Ελληνικές Πυραμίδες !


Κάθε τόσο στην ανασκαφική ιστορία της χώρας,

Μας προκύπτει το πρόβλημα της συνέχισης της αρχαιολογικής έρευνας.

Οι πυραμίδες του ελλαδικού χώρου είναι οι αρχαιότερες της γης και όμως δεν έχουν αναδειχθεί και ανασκαφεί όπως θα έπρεπε και μάλιστα κάποιες δεν έχουν καν καταμετρηθεί.

Ο Παυσανίας (2ος αι. μ.Χ.) αυτός ο σημαντικός περιηγητής στο έργο του «Ελλάδος περιήγησις» στο δεύτερο βιβλίο του «Κορινθιακά»  αναφέρεται σε πυραμιδοειδές οικοδόμημα, χωρίς να καθορίζεται αν αυτό πρόκειται για την Πυραμίδα το Ελληνικού ή τη γειτονική του Λυγουριού, δηλαδή του Ασκληπιείου .

Γράφει ο Παυσανίας.

«Δεξιά καθώς κανείς πηγαίνει από το Άργος προς την Επιδαυρία υπάρχει οικοδόμημα που μοιάζει πολύ με πυραμίδα και έχει απεικονισμένες ανάγλυφες ασπίδες του σχήματος των αργολικών ασπίδων.

Αυτού είχε πολεμήσει ο Προίτος εναντίον του Ακρισίου για την βασιλεία, και λένε πως ο αγώνας έληξε ισόπαλος και γι’ αυτό αργότερα συμφιλιώθηκαν, αφού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπόρεσε να πετύχει αποφασιστική νίκη.

Λένε πως τότε πρώτη φορά συγκρούστηκαν οπλισμένοι με ασπίδες και οι ίδιοι και το στράτευμά τους.

Για όσους εκατέρωθεν έπεσαν,

Επειδή ήταν συμπολίτες και συγγενείς, έγινε σ’ αυτό το μέρος κοινός τάφος». (Μετάφραση Νικολάου Παπαχατζή)

Η Ακαδημία Αθηνών ασχολήθηκε σε συνεργασία με το Βρετανικό ινστιτούτο αρχαιομετρίας  με την χρονολόγηση των πυραμίδων του Ελληνικού και του Λυγουργιού, δηλαδή του Ασκληπιείου.

Οι μετρήσεις έγιναν με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας στο εργαστήριο Πυρηνικής Χρονολογήσεως του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου υπό του καθηγητή κ.Galloway και του εργαστηρίου Αρχαιομετρίας του “ΕΚΕΦΕ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” υπό του κ. Ι. Λυριτζή.

Τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στον χώρο της Ακαδημίας στις 9-2-1995 απέδειξαν πως η χρονολόγηση της πυραμίδας του Ελληνικού εντοπίστηκε στο 2720 π. Χ. , με περιθώριο λάθους + – 580 χρόνια.

Η αντίστοιχη χρονολογία κατασκευής της πυραμίδας του Ασκληπιείου εντοπίστηκε στα 2100 ( + – 610 έτη).

Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν ότι η πυραμίδα του Ελληνικού προηγείται κατά 100 έτη της πρώτης αιγυπτιακής πυραμίδας ( πυραμίδα του Ζοζέρ,) 2620 π. Χ. και 170 έτη παλαιότερη εκείνης του Χέοπος ( 2550 π. Χ.)

Ο Τόμ Βαλλεντάϊν στο βιβλίο του « Το μυστήριο της Μεγάλης Πυραμίδας» λέει: « Η ετυμολογία της λέξης «πυραμίδα» στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «φωτιά στην μέση»

Στην Ελλάδα έχουν καταμετρηθεί 26 πυραμιδοειδή κτίσματα, από την Θήβα έως την Κρήτη. Η Πυραμίδα του Ελληνικού βρίσκεται στον ομώνυμο χωριό 7 χλμ νότια του Άργους.

Είναι σε σχετικά καλή κατάσταση αν και έχει υποστεί πολλές φθορές από τους ίδιους τους ανθρώπους, που δεν γνώριζαν την χρήση του, αλλά και από τα στοιχεία της φύσης. Έχει διαστάσεις 12,60 μ. επί 14,50 μ. και έχει κάτοψη ορθογωνική. Δεν αποκλείεται να είχε λατρευτική χρήση.

Επίσης σημαντική είναι και η πυραμίδα του χωριό Λυγουριού της Επιδαύρου.

Κατασκευαστικά είναι παρόμοια με του Ελληνικού. Αλλά η κατάσταση του μνημείου είναι πολύ άσχημη, λόγω της μεταφοράς λίθων από τους κατοίκους για οικοδομικούς λόγους. Είναι επίσης ορθογωνική  με διαστάσεις 12,00 μ. επί 13,50 μ.

Επίσης μια ανεξερεύνητη πυραμίδα είναι των Χανίων της Κρήτης στη θέση Ροδοβάνι, σε υψόμετρο 290 μέτρων από την επιφάνεια της θαλάσσης.

Είναι κωνική και μέσα στον κώνο έχει λαξευτεί ένα δωμάτιο με διαστάσεις 2,20 μ. x 2,10 μ. και ύψος 1,40 μ περίπου, στο οποίο μπαίνει κανείς από την είσοδο που είναι στα δυτικά στις 253° περίπου, διαστάσεων 1,2 μ x 0,7 μ.

Η περιφέρεια του κώνου είναι περίπου 16 μέτρα και το ύψος του από την κορυφή μέχρι το δάπεδο του θαλάμου είναι περίπου 4,6 μέτρα.

Η περιφέρεια της βάσης του είναι περίπου 29 μέτρα.

Αξιόλογη είναι η κλιμακωτή πυραμίδα του Αμφείου στην Θήβα, η πυραμίδα της Δαλαμανάρας που βρίσκεται νότια του Άργους, στης Νέα Επίδαυρο η πυραμίδα της Καμπίας , η πυραμίδα της Σικυώνας βόρεια του Άργους.

Κατά τους Ορφικούς “ Σύμπαν ρόμβος εστί,” όπου η πυραμίδα προσδιορίζει το σχήμα του σύμπαντος. Οι ελληνικές πυραμίδες έχουν ανθρώπινες διαστάσεις οι δύο πυραμίδες του Αργους (=Αργώ =Ark =Κιβωτός) έχουν προσανατολισμό που  συνδέεται τον αστερισμό του Σείριου.

Το άστρο αυτό ανήκει στον αστερισμό Canis Majoris και απέχει 8,6 έτη φωτός από το Ηλιακό μας Σύστημα και είναι το λαμπρότερο άστρο στο νυχτερινό ουρανό της ανατολικής Μεσογείου.

Η ελληνική πυραμίδα δυστυχώς παραμένει στο περιθώριο της έρευνας, όταν μελετηθεί θα δώσει απαντήσεις για όλα τα ανάλογα αρχιτεκτονήματα.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u