Μια σοβαρή αστρολογική ματιά στον ερωτικό προσανατολισμό

Μια σοβαρή αστρολογική ματιά στον ερωτικό προσανατολισμό
<p>Ο Christopher Renstrom έκανε μια ομιλία στη δεύτερη Συνδιάσκεψη της Queer Astrology το 2015 με τίτλο "Το πρόβλημα της ομοφυλοφιλικής υπογραφής: Απομάκρυνση του αρχέτυπου ως στερεότυπο στην αστρολογική ιστορία και τον πολιτισμό". Εν μέρει εμπνευσμένο από το άρθρο του Perter Clamp Η αστρολογία της ομοφοβίας.

Το θεμελιώδες ερώτημα που απασχολεί πολλούς  είναι εάν η oμοφυλοφιλία μπορεί να βρεθεί στο γενέθλιο χάρτη;

Αυτό έχει γίνει ένα σημείο συζήτησης στην αστρολογική κοινότητα, με μερικούς αστρολόγους να λένε ναι μπορείτε να το δείτε, και άλλοι ν λένε πως όχι. Αυτό είναι ένα σημαντικό, για πολλούς λόγους.

Υπάρχουν μερικές από τις συμβατικές "γκέι αστρολογικές σταθερές" ξεπερασμένες και άσχετες τώρα; Ή μήπως εξακολουθούν να δουλεύουν, αλλά χρειάζονται κάποια σοβαρή διαφοροποίηση;

Εκείνοι που λένε "όχι, δεν υπάρχουν ενδείξεις" αντικρούουν την υποκείμενη σημασία που υπήρχε σε πολλά αστρολογικά κείμενα ότι η ένδειξη ή οι ενδείξεις θα εμφανίζονταν είτε επειδή υπήρχε κάτι "λανθασμένο" στην oμοφυλοφιλία είτε γιατί το θεώρησαν ως κάτι "περίεργο" ή "αποκλίνον".

Εκείνοι που λένε "ναι, μπορείτε να το δείτε σε ένα γράφημα" υποστηρίζουν ότι πολλές πτυχές του χαρακτήρα μας, επιθυμίες και άλλες εξελίξεις μπορούν να περιγραφούν στο γενέθλιο χάρτη και θα ήταν περίεργο αν αυτή η περιοχή δεν είχε αντιμετωπιστεί ή ήταν κάπως εκτός ορίων.

Κάποιοι που αντιτίθενται, πιστεύουν ότι δεν μπορούν να το δουν γιατί τότε θα αναγνωρίσουν σιωπηρά ή θα δεχτούν μια ετερονομική άποψη, την οποία απορρίπτουν.

Άλλοι μπορεί να δουν μια γενέθλια υπογραφή για oμοφυλοφιλία ως επιβεβαιωτικά επιχειρήματα ότι είναι oμοφυλόφιλος κάποιος που γεννιέται από τη γέννηση, παρά μια επιλογή.

Η κλίμακα Kinsey είναι ένα σοβαρό εργαλείο, που αξίζει κάποια στιγμή να το αναλύσουμε περεταίρω.

Μερικοί άνθρωποι έχουν straight και hοmo σχέσεις σε διαφορετικά σημεία της ζωής τους.

Μερικοί είναι αυστηρά προσανατολισμένοι για πολλά χρόνια, αλλά αργότερα αποφασίζουν να πάνε με διαφορετικό τρόπο.

Το γενικό σημείο είναι ότι η ιδέα μιας υπογραφής στον αστρολογικό χάρτη μπορεί να είναι υπερβολικά απλοϊκή επειδή κάποια πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

Υπάρχει η άποψη ότι η αναζήτηση μιας υπογραφής από μόνη της είναι σιωπηρώς ομοφοβική και ότι προϋποθέτει πως η συγκεκριμένη κλίση θεωρείται αποκλίνουσα με κάποιο τρόπο.

Ιστορικά αυτό μπορεί να ήταν αλήθεια για το μεγαλύτερο μέρος, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι όλοι όσοι είναι περίεργοι για αυτό το θέμα και επιχειρούν να το εξετάσουν εμπειρικά είναι ομοφοβικοί.

Παραδοσιακές (αρχαίες) τεχνικές προσεγγίσεις στο θέμα:

Δεν υπάρχει μία "υπογραφή". Πολλές διαφορετικές πιθανές σκέψεις.

Ο Renstrom επισημαίνει ότι τα αρχαία κείμενα περιέχουν επίσης και άλλα στοιχεία, όπως υπογραφές για τους ερμαφρόδιτους,  τους λαϊκούς τύπους κλπ. Δεν ήταν μόνο επικεντρωμένα στην oμοφυλοφιλία, αλλά επρόκειτο περισσότερο για ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών τρόπων που η σeξουαλικότητα και το φύλο θα μπορούσε να εκφραστεί.

Το γενικό ζήτημα με την «υπογραφή» στην αρχαιότητα είναι ότι συνδεόταν με τα αρχαία κοινωνικά πρότυπα και τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων.

Το ζήτημα στη σύγχρονη εποχή είναι παρόμοιο, αλλά με μεγαλύτερη έμφαση στους κοινωνικούς κανόνες και απόκλιση από αυτές (Ουρανός), καθώς και μια πιο απλοϊκή τεχνική προσέγγιση.

Η πρωταρχική αντιμετώπιση του Πτολεμαίου για το θέμα είναι στην Τετράβιβλο, 3, 15:

Εστιάζει στον Ήλιο, τη Σελήνη, τη Αφροδίτη και τον Άρη.

