Οι σημαντικότατοι πλανήτες – νάνοι


Είναι απόλυτα αλήθεια ότι ζούμε την πιο εκρηκτική και σημαντική εποχή για την αστρολογία.

Ποτέ πριν στην γραπτή ιστορία μας δεν είχαμε τόσες πολλές νέες πλανητικές ανακαλύψεις για να λάβουμε υπόψη.

Οι παραδοσιακοί αστρολόγοι μουρμουρίζουν εκνευρισμένοι για το `μαύρο chart` (από τα πάρα πολλά μελάνια, λόγω πολλών πλανητών, του εκτυπωτή) και οι μαθητές της αστρολογίας εξακολουθούν να αγωνίζονται για να καταλάβουν έντεκα πλανήτες, δώδεκα Οίκους, δώδεκα ζώδια και δεκάδες δυνατότητες που δημιουργεί κάθε όψη μεταξύ των πλανητών.

Ποιος θέλει άλλη μια ντουζίνα αντικείμενα της ζώνης Kuiper;

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως να τα λάβουμε υπόψη μας, επειδή μας αρέσει είτε όχι, αυτοί οι πλανήτες περιγράφουν το μέλλον της ανθρωπότητας και το πού πηγαίνει.Σε αυτήν την τρέχουσα εποχή της ταχείας ανάπτυξης, υπάρχουν τεράστιες ανακαλύψεις και αλλαγές σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και ενώ με την ανακάλυψη του Ουρανού και του Ποσειδώνα νομίσαμε ότι γνωρίσαμε τα πάντα, τώρα έχουμε νέους πλανήτες που συμβολίζουν σημαντικές αναδυόμενες συλλογικές επιρροές.

Οι νέες ανακαλύψεις είναι στη ζώνη Kuiper, πρόκειτια για ένα δακτύλιο με σχήμα ντόνατ γύρω από την εξωτερική άκρη του Ηλιακού Συστήματος μας που περιέχει χιλιάδες βραχώδη αντικείμενα. Είναι έξω από τον Ποσειδώνα και μοιάζει με ένα σμήνος από μέλισσες όταν το βλέπει κάποιος από το διάστημα.

Όλα ξεκίνησαν το 2003, με ένα ανακαινισμένο τηλεσκόπιο και μια νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που κατασκευάστηκε από μια συνεργασία πολλών δεκάδων επιστημόνων από τέσσερις αστρονομικά και επιστημονικά ιδρύματα στην Καλιφόρνια.

Οι πολλές και διαφορετικές ομάδες έργου στην έρευνα Palomar-QUEST ήταν να ψάξουν για αστέρια και μαύρες τρύπες στο Σύμπαν, για αστεροειδείς που μπορεί να χτυπήσει τη Γη και κάθε είδους πλανήτες που μπορεί να υπάρχουν στην ζώνη Kuiper.

Πέντε χρόνια αργότερα, οι κυριότεροι αστρονόμοι στην ομάδα αναζήτηση πλανητών, ο David Rabinowitz, ο Mike Brown και ο Tsand Trujillo είχαν σίγουρα ένα αποτέλεσμα σημαντικό που δημιούργησε την αίγλη της εκτεταμένης κάλυψης των μέσων ενημέρωσης.

Αλλά πολλές άλλες ομάδες απέτησαν επίσης σημαντικές και πολύτιμες πληροφορίες γραμμή βάσης για το σύμπαν, τις διαστάσεις του χρόνου, την κατανομή της σκοτεινής ύλης, τις κοσμικές ακτίνες και την παραγωγή ενέργειας.

Για να αντιμετωπίσει την επισήμανση και την ονομασία των νέων ανακαλύψεων, η Διεθνής Αστρονομική Ένωση μας έδωσε επίσημες νέες κατηγορίες και τώρα έχουμε μια νέα κατηγορία πλανήτη που ονομάζεται πλανήτης νάνος.

