Μαίρη Χρονοπούλου

Η Μαίρη Χρονοπούλου Χαμογελάει


Μαίρη είναι μόνο μία!

Μάλιστα: η Μαίρη Χρονοπούλου είναι μόνο μία!! Και αυτή τη μοναδικότητα τη διακρίνει άμεσα ένας αστρολόγος όταν βλέπει “prima vista” τον γενέθλιο χάρτη της!! Πρόκειται πραγματικά για ένα “αστρολογικό αποτύπωμα” που δεν συναντάμε συχνά.

Ο αστρολογικός της χάρτης από τον Γιώργο Ματσάγγο

Ένιωσα σαν τον γεωλόγο που αντικρίζει ένα σπανιότατο πέτρωμα– γουρλώνει τα μάτια του και με φόβο και πάθος αρχίζει να επεξεργάζεται το εύρημά του!! Ξεκινώντας από τα απλά, η Μαίρη Χρονοπούλου είναι μια Καρκίνος με ωροσκόπο και Σελήνη στον Ταύρο. Ο Ήλιος της στον Καρκίνο βρίσκεται σε σύνοδο με τον μυστηριώδη Πλούτωνα: μάλιστα, μιλάμε για ακριβή σύνοδο (ιδιομοιρία)!! Πιο ακριβής δεν γίνεται, καθώς και οι δυο πλανήτες βρίσκονται στο ίδιο σημείο του ζωδιακού!! Πρόκειται για μια από τις πιο δυναμικές αλλά και όχι και τόσο εύκολες για το ίδιο το άτομο όψεις. Μια παρομοίωση που θα μπορούσε να είναι πετυχημένη εδώ, είναι η ένωση της φωτιάς με το μπαρούτι!! Την ώρα που γεννιόταν η Μαίρη ο ουρανός είχε πάρει “φωτιά”.

Η πρωτόγονη, βαθιά μυστικιστική και μπρουτάλ φύση του Πλούτωνα σε στενό εναγκαλισμό με την δοτική, ευαίσθητη και δεκτική φύση του Ήλιου στον Καρκίνο βγάζει την “υπεράνθρωπη” σχεδόν ….εξωγήινη φύση της Χρονόπουλου!! Ο Πλούτωνας είναι η παραφθορά του πλούτου και δείκτης του θανάτου και της αναγέννησης: η ζωή της Μαίρης θα είναι γεμάτη από όλα αυτά!! Παράλληλα, η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα θα αναδείξει μια δυναμική, σφιχτοδεμένη αλλά και αινιγματική -για τους άλλους- προσωπικότητα γεμάτη δύναμη και πάθος. Σπουδαίο ρόλο θα παίξει η Σελήνη της στον Ταύρο η οποία βρίσκεται πάνω στον ωροσκόπο της. Η Σελήνη-μητέρα θα κυριαρχήσει στη ζωή της και θα προσπαθήσει να ελέγξει ολοκληρωτικά την κόρη της!! Παράλληλα με την έλλειψη του βιολογικού πατέρα (Κρόνος ανάδρομος σε αντίθεση με Ερμή και Αφροδίτη) η μάνα θα αποδειχθεί ένας μικρός ή μεγάλος δικτάτορας που θα βρει χώρο αλλά και μπόλικο χρόνο για να ….ταλαιπωρήσει το μοναδικό βλαστάρι της!! Η αντιδραστική φύση της Μαίρης θα αποδειχθεί πολύ σκληρή ακόμα και για την μητέρα-Βέρμαχτ -γι αυτό και όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ….ράβδος.