Προβλήματα εμφανίζονται όταν υπάρχει ανισορροπία και πάρα πολλή τοποθέτηση με ζωδιακές ενδείξεις ενός φύλου. Η ιδανική κατάσταση είναι για μια ισορροπία στις τοποθετήσεις κάποιου: Ήλιος σε αρσενικό ζώδιο, Σελήνη σε θηλυκό ζώδιο. Πολλοί πλανήτες από το ίδιο φύλο πιστεύεται ότι γίνονται υπερσeξουαλικοί. Πάρα πολλοί πλανήτες μαζεμένοι στα ζώδια του αντίθετου φύλου παραβιάζουν το φύλο και τα σeξουαλικά πρότυπα. Αυτό βέβαια ως αντίληψη συνδέεται με τους παραδοσιακούς ρόλους και αξίες των φύλων.

Στη σύγχρονη αστρολογία: Τείνουν να επικεντρωθούν στους εξωτερικούς πλανήτες, ειδικά στον Ουρανό. Μέχρι τη δεκαετία του 1960 και τα μέσα της δεκαετίας του '70 η oμοφυλοφιλία συχνά συνδέεται με τον Ουρανό στο διάγραμμα και ο Ουρανός έρχεται σε επαφή με άλλους πλανήτες όπως η Αφροδίτη ή ο Άρης. Ο Χριστόφερ επισημαίνει ότι αυτή η σχέση μπορεί να έχει αναπτυχθεί πρώτα με μη-αστρολογικά μέσα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην αστρολογική κοινότητα. Ο Ουρανός ήρθε να υποδείξει κάτι περίεργο, μοναδικό ή αντίθετο με τον κανόνα για τη σeξουαλικότητα. Tίθεται το ερώτημα εάν ο Ουρανός, ο οποίος γενικά υποδεικνύει πράγματα που είναι περίεργα ή μοναδικά εν γένει, θα συνεχίσει να δείχνει την oμοφυλοφιλία καθώς καθίσταται πιο ομαλοποιημένη στη σύγχρονη κοινωνία. Καθώς η κοινωνία γίνεται πιο δεκτική στο μέλλον, μπορεί πραγματικά να υποδηλωθεί από τον Ουρανό αυτή η τάση αν δεν είναι πια «παράξενη»; Η αστρολογία λειτουργεί πάντα μέσα στα όρια της κουλτούρας υποδοχής της. Θεωρητικά, αυτό θα καθιστούσε αυτή την υπογραφή χρονικά και πολιτιστικά σχετική. Ή μήπως το γεγονός ότι οι oμοφυλόφιλοι αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος του πληθυσμού (10% ±) και επομένως είναι μη τυποποιημένοι σημαίνει ότι ο Ουρανός θα εξακολουθεί να είναι σχετικός; Ειδικά τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι οι απόψεις αλλάζουν τόσο πολύ που φαίνεται σχεδόν δύσκολο να γίνουν δηλώσεις τώρα που δεν θα φαίνονται απίστευτα παρωχημένες σε μερικές δεκαετίες, όπως αποδεικνύουν μερικά από τα κείμενα της δεκαετίας του 1960 και του '70.

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Τι λένε τα άστρα για το "Θέμα"

Τι λένε τα άστρα για το

Τι λένε τα άστρα για το "Θέμα"

Ο πιο σπουδαίος ίσως αστρολόγος του καιρού μας, ο Christopher Renstrom έκανε μια ομιλία με τίτλο"Οι μέρες των νέων πορσανατολισμών από αστρική...

Κινούμενα και Oμοφυλοφιλία

Κινούμενα και Oμοφυλοφιλία

Κινούμενα και Oμοφυλοφιλία

Αν θυμάται κανείς τα σκηνικά που παίχτηκαν πέρσι το καλοκαίρι με την πιο διάσημη και αγαπητή εταιρία παραγωγής ταινιών κινουμένων...

Bad Boyz: Οι Καρμικοί Σαγηνευτές

Bad Boyz: Οι Καρμικοί Σαγηνευτές

Bad Boyz: Οι Καρμικοί Σαγηνευτές

Άκου τη φάση: ένα τρελό αγόρι με δερμάτινο μπουφάν, ζελεδιασμένο μαλλί στην πέννα, μπότα Κάτερ Πιλλάρ και τζην Λέβις κατεβαίνει από τη...

Αστρολογία και Oμοφυλοφιλία: Από το χθες ως το σήμερα

Αστρολογία και Oμοφυλοφιλία: Από το χθες ως το σήμερα

Αστρολογία και Oμοφυλοφιλία: Από το χθες ως το σήμερα

Η oμοφυλοφιλία στην αστρολογία τείνει να αντικατοπτρίζει τις κοινωνικές συνθήκες και τη στάση απέναντι στους oμοφυλόφιλους εκείνης της...

Homosexuality: βασικές αστρολογικές ενδείξεις

Homosexuality: βασικές αστρολογικές ενδείξεις

Homosexuality: βασικές αστρολογικές ενδείξεις

Υπάρχει άραγε στον γενέθλιο χάρτη του καθενός και της καθεμιάς μας κάποια ένδειξη ότι θα περάσουμε το μονοπάτι της ετeροφυλοφιλίας και...

Επιστημονική έρευνα: εάν είναι ομοφυλόφιλος

Επιστημονική έρευνα: εάν είναι ομοφυλόφιλος

Επιστημονική έρευνα: εάν είναι ομοφυλόφιλος

Υπήρξαν πολλές επιστημονικές μελέτες έρευνας για να μελετήσουν αυτό το πολύ καυτό θέμα. Εδώ είναι μερικά από τα ευρήματα που μιλούν για...