Όπως υποδηλώνει το όνομα είναι μίνι πλανήτες και είτε τοποθετούνται στη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ του Άρη και του Δία, ή στη ζώνη Kuiper. Το τι ακριβώς είναι ένας πλανήτης νάνος ή πλανήτης – αστεροειδής είναι μια ένδοξη διαμάχη μεταξύ των αστρονόμων, για παράδειγμα η Δήμητρα έχει προωθηθεί από την ταξινόμηση του αστεροειδή σε νάνο πλανήτη, το οποίο την χαρακτηρίζει ως `special` και αυτή θα πρέπει να αυξηθεί σε αστρολογική σημασία.

Ο Πλούτωνας είναι σήμερα ένας νάνος πλανήτης και το παράξενο φεγγάρι του, ο Χάροντας, επίσης ονομάστηκε πλανήτης νάνος για μια στιγμή, πριν αυτή η κατάταξη αλλάξει. Στη συνέχεια έχουμε τα πρόσφατα σώματα που χαρακτηρίστηκαν πλανήτες νάνοι – η Έρις, η Χαουμέια και ο Μακεμάκε.

Και τι σημαίνουν όλα αυτά;

Οι αστρονόμοι έχουν ολόψυχα τον εαυτό βυθισμένο στο μυθολογικό συμβολισμό και σε μεγάλο βαθμό αποδίδουν στην εσωτερική ζώνη Kuiper τις ιδιότητες του Κάτω Κόσμου και στην εξωτερική ζώνη Kuiper τις ιδιότητες της δημιουργίας του Σύμπαντος. Αυτό μας έχει βοηθήσει με την αστρολογική κατανόηση σημαντικά, έτσι δεν ήταν έκπληξη ότι τα ευρήματα της ζώνης Kuiper συνέπεσαν με τις πρόσφατες εξελίξεις στην κβαντική φυσική.

Είναι θεωρίες για κρυμμένες, αόρατες διαστάσεις. Κάποιος μπορεί επίσης να ξαναδιαβάσει τα αρχαία κείμενα, υπό το φως της νέας επιστήμης και γίνεται αρκετά προφανές ότι οι σφαίρες από κενό και σκοτάδι, οι οποίες περιέχουν ποικιλοτρόπως το χάος, το Duat, το Underworld και ο αιθέρας, είναι οι υπολειπόμενες πολλαπλές διαστάσεις που η επιστήμη προβλέπει τώρα ότι στηρίζουν την διάσταση μας.

Οι επιστήμονες ακόμα και ονομάζοντας του αυτό που λείπει, το 96% του σύμπαντος, `dark` ύλη και` dark` ενέργεια – κάνουν ασυνείδητα νεύμα στον Πλούτωνα.

Η Δήμητρα βέβαια, δεν είναι στη ζώνη Kuiper

Ένα άρθρο σχετικά με τους νάνους πλανήτες δεν είναι μόνο για τη ζώνη Kuiper, είναι επίσης σχετικό με την Δήμητρα που πια ανήκει αστρολογικά μεταξύ των προσωπικών πλανητών (Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη, Σελήνη, τον Άρη) και τους διαπροσωπικούς πλανήτες (Δίας, Κρόνος).

Είναι, επίσης, μεταξύ των προσωπικών πλανητών (όπως και σε μια ανθρώπινη ζωή και ψυχή) και την ζώνη Kuiper, η οποία αντιπροσωπεύει τις κρυμμένες διαστάσεις της προέλευσης και την Underworld του μύθου.

Μία από τις πιο εκπληκτικές αποκαλύψεις για την Δήμητρα ήταν μια έκθεση στο περιοδικό New Scientist, και λέει ότι οι νάνοι πλανήτες Πλούτωνας και Δήμητρα αποτελούνται από παρόμοια, ειδικά υλικά και ήταν κάποτε ένα σώμα!

Ο πλανήτης νάνος Δήμητρα έχει γεννηθεί στην ίδια σφαίρα όπως ο Πλούτωνας, αλλά ταξίδεψε σε όλη τη διαδρομή προς την ζώνη των αστεροειδών. Στο μύθο, η Περσεφόνη κόρη και απόρροια της Δήμητρας ανήκει πράγματι στο βασίλειο του Κάτω Κόσμου, στο Underworld με τον Πλούτωνα ως βασίλισσά του, πριν επιστρέψει για να κατοικήσει στο πεδίο του πάνω κόσμου.

