Νοστράδαμος !


Γνωρίζετε τον μυστηριώδη Γάλλο; Ο Νοστράδαμος ήταν προφήτης; Είναι αληθινές οι προφητείες του; Ποιος ήταν τελικά ο Νοστράδαμος;

Γεννήθηκε το 1503 στην επαρχία Saint-Rémy της Γαλλίας, το πραγματικό όνομά του ήταν Μισέλ ντε Νοστρεντάμ ή εξελληνισμένα  Νοστράδαμος. Ο πατέρας του, ήταν έμπορος δημητριακών και συμβολαιογράφος.

Ο παππούς του γιατρός στο επάγγελμα, πέθανε όταν ο Νοστράδαμος ήταν οχτώ ετών αλλά δίδαξε στο Νοστράδαμο αστρολογία και αλχημεία, αφού σχετίζονταν άμεσα εκείνα τα χρόνια με την ιατρική. Οι παππούδες του ήταν εβραίοι, αλλά ο ίδιος βαπτίστηκε καθολικός. Ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα αδέλφια του.

Στα δεκατέσσερα του χρόνια πήγε στο πανεπιστήμιο της Αβινιόν και στη  συνέχεια πήγε στο Μονπελιέ για να σπουδές ιατρικής.  Η αστρολογία και η ιατρική ήταν αχώριστες εκείνη την εποχή και ο Νοστράδαμος θα εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του και στις δυο αυτές επιστήμες.

Ο Νοστράδαμος θεωρούσε ότι μπορούσε να προβλέψει το μέλλον μέσα από τον αρμονικό συνδυασμό αστρονομικών μελετών και θεϊκής παρέμβασης! Παρά την ευρεία γνώση του των ουράνιων φαινομένων και του τρόπου με τον οποίο επηρεάζουν τα γήινα πράγματα, ισχυριζόταν ότι ένα «αγγελικό πνεύμα» τον βοηθούσε στην κατανόηση της συσχέτισης αυτής, ενώ οι μέθοδοι «διαλογισμού» και αυτοσυγκέντρωσής του περιλάμβαναν μέχρι και χρήση ήπιων παραισθησιογόνων ουσιών.

Το βασικό σώμα των προφητειών του Νοστράδαμου, που αποκαλείται πλέον «Οι Αιώνες», θα εκδοθεί σε «δόσεις» και αποσπάσματα κατά τη διάρκεια πολυάριθμων ετών. Αποτελείται από δώδεκα κεφάλαια, δώδεκα δηλαδή “Αιώνες”, που περιλαμβάνουν 1200 στίχους, γραμμένους στην αρχαία γαλλική.

Η προφητική δουλειά του αποτελείται από χίλια περίπου τετράστιχα, συγκεντρωμένα σε ομάδες των εκατό. Ο τίτλος «Οι Αιώνες» θα αποδοθεί μάλιστα από τους ιστορικούς και όχι από τον ίδιο, αφού ο Νοστράδαμος το τιτλοφορούσε  «Οι Προφητείες του Michel Nostradamus».

Το 1566 ο Νοστράδαμος νιώθει τελευταία πολύ κουρασμένος και πάσχει άλλωστε και από αρθρίτιδα. Ανακοινώνει ότι νιώθει πολύ κοντά το θάνατό του.  Στις 17 Ιουνίου καταθέτει στο συμβολαιογράφο του τη διαθήκη του και στις 2 Ιουλίου πεθαίνει μέσα στη νύχτα, κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες που είχε περιγράψει σε μια από τις προβλέψεις του.  Θα ταφεί στην εκκλησία του Cordeliers.

Κάθε προφητικό νοστραδαμικό τετράστιχο, που είναι γραμμένο στα γαλλικά, με λατινικές, ελληνικές και ιταλικές αναφορές, προβλέπει ένα συγκεκριμένο γεγονός ή μιλά γενικότερα για μια ιστορική περίοδο. Μερικά από τα δημοφιλή του τετράστιχα.

«Βαθιά, στην καρδιά της δυτικής Ευρώπης,

από φτωχούς γονείς γεννιέται ένα παιδάκι.

Τόσα πλήθη θα πλανέψει με του λόγου του την τέχνη

που ακόμα και ανατολικά βασίλεια θα υποταχτούν.»

Το τετράστιχο αναφέρεται στον Αδόλφο Χίτλερ. Θα μπορούσε να αναφέρεται σε οποιονδήποτε ευρωπαίο ρήτορα, αλλά οι δύο τελευταίοι στίχοι υποδεικνύουν φαύλο άνθρωπο.

«Συμπτωματικά, μετά τον πόλεμο, η Σλαβική φυλή

μεγάλες δόξες θα γνωρίσει.

Ένας χωρικός τον ηγέτη τους θα αντικαταστήσει.

Οι άντρες του, μεγαλωμένοι στα βουνά, θα διασχίσουν τις θάλασσες.»

Οι πρώτοι δύο στίχοι αναφέρονται στη Ρωσία. Ο τρίτος στίχος φαίνεται να προβλέπει την άνοδο του Στάλιν στην εξουσία, αν και ο τέταρτος στίχος δημιουργεί αμφιβολίες ως προς το τελευταίο συμπέρασμα.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u