Τι είναι η τοξική σχέση;

Τι είναι η τοξική σχέση;
<p>Πιθανώς η πιο δύσκολη απόφαση που κάποιος μπορεί να κάνει είναι να τερματίσει μια σχέση. Οι σχέσεις δεν είναι εύκολες και οι καλές σχέσεις χρειάζονται πολλή σκληρή δουλειά. Σε γενικές γραμμές, συμβουλεύω την προσέγγιση "περιμένετε-και-βλέπετε" ενώ εργάζεστε σε ορισμένες από τις δικές σας δεξιότητες σχέσης.

Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου η σχέση δεν είναι μόνο δύσκολη. Είναι εντελώς τοξική. Οι τοξικές σχέσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμιες για την πνευματική ή σωματική σας υγεία και την υγεία όλων των παιδιών που ενδέχεται να βρίσκονται στη φωλιά.

Εδώ είναι μερικά σημάδια τοξικών σχέσεων που πιθανόν να τελειώνουν από ό, τι να συνεχίζουν σε αυτή τη σχέση.

1. Σχέσεις που περιλαμβάνουν ενδοοικογενειακή βία

Η οικιακή βία έχει καταστεί όλο και πιο σημαντικό ζήτημα. Σε καμία περίπτωση η βία δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή, ειδικά όταν βρίσκεται μπροστά στα παιδιά.

Οι δράστες της βίας συχνά αγωνίζονται με την εξουσία στη σχέση και χρησιμοποιούν τη βία ως τρόπο να επιδείξουν δύναμη και έλεγχο. Η ανθεκτικότητα αυτής της συμπεριφοράς έχει σοβαρές ψυχολογικές, συναισθηματικές και φυσικές συνέπειες.

Υπάρχουν πολλά θεραπευτικά προγράμματα σε εθνικό επίπεδο που προσφέρουν υποστήριξη στα θύματα και τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας.

"Οι καταχραστές συχνά υποφέρουν από συναισθηματικά ζητήματα που σχετίζονται με χαμηλή αυτοεκτίμηση".

2. Σχέσεις που συνεπάγονται με χρόνια συναισθηματική κακοποίηση

Συχνά τα άτομα δεν συνειδητοποιούν ότι ο σύντροφός τους τους χρησιμοποιεί συναισθηματικά. Συχνά διαπράττεται σε λεκτικές επιθέσεις, προσβολές, χειραγώγηση, κτητικότητα και υποτίμηση.

Η απαγόρευση ενός εταίρου από το να βγει με τους φίλους του, παρακολουθώντας προσεκτικά τη συμπεριφορά του και τον έλεγχο που είναι επιθετικός είναι επίσης συνήθεις μορφές συναισθηματικής κακοποίησης.

Η συναισθηματική κακοποίηση είναι εξαιρετικά επιζήμια για το θύμα και συνήθως διαπράττεται από έναν σύντροφο που αγωνίζεται με δύναμη, έλεγχο ή ζήλια.

Τις περισσότερες φορές είναι καλύτερο να αφήνετε τη σχέση αυτή παρά να περιμένετε με την ελπίδα ότι ένας εταίρος θα αλλάξει τους τρόπους του / της.

3. Σχέσεις που συνεπάγονται με κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ

Μερικές φορές στην αρχή μιας σχέσης οι εταίροι καταφέρνουν να κρύβουν τις «κακές συνήθειες» και τα ελαττώματά τους, αλλά τελικά αποκαλύπτονται για τα καλύτερα ή για τα χειρότερα.

Ένα σημαντικό εμπόδιο στις σχέσεις μας είναι η αποδοχή των αδυναμιών των συνεργατών μας.

Αλλά παρακαλώ συνειδητοποιήστε ότι η χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ είναι κάτι περισσότερο από ένα ελάττωμα. Πρόκειται για έναν ανθυγιεινό μηχανισμό αντιμετώπισης που συχνά οδηγεί σε προβλήματα, όπως η DUI, η φυλακή, η ενδοοικογενειακή βία και η ανάγκη εμπλοκής των υπηρεσιών προστασίας των παιδιών

Οι τοξικές σχέσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολες στη διαχείριση.

Μπορεί να είναι επικίνδυνο να αντιμετωπίσετε κάποιον εταίρο και μπορεί να επιδεινώσετε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια είτε πρόκειται για θεραπεία είτε για δικαστικό σύστημα.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά ενός συνεργάτη, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε.

Οι καταχραστές συχνά υποφέρουν από συναισθηματικά ζητήματα που περιλαμβάνουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια και άλλα ψυχολογικά ζητήματα.

Μπορεί να είναι δύσκολο να μην γίνει κανείς εξαρτώμενος και να προσπαθήσει εξαντλητικά να ικανοποιήσει τις ανάγκες του.

Αλλά για να βρεθεί μια υγιής σχέση, απαιτείται συνήθως να φύγεις από τη σχέση.

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Ήλιος στον Καρκίνο: Ευκαιρία για μόνιμες σχέσεις

Ήλιος στον Καρκίνο: Ευκαιρία για μόνιμες σχέσεις

Ήλιος στον Καρκίνο: Ευκαιρία για μόνιμες σχέσεις

Τι σηματοδοτεί το πέρασμα του Ήλιου από τον Καρκίνο για τις σχέσεις; Πρόκειται για κάτι το οποίο θα αλλάξει τον τρόπο αντίληψής σας όσον...

Τοξικές σχέσεις

Τοξικές σχέσεις

Τοξικές σχέσεις

Είσαι βέβαιη ότι η σχέση σου δεν είναι τοξική; Είναι σίγουρη ότι δεν σου απομυζά ενέργεια και ότι δεν λειτουργεί τελικά σε βάρος σου; στην...

Τοξική σχέση

Τοξική σχέση

Τοξική σχέση

Δύο άτομα γνωρίστηκαν και ένοιωσαν πολύ έντονα συναισθήματα μεταξύ τους, περνώντας ο καιρός προτίμησαν να ενώσουν τις ζωές τους, το...

Τοξική Σχέση!

Τοξική Σχέση!

Τοξική Σχέση!

Καμιά φορά ο έρωτας μπορει να είναι καταστροφικός. Να σε δηλητηριάζει αντί να σε κάνει να ανθίζεις. Η τοξική αγάπη δεν είναι τόσο σπάνια...

Δύσκολες περιπτώσεις!

Δύσκολες περιπτώσεις!

Δύσκολες περιπτώσεις!

Ποιες είναι οι σχέσεις που μπορεί να σε παιδέψουν; Μία από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, είναι να έχεις σχέση με έναν άντρα που έχει...

Τι Ζώδιο είναι η Σχέση σου Β

Τι Ζώδιο είναι η Σχέση σου Β

Τι Ζώδιο είναι η Σχέση σου Β

Ξέρεις τι ζώδιο είναι η σχέση σου; Τότε ξέρεις και ποιο είναι το μέλλον της! Το ζώδιο τις σχέσεις μας κρατάει το κλειδί της επιτυχίας μας!...