5 τρόποι να πάρουμε πίσω τη χαμένη μας δύναμη


Η ζωή που ζούμε και δημιουργούμε δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία αντανάκλαση της δύναμης που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Προσοχή! Όχι της δύναμης που έχουμε, αλλά αυτής που χρησιμοποιούμε. Γιατί η δύναμή μας είναι απεριόριστη, απλώς εμείς «προτιμούμε» να την ξοδεύουμε αλόγιστα ή να χρησιμοποιούμε μόνο ένα μέρος της. Σκοπός του κειμένου αυτού είναι να μας μάθει να δίνουμε την δύναμή μας συνειδητά και να κάνουμε επιλογές ώστε η χρήση της να γίνεται πάντοτε για καλό.

Τι λάθη κάνουμε και πώς μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι;

1. Αλλαγή

Το να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν υπάρχει πια για σένα κάτι άλλο να ανακαλύψεις, να μάθεις ή να σε συγκλονίσει είναι χαμένος κόπος. Από τη μία, κλείνεσαι στον εαυτό σου κι αρνείσαι να δεις τις νέες εμπειρίες που ανοίγονται μπροστά σου και που θα μπορούσαν να σου προσφέρουν κάτι εντυπωσιακά φανταστικό. Από την άλλη, αρνείσαι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις. Αυτή της αλλαγής.

Ζεις σε μια κατάσταση που σχεδόν έχεις υπνωτίσει τον εαυτό σου, κάνοντάς τον να πιστέψει και να δεχτεί πως η ζωή του είναι αυτό που ζει τώρα και πως απολύτως τίποτα δεν μπορεί αυτό να το αλλάξει. Σου έχουμε νέα. Η αλλαγή είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα που μπορούμε να σου εγγυηθούμε ότι θα γίνει στο μέλλον. Και, πίστεψέ μας, οι επιλογές είναι άπειρες. Το λέει κι η Κβαντομηχανική. Το μόνο σίγουρο είναι πως το σωματίδιο υπάρχει στο χώρο. Η ακριβής του θέση δεν είναι παρά μια πιθανότητα.

Αγκάλιασε, λοιπόν, την αλλαγή και θα αρχίσεις να νιώθεις κάθε μέρα και πιο δυνατή. Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το απρόβλεπτο. Γιατί, νομίζεις, γράφει ο Ελύτης για «το αδοκίμαστο και το απ’ αλλού φερμένο»;

2. Ο εαυτός σου

Έχεις την πεποίθηση πως τα πράγματα, οι άνθρωποι και οι εμπειρίες που έχεις αυτή τη στιγμή είναι τα πάντα για σένα. Λάθος! Τα πάντα για σένα είσαι εσύ και μόνο εσύ. Η ζωή είναι ένα απίθανο ταξίδι, μέσα στο οποίο θα συναντήσεις πολλές υπέροχες ψυχές και θα έχεις ακόμα περισσότερες εμπειρίες μαζί τους.

Ο λόγος που χάνουμε δύναμη είναι γιατί δίνουμε περισσότερη προσοχή στους άλλους απ’ ότι σε εμάς. Δεν γίνεται να προσπαθούμε πάντοτε να βρίσκουμε τρόπους να τους ικανοποιούμε όλους. Ή μάλλον δεν πρέπει να το κάνουμε αν πρώτα δεν έχουμε ικανοποιήσει τον εαυτό μας. Αν δεν νιώσουμε την αγάπη μέσα μας, πώς θα τη δώσουμε στους γύρω μας;

Όταν έχεις όλη τη δύναμη στα χέρια σου, κάνεις ένα βήμα πίσω, βλέπεις τη ζωή σου πιο καθαρά και στέλνεις όλη σου τη χαρά και την βαθιά ευγνωμοσύνη σε ό,τι έχεις. Αυτό είναι το προσωπικό ταξίδι της ψυχής σου και δεν μπορείς να το περιορίσεις σε ένα άτομο ή μία εμπειρία. Υπάρχει πολλή ομορφιά ακόμη να έρθει. Μην το ξεχνάς ποτέ. Σε όποια ηλικία κι αν είσαι…

3. Η γνώμη του κόσμου

Μήπως είσαι από εκείνους που νοιάζονται περισσότερο για το τι θα πει ο κόσμος για τις πράξεις τους, από τις πράξεις αυτές καθαυτές; Αν ναι, μήπως μπορείς να μας απαντήσεις κιόλας τι είπε, τελικά, ο κόσμος; Σταμάτα να σκέφτεσαι το τι θα πουν για σένα και κοίτα να ζήσεις. Το να ασχολείσαι με τους άλλους μόνο να σε φθείρει μπορεί κι όχι να σε κάνει καλύτερη.

Κάθε άνθρωπος που έρχεται στη ζωή μας, το κάνει γιατί έχει ένα «μάθημα» να μας δώσει. Μαζί, θα ανταλλάξουμε απόψεις, εμπειρίες, τρόπο σκέψης, αλλά χρειάζεται να κρατήσουμε ζωντανό το προσωπικό μας στοιχείο μέσα σ’ αυτό. Όταν δίνουμε στους άλλους ανθρώπους τον «χώρο» και τη δύναμη να μας πουν (και –γιατί όχι;– να αποφασίσουν) αν είμαστε ταλαντούχοι, όμορφοι, έξυπνοι, αν αξίζουμε το κάτι παραπάνω με λίγα λόγια, τότε υποτιμούμε την ίδια μας τη δύναμη.

