Μια ματιά στον ουρανό …


Θυμάμαι από παλιά, ότι κοιτούσα πάντα τις τελευταίες σελίδες των έντυπων περιοδικών της εποχής,για να διαβάσω τα άστρα. Και δεν ήταν λίγες εκείνες οι φορές, που έτυχε να γράφουν κάτι και να μου βγαίνει. Η συχνότητά τους όμως, όσο και αν το έριχνα στη σύμπτωση κάποια στιγμή, μου τράβηξε την περιέργεια. “Μα καλά, μασούσαν δάφνες εκείνοι που τα έγραφαν”;

Μεγάλος αμφισβητίας καθώς ήμουν απέναντι σε όλες σχεδόν τις “μεταφυσικές απόψεις”, σκέφτηκα τότε ότι μάλλον, πίσω από την κάθε αστρολογική πρόβλεψη, υπάρχει κάποιο κόλπο. Οι ταχυδακτυλουργοί για παράδειγμα, σου το έλεγαν ξεκάθαρα, μην πιστεύεις σε ότι βλέπεις. Ναι αλλά να μην πιστεύω σε ότι ζούσα και ότι βίωνα;

Ύστερα από καιρό, άκουσα τη φράση που οριζόταν ως “αυτοεκπληρούμενη προφητεία”. Μα ναι, αυτό ήταν σκέφτηκα. Το έλεγαν και οι ψυχολόγοι. Είναι μία πρόβλεψη που άμεσα ή έμμεσα προκαλεί η ίδια, την πραγμάτωσή της, γιατί σε πείθει πως μπορεί να πραγματοποιηθεί και άρα κινείσαι θετικά στο να την πραγματοποιήσεις. Λοιπόν συμπέρανα, πως μάλλον έτσι εξηγείται η εφαρμογή της στην πραγματικότητά μου. Οπότε για να μην προκαταβάλλομαι, έπαψα να διαβάζω τις τελευταίες σελίδες των περιοδικών  που έγραφαν τα ζώδια.

Ύστερα από καιρό, συνάντησα  ένα φίλο μου, που ήταν βιολόγος και ζούσε χρόνια στο εξωτερικό. Είχε έρθει για ένα συνέδριο στην επιστήμη του και βρεθήκαμε. Έτσι μια μέρα που το έφερε η κουβέντα, μου είπε ότι η αστρολογία δεν είναι κόλπο, είναι στατιστική, είναι η φιλοσοφική ερμηνεία των φυσικών φαινομένων, δεν έχει  μαντική και μην τα μπερδεύω με άλλες τέχνες στο μυαλό μου.

Εξεπλάγην με τα λόγια του φίλου μου. Μα καλά του είπα, εσύ επιστήμονας άνθρωπος και δε μιλάς απορριπτικά για την αστρολογία; Απορριπτικά μιλώ μου απάντησε, μόνο για την εμπορική κατάχρηση που της έχει γίνει.

Οι εφαρμογές της αστρολογίας μπορεί να είναι πολύ ουσιαστικότερες σε εφαρμογή στη ζωή του μέσου ανθρώπου από όσες φαντάζεσαι. Εξάλλου γνωρίζεις ότι εκτός από αστρονομία και μαθηματικά, έχει σχέση και με τη κβαντική φυσική;

Ε, αυτό ήταν. Από εκείνη τη μέρα ξεκίνησα να διαβάζω. Από τότε έχουν περάσει δεκαετίες σχεδόν κι ακόμα εξακολουθώ να ανακαλύπτω κάτι νέο και να συναρπάζομαι όπως στα πρώτα μου βήματα.

Μπορούμε αν θες, να σου δείξω πόσα πράγματα μπορείς να μάθεις για τον εαυτό σου τον κόσμο σου τη ζωή σου την ίδια. Μπορούμε αν θες να σου δείξω πόσα κοινά σε κοσμικό επίπεδο μας επηρεάζουν. Και αν έχεις την ίδια με εμένα ακόρεστη πείνα να διαβάζεις αυτό τον ωκεανό γνώσης, δεν αποκλείεται να σου εξηγήσω και λίγη κβαντομηχανική. Τα λέμε.

Με αγάπη

Μελίνα ΦώφηOroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Πετυχημένα Ξόρκια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πως πετυχαίνει κάποιο ξόρκι; Χρειάζεται κάποια τεχνική για να πετύχει ένα ξόρκι; Σ ...

Μαγεία !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Τι είναι τελικά η μαγεία; Μήπως πιστεύουμε την άποψη της ιεράς εξέτασης γι’ αυτήν; ...

Αρχαίες Μελωδίες !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Είχαν μουσικά όργανα οι αρχαίοι Έλληνες; Ποια ήταν η αρχαιοελληνική μουσική; Οι αρ ...

Η αρχαιότερη κατάρα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Σε ποια γλώσσα είναι η αρχαιότερη κατάρα; Το ξέρετε πως η αρχαιότερη κατάρα του κόσ ...

Γουίκα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ποια είναι η θρησκεία αυτή που προτιμούν οι φεμινίστριες και οι παγανιστές; Είναι ...

Οι στάσεις του ύπνου !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η θέση του ύπνου δείχνει τον χαρακτήρα μας; Υπάρχουν στάσεις όταν κοιμόμαστε; Κάθε ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u