Η θέση της Δήμητρας, έτσι πολύ πιο κοντά στη Γη, μπορεί να συμβολίζει την προστατευτικότητα και την πίστη της στην ανθρώπινη φυλή, η οποία ήταν πολύ εμφανής στις διελεύσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2007.

Η Σέντνα (συμβολίζει τυφώνες, βροχή) ήταν για δύο χρόνια σε κακή σχέση με τον Ποσειδώνα και έβρεχε… πολύ! Τεράστιες περιοχές της Αγγλίας είχαν πλημμυρίσει και οι καλλιέργειες είχαν σαπίσει στα χωράφια.

Οι εκθέσεις ειδήσεων ήταν δύσκολες και δεν υπήρχε ελπίδα. Στη συνέχεια, ο πλανήτης Δήμητρα μετακινήθηκε μπροστά από την Σέντνα και ένα θαύμα έγινε. Η βροχή σταμάτησε, ο ήλιος βγήκε και λίγες μέρες αργότερα, οι αγρότες έφεραν την χαρά της συγκομιδής.

Πλούτωνας-Χάροντα της ζώνης Kuiper

Εκείνοι που αγνοούν την εκ νέου ταξινόμηση του Πλούτωνα σε νάνο πλανήτη, χάνουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις πλούσιες νέες πτυχές του θαμμένου θησαυρού του, ενώ αντιστέκονται στην ίδια την αλλαγή και την εξέλιξη που εκπροσωπεί.

Και αν και αυτό είναι ένα επίμαχο ζήτημα, είναι τώρα επίσης συνετό να ψάξουν για την αστρολογική έννοια πίσω από αιφνιδιαστική ανακοίνωση του I.A.U. του Αυγούστου 2006 ότι το φεγγάρι του Πλούτωνα, ο Χάροντας, θα πρέπει επίσης να ονομάζεται πλανήτης νάνος, γεγονός που τους καθιστά μια δυαδική οντότητα.

Ο Χάρων πληροί τις προϋποθέσεις, γιατί ο ίδιος και ο Πλούτωνας είναι συγκρίσιμα μεγέθη και βρίσκονται σε τροχιά ο ένας με τον άλλον. Το κέντρο βάρους του κάθε πλανήτη είναι στο χώρο μεταξύ τους, αντί στο εσωτερικό του πλανήτη. Είναι κλειδωμένοι μαζί σαν ένα γιγαντιαίο εκκρεμές στο χώρο. Ωστόσο, η ζωηρή συζήτηση σχετικά με τον Πλούτωνα και το προτεινόμενο νέο καθεστώς του Χάροντα είχε πέσει από τη λίστα προτεραιοτήτων.

Ανακαλύψαμε ότι ο Πλούτωνας ήταν στην πραγματικότητα δύο σώματα το 1978, όταν ήταν στην εσωτερική τροχιά του Ποσειδώνα, αλλά αυτό είναι κατανοητό να αγνοείται από την αστρολογία, δεδομένου ότι δεν έκανε καμία διαφορά με την επιρροή του.

Επομένως, γιατί θα πρέπει να το λάβει υπόψη της τώρα;

Ο Πλούτωνας και ο Χάροντας ήταν υπεύθυνοι για την επισήμανση της παρουσίας της ζώνης Kuiper, η οποία τελικά αποκαλύφθηκε επειδή η περίεργη γωνία τους από την τροχιά των κλασικών πλανητών έκανε αναγκαία την περαιτέρω έρευνα.

Επομένως, ήταν πρώιμοι δείκτες και πύλη προς την ζώνη Kuiper και αυτό είναι το πλαίσιο που καθιστά τη συμβολική παρουσία του Χάροντα πιο σημαντική τώρα. Στο ελληνικό μύθο ήταν ο βαρκάρης που πήγαινε τις ψυχές των νεκρών πάνω από τον ποταμό στο βασίλειο του Πλούτωνα. Οι αρχαίοι γνώριζαν ότι τεράστια ταξίδια ανακάλυψης σε άλλες σφαίρες απαιτούν ένα πνευματικό οδηγό.

