Tο Μεγάλο Έργο !


Ποιο είναι το Μεγάλο Έργο; Ποιο είναι το αναπάντητο μυστικό;

Το κεντρικό θέμα της αλχημείας είναι η αναζήτηση για το μυστικό της μεταστοιχείωσης, μέσω των οποίων χαμηλής ποιότητας υλικά μπορούν να μετατραπούν σε πολύτιμο χρυσό ή ασήμι. Υπήρχαν δύο αλληλένδετοι άξονες σε αυτό το μυστήριο .

Από τη μία πλευρά, η αλχημεία θεωρείται ως πρόδρομος της σύγχρονης επιστήμης της χημείας.

Οι αλχημιστές πίστευαν ότι η μεταστοιχείωση των μετάλλων ήταν δυνατόν να συμβεί και προσπάθησαν να το πετύχουν στα εργαστήριά τους.

Οι ιστορικοί της επιστήμης απρόθυμα παραδέχονται, πολλές χρήσιμες χημικές διεργασίες που ήρθαν στο φως μέσα από αυτά τα πειράματα .

Αλλά αυτή η « πρωτόγονη χημεία » ήταν επίσης μια εξελιγμένη φιλοσοφία ερμητική φιλοσοφία.

Οι χημικές αντιδράσεις και διεργασίες που έλαβαν χώρα στους κλιβάνους του εργαστηρίου του αλχημιστή ήταν ένας μικροσκοπικός καθρέφτης από τις λεπτές λειτουργίες της φύσης στο ευρύτερο σύμπαν ή στον μακρόκοσμο.

Με αυτή την έννοια, η αλχημεία μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί μια « πνευματική επιστήμη ».

Η Αλχημεία συμμερίζεται τη φιλοσοφία της κλασικής αστρολογίας.

Οι συνθέσεις των επτά πλανητών αποκάλυψαν στον αστρολόγο την αντανάκλαση των ουρανίων διαδικασιών που διαδραματίστηκαν στον επίγειο μικρόκοσμο, στον «μικρό κόσμο» της ανθρωπότητας.

Ο αλχημιστής που παρατήρησε τις ίδιες κοσμικές διαδικασίες κατά την εργασία του στον υπόγειο κόσμο των μετάλλων και των ορυκτών. Στην αλχημεία δεν υπάρχει η έννοια της «ανόργανης ύλης» .

 Η «θεία πνοή» ή ροές η πεμπτουσία σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης!

Ακόμα και στους βράχους και στις πέτρες μετέχει αυτό το ζωτικής σημασίας, ζωντανό πνεύμα, ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, είναι «τρεις φορές μεγάλη», γιατί έχει«τρία μέρη της σοφίας ολόκληρου του κόσμου» – η ουράνια , επίγεια και υπόγεια .

Η θεωρητική θεμελίωση της Αλχημείας στηρίζεται πάνω στα δόγματα του Αριστοτέλη, ο οποίος δίδαξε ότι η βάση του υλικού κόσμου είναι μια prima materia , ή κύρια , χαοτική ύλη χωρίς μορφή , από την οποία όλες οι απεριόριστες ποικιλίες της ζωής προκύπτουν και  την οποία μπορούν πάλι να διαλυθούν.

Η μορφή αυτή έχει τέσσερα στοιχεία που έχουν ξεχωριστές ιδιότητες: την θερμότητα, την ξηρότητα , την υγρασία και το κρύο .

Από τα ζεύγη προκύπτουν συνδυασμοί αυτών των ιδιοτήτων και έχουμε τα τέσσερα στοιχεία: γη ( ψυχρό και ξηρό ) , το νερό ( κρύο και υγρό ) , του αέρα ( ζεστό και υγρό ) και την φωτιά ( ζεστό και ξηρό ).

Από την ανάμειξη σε ορισμένες αναλογίες των τεσσάρων στοιχείων, δημιουργούνται όλες οι συγκεκριμένες ουσίες του υλικού κόσμου.

Φαινόταν αυτονόητο ότι τα στοιχεία ήταν εναλλάξιμα, μέσω του οργανισμού από τις τέσσερις ποιότητες .

Όταν το νερό θερμαίνεται καθίσταται ατμός. Έτσι όταν η ποιότητα της θερμότητας αντικαθιστά το κρύο νερό σε στοιχειακή ποιότητα μετατρέπεται σε στοιχειακό αέρα.

Με το χειρισμό της στοιχειακής σύνθεσης και τις αναλογίες τους , θεωρήθηκε ότι είναι δυνατόν να μετατρέψουν ένα είδος ουσίας σε μια άλλη – σε τελική ανάλυση με την αφαίρεση του θαμπού, δηλαδή την σκυθρωπή «μορφή» του μολύβδου και την αντικατάστασή του με την φωτεινή, ηλιακή μορφή του χρυσού.Το μυστικό έμεινε αναπάντητο ως μυστικό της μεταστοιχείωσης ή μυστικό των αλχημιστών.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u