Αφροδίτη – Το Πιο Λαμπρό Αστέρι

Αφροδίτη - Το Πιο Λαμπρό Αστέρι


Η Θεά Των Ουρανών  !

Από τον Γιώργο Ματσάγγο

Χιλιάδες χρόνια πριν όταν ο πρώτος άνθρωπος έστρεψε το βλέμμα του στο ασημοκέντητο σεντόνι του έναστρου ουρανού, θαμπώθηκε από την ομορφιά ενός ξεχωριστού άστρου. Από τότε μπορεί να πέρασε πολύ καιρός,

ο άνθρωπος, η γη, τα πάντα μπορεί να άλλαξαν, εκείνο όμως το πιο λαμπρό αστέρι δεν έχει χάσει τίποτα από το φως του. Η Αφροδίτη, η θεά του ουρανού συνεχίζει να συντροφεύει τα δειλινά και τις ανατολές μας κάνοντας παρέα στον ήλιο και το φεγγάρι, μαγεύοντας τις ψυχές μας. Γεμίζει τους νερόμυλους της ύπαρξής μας με το νερό της ζωής, γεννάει μέσα μας τον έρωτα και φωτίζει το πρώτο φιλί, ζεσταίνοντας την καρδιά που κτυπάει σε τρελούς ρυθμούς!!

Εκεί Ψηλά Στον Ουρανο…

Η Αφροδίτη ξεχωρίζει με το φως της από όλα τα άλλα αστέρια, καθώς είναι ο πλανήτης εκείνος που βρίσκεται πιο κοντά στη γη μας. Κυριαρχεί στον ουρανό, όντας η ίδια μοναδική κόρη του θεού Ουρανού, του πατέρα του Κρόνου και παππού του Δία!! Σύμφωνα με τον Ησίοδο και την “Θεογονία” του η Αφροδίτη γεννήθηκε όταν ο Κρόνος ευνούχισε τον Ουρανό και έριξε τον σπόρο του στη θάλασσα. Από τότε όταν ανατέλλει στον ουρανό ο λαός μας την ονομάζει Αυγερινό, ενώ όταν δύει παρέα με τον Ήλιο την τραγουδάει ως Αποσπερίτη. Εδώ είναι σκόπιμο να διευκρινίσουμε ότι η Αφροδίτη ουδεμία σχέση έχει με την “Πούλια”, η οποία δεν είναι πλανήτης, αλλά σμήνος πλανητών. Ίσως το μόνο που συνδέει την Αφροδίτη με την Πούλια είναι ο αστερισμός του Ταύρου: η Αφροδίτη κυβερνά τον Ταύρο και η Πούλια ή Πλειάδες ανήκουν σε αυτόν. Οι Πλειάδες και οι Υάδες είναι τα δύο σημαντικότερα σμήνη αστεριών που ξεχωρίζουν στον αστερισμό του Ταύρου. Μάλιστα οι Υάδες, σχηματίζουν στον ουρανό το λατινικό γράμμα V, αρχικό γράμμα της ονομασίας στης Αφροδίτης από τους Ρωμαίους ως Venus. Χρονολογικά, η ανατολή των Πλειάδων στον ουρανό συμπίπτει με την ανοιξιάτικη καρποφορία και την συγκομιδή του μήνα του Ταύρου ενώ η νυκτερινή εμφάνισή τους στον αντίποδα, με το όργωμα των χωραφιών το φθινόπωρο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι ελληνικοί ναοί ήσαν κτισμένοι με προσανατολισμό προς τα μεγάλα αστέρια των Πλειάδων, ενώ οι εφτά αίθουσες της μεγάλης Πυραμίδας στην Αίγυπτο αντιστοιχούν στις εφτά πιο σημαντικές  Πλειάδες.

Η Αφροδίτη είτε ως πλανήτης είτε ως θεά του Ολύμπου έχει πάρει πολλά από τα χαρακτηριστικά του πατέρας της, του Ουρανού. Ως γνωστό ο Ουρανός φημίζεται για την εκκεντρικότητά του. Ο πλανήτης Αφροδίτη είναι ο μόνος που κινείται ….ανάποδα γύρω από τον άξονά του. Ως εκ τούτου ένας παρατηρητής -αν μπορούσε να επιβιώσει στην καυτή επιφάνειά του- θα έβλεπε τον ήλιο να ανατέλλει από τη δύση και να δύει από την ανατολή!! Η περίοδος περιστροφής γύρω από τον άξονά της, δηλαδή μια “μέρα” στην Αφροδίτη διαρκεί 243 γήινες ημέρες, -με διαφορά η πλέον αργή περιστροφή μεταξύ των μεγάλων πλανητών του Ηλιακού Συστήματος. Το πιο παράδοξο όμως είναι ότι καθώς η περιφορά της γύρω από τον Ήλιο διαρκεί λιγότερο, μία ημέρα στην Αφροδίτη διαρκεί περισσότερο από ένα έτος!!

