Τηλεοπτικές άδειες: Κινήσεις τακτικής, κατάθεση πρώτης δόσεις και μηνύσεις

Τηλεοπτικές άδειες: Κινήσεις τακτικής, κατάθεση πρώτης δόσεις και μηνύσεις

Τρεις περίπου ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της πρώτης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες, Βαγγέλης Μαρινάκης και ΣΚΑΪ πλήρωσαν το ποσό που τους αντιστοιχεί. Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που η Νέα Δημοκρατία επιμένει να αμφισβητεί τη διαδικασία, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ενώ με μήνυση απαντά και ο Alpha σε βάρος του Λευτέρη Κρέτσου και της επιτροπής ελέγχου των πόθεν έσχες.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μάκης Βορίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ιωάννης Τραγάκης, Κωνσταντίνος Τζαβάρας και Χαράλαμπος Αθανασίου, κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το «σκάνδαλο», όπως το χαρακτηρίζουν του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται ότι η Πενταμελής Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού παραβίασε το καθήκον της «προκειμένου να ευνοήσει έναν τουλάχιστον εκ των υπερθεματιστών σκόπιμα μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα καταβάλει τα ποσά της προσφοράς του ή σκόπιμα λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία, με βάση την προκήρυξη, δεν έπρεπε και δεν μπορούσε να λάβει υπόψη».

Επίσης, τονίζεται ότι «η ανωτέρω Επιτροπή ψευδώς βεβαίωσε ότι διενήργησε τον έλεγχο επάρκειας των οικονομικών μέσων του Καλογρίτσα με βάση τους όρους της προκήρυξης, αφού είναι σαφές ότι δεν ενήργησε τέτοιο έλεγχο».

«Κάποια στιγμή, οι αυταπάτες τελειώνουν και τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν. Η Νέα Δημοκρατία, ορκισμένη να υποστηρίζει τη διαφάνεια, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά δια των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου ένας έωλος διαγωνισμός να τύχει μεγαλύτερης διερεύνησης. Εμείς πιστεύουμε ότι όλα πρέπει να βρεθούν στο φως. Είναι υποχρέωσή μας, είναι υποχρέωση απέναντι στην ελληνική κοινωνία, είναι υποχρέωση απέναντι στη Δημοκρατία», δήλωσε αμέσως μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

«Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στην κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά παντός υπευθύνου, για το τεράστιο σκάνδαλο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Ζητάμε να ελεγχθούν οι τυχόν τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις της Επιτροπής, του Γραμματέα, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου για όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τελευταία και τα οποία ξεκάθαρα μαρτυρούν ότι ο έλεγχος του πόθεν έσχες είναι από ανύπαρκτος, έως εντελώς πλημμελής», σημείωσε από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης.

Απαντώντας στη μηνυτήρια αναφορά της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως «οι μόνοι που απειλούνται από την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων είναι όσοι οικοδόμησαν ένα καθεστώς αυθαιρεσίας και διαπλοκής». «Από χτες είχαμε επισημάνει ότι το μόνο που δεν έχει κάνει η ΝΔ είναι να παραστεί στο ΣτΕ ως συνήγορος των καναλαρχών. Τελικά, μετά τις ευθείες παρεμβάσεις της στη δικαιοσύνη, αποφάσισε η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει μήνυση, διά βουλευτών της, για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών» αναφέρει η ανακοίνωση ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «τρέχει πίσω από τις πρωτοβουλίες των συμφερόντων που εξυπηρετεί».

«Κατανοούμε τον πανικό και τις παλινωδίες της ΝΔ, που αναγκάζεται να αλλάζει γραμμή κάθε εβδομάδα, τρέχοντας πίσω από τις πρωτοβουλίες των επιχειρηματικών συμφερόντων που εξυπηρετεί. Άραγε, μετά τις κομματικές ανακοινώσεις, τώρα συντάσσουν και μηνύσεις μαζί με τους επιχειρηματίες;

Την ίδια ώρα, και προφανώς προς μεγάλη λύπη του κ. Μητσοτάκη, στα δημόσια ταμεία έχουν ήδη εισρεύσει τα πρώτα 40 εκατ. ευρώ από τους υπερθεματιστές που καταβάλλουν την α' δόση. Με αυτά τα χρήματα, η κυβέρνηση θα στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες. Η ΝΔ ας επιμένει ότι θα τα επιστρέψει στους καναλάρχες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μήνυση και από τον Alpha

Ο χορός των προσφυγών στη δικαιοσύνη για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίστηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο οποίος κατέθεσε σήμερα μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατά των μελών της επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Ελ. Κρέτσου ο οποίος υπέγραψε το σχετικό πρακτικό που συντάχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μήνυση που αριθμεί περί τις 70 σελίδες περιλαμβάνονται στοιχεία αναφορικά με το πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα, που σύμφωνα με τον Alpha καταδεικνύουν ότι έγινε πλημμελής έλεγχος του συγκεκριμένου πόθεν έσχες.

Ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος ο οποίος κατέθεσε τη μήνυση εκ μέρους του τηλεοπτικού σταθμού σε δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθηση πως έπρεπε να έχει ήδη ο εισαγγελέας να έχει κάνει παρέμβαση για το θέμα.

Πρώτη δόση από Μαρινάκη και ΣΚΑΪ

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ κατέθεσε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά παραστατικά.

Μετά τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, και η εταιρεία Alter Ego του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, κατέβαλε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την πρώτη δόση, ύψους 24.633.333,34 ευρώ, για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας.

«Ακούστηκαν πολλά. Ο διαγωνισμός έγινε, τα χρήματα μπαίνουν στο κρατικό ταμείο», ανέφερε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας το γεγονός, ότι δύο υπερθεματιστές πλήρωσαν την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.

pappas

Πάντως, στελέχη του κόμματος της αξιωματικούς αντιπολίτευσης επιμένουν να κατηγορούν τον πρωθυπουργό για προσπάθεια εξαπάτησης, αναφορικά με τις εξαγγελίες του ότι το ποσό των 246 εκατ. ευρώ που αναμένεται να εισπραχθεί θα δοθεί στους περισσότερο αδύναμους, τονίζοντας ότι ακόμη και να εισπραχθούν τα χρήματα, έχουν δεσμευθεί ότι εξυπηρετούν τους δημοσιονομικούς στόχους και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό.

Την κατάθεση της πρώτης δόσης του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες από δυο εταιρείες, ανακοίνωσε και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα πρωτότυπα διπλότυπα είσπραξης της πρώτης δόσης κατέθεσαν στη Γενική Γραμματεία οι εταιρείες,

  • Ειδήσεις Ντοτ Κομ, Ανώνυμη ραδιοτηλεοπτική και εμπορική εταιρεία παροχής πληροφοριών και ενημέρωσης (ΣΚΑΙ ΑΕ) ποσό, 14.533.333,34 ευρώ.
  • Αλτερ Εγκο Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρεία (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) ποσό, 26.633.333,34 ευρώ.

Υπενθυμίζει επίσης ότι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της πρώτης δόσης είναι η Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.


Πηγή : www.madata.gr

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Τηλεοπτικές άδειες: Κατέθεσε την πρώτη δόση ο Ιβάν Σαββίδη

Τηλεοπτικές άδειες: Κατέθεσε την πρώτη δόση ο  Ιβάν Σαββίδη

Τηλεοπτικές άδειες: Κατέθεσε την πρώτη δόση ο Ιβάν Σαββίδη

Επιβεβαιώθηκε η κατάθεση της πρώτης δόσης, ύψους  20.500.000,00, από τον Ιβάν Σαββίδη, για την τηλεοπτική του άδεια. Δείτε τη σχετική...

Τηλεοπτικές άδειες: Τη Δευτέρα η συζήτηση στο ΣτΕ

Τηλεοπτικές άδειες: Τη Δευτέρα η συζήτηση στο ΣτΕ

Τηλεοπτικές άδειες: Τη Δευτέρα η συζήτηση στο ΣτΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητείται αύριο Δευτέρα η νομιμότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες «Να περάσει ο...

Τηλεοπτικές άδειες: Μήνυση από τη ΝΔ στον Αρειο Πάγο κατά παντός υπευθύνου

Τηλεοπτικές άδειες: Μήνυση από τη ΝΔ στον Αρειο Πάγο κατά παντός υπευθύνου

Τηλεοπτικές άδειες: Μήνυση από τη ΝΔ στον Αρειο Πάγο κατά παντός υπευθύνου

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν το μεσημέρι της Παρασκευής (23/09/2016) τα μέλη της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας της ΝΔ στον Άρειο Πάγο...

Εκτός διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το ΑΡΤ του Καρατζαφέρη

Εκτός διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το ΑΡΤ του Καρατζαφέρη

Εκτός διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το ΑΡΤ του Καρατζαφέρη

Οριστικά εκτός του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες τέθηκε το  ΑΡΤ TV  του Γιώργου Καρατζαφέρη. Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο...

Τηλεοπτικές άδειες: 11 υποψήφιοι για τις τέσσερις άδειες

Τηλεοπτικές άδειες: 11 υποψήφιοι για τις τέσσερις άδειες

Τηλεοπτικές άδειες: 11 υποψήφιοι για τις τέσσερις άδειες

Με την κατάθεση των 11 συνολικά φακέλων ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση των τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών...

Τηλεοπτικές άδειες: Αναρτήθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού

Τηλεοπτικές άδειες: Αναρτήθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού

Τηλεοπτικές άδειες: Αναρτήθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού

Δόθηκε σήμερα, Παρασκευή (15/04/2016) για διαβούλευση το σχέδιο της προκήρυξης του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την αδειοδότηση των...