Το Αόρατο Κολέγιο και οι Άγνωστοι Δάσκαλοι !


Το Αόρατο Κολέγιο αποτελεί μία πραγματική προσπάθεια ορισμένων μυστικιστών της εποχής, συνδεδεμένων με τον Ροδοσταυρισμό. Για πολλούς συνδέεται με την Βασιλική Εταιρία, στην οποία ανήκαν εκλεκτοί επιστήμονες και διανοούμενοι. Τα μυστήρια αρχίζουν όταν εκδίδεται το 1614 μ.Χ. ένα κείμενο από το Αόρατο Κολέγιο, που μεταξύ άλλων, δηλώνει: «Οι Αδελφοί έχουν την δωρεά της πανταχού παρουσίας. Είναι πιο κοντά σου απ’ όσο εσύ νομίζεις».

Γενικά μέσα στην ιστορία και τους μυητικούς μύθους των εσωτερικών συστημάτων συναντάμε συχνά κάποια Αόρατη Ακαδημία, Σχολή, Κολέγιο. Αυτή η υπόθεση έχει έναν έντονο υπερβατικό χαρακτήρα. Ο μυημένος όταν πρωτοεισέρχεται σε έναν μυστικιστικό χώρο-νεόφυτος-έχει ανάγκη από έναν δάσκαλο. Ο δάσκαλος θα είναι κάποιος μυημένος μεγαλύτερου βαθμού. Γενικά όμως, λόγω του ότι ο μυητικός δρόμος είναι εσωτερικός, ένας δάσκαλος δεν αναλαμβάνει το έργο του να «διδάξει την Αλήθεια» στον νεόφυτο. Αντίθετα, ο νεόφυτος πρέπει, με την υποστήριξη του Τάγματος, να ανακαλύψει μόνος του και μέσα του την κρυμμένη Αλήθεια.

Με την πίστη πως οι Αδελφότητες έχουν κάποια διασύνδεση με αυτή την Αλήθεια και άρα με ορισμένες ενέργειες που αποτελούν αυτή την Αλήθεια, θεωρείται πως, ακόμα και αν ο νεόφυτος δεν το γνωρίζει, λαμβάνει κάποια πνευματική καθοδήγηση από ορισμένους Αόρατους Δασκάλους. Αυτοί είναι συνήθως τελειωμένες πνευματικά-ολοκληρωμένες  δηλαδή-μορφές, οι οποίες ανέβηκαν σε ανώτερα επίπεδα ύπαρξης.

Το Αόρατο Κολέγιο φαίνεται να έχει κάποια τέτοια υπόσταση. Στο κείμενο του 1614 δηλώνεται πως από μόνος του κάποιος πρέπει να μελετήσει την Σοφία και όταν θεωρηθεί από το Κολέγιο πως είναι πλέον έτοιμος για να ενταχθεί στο Τάγμα, τότε «σύντομα ένας Αδελφός θα σού εμφανιστεί». Όλα αυτά θα γίνουν χωρίς καν να έχει επικοινωνήσει κάποιος με κάποιο πρόσωπο. Όλη αυτή η επικοινωνία γίνεται πνευματικά. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως το Αόρατο Κολέγιο υπάρχει ακόμα και σήμερα.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u