Όταν ακολουθούμε κατά γράμμα όσα μας λένε οι άλλοι ότι είναι τα σωστά για εμάς, χωρίς να κοιτάμε μέσα μας αν θέλουμε να το κάνουμε, τότε έχουμε χάσει τη μπάλα. Η γνώμη μας είναι η ίδια με των άλλων. Κανείς δεν είναι καλύτερος από εμάς τους ίδιους να μας πει αν έχουμε ταλέντο. Φτάνει να το πιστέψουμε, να ακολουθήσουμε την καρδιά μας και να διεκδικήσουμε τα όνειρά μας. Και «σ’ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε», όπως λέει κι η Γαλάνη…

4. Όνειρα

Δεν έχει σημασία αν θες να ανακαλύψεις τη νέα υπερσυσκευή που θα βάζει το παιδί για μεσημεριανό ύπνο χωρίς να κλάψει (τέλειο δεν θα ήταν;) ή αν θες να γίνεις το επόμενο αστέρι του τραγουδιού, τα όνειρά σου είναι αυτά που σε κάνουν μοναδική. Τα όνειρα είναι κομμάτι δικό σου κι ο τρόπος που τα διεκδικείς και το πάθος που βάζεις δίνουν ζωή στην ύπαρξή σου.

Κάποιες φορές, τα φέρνει έτσι η ζωή, που τα όνειρα μένουν λίγο πίσω ώστε να συγκεντρωθούμε σε κάτι που πρέπει άμεσα να γίνει. Όσο περνάει ο καιρός, αλλάζουν οι προτεραιότητες. Τι γίνεται όμως με τα όνειρα; Κάποιο φοβούνται να κάνουν καινούρια από φόβο μην «πληγώσουν» τα παλιά. Σας έχουμε νέα.

Οι δυνατότητες του μυαλού είναι απίστευτες. Μπορούμε να κάνουμε όσα όνειρα θέλουμε, αρκεί να τα θέλουμε πραγματικά και με όλη μας την καρδιά. Τα όνειρα είναι αυτά που μας κρατούν ζωντανούς και δίνουν νόημα στην ύπαρξή μας. Τα όνειρα είναι από μόνα τους πηγή δύναμης. Όταν φοβόμαστε να τα κάνουμε και να τους στείλουμε όλη μας τη θετική ενέργεια, αφαιρούμε ζωτική για τον εαυτό μας δύναμη. Κλείσε τα μάτια κι ονειρέψου λοιπόν. Χωρίς φόβο…

5. Τα βασικά

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε και χάνουμε τη δύναμή μας, είναι ότι ξεχνάμε τα βασικά. Να τρώμε καλά, να κοιμόμαστε αρκετά, να πίνουμε νερό, να ασκούμαστε, να μην καπνίζουμε. Το σώμα μας είναι η πιο υπέροχη μηχανή του κόσμου και μπορεί να κάνει απίθανα πράγματα μέσα στην ημέρα. Το θέμα είναι το κάνουμε εμείς γι’ αυτό…

Σεβάσου το σώμα σου και θα σε επιβραβεύσει. Σώμα και πνεύμα, άλλωστε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Δεν μπορείς να κάνεις καθαρές σκέψεις τρώγοντας και πίνοντας «βρόμικα». Δεν μπορείς να επιζητάς την ισορροπία όταν δεν ασκείσαι. Δεν μπορείς να ζητάς από τη ζωή να σε σεβαστεί όταν εσύ πρώτα δεν σέβεσαι την ίδια σου την ύπαρξη. Αν θες, λοιπόν, να αλλάξεις τη ζωή σου, ξεκίνα από τα βασικά.

Και μην ξεχνάς τη δύναμη που μπορεί να σου δώσει ο καθημερινός διαλογισμός. 3 απλές και βαθιές εισπνοές και εκπνοές μπορείς να τις πάρεις ακόμη κι όταν περιμένεις το λεωφορείο να έρθει. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Κάνε όλα όσα είπαμε παραπάνω και πάρε ξανά τη δύναμή σου στα χέρια σου!Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Πως να έρθεις σε επαφή με την Δίδυμη Φλόγα σου !

In category Dream Building

Η Δίδυμη φλόγα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια σύνδεση π ...

Έρχονται αλλαγές. Είσαι έτοιμη;

In category Dream Building

Υπάρχουν άνθρωποι που επιζητούν διαρκώς τις αλλαγές στη ζωή τους. Άνθρωποι που δεν ...

Νεφρίτης: Ο λίθος που σε κάνει να… ξεχνάς τα προβλήματά σου

In category Dream Building

Νεφρίτης. Ένας λίθος σε πράσινες και μπεζ-καφέ αποχρώσεις που θα μπορούσε να είναι ...

Leap of faith

In category Dream Building

Υπάρχουν τρεις τεράστιες παγίδες στις οποίες πέφτουμε όσοι έχουμε διαβάσει πολύ γ ...

Τα μυστικά των δράκων

In category Dream Building

Όσοι έχουν δει Game Of Thrones λάτρεψαν τη στιγμή που γεννήθηκαν, ενώ όσοι παίζουν D&D games ...

Τι σου χαρίζει η αστερόσκονη της καλής σου νεράιδας;

In category Dream Building

Μυθικές φιγούρες φτιαγμένες από αστερόσκονη κι αγάπη. Από τα κλασικά παραμύθια μέ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!