Οι Δεσμοί της Σελήνης Μέρος 3ο: Σαν παραμύθι


Στην αστρολογία, έχουμε να κάνουμε με ένα οργανωμένο συμβολικό σύστημα.

Είναι επίσης μία μελέτη αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στις αρχέτυπες ενέργειες που συμβολίζονται.

Τα αρχέτυπα είναι ζωντανές δυνάμεις μέσα μας, και η αστρολογία μας βοηθά να ερμηνεύσουμε αυτές τις δυνάμεις με σύμβολα τοποθετημένα σε σχέση με την ώρα και τον τόπο της γέννησής μας.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τον συμβολισμό των Δεσμών καθώς προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε το νόημά τους σε ατομικούς χάρτες.

Αντιπροσωπεύουν την αλληλεπίδραση της Σελήνης και του Ήλιου, του παρελθόντος και του παρόντος, της δημιουργικής παρόρμησης και της ικανότητας να κατακτήσουμε.

Έχουν να κάνουν με την ένωση του αρσενικού με το θηλυκό μέσα μας και συμβολίζουν το πως οι δημιουργικές προθέσεις του Ήλιου κυριαρχούν στην υλική μας ύπαρξη.

Είναι πειρασμός να υποθέσουμε πως ο Νότιος Δεσμός συμβολίζεται με τη Σελήνη (το παρελθόν) και πως ο Βόρειος Δεσμός με τον Ήλιο (που είμαστε και που κατευθυνόμαστε), αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Οι Δεσμοί δεν χωρίζονται με αυτόν τον τρόπο.

Ο Νότιος Δεσμός αντιπροσωπεύει την συνείδησή μας, ενώ ο Βόρειος Δεσμός είναι η εξελισσόμενη συνείδησή μας. Όμως κάθε Δεσμός από μόνους του αντιπροσωπεύει την αλληλεπίδραση του Ήλιου με την Σελήνη.

Βασικά, ο Νότιος Δεσμός μας δείχνει πως σχετιζόμαστε με τον κόσμο γύρω μας, σαν συνειδητά άτομα, με όλα τα καλά και άσχημα χαρακτηριστικά μας –τις συνήθειες και τις πατέντες μας, τα χαρίσματά μας και τους περιορισμούς μας.

Ο Βόρειος Δεσμός  αντιπροσωπεύει τον τρόπο που οι αλληλεπιδράσεις μας με τον κόσμο πρέπει να αλλάξουν.

Έχει να κάνει με την μάχη του παρελθόντος να γίνει μέλλον και τις προσαρμογές που πρέπει να γίνουν για κάτι τέτοιο –τις συναισθηματικές, ψυχολογικές, πνευματικές και σωματικές.

Δεν είναι περίεργο που αντιστεκόμαστε στους Βόρειους Δεσμούς.

Τα πάντα διακυβεύονται, αλλά σε κανέναν δεν αρέσουν οι αλλαγές. Ο Βόρειος Δεσμός επαναπροσδιορίζει τι πρέπει να γίνουμε όσον αφορά την ουσία της συνείδησής μας. Δεν έχει να κάνει με αλλαγή συμπεριφοράς, αλλά με αλλαγή της ύπαρξής μας.

Σκεφτείτε τρόπους με τους οποίους έχετε πραγματικά αλλάξει μια για πάντα και το ποια ήταν η επίδραση της αλλαγής σας στον κόσμο.

Αυτή είναι η δουλειά του Βόρειου Δεσμού.

Είναι μια διαδικασία που κρατάει μια ζωή. Ποτέ δεν τελειώνουμε με τους Δεσμούς όσο υπάρχουμε.

Οι Δεσμοί αντιπροσωπεύουν την αλληλεπίδρασή μας με τον κόσμο –το πως η συνείδησή μας συναντά την πραγματικότητα της ύπαρξής μας.

Αν νιώθω σαν φυλακισμένος, αν ο Κρόνος στον Νότιο Δεσμό στους Ιχθύες και στον 12ο Οίκο νιώθει παγιδευμένος, τότε θα έχω την αίσθηση πως όλος ο κόσμος με φυλακίζει, και πως δεν έχω την ελευθερία να είμαι ο εαυτός μου ή να πράττω έτσι όπως θέλω.