Η Αφροδίτη είναι ο πιο κοντινός πλανήτης του ηλιακού συστήματος, γεγονός που την καθιστά πιο εύκολα προσεγγίσιμη για τις διαστημικές αποστολές από τη Γη. Μάλιστα, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της τεχνολογίας της ΝΑΣΑ ένα ταξίδι τη Γη στην Αφροδίτη θα μπορούσε να διαρκέσει μόλις τέσσερις μήνες. Στο πρόσφατο παρελθόν ένα τέτοιο ταξίδι από μη επανδρωμένες αποστολές επιχειρήθηκε από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όμως το ενδιαφέρον για την κατάκτηση της ατόνησε εντελώς όταν οι μετρήσεις έδειξαν τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στην επιφάνειά της. Οι 470 βαθμοί κελσίου -που λιώνουν ακόμα και το μόλυβδο- και τα τοξικά αέρια που καλύπτουν σα σύννεφα την ατμόσφαιρά της, καθιστούν αδύνατη την παραμονή του οποιοδήποτε διαστημικού σκάφους για περισσότερο από δύο ώρες!!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η Αφροδίτη δεν ήταν πάντοτε το καυτό αφιλόξενο αστέρι: Θεωρητικά, μια ανθρώπινη κοινωνία θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην επιφάνειά της καθώς στο παρελθόν ο πλανήτης είχε μια μέση θερμοκρασία γύρω στους 11 βαθμούς κελσίου και ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με πεδιάδες αλλά και ωκεανούς!! Την εικόνα αυτή θα τη βλέπαμε στην Αφροδίτη πριν από 715 εκατομμύρια χρόνια. Αυτός ο αριθμός μπορεί να ακούγεται υπερβολικός για τα ανθρώπινα δεδομένα, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα συμπαντικά μεγέθη: η διαφοροποίηση των συνθηκών της Αφροδίτης αποτελεί ένα ακόμη Ουράνιο-Υδροχοικό-οικολογικό SOS για το δικό μας πλανητικό σπίτι, τη Γη.

Μέσα από αυτές τις πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας, η Αφροδίτη  μας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, που έχει και αυτό σχέση με την πατρότητα και την “ιδεολογία” του Ουρανού: την οικολογία!!

Αγαπημένη Θεών Κι Ανθρώπων

Η Αφροδίτη ως θεά αγαπήθηκε και υμνήθηκε όσο καμιά άλλη ανάμεσα στους θεούς αλλά και στους ανθρώπους. Ήταν η μεγάλη ερωμένη του έτερου θεού-αρχέτυπου του σεξουαλικού έρωτα, του Άρη με τον οποίο απέκτησε τον Έρωτα, αλλά και τον Φόβο και τον Δείμο, που χάρισαν το όνομά τους στους δυο δορυφόρους του πλανήτη Άρη. Υπήρξε σύζυγος του Ηφαίστου και σύντροφος του Ερμή, -με τον οποίο γέννησε τον Ερμαφρόδιτο-, ενώ τεκνοποίησε με τον Ποσειδώνα και με τον Διόνυσο. Η ταύτιση της θεάς με τον πλανήτη Αφροδίτη είναι εκείνη που αναδεικνύει τον κοινό παρονομαστή για την κατανόηση των μυθικών ιδιοτήτων της θεάς, που είναι οι ίδιοι και για τον πλανήτη. Η Αφροδίτη θεά και πλανήτης αποτελούν το αέναο θηλυκό-αρχέτυπο. Άμεσα συνδεδεμένη με τον Έρωτα και την Ψυχή παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγάπη, στη γονιμότητα, στη γέννηση, στον έρωτα!! Και αν η τέχνη είναι ζωή, τότε η Αφροδίτη είναι τέχνη, αφού αποτελεί μέσα από τον έρωτα την αρχή της ζωής. Ο άνθρωπος λάτρεψε την Αφροδίτη και την ζωγράφισε ως αναδυομένη, την λάξεψε στο ψυχρό μάρμαρο που αναστήθηκε από την ομορφιά της στην Αφροδίτη της Ρόδου και της Μήλου. Μέσα από έργα που επέζησαν στο διάβα των αιώνων που κοσμούν πινακοθήκες και μουσεία, η Αφροδίτη ζει….

