Άρης – Ο Πλανήτης Που Ανάβει Φωτιές !


 

ΑΡΗΣ, Η σπίθα του ουρανού.

«Κρύβεται» στην καρδιά του πρώτου σπόρου που ανθίζει στην αρχή της άνοιξης, στο έδαφος που πρασινίζει, στα δένδρα που «πετάνε» τα πρώτα φύλλα μετά τη χειμέρια νάρκη.

Ο Άρης είναι η ζωοποιός δύναμη που φέρνει την αρχή της ζωής μέσα από μηχανισμούς και διαδικασίες που αναφέρονται στο ίδιο το θαύμα της ζωής. Κυβερνήτης του ζωδίου του Κριού που αποτελεί την αρχή της ζωδιακής χρονιάς και συμπίπτει με την εαρινή ισημερία και την Άνοιξη, είναι γνωστός και ως πλανήτης της σεξουαλικότητας.

Ο Άρης μέσω της ερωτικής πράξης φέρνει το θαύμα που λέγεται σύλληψη, εγκυμοσύνη και γέννα. Τη διαιώνιση του είδους και του κάθε είδους που βρίσκεται πάνω στον πλανήτη μας.

Από την αρχαιότητα αποκαλείται «κόκκινος πλανήτης» κι αυτό γιατί στις έναστρες νύκτες ξεχωρίζει από τα άλλα αστέρια με το ερυθρό φώς που εκπέμπει, λόγω της παρουσίας του τριοξειδίου του Σιδήρου που κυριαρχεί στην επιφάνειά του. Αυτό το κόκκινο χρώμα που είναι και το κατεξοχήν χρώμα του Κριού, μας παραπέμπει στο αίμα που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο της ίδιας της ζωής.

Ο «Ντελίκανλης» του ζωδιακού!!

Deli-kanli=το τρελό αίμα, το αίμα που βράζει, ο θερμόαιμος, το παλληκάρι.

Πρόκειται για τουρκική λέξη, που συχνά την ακούμε σε ρεμπέτικα τραγούδια μιας και ο «Ντελίκανλης» είναι ο μάγκας, ο παλληκαράς που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, που δεν θα διστάσει να έρθει στα χέρια για να υπερασπιστεί τα κεκτημένα, τις αξίες και τα ιδανικά του. Αναφέρεται σε μια ακόμα εικόνα του «θερμόαιμου» Άρη που έχει πάρει το όνομά του από τον Θεό του Πολέμου των προγόνων μας!!

Εξάλλου, η αρχέγονη δύναμη που σπρώχνει το φύλλο και το σπόρο να ανθίσει, είναι η ίδια που κρύβεται πίσω από μάχες, πολέμους και κάθε είδους «εκρήξεις». Μάλιστα, τις περιόδους που ο Άρης «κάνει κακές παρέες», δηλαδή ενεργοποιεί ή συμμετέχει σε όψεις «κακεργετών πλανητών» έχουμε έξαρση τέτοιου είδους φαινομένων. Εδώ αξίζει να κάνουμε μνεία στις πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις του Isis (και όχι μόνο) τα τελευταία χρόνια, όταν ο Άρης συμμετείχε στο τετράγωνο Πλούτωνα (από τον Αιγόκερω) με τον Ουρανό (στον Κριό). Τα αποτελέσματα αυτής της πλανητικής συγκυρίας γίνονται πιο έντονα την περίοδο 2014 (Ίδρυση του «χαλιφάτου»-Ισλαμικού κράτους) μέχρι τουλάχιστον το 2018 (όταν ο Ουρανός απομακρύνεται στον Ταύρο), με αποκορύφωμα τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι (11/2014) στην Κωνσταντινούπολη και σε πολλά άλλα σημεία του πλανήτη. Άφωνος ο πολιτισμένος κόσμος παρακολουθεί σε απευθείας μετάδοση ομαδικές εκτελέσεις, σταυρώσεις και αποκεφαλισμούς που παραπέμπουν σε σκοτεινό μεσαίωνα!! Δεν είναι τυχαίο ότι ο Άρης στην παραδοσιακή αστρολογία εκτός των άλλων “κυβερνά” τα σφαγεία, τα κρεοπωλεία και τα χειρουργεία!! Μάλιστα είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί με τον Άρη σε περίοπτη θέση στο γενέθλιο χάρτη τους, ασχολούνται με επαγγέλματα που έχουν σχέση με τον στρατό (και τον πόλεμο), αλλά και με επαγγέλματα που άπτονται όσων προαναφέραμε. Στα βασικά χαρακτηριστικά τους πιστώνεται η τόλμη, η αυταπάρνηση και το θάρρος. Οι ιδιότητες αυτές του κόκκινου πλανήτη είναι “κληρονομιά” του συνονόματου Θεού των αρχαίων Ελλήνων. Οι πρόγονοί μας ήταν -λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας- γεννημένοι πολεμιστές. Η απουσία μάλιστα των ανδρών από την οικογενειακή εστία για την υπεράσπιση των εδαφών, δημιούργησε το πρότυπο της μητριαρχικής οικογένειας. Αυτές οι δυναμικές μέσω των γονιδίων και του DNA έφτασαν μέχρι τις μέρες μας. Ανέδειξαν το θάρρος των παππούδων μας στον πόλεμο του 1940 και ώθησαν τον Τσόρτσιλ να πει το “δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”. Μάλιστα, λέγεται ότι όταν οι πολεμιστές στο μέτωπο της Αλβανίας το 1940-41 προέλαυναν με την ιαχή “Αέρα” στην πραγματικότητα επικαλούνταν τον θεό του πολέμου, Άρη!!

