Σαμαράς: Αγωνιζόμαστε για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας

Σαμαράς: Αγωνιζόμαστε για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας
«Το σημαντικότερο μέλημά μας είναι να φροντίσουμε να υπάρξει ανάπτυξη, οικονομική ανάκαμψη και νέες θέσεις εργασίας και αυτό αποτελεί επίσης προτεραιότητα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα  «Κουρίρ», στην οποία αναφέρεται στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, στα ζητήματα της ανεργίας και της μετανάστευσης, στα αποτελέσματα που σημείωσε η κυβέρνηση στον οικονομικό τομέα, αλλά και στην ύπαρξη νεοναζιστικού κόμματος στην Ελλάδα που ο ίδιος θεωρεί «ντροπή».

Στην εισαγωγή της συνέντευξης -«μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις που δίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός» όπως παρατηρεί η εφημερίδα- επισημαίνεται πως ο κ. Σαμαράς κυβερνά στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2012 με πυγμή, έχοντας κατορθώσει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σε βάθος και σκληρά προγράμματα λιτότητας, ώστε η Ελλάδα να μην βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού όπως συνέβαινε το 2010 και το 2011, όταν κανείς δεν γνώριζε αν η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, ο πρωθυπουργός τονίζει πως θα πρέπει να προωθηθεί η ατζέντα της ΕΕ, όπως για παράδειγμα η υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης. «Το σημαντικότερο μέλημά μας είναι να φροντίσουμε να υπάρξει ανάπτυξη, οικονομική ανάκαμψη και νέες θέσεις εργασίας και αυτό αποτελεί επίσης προτεραιότητα ολόκληρης της ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ανεργία είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, με το ποσοστό της να ανέρχεται στο 27% και στους νέους στο 60%, ενώ ένα επίσης σημαντικό ζήτημα είναι η μετανάστευση.

Όπως παρατηρεί, η ανεργία των νέων είναι όπως η αγωνία του θανάτου, μια ολόκληρη γενιά πλήττεται από αυτή και για την αντιμετώπισή της επιδοτούνται «Start-ups» για νέους στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, για τις εφευρέσεις των οποίων διεθνείς επιχειρήσεις δείχνουν ενδιαφέρον, ενώ ανάλογα συμβαίνουν και στον τομέα του τουρισμού. Επίσης τονίζει πως ένας νέος επενδυτικός νόμος «στρώνει ένα κόκκινο χαλί στους επενδυτές».

Στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ο πρωθυπουργός σημειώνει ως παράδειγμα πως ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλος όσο και εκείνος των παράνομων μεταναστών και πως και τα δύο μαζί μπορούν να σχηματίσουν ένα εκρηκτικό μείγμα που θα μπορούσε να απειλήσει την κοινωνική συνοχή, και προβλήματα στην κοινωνική συνοχή επιτείνουν τα πολιτικά προβλήματα και όλα αυτά αποσταθεροποιούν τη χώρα –και μια τέτοια εξέλιξη πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επικροτεί μια κοινή πολιτική μετανάστευσης στην ΕΕ, κάτι που επιθυμούν και οι πολίτες και, όπως συμπληρώνει, δεν αρκεί μια αντίδραση σε μια τραγωδία προσφύγων όπως στη Λμπεντούσα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει δράση ώστε να αποφεύγονται τέτοια δράματα.

Ο κ. Σαμαράς, παραπέμποντας σε πρόσφατο περιστατικό προσάραξης πλοιαρίου με Αφγανούς πρόσφυγες στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Πελοπόννησο, επισημαίνει πως αυτοί οι άνθρωποι πλήρωσαν χιλιάδες δολάρια, κάποιος, που κανείς δεν τον γνωρίζει, είχε τεράστια κέρδη και «αυτή η μαφία, αυτοί οι συμμορίτες», όπως χαρακτηριστικά λέει, κερδίζουν σε βάρος φτωχών ανθρώπων και αν δεν εντοπιστούν, αυτοί οι έμποροι ανθρώπων θα συνεχίσουν τη «δουλειά» τους.

Απαντώντας στην ερώτηση της εφημερίδας για τη «συνταγή» του που συνέβαλε σε «επιτυχίες, στη μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό το 2013, στην επίτευξη μικρού πρωτογενούς πλεονάσματος και την πρόβλεψη για οικονομική ανάπτυξη το 2014 που κατέστησαν σταθερότερη την Ελλάδα υπό την ηγεσία του», ο πρωθυπουργός τονίζει ως σημαντικότερο τη μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό και την εξυγίανση της οικονομίας, ανεξάρτητα από το κόμμα όπου ανήκει κάποιος.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, αυξανόμενης ανεργίας και μεγάλων θυσιών των ανθρώπων, μέσα στο 2013 τα έσοδα ήταν περισσότερα από τα έξοδα, ενώ κατά τη διάρκεια της κρίσης η απόδοση της οικονομίας έχει μειωθεί κατά 25%, υπήρξαν απώλειες φορολογικών εσόδων, οι άνθρωποι έχασαν το 38% του εισοδήματός τους και όταν, κάτω από τέτοιες συνθήκες, κάποιος επιτυγχάνει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, τότε σημαίνει πως έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό του.

