Παράκελσος !


Στην ιστορία της ανθρωπότητας από την αρχαιότητα ως σήμερα,

Έχουν δημιουργηθεί. πολλά μαντικά συστήματα. Στην Ελλάδα η μαντεία ήταν τέχνη σημαντική με  τα περίφημα μαντεία της Δωδώνης και των Δελφών και μάλιστα η μαντεία ήταν θεσμική δραστηριότητα.

Εκτός όμως από τα διάφορα μαντεία οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή ασχολούνταν με πολλές μαντικές δραστηριότητες, όπως ήταν και η μαντεία των Αστραγάλων (που γίνονταν με το κότσι από τα ζώα και που σήμερα, όσοι την ασκούν, χρησιμοποιούν ζάρια).

Επίσης μην ξεχνάμε πόσο σημαντικό ρόλο είχαν στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα οι Μάντεις, ποιος δεν θυμάται τον Κάλχα ή τον Τειρεσία.

Ας θυμηθούμε επίσης πως οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν και την οιωνοσκοπία και την ραβδοσκοπία αλλά και πολλές άλλες μαντικές πρακτικές, θεωρούσαν δε πως κάποια πράγματα λειτουργούν ως «σημεία», δηλώνουν δηλαδή κάτι και ο κατάλληλος ερμηνευτής μπορεί να το αποκωδικοποιήσει, μην ξεχνάμε ποτέ την φράση του Ηρακλείτου για τον Απόλλωνα που πρέπει να την εμπεδώσουν όλοι όσοι ασχολούνται με μαντικά συστήματα και που εμείς την βάζουμε επίγραμμα σ’ αυτό μας το βιβλίο «ο βασιλεύς, ου το μαντείον εστί εν Δελφοίς, ου λέγει, αλλά σημαίνει» (ο βασιλιάς που το μαντείο του είναι στους Δελφούς, δε λέει αλλά δίνει σημάδια).

Αυτά τα σημάδια προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει ο μάντης.

Όμως τα μαντικά συστήματα δεν ευδοκίμησαν μόνο στην Αρχαία Ελλάδα ούτε είναι γέννημα του 4ου και 5ου π.Χ. αιώνα· στην αρχαία Κίνα είχε συγκροτηθεί ένα από τα ισχυρότερα μαντικά συστήματα των αιώνων, το περίφημο Ι-τσινγκ, το περιβόητο «βιβλίο των αλλαγών», για το οποίο μιλούσε με τόσο θαυμασμό ο μεγάλος Ελβετός ψυχαναλυτής K.G.Jung.

Επίσης στην Ευρώπη αναπτύχθηκαν τα συμβολικά συστήματα της Tarot και των Ρούνων.

Μην ξεχνάμε επίσης πως ακόμα και η Ωριαία Αστρολογία είναι ένα «σύστημα Αστρομαντείας» όπως κατά λέξη την χαρακτήρισε ο Alan Leo.

Αν θελήσουμε να κατανοήσουμε την βάση στην οποία στηρίζεται κάθε μαντική δραστηριότητα θα πρέπει να πάρουμε υπόψη μας την διδασκαλία του Jung για την Συγχρονικότητα καθώς επίσης και τις διδασκαλίες του για το υπό- και το α-συνειδητό το οποίο κατά τον Jung εκφράζεται μόνο με σύμβολα (γι’ αυτό και τα όνειρα θεωρούνται κατ’ εξοχήν εκδήλωση του υπο- και του α-συνειδητού.

Σύμφωνα λοιπόν με την θεωρία της συγχρονικότητας ,

Δύο γεγονότα που συμβαίνουν την ίδια χρονική στιγμή έχουν κάποια σύνδεση μεταξύ τους· έτσι αν σε κάποια χρονική στιγμή Χ, προκύψει μία ερώτηση και χρησιμοποιήσουμε ένα συμβολικό σύστημα για να πάρουμε απάντηση (π.χ. τα σύμβολα της Tarot) εκείνη την στιγμή υπάρχει μία σύνδεση ανάμεσα στο ερώτημά μας και στις κάρτες της Tarot και επειδή αυτές, ως σύμβολα, βοηθούν να μιλήσει το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο είναι σαν να παίρνουμε απάντηση για το ερώτημά μας από βαθύτερα στρώματα του είναι μας ή ακόμα και από χώρους που έχουν δυναμική και μπορούν να απαντούν ακόμα και για θέματα που συνδέονται με άλλη διάσταση του χρόνου, πέρα από το παρόν.

Αυτό που χρειάζεται είναι ο ερμηνευτής να είναι συντονισμένος με τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιηθούν για την μαντεία και βέβαια να ξέρει καλά την γλώσσα των συμβόλων, να κατέχει το συμβολικό σύστημα το οποίο χειρίζεται στην ολότητά του.

Ένα από τα σπουδαιότερα αλλά ολίγο γνωστά μαντικά συστήματα,

Που υπάρχουν είναι το μαντικό σύστημα του φιλοσόφου, αλχημιστή, γιατρού και χημικού Παρακέλσου, ο οποίος πέθανε το 1541 και έγραψε πάρα πολλά βιβλία.

Το μαντικό του σύστημα – που θεωρείται εξαιρετικά δυνατό – βασίζεται σε γνώσεις που συνδέονται με την φιλοσοφία, την μεταφυσική, το Ενωχικό αλφάβητο, τα Αγγελικά ονόματα, την Καμπαλά αλλά ιδιαιτέρως με την Αστρολογία.

Το μαντικό του σύστημα αν και χρησιμοποιεί κάρτες, δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα της Tarot αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανώτερο ή κατώτερο, είναι απλώς διαφορετικό.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u