το λαιμό, μεσ’ την ζωή.

Συνέντευξη στον Νίκο Μουρατίδη

Γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, συμπαθιόμαστε τρελά, και όταν βρισκόμαστε κάνουμε σαν μικρά παιδιά. Μου έχει βγάλει μέχρι και παρατσούκλι (αλλά δεν θα το πω χαχαχαχα). Τον πήρα τηλέφωνο για να κάνουμε την συνέντευξη. Ντριν…

 • Νίκο μου, πάρε με σε παρακαλώ μετά από μισή ωρίτσα, είμαι στο σουπερμάρκετ!

Αυτός είναι ο Δάκης. Απλός και καθημερινός. Μπορεί να έχει 57 χρόνια καριέρα, να έχει αμέτρητες επιτυχίες, βραβεία, συνεργασίες, εξώφυλλα περιοδικών, κινηματογραφικές ταινίες κτλ. αλλά όταν χρειαστεί πηγαίνει και στο σούπερμαρκετ! Έβγαλε πρόσφατα ένα καινούργιο τραγούδι, το “Σήμερα”, τι καινούργιο δηλαδή… που το είχε πρωτοπεί η Σμαρούλα Γιούλη, προπολεμικά! Σας μιλάω πως αυτό το τραγούδι γράφτηκε το 1947, και ορίστε που ξαναζεί τώρα, μετά από 73 χρόνια παρακαλώ… Μ’ αυτό ήθελα να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας. (στο τέλος σας έχω και link για να το ακούσετε)

Πες τα μου όλα, θέλω όλη την ιστορία του τραγουδιού

 • Νίκο μου ήμουν 5 χρονών περίπου στην Αλεξάνδρεια όταν το πρωτάκουσα και μάλιστα όταν περνούσε ο πλανόδιος λατερνατζής και το έπαιζε, έκανα σαν τρελός. Από τότε μου είχε καρφωθεί στο μυαλό. Αργότερα όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, κάθε τόσο – όταν ετοίμαζα δίσκο, πρότεινα να κάνουμε και αυτήν την διασκευή στο τραγούδι του Γιάννη Βέλλα και του Θάνου Σοφού, αλλά ποτέ δεν γινόταν, γιατί τότε δεν ήταν της μόδας το vintage ρεπερτόριο. Κάποια στιγμή μου ήρθε η ιδέα να το κάνω ντουέτο με την Αλίκη. Το είπα στον κ. Μάτσα, του άρεσε η ιδέα, επικοινωνήσαμε με την Αλίκη, η οποία εκείνη την εποχή ήταν στην Θεσσαλονίκη παίζοντας την “Μελωδία της Ευτυχίας”. Της άρεσε και είπαμε να βρεθούμε μόλις επιστρέψει στην Αθήνα. Δυστυχώς όταν επέστρεψε ήταν αργά. Είχε ήδη εκδηλωθεί η αρρώστια που την πήρε από κοντά μας.

Αλλά εσύ δεν το έβαλες κάτω… ήθελες σώνει και καλά να το κάνεις!

 • Ναι παιδί μου σου λέω, μου είχε γίνει κάτι σαν έμμονη ιδέα. Έπρεπε να γίνει, να τελειώνω και μ’ αυτό το χρέος…. Χαχαχαχαχα

107665567 4424719644204900 4057929669386349937 o

Τι ήταν εκείνο που σε έκανε να θέλεις να ασχοληθείς με το τραγούδι, πως ξεκίνησες;

 • Τραγουδούσα, χωρίς αμοιβή εννοείται, παιδάκι ήμουν, σε ένα από τα καλύτερα κέντρα της Αλεξάνδρειας. Το έκανα κυρίως για να ξεπεράσω τις ντροπές και τις ανασφάλειες μου. Κάποια στιγμή ήρθε στο κέντρο η Νάντια Κωνσταντοπούλου – μεγάλη φίρμα την εποχή εκείνη – με άκουσε και μου είπε : “Παιδάκι μου τι κάνεις εδώ, μάζεψέ τα και έλα να τραγουδήσεις στην Αθήνα”, την άκουσα και το 1964 ήρθα στην Αθήνα και από εκεί ξεκίνησαν όλα.

1 M

Δεν στο έχω πει ποτέ, αλλά θεωρώ πως είσαι από τους καλλιτέχνες που αφιερώθηκες περισσότερο στην ζωή σου παρά στην καριέρα σου. Το παραδέχεσαι;

 • Ναι, έτσι είναι. Δεν ήθελα να πέσω με τα μούτρα στην καριέρα μου και να μου φύγει η ζωή μέσα από τα χέρια μου. Αφοσιώθηκα στο τραγούδι μεν, αλλά δεν ήθελα να είμαι υστερικός με τα επαγγελματικά μου. Άλλωστε για μένα το τραγούδι είναι… πάθος, όρεξη για ζωή!

