Θαύμα !


Τι είναι θαύμα; Πώς γίνεται ένα θαύμα; Γίνονται θαύματα στις μέρες μας;

Ερωτήματα που πολύ συχνά γυρνούν στο ανθρώπινο μυαλό. Όλοι οι άνθρωποι κάποια φορά ζήτησαν να συμβεί ένα θαύμα για να προσπεράσουν μια δύσκολη περιπέτεια. Το θαύμα είναι η θεόσταλτη λύση του προβλήματός μας. Είναι η ανερμήνευτη από την επιστήμη κατάσταση που ξεπερνά τους φυσικούς νόμους.

Ετυμολογικά,  η λέξη “θαύμα”, προέρχεται από το ελληνικό “θαυμάσιον” και είναι αυτό το οποίο προκαλεί θαυμασμό και κατάπληξη, ένα γεγονός έκτακτο και με κανόνες που δεν μπορεί να έχουν γενική εφαρμογή.

Τα θαύματα υπήρξαν από την αρχαιότητα και συνεχίζουν στις μέρες μας.

Οι άνθρωποι ανάλογα με τις πνευματικές τους και θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ερμήνευαν και δέχονταν τα θαύματα. Σε όλες τις θρησκευτικές δοξασίες, στις αιρέσεις και τις σέχτες το θαύμα είναι η απόδειξη της πίστης.

Ας δούμε μέσα από τα συγγράμματα του Ιεροδιακόνου Νεκταρίου του Ιεροσολυμίτη, ο οποίος περιγράφει, κάτω από την Ορθόδοξη παράδοση, και υποδεικνύει λεπτομερώς τα Θαύματα και τις τοποθεσίες, όπως επίσης και τις ημερομηνίες που τα περισσότερα από αυτά επαναλαμβάνονται.

«Μπορεί καμιά φορά να περνάει από το νου σου η εξής σκέψη. Υπάρχουν τόσες θρησκείες στη γη, Xριστιανοί, μουσουλμάνοι, βουδιστές, ινδουϊστές κ.λ.π. Ποιος έχει την Αλήθεια;

Εμείς όμως πέραν από μια θεωρητική απάντηση -που δεν είναι του παρόντος- σου προτείνουμε το εξής: Αν νομίζεις πως η Αλήθεια δια την Ορθόδοξη Πίστη είναι σημαντική υπόθεση, θα σου λέγαμε να κάνεις ένα ταξίδι το Πάσχα στα Ιεροσόλυμα.

Εκεί θα δεις με τα μάτια σου ένα συνεχιζόμενο θαύμα : Την Τελετή του Αγίου Φωτός. Αν και έχουν περάσει ολόκληροι αιώνες το θαύμα αυτό συνεχίζεται. Κάθε χρόνο το Άγιο Φως ανάβει μόνο του στον Πανάγιο Τάφο με Θεϊκή Δύναμη.

Η Επιστήμη, η Τεχνολογία και η Λογική, δεν μπορούν να δώσουν καμιάν εξήγηση στο φαινόμενο αυτό, δεδομένου ότι το θαύμα είναι υπέρ την φύσιν και δεν επιδέχεται έρευνα. Εκεί παρευρίσκοντο χιλιάδες προσκυνητές από όλον τον κόσμο, για να δουν το μεγάλο αυτό γεγονός.

Θα θέλαμε να σου πούμε επίσης για το Όρος Σινά. Εκεί θα βρεις, στους βράχους του Σινά, ζωγραφισμένη την Καιομένη Βάτο του Μωϋσή. Σπάζοντας οποιαδήποτε πέτρα, βλέπεις αποτυπωμένη στο εσωτερικό της πέτρας τη Βάτο του Μωϋσή…»

Εκτός όμως από τις θρησκευτικές αντιλήψεις υπάρχουν και απόψεις επιστημόνων. Όπως ο Νόμος του Λίτλγουντ ( Littlewood’s Law) αναφέρει πως τα άτομα μπορούν να περιμένουν ένα θαύμα να τους συμβεί, με συχνότητα περίπου ενός κάθε μήνα.

Ο νόμος διατυπώθηκε από τον καθηγητή του Τζ. Λίτλγουντ του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ, και δημοσιοποιήθηκε σε μία συλλογή εργασιών του με τίτλο, A Mathematician’s Miscellany, στην οποία προσπαθεί ,μεταξύ άλλων, να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη υπερφυσική φαινομενολογία στηριζόμενος κυρίως στον νόμο των πραγματικά μεγάλων αριθμών, σύμφωνα με τον οποίο όταν το μέγεθος του δείγματος είναι αρκετά μεγάλο, κάποιο εξαιρετικά απίθανο ενδεχόμενο είναι πιθανόν να συμβεί.

Ο Λίτλγουντ ορίζει το θαύμα ως ένα εξαιρετικό “γεγονός” ξεχωριστής σημασίας που μπορεί να συμβεί με συχνότητα μία στο εκατομμύριο. Υποθέτει πως κάθε δευτερόλεπτο, ένας ξύπνιος άνθρωπος βιώνει ένα “γεγονός”, το οποίο μπορεί να είναι είτε σημαντικό είτε όχι (για παράδειγμα, να δει την οθόνη του υπολογιστή, το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι αυτό το άρθρο, κτλ.). Επίσης, ο Λίτλγουντ υποθέτει πως ο άνθρωπος είναι ξύπνιος για περίπου 8 ώρες κάθε μέρα.

Ως αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις υποθέσεις και υστέρα από απλούς υπολογισμούς, ένας άνθρωπος μέσα σε 35 μέρες θα έχει βιώσει περίπου ένα εκατομμύριο γεγονότα.

Σύμφωνα με αυτόν το ορισμό του θαύματος, κάθε άτομο αναμένεται να έχει παρατηρήσει τουλάχιστον ένα θαύμα με το πέρασμα 35 συνεχόμενων ημερών – και κατά συνέπεια, σύμφωνα με αυτή τη λογική, γεγονότα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως θαύματα εμφανίζονται εν τέλει αρκετά συχνά.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u