Αυτή μπορεί να είναι η πατέντα που έχω ζήσει σε πολλές ζωές και είναι αυτή που πρέπει να σπάσω. Όμως αν δεν κατανοήσω το που πρέπει να πάω, τότε μάλλον δεν θα φτάσω ποτέ εκεί.

Ο Βόρειος Δεσμός,

Τότε, θα είναι στην Παρθένο στον 6ο Οίκο. Αυτό μου δείχνει πως πρέπει να αναπτύξω τα χαρακτηριστικά της Παρθένου για να απομακρυνθώ από την εσωτερική μου φυλάκιση και η εμπειρία που προσφέρουν οι Δεσμοί με βοηθούν να αλλάξω τη συνείδησή μου.

Η εμπειρία θα με τραβά πως την διάκριση της Παρθένου και την ακεραιότητα. Ο 6ος Οίκος είναι επιρρεπής στο να δημιουργεί κρίσεις που προκαλούν αρνητικές συμπεριφορές.

Οι Ιχθύες στον νότιο Δεσμό θέλουν τα πάντα να ανήκουν σε όλους. Η Παρθένος πρέπει να μάθει πως πρέπει να είναι η καλύτερη από αυτή που είναι ήδη.

Όταν γίνει αυτό με αυτοπεποίθηση, τότε ο φόβος και ο περιορισμός του Νότιου Δεσμού μεταμορφώνεται σε πνευματική δύναμη, που είναι το δώρο αυτής της τοποθέτησης.Τότε μπορούμε να δράσουμε πνευματικώς στην καθημερινότητά μας.

Όμως η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους Δεσμούς δεν είναι τόσο απλοί.

Δεν γνωρίζουμε πάντα που πρέπει να πάμε. Μερικές φορές χρειάζεται μία ζωή ολόκληρη για να το βρούμε. Οι λόγοι που αποφεύγουμε την ανάπτυξη του Βόρειου Δεσμού είναι πολλοί.

Όμως αυτό για τον οποίο δεν μιλάει ποτέ κανείς είναι πως ο Βόρειος Δεσμός και ο Κυβερνήτης του δεν είναι μόνο αυτοί που μας λένε πως να προχωρήσουμε, αλλά είναι και αυτοί που μας δείχνουν ακριβώς τι μας εμποδίζει.

Και οι δύο Δεσμοί έχουν να κάνουν με την αλληλεπίδραση του Ήλιου και της Σελήνης, και ενώ ο Βόρειος Δεσμός μπορεί να μας δείξει το δρόμο, μας δείχνει επίσης τον τομέα στον οποίο δεν γνωρίζουμε σχεδόν καθόλου τη συμπεριφορά μας.

Αν οι Ιχθύες κυβερνούν τον Βόρειο Δεσμό και χρησιμοποιήσουμε λάθος οποιονδήποτε πλανήτη αγγίζει ο Ποσειδώνας στον χάρτη, τότε μάλλον θα βγούμε από το σωστό δρόμο.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σελήνη στον Τοξότη

In category Σελήνη

Πότε ο άνθρωπος έχει ως μόνη του έννοια την ελευθερία του; Όταν η Σελήνη είναι στον ...

Σελήνη στην Παρθένο

In category Σελήνη

Είστε έτοιμοι για προσγείωση; Με τη Σελήνη στο πρακτικό και συστηματικό ζώδιο της ...

Σελήνη στον Λέοντα

In category Σελήνη

Τι σηματοδοτεί το πέρασμα της Σελήνης από το ζώδιο του Λέοντα; Πώς μας επηρεάζει, π ...

Η Σελήνη στον Καρκίνο

In category Σελήνη

Κάθε φορά  μέσα στον μηνιαίο της κύκλο, Η Σελήνη περνάει και σε ένα άλλο ζώδιο, έχο ...

Σελήνη στους Διδύμους

In category Σελήνη

Τι σηματοδοτεί το πέρασμα, κάθε μήνα της Σελήνης από τους Διδύμους; Ποιες ποιότητε ...

Η Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερω

In category Σελήνη

Η Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερω, Μεγεθύνει την πρακτικότητα και την λογική στην συ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!