Ένα θα σου πω. Σε κάποια στιγμή λέει ο αστρολογικός σου χάρτης: «η όψη συνόδου που σχηματίζει ο Ερμής με τον Ποσειδώνα τον ώθησε να αφοσιωθεί με πάθος στην δουλειά του»

 • Ε, μα στα λέω και δεν με πιστεύεις. Τα άστρα περιμένεις να το επιβεβαιώσεις; Δεν γίνεται χωρίς αφοσίωση, χωρίς πάθος και χωρίς αγάπη… δεν μπορείς να δημιουργήσεις! Τι άλλο λέει ο χάρτης;

dakis3

Χαχαχαχ θα τα διαβάσεις όταν δημοσιευτεί. Πως σου φαίνεται το τραγούδι και οι τραγουδιστές στις μέρες μας;

 • Υπάρχουν κάποιοι καλοί τραγουδιστές, αλλά είναι πια πάααααρα πολλοί, που όλοι μοιάζουν μεταξύ τους. Αν δεν ξέρω το τραγούδι δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω. Όσο για τραγούδια, τι να σου πω. Φτήνια! Οι δημιουργοί, στην πλειοψηφία τους πια, γράφουν για να πάρουν χρήματα. Δεν γράφουν γιατί έχουν έμπνευση. Γι’ αυτό επικρατεί και η λεγόμενη “συρτορούμπα” και τα τραγούδια της μιας σεζόν.

Γιατί πιστεύεις ότι όλοι θέλουν να γίνουν τραγουδιστές;

 • Ξέρω ‘γω; Ίσως το θεωρούν εύκολο, ή ότι θα πάρουν ακριβό αυτοκίνητο, θα γίνουν πλούσιοι και θα δοξαστούν; Δεν είναι αυτό το τραγούδι, άσε που υπάρχει πολύ φτώχεια και ανεργία πια στο χώρο…

dakis o agapimenos tragoydistis milaei gia ti machi toy me ton karkino den echei teleiosei akoma

Όταν σε πήρα και ήσουν στο σουπερμάρκετ, φορούσες μάσκα;

 • Πάντα. Ολόκληρο κουτί με μάσκες έχω μαζί μου. Προσέχω πολύ.

Φοβάσαι το χρόνο ;

 • Όχι καθόλου, ούτε και το θάνατο. Αυτό που φοβάμαι είναι η ανημποριά, να βασανίζομαι και να βασανίζω και τους γύρω μου. Αυτό δεν θέλω να το ζήσω…

Πόσων ετών είσαι;

 • 77

maxresdefault

Τραγουδάς συνέχεια και σκίζεις. Σου κάνει ακόμη κέφι να τραγουδάς έπειτα από 57 χρόνια καριέρας;

 • Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Ζω για το τραγούδι. Αν δεν τραγουδούσα, δεν ξέρω τι θα γινότανε. Ζω για τη μουσική. Από μικρός το είχα αυτό.

Dakis4 M

Αν ξεκινούσες από την αρχή, θα άλλαζες πράγματα;

 • Ουουου πάρα πολλά. Και από την ζωή μου, κι’ απ’ τον χαρακτήρα μου αλλά και απ’ το ρεπερτόριο μου. Κάποια τραγούδια που έχω πει δεν μου αρέσουν…

Ποιους θυμάσαι από την πορεία σου;

 • Μίμης Πλέσσας για να ξεκινήσουμε. Σ’ αυτόν οφείλω τις γερές βάσεις της καριέρας μου! Από συναδέλφους μου επίσης έμαθα πάρα πολλά πράγματα, ιδιαίτερα με τη συνεργασία που είχα την Μαρινέλλα ή με τις αδελφές Μπρόγιερ…

Dakis3 M

Θυμάσαι την πιο σημαντική στιγμή στην ζωή σου;

 • Είχα κάνει έναν πολύποδα στις φωνητικές μου χορδές, πριν από κάποια χρόνια, και χρειάστηκε να χειρουργηθώ. Για έξι μήνες τότε, με το ζόρι μιλούσα και σκεφτόμουν: «Αφού με τόσο κόπο μιλάς, πώς θα τραγουδήσεις;». Σιγά σιγά επανήλθε η φωνή μου. Κι όταν πήγα την πρώτη φορά σ’ ένα μαγαζί για να κάνω πρόβα, να δω αν τελικά μπορώ να τραγουδήσω, ξεκίνησα, κι’ άρχισα να κλαίω… Η φωνή μου είχε επανέλθει.

Ακούστε

Δάκης – Σήμερα | Dakis – Simera (Official Lyric Video)

https://www.youtube.com/watch?v=idvu6tJ9UwwOroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Μπέττυ Μαγγίρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ένα γκριζογάλανο αστέρι που λάμπει επάνω από μια καθαρή λίμνη Η Μπέττυ Μαγγίρα είν ...

Βίκυ Κάβουρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, μυστηριώδης, με έντονη & δυνατή προσωπικότητα. Η Βίκυ Κάβουρα είναι  ...

Φωτεινή Μπαξεβάνη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ζακέτα να πάρεις… Η Φωτεινή Μπαξεβάνη είναι μια από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς τη ...

Λάκης Γαβαλάς

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια εκκεντρική φιγούρα με απίστευτο χιούμορ και ανατροπές. Τον Λάκη Γαβαλά τον γνω ...

Σπύρος Μπιμπίλας

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ανεξάρτητη φύση & λάτρης της δικαιοσύνης Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι πάρα πολλά χρό ...

Χρυσηίδα Δημουλίδου

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, λαμπερή με έντονη προσωπικότητα Η Χρυσηίδα Δημουλίδου προσαρμόζεται ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!