ΑΡΗΣ-Ο “ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΣ” ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ.

Η φωτιά, το στοιχείο που αντιστοιχεί στον Άρη (και αντίστοιχα στον Κριό), έχει δύο όψεις. Από την εποχή των σπηλαίων ζεσταίνει τον άνθρωπο και τον βοηθά να ψήσει το φαγητό του. Στην ανεξέλεγκτη και καταστροφική χρήση της προκαλεί την καταστροφή και σπέρνει το θάνατο, άλλοτε ανεξέλεγκτη και άλλοτε ελεγχόμενη, όταν πέφτει από τον ουρανό στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι μέσα από τη χρήση της σχάσης του ατόμου και την πυρηνική ενέργεια, τις ατομικές βόμβες.

Ο πιο γνωστός μπουρλοτιέρης της Ελληνικής επανάστασης ο Κωνσταντίνος Κανάρης φέρει στο επώνυμό του το όνομα του Άρη, κάτι που δεν είναι τυχαίο, αφού ο ίδιος το άλλαξε από Κανάριος σε Κανάρης!! Το 1822 ο Κανάρης κατάφερε με το μπουρλότο του να ανατινάξει τη ναυαρχίδα του Καρά-Αλή που είχε ρημάξει τη Χίο και να καταφέρει καίριο πλήγμα στους Τούρκους. Με αυτή του την ενέργεια, έκανε γνωστή την επανάσταση στην Ευρώπη!!

Η σχέση του Άρη με τον στρατό και τον πόλεμο δεν σταματά εδώ. Στα λατινικά ο Άρης ονομάζεται Mars. Η μονοσύλλαβη αυτή λέξη είναι το πρώτο συνθετικό της Τρίτης των Ρωμαίων (Mars-Dies) και στη συνέχεια στις λατινογενείς γλώσσες: Mardi, Martedi (Γαλλικά και Ιταλικά αντίστοιχα) όπου η “δική” (;) μας Τρίτη μέρα είναι αφιερωμένη στον δικό μας Άρη!! Και μπορεί στην δική μας γλώσσα να “χάθηκε” η μαγεία της αντιστοιχίας των ημερών της εβδομάδας και των πλανητών (σκοπίμως;) ωστόσο υιοθετήσαμε το λατινικό “Mars” ως πρόσταγμα για το ξεκίνημα, την επίθεση, αλλά και την παρέλαση: Εμπρός, μαρς!!

ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ο “Μπουρλοτιέρης” του ζωδιακού έχει αποδειχθεί ότι είναι δεν είναι υπαίτιος μόνο για τους πολέμους και τα δεινά που επιφέρουν οι συρράξεις και τα όπλα. Είναι εκείνος που “ενεργοποιεί” πλανητικές όψεις με τις διελεύσεις του. Το γεγονός αυτό γίνεται ακόμα πιο φανερό και έντονο στην εκδήλωση της επιρροής που έχουν οι ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ στο φλοιό και την ατμόσφαιρα της γης. Ακραία μετεωρολογικά και γεωδυναμικά φαινόμενα αποτελούν το αποτέλεσμα της δυναμικής συμμετοχής του σε αυτές. Όταν δεν συμμετέχει με την παρουσία του στις εκλείψεις, τότε τις ενεργοποιεί σε ανύποπτη χρονική στιγμή όταν περνά πάνω από τη “μοίρα” που έγινε η έκλειψη. Δηλαδή, μια έκλειψη που γίνεται τον Αύγουστο, μπορεί να ενεργοποιηθεί από τον Άρη μήνες μετά για παράδειγμα τον Δεκέμβριο, όταν περάσει από τη μοίρα της έκλειψης ο κόκκινος πλανήτης. Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό, ας φανταστούμε ένα δωμάτιο όπου έχουμε διαρροή γκαζιού. Αν το γκάζι που εκλύεται παραμείνει εγκλωβισμένο στο χώρο, τότε αρκεί μια σπίθα για να προκαλέσει την έκρηξη με τα καταστροφικά αποτελέσματα. Μεγάλοι σεισμοί και εκρήξεις ηφαιστείων στατιστικά συμβαίνουν όταν ο Άρης ενεργοποιεί πλανητικά φαινόμενα που έχουν προηγηθεί χρονικά. Όσο για τον τόπο της εκδήλωσής τους, αρκεί να είμαστε γνώστες της αστρικής γεωγραφίας ή Άστρο-γεωγραφίας έτσι ώστε να είμαστε “υποψιασμένοι”.

Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΞ

Η σχέση του Άρη με το σεξ είναι πασιφανής. Από τις ρίζες της αστρολογίας είναι ο κυβερνήτης του Κριού. Το ιδεόγραμμα του Κριού είναι ένας συνδυασμός των αρσενικών και των θηλυκών γεννητικών οργάνων. Επίσης, το αστρολογικό ιδεόγραμμα του Άρη είναι η “λογχοφόρος στρογγυλή ασπίδα”: ένας κύκλος (που παραπέμπει στο θηλυκό) με ένα βέλος (το αρσενικό). Η ένωση αυτών των δύο είναι η άμεση αναφορά στη σαρκική επαφή. Η ερωτική πράξη είναι στην πραγματικότητα μια πολεμική πράξη. Ο πολιορκητικός κριός, πέφτει με δύναμη στην κλειστή πόρτα του κάστρου!! Κάπως έτσι έχουμε την κατάκτηση και τη γονιμοποίηση. Μάλιστα, ο Άρης και ο Κριός εγκαινιάζουν την αστρονομική-αστρολογική χρονιά (20-21 Μαρτίου) με τη δυναμική της Άνοιξης, εποχή της γονιμοποίησης. Τη γονιμοποίηση θα ακολουθήσει η ανθοφορία και ο πρώτος καρπός που έρχεται με το μήνα του Ταύρου (αγαθά, χρήμα), η μεταφορά του καρπού (Δίδυμοι) και η αποθήκευσή του σε σιλό-σπίτια (Καρκίνος). Ένας καινούργιος κύκλος λοιπόν ξεκινάει με την αρχέγονη και ταυτόχρονα πρωτόγονη ενέργεια που πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα και περνά στον άνθρωπο. Η ικανοποίηση του βασικού ενστίκτου γίνεται πολύ πιο έντονη την περίοδο του Άρη και του Κριού, ωστόσο αυτή πλέον υπάρχει όλο το χρόνο με την εγκαθίδρυση του τρόπου ζωής των ανθρώπων. (Ναι, δεν ζούμε πια σε σπηλιές!!).

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ!!