Η Αφροδίτη Και Η Τέχνη Της Ουρανίας…

Η Αστρολογία και η Αφροδίτη συνδέονται άμεσα. Ο τίτλος αυτού του κεφαλαίου θα έπρεπε να ήταν “η Αφροδίτη στην Αστρολογία”. Ωστόσο η ίδια η Αστρολογία είναι κομμάτι της Αφροδίτης!! Όντας κόρη του Ουρανού πρωταγωνιστεί στο στερέωμα!! Η Ουρανία, η μια από τις εννέα μούσες παίρνει το όνομά της από τον πατέρα της Αφροδίτης και είναι η μούσα που θεωρείται εφευρέτης και προστάτης της Αστρονομίας και της Αστρολογίας!! Αφροδίτη λοιπόν και Αστρολογία: είναι σα να λέμε “η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα”; Εξάλλου, η ίδια η Αφροδίτη γεννά τον Έρωτα, τον θεό των πάντων. Σύμφωνα με την Σαπφώ ο Έρωτας είναι γιός της Αφροδίτης και του Ουρανού, ενώ ο Σιμωνίδης ο Κείος μας εκμυστηρεύεται ότι πρόκειται για το παιδί της Αφροδίτης με τον Άρη.

Αφροδίτη Ταύρου Και Ζυγού…

Η παραδοσιακή Δυτική Αστρολογία έθεσε την Αφροδίτη πλανήτη-κυβερνήτη του Ταύρου και του Ζυγού. Δύο διαφορετικά ζώδια που ίσως το μόνο που τα συνδέει είναι αυτή ακριβώς η σχέση τους με την Αφροδίτη. Στην πραγματικότητα τα δύο αυτά ζώδια έχουν “μοιραστεί” τα χαρακτηριστικά της.

Η Αφροδίτη Κυβερνήτης Του Ταύρου

Η Αφροδίτη του Ταύρου είναι η πρακτική. Μιλάει για τα όμορφα πράγματα της ζωής που κάποιος μπορεί να τα κατακτήσει μέσα από τα υλικά αγαθά. Είναι η Αφροδίτη της ύλης και κατά συνέπεια του χρήματος μέσα από το οποίο μπορεί να έχει την καλοπέραση που επιθυμεί. Αυτή η “ταυρίσια” Αφροδίτη ζει μέσα από το ρήμα “έχω”. Είναι μια κτητική θεά που σε όποιον πέσει τον “φυλακίζει” με τα “θέλω” και τις επιθυμίες της. Το άρωμα του χρήματος, το χρώμα του χρυσού και η λάμψη των διαμαντιών αποτελούν στοιχεία αναπόσπαστα για να νιώθει ότι είναι πλήρης. Εδώ ο έρωτας περνάει από το στομάχι και συνήθως “νηστικό αρκούδι δεν χορεύει”. Μιλώντας για στομάχι, να υπενθυμίσουμε ότι ο Ταύρος είναι ο μεγάλος καλοφαγάς του ζωδιακού και σωματικά συνδέεται με το λαιμό, τον οισοφάγο και το λαρύγγι. Να υπενθυμίσουμε ότι εξαιρετικοί τραγουδιστές έχουν πλανητική έμφαση στον Ταύρο ή μια “εξέχουσα” Αφροδίτη. Η Αφροδίτη του Ταύρου είναι μια φημισμένη “γαστρονόμος” μια απαιτητική “Gourmande” που ξέρει να εκτιμά το καλό φαγητό και τα ακριβά εδέσματα!! Ένα λουκούλλειο γεύμα πριν ή μετά τον έρωτα αποτελεί το αδύνατο ή μάλλον το δυνατό σημείο της. Καλύτεροί της φίλοι είναι οι γήινοι κτηματομεσίτες, οι χρηματιστές και φυσικά τα ….διαμάντια!!

