Σ’ αγαπώ και σε ζηλεύω

Σ’ αγαπώ και σε ζηλεύω


Πολλές είναι οι αναφορές και οι συζητήσεις που γίνονται για το τι είναι πραγματικά η ζήλεια και πόσο ευθύνεται στην καταστροφή μιας σχέσης, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος ότι η έλλειψη της ζήλιας δείχνει αδιαφορία. Τελικά όμως υπάρχει κανείς που να υποφέρει την ζήλια και βέβαια γιατί κάποιος να ζηλεύει τον σύντροφό του, τον άνθρωπο που αγαπά και θέλει να μοιράζεται την ζωή μαζί του; Οπωσδήποτε κάτι δεν γίνεται σωστά και μάλλον ξεκινά από αυτόν που ζηλεύει, δηλαδή δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει τα αισθήματά του και να διαχωρίσει τα πράγματα.

Ένα βασικό ζήτημα που προκύπτει από την περίπτωση αυτή είναι ότι το άτομο που ζηλεύει δεν έχει καμιά αυτοεκτίμηση και επιπλέον δεν γνώρισε τι σημαίνει η αγάπη και ο έρωτας. Η ανασφάλεια που προβάλλει μέσα από τις σκηνές ζηλοτυπίας, αλλά και ο τρόπος που κοιτά, το βλέμμα του δηλαδή σε κάθε κίνηση του συντρόφου του δείχνει την έλλειψη αυτοσεβασμού και την φοβία του μήπως και χάσει την «κούκλα» του που έχει σαν αποκλειστικά δικό του παιχνίδι.

Ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα εξαρτάται ασφαλώς από το πώς έχουμε εκπαιδευτεί στη ζωή μας, τι μπορέσαμε να κατανοήσουμε και να εισπράξουμε, ώστε όταν πλέον αρχίζουμε να εκφράζουμε τα αισθήματά μας και τις επιθυμίες μας να γνωρίζουμε τις πραγματικές μας ανάγκες και να διορθώνουμε τα λάθη μας. Η σχέση με κάθε τι και με κάθε άνθρωπο θα πρέπει να κατανοήσουμε κατ’ αρχάς ότι δεν είναι ιδιοκτησιακή. Η κατανόηση αυτού του πράγματος θα μας δώσει αυτοπεποίθηση, δεν θα έχουμε ανασφάλειες και δεν θα καταπιέζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

Η αντίληψη ότι η ζήλια είναι αποτέλεσμα του ερωτικού πάθους είναι ασφαλώς τελείως εσφαλμένη και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ερωτική αγάπη. Η πίστη στην ελευθερία του άλλου μας ανεβάζει πνευματικά αυξάνει την γοητεία μας και αυτό είναι που μας δίνει και την αυξημένη αυτοπεποίθηση.

Οι επιλογές μας είναι δικές μας σίγουρα και ο τρόπος που θα εκφραστούμε και θα διαχειριστούμε τα αισθήματά μας, όμως είναι σημαντικό να προσέξουμε την συμπεριφορά μας και να μάθουμε να σεβόμαστε τον άνθρωπο με τον ποίο έχουμε σχέση. Να φροντίσουμε να κατανοήσουμε με ειλικρίνεια τι μας συμβαίνει και να εκφράσουμε ελεύθερα τον εαυτό μας.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

“Είναι βαρετό το κρεβάτι”

In category Σχέσεις - Αγάπη

Ας μιλήσουμε για το σεξ. Αν νομίζετε ότι η φίλη σας είναι βαρετή στο κρεβάτι, υπάρχο ...

Επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο…

In category Σχέσεις - Αγάπη

Δημιουργώντας μια σχέση online ή μέσω του τηλεφώνου είναι καλό, αλλά η πραγματική χημ ...

Βασικές συμβουλές για την πρώτη φορά!!

In category Σχέσεις - Αγάπη

Έχετε αποφασίσει να κάνετε σεξ για πρώτη φορά. Ίσως νιώθετε λίγο νευρικοί. Μπορεί ν ...

Πόσο καιρό θα περιμένει για τη σεξουαλική πράξη;

In category Σχέσεις - Αγάπη

Ως κάποιος που έχει γράψει για ραντεβού για σχεδόν μια δεκαετία, έχω παρακολουθήσε ...

Θέματα για το πρώτο ραντεβού!!

In category Σχέσεις - Αγάπη

Θέλετε να επιλέξετε τα κατάλληλα θέματα και να κάνετε μια μεγάλη εντύπωση στο πρώτ ...

Επαναπροσδιορισμός του πρεσβύτερου πρώτου ραντεβού…

In category Σχέσεις - Αγάπη

Αλήθεια; Μετά από όλα τα χρόνια εμπειρίας και περιπέτειας, η ιδέα σας για ένα πρώτο ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u