Το σύνολο της πέρα από τον Ποσειδώνα εμπειρίας είναι μια αλληγορία για την ανακάλυψη και χρειαζόμαστε κάποια καθοδήγηση από την θεότητα σε αυτό το δυνητικά δύσκολο πέρασμα. Ο Χάρων ο βαρκάρης δεν ήταν μόνο ο κωπηλάτης, αποφάσιζε ο ίδιος ποιος θα ανέβει στη βάρκα και αν ήταν αρκετά πνευματικά έτοιμος να επιβιβαστεί ή όχι.

Ήταν ένας μάντης, ο οποίος απαιτούσε νομίσματα για διαπεραίωση του. Τα νομίσματα είναι πιθανόν μια αλληγορία για την σοφία που αποκτήθηκε σε κατάλληλα στάδια της ζωής. Δείχνουν την κατάλληλη προετοιμασία.

Παραδοσιακά, ο Πλούτωνας περιγράφει την αποσύνθεση και το μετασχηματισμό μέρος του κύκλου ζωής, αλλά επίσης αντιπροσωπεύει την πυρηνική και ατομική φυσική και έτσι διέπει την αναζήτηση της φυσικής των σωματιδίων – είναι υπεύθυνος για το ότι ανακαλύψαμε τα κρυμμένα μυστικά του ατόμου.

Η επιστήμη έχει πλέον το Large Hadron Collider για να ερευνήσει τι υπάρχει στις αόρατες διαστάσεις που γέννησαν τη δημιουργία μας.

Θα μάθουμε για το σχηματισμό της διάστασης μας από την κβαντική καθαρή ενέργεια σε ύλη και μορφή. Η ανθρώπινη φυλή θα μάθει από το Big Bang ή `Fall` της ανθρωπότητας στη γήινη ζωή, θα μάθουμε στις ρίζες μας.

Γι ‘αυτό θα χρειαστούμε έναν οδηγό και ο Χάρων μοιάζει με ένα κατάλληλο όχημα που δείχνει μια αύξηση στην μητριαρχική ή θηλυκή ενέργεια. Ο Χάρων συνδέεται με τον κύκλο της γέννησης και του θανάτου και δεν νοείται αυτός ο κύκλος χωρίς να ληφθεί υπόψη το θηλυκό στοιχείο. Είμαστε μπροστά σε έναν γενικευμένο μετασχηματισμό και η αστρολογία τον παρακολουθεί στενά.



Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Οι Επτά Ακτίνες !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Ποιες είναι και τι σημαίνουν οι επτά ακτίνες του σύμπαντος; Οι επτά ακτίνες, είναι ...

Ακινησία στο Σκοτάδι !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Τι συμβαίνει όταν ένα Άστρο δεν κινείται; Όταν οποιοσδήποτε Πλανήτης είναι ανάδρο ...

Ανάδρομοι Πλανήτες : Η Ανατροπή !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Γιατί ο άνθρωπος φοβάται τον ανάδρομο πλανήτη, γενικά; Ποιος είναι ο λόγος που η αν ...

Αντάρης το Πεπρωμένο !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Ο Αντάρης, γνωστός διεθνώς σαν Antares, είναι ο πιο φωτεινός αστέρας του αστερισμού το ...

Αστρολογική Κλείδα !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Τι είναι η Κλείδα στην αστρολογία; Πρόκειται για μια πανάρχαια παράδοση από την αυ ...

Γενέθλιοι πλανήτες σε στάση !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Έχουμε μια κάποια αντίληψη για το μπορούμε να περιμένουμε όταν στο γενέθλιο αποτύ ...

© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 5000 455 από σταθερό είναι 0,79€/1' και από κινητό 0,82€/1''**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
901 600 3455 από σταθερό 1,30€/1' και από κινητό 1,75€/1'**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2106085999, Planet Phones Αλέκου Παναγούλη 40, Νέα Ιωνία
Powered by OroskoposTV ∞
Κλήση 8755000455