Η Αφροδίτη Κυβερνήτης Του Ζυγού

Σε αντίθεση με την πρακτική Αφροδίτη του Ταύρου, εκείνη που κυβερνά τον Ζυγό μας δείχνει την αιθέρια, εσωτερική και αέρινη πλευρά της. Είναι η Αφροδίτη που αποδεικνύει ότι ο έρωτας δεν έχει ανάγκη από πλούτη για να φουντώσει!! Μια κίνηση, ένα βλέμμα, ένα υπονοούμενο χωρίς λόγια, εκφρασμένο από τη γλώσσα του σώματος αποτελούν στοιχεία αυτής της Αφροδίτης. Η αγάπη και η συντροφικότητα είναι τα εμβλήματά της. Τα “τάσια” του μοναδικού ζωδίου που δεν έχει μορφή ή ζώου, αλλά μιας μηχανής, είναι αυτά που δεν “ζυγίζουν” χρυσά νομίσματα, αλλά χρυσά συναισθήματα!! Η παραδοσιακή αναποφασιστικότητα του Ζυγού ίσως και να είναι αποτέλεσμα της κυριαρχίας της Αφροδίτης. Μια Αφροδίτη που εδώ δεν ξέρει αν πρέπει να αγαπήσει ή να αγαπηθεί. Τι είναι αυτό που της ταιριάζει περισσότερο και όχι αυτό που την συμφέρει. Είναι η Αφροδίτη εκείνη που συχνά μπερδεύεται αλλά στο τέλος μάλλον αποφασίζει ότι η δυσκολία δεν έγκειται τόσο στο να αγαπηθείς όσο στο να αγαπήσεις. Η υψηλή αισθητική αντίληψη, η ομορφιά -εσωτερική και εξωτερική- αποτελούν τον βατήρα εκκίνησης για την κατάκτηση της αγάπης. Ενίοτε με μια δόση λαγνείας, τσαχπινιάς  και αγνής ….πονηριάς είναι η αγαπημένη Αφροδίτη που όταν φύγει, θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά.

Η Θέση Της Αφροδίτης Στο Γενέθλιο Ωροσκόπιο Και Η Ερωτική – Αισθηματική “Ταυτότητα”

Η Αφροδίτη είναι σε θέση κυριαρχίας στον Ταύρο και στο Ζυγό, σε αδυναμία στον Κριό και στο Σκορπιό, σε έξαρση στους Ιχθύς και σε πτώση στην Παρθένο.

Η Αφροδίτη Στα Ζώδια Της Φωτιάς

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ: Παθιασμένη, ερωτιάρα, ιδεαλίστρια, ζηλιάρα.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ: Θερμή, κομψή, ενθουσιώδης, γενναιόδωρη.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ: Ρομαντική, ιδεαλίστρια, φιλελεύθερη.

Η Αφροδίτη Στα Ζώδια Της Γης

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: Φλογερή, κοινωνική, νωχελική, τρυφερή.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ: Συνετή, πιστή, πρακτική, σεμνότυφη.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Μεθοδική, οργανωτική, υπομονετική.

Η Αφροδίτη Στα Ζώδια Του Αέρα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ: Εκφραστική, καλλιτεχνική, άστατη.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ: Γλυκιά, ευγενική, καλοσυνάτη, φιλική.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ: Ειλικρινής, πρωτότυπη, εκκεντρική.

Η Αφροδίτη Στα Ζώδια Του Νερού

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Στοργική, αφοσιωμένη, ευαίσθητη.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ: Αισθησιακή, παθιασμένη, κτητική.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ: Δοτική, συναισθηματική, συντροφική.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Ερμής vs  Χείρωνας για τα μάτια της Παρθένου

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΝΕΙ…. Είναι σε όλους γνωστό πλέον –από τότε π ...

Το παραμύθι Της Παρθένου – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

Το ασχημόπαπο, Η Μάρθα Καραγιάννη Και Το Extreme Make Over ! Από τον Γιώργο Ματσάγγο Όμορφα ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Σεπτέμβριος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ...

Ήλιος – Μεγάλο Αφιέρωμα Στο Άστρο Της Ημέρας

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

O SOLE MIO…. ΗΛΙΕ MOY!!  ΟΙ 365 ….ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!! Από τον Γιώργο Ματσά ...

Το Παραμύθι Του Λέοντα – Τα Παραμύθια Λένε Πάντα Την Αλήθεια!!

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ Από τον Γιώργο Ματσάγγο Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ….ΓΥΜΝΟΣ ...

colorful sea and sky

Video Άστρα-Προβλέψεις: Ζώδια, Αύγουστος 2019 από τον Γιώργο Ματσάγγο

In category Άρθρα από τον Γιώργο Ματσάγγο

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 Κείμενα-παρουσίαση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΣ ΣΚ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!