ελιξιριο νεοτητας

ελιξιριο νεοτητας
<p>Η νεότητα είναι πολύ ωραία, όμως αν έχουν περάσει τα χρόνια και η νεότητα συνεχίζει να παραμένει τότε είναι ακόμη καλύτερα.

Ένα ελιξίριο της νεότητας πολύ σημαντικό είναι τα φύτρα των σπόρων, δηλαδή όταν οι σπόροι βραχούν στο νερό και πετάξουν βλασταράκι.

Φύτρο, ονομάζεται η διαδικασία ενός σπόρου που ξυπνάει με τη βοήθεια του νερού και πετάει ένας τρυφερό, βλαστάρι.

«…κατά τη διαδικασία του φυτρώματος βελτιώνεται η ποιότητα των πρωτεϊνών του σπόρου, αυξάνεται η ποσότητα των βιταμινών ενώ τα μεταλλικά άλατα γίνονται πιο αφομοιώσιμα από τον οργανισμό».

Άρα, τα φύτρα είναι τροφή εξαιρετικής βιολογικής αξίας, που πρέπει να ενταχθεί δυναμικά στη διατροφή μας. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε έτοιμα στο εμπόριο, αλλά και να τα παρασκευάσετε μόνοι σας στο σπίτι. Καταναλώνονται ωμά, σε σαλάτες ή ψιλοκομμένα μέσα σε σούπες και είναι μοναδική τροφή για υγιείς και αρρώστους, καθώς και για τα παιδιά.

Τα φύτρα μας παρέχουν δύο πράγματα στη διατροφή μας, βιταμίνες και υψηλή περιεκτικότητα ενζύμων, αυτά τα  δύο διατηρούν υψηλή την ενζυματική δράση του οργανισμού μας.

Χωρίς ένζυμα θα πεθαίναμε, η βασική αιτία της γήρανσης είναι η έλλειψη ενζύμων αφού μειώνει τις ζωτικές λειτουργίες των κυττάρων οπότε δεν έχουν την ικανότητα να αναπαράγονται τόσο γρήγορα. Ταυτόχρονα τα κύτταρα γίνονται πιο ευάλωτα σε βλάβες από ελεύθερες ρίζες και άλλες τοξικές ουσίες που εμποδίζουν ακόμη περισσότερο την αναπαραγωγή τους.

Έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα τείνει να είναι πιο ευάλωτο όσο μεγαλώνουμε. Η δράση των ενζύμων στο σώμα μας βοηθά να παραμείνουμε βιολογικά νέοι και υγιείς. Αυτό κάνουν τα φύτρα και γι αυτό το λόγο είναι η πηγή νεότητας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε φύτρα χρησιμοποιώντας όλων των ειδών τους σπόρους,σιτάρι, πράσινη σόγια, κόκκινη σόγια, ρεβίθι, κάρδαμο, φασόλι, φακή, σινάπι, σέλινο, ραπανάκι, κ.λπ. Αποφύγετε την κατανάλωση φύτρων από σπόρους ντομάτας ή πατάτας, γιατί περιέχουν σολανίνη που είναι τοξική ουσία. Και προτιμάται να χρησιμοποιήστε σπόρους που προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες, στις οποίες δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα.

Βάλτε σ’ ένα πιάτο την ποσότητα των σπόρων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και αφαιρέστε τους σπασμένους ή όσους έχουν στίγματα και ξεβγάλετέ τους με άφθονο χλιαρό νερό. Απλώστε τους σ’ ένα γυάλινο βάζο και φροντίστε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε να είναι μεγάλο ώστε να γίνεται εύκολα η κυκλοφορία του αέρα και αρκετός χώρος για να αναπτυχθούν οι φύτρες.
Βάλτε το σκεύος κάτω από τη βρύση και αφήστε χωρίς πίεση να τρέξει το νερό, και να ξεχειλίσει το δοχείο για τουλάχιστον ένα λεπτό. Έτσι οι υγιείς σπόροι θα μείνουν στον πάτο και οι ακατάλληλοι θα αποβληθούν. Η ποσότητα νερού που θα αφήσετε στο δοχείο πρέπει να είναι 4-5 δάχτυλα. Σκεπαστέ το δοχείο με γάζα και σταθεροποιήστε το μ’ ένα λάστιχο. Αφήστε τους στο νερό, σε σκοτεινό μέρος, με θερμοκρασία 15-25 βαθμούς Κελσίου για 6-12 ώρες.
Αναλόγως  θα βρείτε ποιες είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να βλαστήσουν οι σπόροι που διαλέξατε.
Τοποθετήστε το στόμιο του βάζου κλεισμένο όπως είναι με τη γάζα στο τρεχούμενο νερό της βρύσης και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το με προσοχή μέχρι ν’ αδειάσει όλο το νερό.
Οι σπόροι χρειάζονται ξέπλυμα 2 φορές την ημέρα για τις πρώτες 2-3 ημέρες, μετά 1 φορά την ημέρα είναι αρκετή. Συνεχίστε να ξεπλένετε τους σπόρους για 3-5 ημέρες μέχρι να φτάσουν οι φύτρες τους τα 3-4 εκ. μήκος. Πριν καταναλώσετε τα φύτρα για να τα εμπλουτίσετε με την πολύτιμη χλωροφύλλη, αφήστε το βάζο στο φυσικό φως, για 6-7 ώρες. Έτσι βγαίνουν μικρά φυλλαράκια. Είναι ότι καλύτερο από γεύση.

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Γίνε η Τέλεια Γυναίκα!

Γίνε η Τέλεια Γυναίκα!

Γίνε η Τέλεια Γυναίκα!

Η μεγάλη προσφορά του oroskopos.tv για τις πανέμορφες φίλες μας! Μια προσφορά αγάπης για την ομορφιά και τη γυναίκα! Έλα κι εσύ στην παρέα μας...

Ομορφια και Νεοτητα!

Ομορφια και Νεοτητα!

Ομορφια και Νεοτητα!

Πως μπορείτε να έχετε για πάντα νεότητα και ομορφιά; Οι γυναίκες γνωρίζουν πως η ομορφιά και η νεότητα ξεκινούν από μέσα και βγαίνουν...

Το απόλυτο ελιξιριο!

Το απόλυτο ελιξιριο!

Το απόλυτο ελιξιριο!

Ποιο είναι το βότανο – θαύμα; Ποιο είναι το ελιξίριο που έχετε στην κουζίνα σας; Είναι ένα απλό συστατικό γεμάτο οφέλη για την υγεία, το...

Η νοηση του σωματος!

Η νοηση του σωματος!

Η νοηση του σωματος!

Ξέρετε τι είναι η Βιοανάδραση; Η βιοανάδραση είναι μια τεχνική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε να ελέγχετε τις...

Ελιξιριο μακροζωιας

Ελιξιριο μακροζωιας

Ελιξιριο μακροζωιας

Ξέρετε το φρούτο της ευτυχίας; Το Goji Berry αυτό το κόκκινο μούρο που ήρθε από την Κίνα ή το Θιβέτ και θεωρείται το ελιξίριο της καλής υγείας...

Γελωτοθεραπεια

Γελωτοθεραπεια

Γελωτοθεραπεια

‘‘Αυτός που σε κάνει να γελάς, σε βοηθάει να ζεις’’ μας λέει ο Μένανδρος. Και έχει απόλυτο δίκιο, πως το γέλιο είναι ελιξίριο της...