Φιλί: μια επιστημονική προσέγγιση…

Φιλί: μια επιστημονική προσέγγιση…


Το πιο μαγεμένο από τα ερωτικά τελετουργικά, το φιλί, έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο της επιστήμης, με μια λογική τύπου: «δεν φιλάς που δεν φιλάς, δεν πας για έρευνα;» Και αν αξίζει έρευνες το φιλί, έρευνες σε βάθος! Οι επιστήμονες λοιπόν βρήκαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτήν την ονειρεμένη επαφή των ανθρώπων. Και να τα αποτελέσματα.

Το να φιλήσεις τον σύντροφό σου είναι πάντα ξεχωριστό, αλλά μια μελέτη έχει αποκαλύψει ότι πάνω από τα δύο τρίτα των ανθρώπων είναι σκληροπυρηνικοί στο να γυρίσουν τα κεφάλια τους προς τα δεξιά όταν κλείνουν τα χέρια τους σε αγκαλιά, προσθέτοντας ότι οι άντρες είναι περίπου 15 φορές πιο πιθανό από οι γυναίκες να ξεκινήσουν ένα φιλί.

Πάνω από τα δύο τρίτα όσων ετοιμάζονται να δώσουν ή να δεχτούν ένα φιλί γυρίζουν τα κεφάλια προς τα δεξιά. Είναι επίσης η πρώτη μελέτη στον κόσμο που δείχνει ότι οι αποδέκτες του φιλιού έχουν την τάση να ταιριάζουν με την κατεύθυνση των συντρόφων τους.

Οι ερευνητές των Πανεπιστημίων της Ντάκα (Μπαγκλαντές), Bath (Ηνωμένο Βασίλειο) και Bath Spa προσκάλεσαν 48 παντρεμένα ζευγάρια για να διεξάγουν την έρευνα. Η μελέτη έδειξε ότι οι παραλήπτες του φιλιού έχουν την τάση να ταιριάζουν με την κατεύθυνση τους με αυτήν  των συντρόφων τους, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία του «καθρέφτη των κεφαλιών».

Αυτό το γεγονός υποδηλώνει ότι η πράξη του φιλήματος καθορίζεται από το γεγονός ότι ο εγκέφαλος διαιρεί τα καθήκοντα στα διαφορετικά ημισφαίρια του – παρόμοια με το να είναι δεξιά ή αριστερά – ειδικά τις λειτουργίες στο αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο, που βρίσκονται στις περιοχές συναισθημάτων και αποφάσεων του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές προτείνουν διαφορετικά επίπεδα ορμονών (όπως η τεστοστερόνη) σε κάθε ημισφαίριο και οι νευροδιαβιβαστές μπορεί να κατανέμονται άνισα σε κάθε ημισφαίριο (όπως η ντοπαμίνη, που εμπλέκεται στις συμπεριφορές επιβράβευσης), προκαλώντας μια προκατάληψη για να στρίψετε δεξιά.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Rezaul Karim από το Πανεπιστήμιο της Ντάκα είπε ότι η στροφή του κεφαλιού είναι μία από τις πρώιμες προκαταλήψεις που παρατηρούνται στην ανάπτυξη – ακόμα και στη μήτρα προτιμάται η περιστροφή του κεφαλιού προς τα δεξιά πριν από το να ευνοείται το δεξί χέρι ή το πόδι.

“Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει τις διαφορές φύλου στην έναρξη του φιλιού, με τα αρσενικά πιο πιθανό να είναι που θα ξεκινήσουν την διαδικασία και επίσης ότι η κατεύθυνση της κατεύθυνσης όσων ξεκινάνε του φιλί τείνει να διαμορφώσει την κατεύθυνση της στροφής προς τους δέκτες του φιλήματος”, πρόσθεσε ο Karim .

Ένας άλλος συντάκτης, ο Dr. Michael Proulx από το Πανεπιστήμιο του Bath εξήγησε ότι η μελέτη είναι η μοναδική που μας δίνει μια ματιά σε μια ιδιωτική συμπεριφορά σε μια ιδιωτική κουλτούρα με επιπτώσεις για όλους τους ανθρώπους. Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Scientific Reports.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

“Είναι βαρετό το κρεβάτι”

In category Σχέσεις - Αγάπη

Ας μιλήσουμε για το σεξ. Αν νομίζετε ότι η φίλη σας είναι βαρετή στο κρεβάτι, υπάρχο ...

Επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο…

In category Σχέσεις - Αγάπη

Δημιουργώντας μια σχέση online ή μέσω του τηλεφώνου είναι καλό, αλλά η πραγματική χημ ...

Βασικές συμβουλές για την πρώτη φορά!!

In category Σχέσεις - Αγάπη

Έχετε αποφασίσει να κάνετε σεξ για πρώτη φορά. Ίσως νιώθετε λίγο νευρικοί. Μπορεί ν ...

Πόσο καιρό θα περιμένει για τη σεξουαλική πράξη;

In category Σχέσεις - Αγάπη

Ως κάποιος που έχει γράψει για ραντεβού για σχεδόν μια δεκαετία, έχω παρακολουθήσε ...

Θέματα για το πρώτο ραντεβού!!

In category Σχέσεις - Αγάπη

Θέλετε να επιλέξετε τα κατάλληλα θέματα και να κάνετε μια μεγάλη εντύπωση στο πρώτ ...

Επαναπροσδιορισμός του πρεσβύτερου πρώτου ραντεβού…

In category Σχέσεις - Αγάπη

Αλήθεια; Μετά από όλα τα χρόνια εμπειρίας και περιπέτειας, η ιδέα σας για ένα πρώτο ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u