Ο Άρχοντας του παράξενου …

Ο Άρχοντας του παράξενου …


Μήπως έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την λέξη «τηλεπάθεια»; Ή ίσως «τηλεκίνηση»; Αν ναι, τότε έχετε χρησιμοποιήσει λέξεις, κοινότυπες σήμερα, που όμως τις έβαλε στη ζωή μας ένας σπάνιος και χαρισματικός άνθρωπος, κάπως ευτραφής και μοναχικός. Ο ένας και μοναδικός Τσαρλς Φορτ.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που μας χάρισε πεδία όπως η παραψυχολογία, τα X-files, η αυτόματη ανάφλεξη. Ανακάλυψε τους όρους, παρατήρησε τα φαινόμενα, τα κατέγραψε, τα κατέταξε, τα ανέπτυξε. Πρόκειται για τον αποθηκάριο του παράξενου, για τον εφευρέτη των κόσμων, για τον κλειδούχο της πύλης.

Όπως έλεγε ο ίδιος, «θα σας στείλω σε πόρτες που ανοίγουνε για αλλού». Για πού αλλού; Μα, για εδώ, για αυτόν τον κόσμο. Αλλά έτσι όπως είναι, με όλη του την παραξενιά και όχι με αυτήν την κουτσουρεμένη αντανάκλαση που βλέπουμε. Ο Φορτ ήταν ουσιαστικά ένας συλλέκτης. Αποδελτίωνε κάθε πληροφορία που ερχόταν μέσω των εφημερίδων στα χέρια του, αλλά και μέσω των εθελοντών – ερευνητών που ήταν φίλοι του.

Εκεί, στο γύρισμα του 19 ου προς τον 20 ο αιώνα, ένας συμπαθητικός και χαμηλών τόνων κύριος, που χρωστούσε πολλά νοίκια στην καλοκάγαθη σπιτονοικοκυρά του και είχε μια τρυφερή σχέση με τη γυναίκα του, έκανε τις πιο εύστοχες παρατηρήσεις όλων των εποχών. Οι παρατηρήσεις του κάλυπταν όλα τα πεδία και κατέληγαν σε ένα και μόνο συμπέρασμα: ο κόσμος δεν είναι αυτό που νομίζουμε, είναι μεγαλύτερος, περισσότερος, δυσκολότερος.

Ήταν αυτός που παρατήρησε τις πτώσεις ψαριών κατά τόνους από τον ουρανό και δεν τις θεώρησε «φυσιολογικές», γιατί δεν είναι. Παρατήρησε ότι οι άνθρωποι καίγονταν αυτόματα στις πολυθρόνες τους χωρίς όμως να καίγονται και τα ρούχα τους, και ούτε αυτό το θεώρησε φυσιολογικό, γιατί δεν είναι. Παρατήρησε ότι θυμωμένα κοριτσάκια μπορούσαν να γκρεμίσουν ολόκληρα σπίτια με τη δύναμη του θυμού τους, και σκέφτηκε πως μάλλον ούτε αυτό είναι φυσιολογικό.

Όσο μάζευε ειδήσεις από όλον την κόσμο που μιλούσε για βροχή αίματος, για καταιγίδες από χταπόδια, για πόλεις που φαίνονταν στα σύννεφα και μετά εξαφανίζονταν, τόσο περισσότερο καταλάβαινε πως αυτά που οι άνθρωποι πεισματικά επιμένουν να μην βλέπουν είναι περισσότερα από αυτά που βλέπουν. Γι’ αυτό αυτά τα φαινόμενα τα ονόμασε «καταραμένα», με την έννοια ότι βρίσκονται εξόριστα όχι μόνον από τα σχολεία, αλλά και από την ίδια την αντίληψη των ανθρώπων.

«Δεν το καταλαβαίνω, άρα δεν υπάρχει», λένε οι άνθρωποι. «Υπάρχει και πρέπει να το καταλάβω», αντιμίλησε ο Φορτ. Το εκπληκτικό του βιβλίο «Ο παράξενος κόσμος του Τσαρλς Φορτ» κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αρχέτυπο. Και αποτελεί μικρό μόνο μέρος της τεράστιας συλλογής «καταραμένων» περιστατικών που ο ήσυχος Τσαρλς είχε αποδελτιώσει.

Με ένα ήρεμο και ταπεινό τρόπο, χωρίς πολλές παράτες, κάποια στιγμή του 20 ου αιώνα ο Φορτ πέρασε σε εκείνη τη διάσταση που, όπως έλεγε, δεν θα χρωστούσε πια νοίκια. Μας άφησε πλουσιότερους, πιο έκπληκτους, πιο παρατηρητικούς.

Μόλις κατά το γύρισμα της τρίτης χιλιετίας αυτός ο παραγνωρισμένος μεγαλοφυής, αρχίζει να παίρνει τη θέση που του αξίζει στο πάνθεον των μεγάλων στοχαστών. Και αυτήν την αναγνώριση δεν την χρειάζεται ο ίδιος, την χρειαζόμαστε εμείς.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Τζορντάνο Μπρούνο !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ποια ήταν αυτή η φωτισμένη μεγαλοφυΐα; Ο φιλόσοφος Τζορντάνο Μπρούνο, ήταν το φως σ ...

Ρούνοι !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Τι είναι οι αινιγματικοί ρούνοι; Οι βόρειοι λαοί όπως οι Βίκινγκς, οι Τεύτονες και ...

Σείριος !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Μπορείτε να μετρήσετε τα αστέρια στον ουρανό; Η απάντηση είναι δύσκολη και ακόμη δ ...

Οι Ντογκόν !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Μια εξωγήινη φυλή; Γίνεται; Ξέρετε πως μια Αφρικανική φυλή πιστεύει πως ο πολιτισμ ...

Περσείδες !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Οι επισκέπτες του ουρανού σήμερα! Σήμερα το βράδυ σηκώστε τα μάτια σας στον ουρανό ...

Αγρογλυφικά !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Εξωγήινα μηνύματα ή προειδοποιήσεις της Γης; Γνωρίζετε τι ονομάζουμε αγρογλυφικά ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u