Όπως συμπληρώνει, ο ίδιος εκπλήρωσε αυτά που έπρεπε να κάνει και εφάρμοσε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ στη συνέχεια παρατηρεί ότι σε αυτό βοήθησε και ο Γιοχάνες Χαν (ο αυστριακής καταγωγής Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ), καθώς τα ταμεία υποδομών της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός διευκρινίζει σε σχετική ερώτηση πως τα χρήματα της ΕΕ δεν ρέουν μόνον στις υποδομές, αλλά και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προωθώντας την καινοτομία, συμβάλλοντας σε ένα νέο επενδυτικό κλίμα, σε ταχύτερη ανάπτυξη και σε δομικές αλλαγές, ενώ επισημαίνει πως το 2013 υπήρξε ρεκόρ στον αριθμό τουριστών στην Ελλάδα, με τα έσοδα από τον τουρισμό να είναι ουσιαστικής σημασίας.

Τέλος, στην ερώτηση ως προς την ύπαρξη πρόθεσης για απαγόρευση του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαμηνύει με τη συνέντευξή του στην «Κουρίρ» πως στη δημοκρατία δεν απαιτούνται επιπλέον όπλα για να χτυπηθούν ιδιαίτεροι εχθροί και πως στον αγώνα κατά των νεοναζιστών η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα όπλα που της παρέχει η δημοκρατία. Επισημαίνοντας πως οι ηγέτες αυτού του κόμματος βρίσκονται στη φυλακή και το σύστημα της δικαιοσύνης λειτουργεί, υπενθυμίζει, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως στη διάρκεια του εθνικοσοσιαλισμού το 10% των Ελλήνων εξαναγκάσθηκαν σε φυγή, και για τον ίδιο αποτελεί «ντροπή» αυτή και μόνον η ύπαρξη ενός νεοναζιστικού κόμματος. Ωστόσο, όπως συμπληρώνει, οι άνθρωποι που το ψηφίζουν δεν είναι ναζιστές, σε αντίθεση με τους ηγέτες του, απλώς οι ψηφίζουν το κόμμα αυτό λόγω της ύφεσης και της ανεργίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή : www.madata.gr

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Κεφαλογιάννη: Νέες θέσεις εργασίας από την ανάπτυξη του τουρισμού

Κεφαλογιάννη: Νέες θέσεις εργασίας από την ανάπτυξη του τουρισμού

Κεφαλογιάννη: Νέες θέσεις εργασίας από την ανάπτυξη του τουρισμού

«Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, μπορεί να δημιουργήσει  θέσεις εργασίας κυρίως για τις νέες ηλικίες». Αυτό τόνισε η υπουργός...

ΟΑΕΔ: Έρχονται 50.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Έρχονται 50.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Έρχονται 50.000 νέες θέσεις εργασίας

Νέες θέσεις εργασίας για 50.000 ανέργους αναμένεται να διαθέσει ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που πρόκειται να ξεκινήσει από τέλη Μαρτίου με...

Αντώνης Σαμαράς: Το 2014 η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη

Αντώνης Σαμαράς: Το 2014 η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη

Αντώνης Σαμαράς: Το 2014 η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα το 2014 επιστρέφει στην ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Φινλανδό...

Νέες θέσεις εργασίας στο Μετρό

Νέες θέσεις εργασίας στο Μετρό

Νέες θέσεις εργασίας στο Μετρό

Την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για 200 θέσεις εργασίας στο Μετρό ζητά ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος από το ΑΣΕΠ...

Ανάπτυξη 0,3% στην Ισπανία

Ανάπτυξη 0,3% στην Ισπανία

Ανάπτυξη 0,3% στην Ισπανία

Ανάπτυξη 0,3% κατέγραψε η ισπανική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2013, παρουσιάζοντας επιτάχυνση από το +0,1% του προηγούμενου τριμήνου,...

ΟΤΕ: 500 νέες θέσεις εργασίας

ΟΤΕ: 500 νέες θέσεις εργασίας

ΟΤΕ: 500 νέες θέσεις εργασίας

500 περίπου νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν στον ΟΤΕ, με την εταιρεία να προκηρύσσει θέσεις για τεχνικούς πεδίου, μηχανικούς, πωλητές...