Οι αστρολογικές παρατηρήσεις και οι κινηματογραφικές αναφορές στον Άρη είναι πάρα πολλές. Όσο πιο γνωστός γίνεται ο κόκκινος πλανήτης, τόσο μεγαλώνει η περιέργεια του ανθρώπου για τα μυστήρια που κρύβει. Από το “Mars attacks” -και τους κακούς μικρόσωμους πράσινους αρειανούς- του 1996 μέχρι το “The Martian” του 2015 -όπου μια αποστολή στον Άρη “ξεχνάει” στον πλανήτη ένα δικό της άνθρωπο-, μεσολαβούν μόλις 20 χρόνια. Ωστόσο οι έξι μη επανδρωμένες αποστολές που μεσολάβησαν, οι φωτογραφίες και τα video από την επιφάνεια του Άρη, βοήθησαν να αποδοθούν με πιο ρεαλιστικό τρόπο οι συνθήκες που επικρατούν στην επιφάνεια του Άρη, στην ταινία του 2015. Η NASA έχει προγραμματίσει να στείλει αστροναύτες στον αφιλόξενο (;) πλανήτη το 2033, ενώ η Κίνα και η Ρωσία υπολογίζουν ότι θα είναι έτοιμες να κατακτήσουν τον Άρη μέσα στη δεκαετία του 2040. Και ενώ για την ανθρωπότητα το οκτάμηνο ταξίδι αποτελεί μια πρόκληση, το ίδιο ισχύει και για την Αστρολογία!! Το πρώτο παιδί που θα γεννηθεί στον Άρη θα έχει ένα εντελώς διαφορετικό ωροσκόπιο από το δικό μας, αφού στους πλανήτες του θα περιλαμβάνεται …. η Γη και φυσικά θα ….λείπει και η γήινη ελλειπτική!!

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟΓΕΝΕΘΛΙΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΚΑΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ “ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ”

Ο Άρης είναι σε θέση κυριαρχίας στον Κριό, σε αδυναμία στο Ζυγό, σε έξαρση στον Αιγόκερω και σε πτώση στον Καρκίνο. Μάλιστα σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες ο γενέθλιος Άρης στο Ζυγό, στον Ταύρο και στον Καρκίνο δείχνουν προδιάθεση για σεξουαλικές επαφές με το ίδιο φύλο.

Ο ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΚΡΙΟΣ, ΛΕΩΝ, ΤΟΞΟΤΗΣ

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ: Ανυπόμονος, φλογερός, ενθουσιώδης και θερμόαιμος.

ΑΡΗΣ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ: Εκδηλωτικός, διασκεδαστικός, ερωτιάρης, πομπώδης.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Ευχάριστος, φιλικός, στοργικός αλλά ανεξάρτητος.

 

Ο ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΤΑΥΡΟΣ, ΠΑΡΘΕΝΟΣ, ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Αισθησιακός, λάγνος, φιλήδονος και κτητικός.

ΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Αισθηματίας, πιστός και σεμνότυφος, ντροπαλός.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Πρακτικός, προσγειωμένος, φιλήδονος, φιλόδοξος.

 

Ο ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

ΔΙΔΥΜΟΙ, ΖΥΓΟΣ, ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ: Εγκεφαλικός, εφευρετικός, ερωτύλος και πονηρός.

ΑΡΗΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ: Συντροφικός, εκλεπτυσμένος, ευγενικός, αναποφάσιστος.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Απρόβλεπτος, εφευρετικός, ερωτιάρης, πρωτότυπος.

 

Ο ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΣΚΟΡΠΙΟΣ, ΙΧΘΥΕΣ

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Ρομαντικός, τρυφερός, αισθηματίας και ευάλωτος.

ΑΡΗΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ: Σεξουαλικός, παθιασμένος, επίμονος και ζηλιάρης.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ: Γοητευτικός, ευαίσθητος, χαδιάρης, μυστηριώδης.

 Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Ερμής vs  Χείρωνας για τα μάτια της Παρθένου

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΝΕΙ…. Είναι σε όλους γνωστό πλέον –από τότε π ...

Το παραμύθι Της Παρθένου – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

Το ασχημόπαπο, Η Μάρθα Καραγιάννη Και Το Extreme Make Over ! Από τον Γιώργο Ματσάγγο Όμορφα ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Σεπτέμβριος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ...

Ήλιος – Μεγάλο Αφιέρωμα Στο Άστρο Της Ημέρας

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

O SOLE MIO…. ΗΛΙΕ MOY!!  ΟΙ 365 ….ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!! Από τον Γιώργο Ματσά ...

Το Παραμύθι Του Λέοντα – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια!!

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ Από τον Γιώργο Ματσάγγο Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ….ΓΥΜΝΟΣ ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Αύγουστος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ΣΚ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!