Τη μεγαλύτερη καταπίεση αλλά και βία θα την δεχθεί η Μαίρη από την ίδια τη μάνα της. Αυτό θα το θυμάται ακόμα και όταν γυρίζει για την τηλεόραση το “Μάνα είναι μόνο μία” του αγαπημένου Νίκου Μουρατίδη!! Το γεγονός ότι η Μαίρη έγινε ηθοποιός μπορεί να οφείλεται ακριβώς σε αυτό το λόγο: ίσως θέλησε να κάνει αυτό που δεν ήθελε με τίποτα η μητέρα της. Γιατί εκείνη την εποχή ηθοποιός σήμαινε μια γυναίκα που ….πήγαινε και με άντρες. Στην πραγματικότητα η Μαίρη ήθελε να ακολουθήσει έναν επαγγελματικό προσανατολισμό που θα συνέδεε τα παιδιά με την Ψυχολογία  (Δίας και Ποσειδώνας στον πέμπτο οίκο, στο ζώδιο της Παρθένου) Η Παρθένος είναι και το ζώδιο των τετράποδων φίλων μας τους οποίους η Χρονοπούλου λατρεύει. Η Μαίρη όπως είπαμε παραπάνω δεν έχει ένα ευκολοβίωτο ωροσκόπιο. Για κάτι που κάποιος άλλος άνθρωπος θα απαιτούσε μια προσπάθεια, η Χρονοπούλου θα χρειαστεί πολύ περισσότερες για να το πετύχει!! Η επιτυχία δεν “χαρίζεται” στη Μαίρη!! Κατακτάται με πολλή δουλειά, μέσα από αντιξοότητες και δυσκολίες.

Ο Κρόνος στον δέκατο οίκο την καθιστά εργατική και όντας ανάδρομος της στερεί τον πατέρα. Η Μαίρη θα το μάθει αυτό “εξ απαλών ονύχων” από τότε που ήταν μωράκι δηλαδή!! Η απουσία του πατέρα ευτυχώς θα αντικατασταθεί από έναν αγαπημένο πατριό, άνθρωπο γλυκό και ευπροσήγορο κι έτσι δεν θα χαθεί το πρότυπο του “αρσενικού”. Το σύμπαν συνωμοτεί ακόμα και με τις πιο περίεργες “συμπτώσεις”. Ο πατριός της Μαίρης θα αποδειχθεί ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της ζωής της. Το εξάγωνο του Δία με τη σύνοδο Ήλιου-Πλούτωνα θα φέρει ένα μοναδικό αντίβαρο στην φυσική απουσία του βιολογικού πατέρα. Εκτός από τον “γεμάτο” πέμπτο οίκο που μας δείχνει την αγάπη της Μαίρης για τα παιδιά, η Αφροδίτη και ο Ερμής στο Λέοντα δίνουν μια άλλη διάσταση σε αυτή την αγάπη: μπορεί η Μαίρη να μην έγινε μητέρα ωστόσο αναδείχθηκε ως μητέρα των παιδιών όλου του κόσμου. Πρόκειται για μια στάση ζωής που μακάρι να την είχαμε όλοι μας!!

Η Μαίρη Χρονοπούλου

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΗΣ!!

Παράλληλα, η σύνοδος Ερμή-Αφροδίτης στο Λέοντα αναδεικνύει τη μεγάλη θεατρίνα, την ηθοποιό που παίζει την Κυρία και είναι ο εαυτός της. Η φινέτσα, η θηλυκότητα και το ταμπεραμέντο της θα της χαρίσουν μια περίοπτη θέση στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου, εκεί όπου τόσο με τους ρόλους όσο και με τα τραγούδια της θα αφήσει εποχή.

Μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για την αγαπημένη Μαίρη σηματοδότησε ο πλανήτης Ουρανός (το απρόσμενο, το ξαφνικό) όταν τον Αύγουστο του 1999 ενεργοποίησε την αντίθεση του Κρόνου με τον Ερμή (τροχαίο) και την Αφροδίτη της (κυβερνήτη του ωροσκόπου της). Η Μαίρη που έχει μάθει να ζει με τον θάνατο (Ήλιος-Πλούτωνας) του έκλεισε τότε πονηρά το μάτι, γεγονός που την ανακηρύσσει σε ηρωίδα της ζωής. Έρωτες, χρήματα και δόξα δεν έχουν και μεγάλη σημασία για εκείνη αφού συχνά ….βαριέται. Ωστόσο δηλώνει υπερήφανη για το γεγονός ότι έχει γυρίσει με τα ταξίδια της την υφήλιο ενώ τα πνευματικά της ταξίδια φορτώνουν την βιβλιοθήκη της (Δίας σε εξάγωνο με Ήλιο και Πλούτωνα)!!

Μεγάλη της αγάπη εκτός από τα βιβλία και το διάβασμα στο σπίτι (ακμή του τρίτου στον Καρκίνο και η Σελήνη στον τέταρτο οίκο) είναι σίγουρα και η μαγειρική που αποτελεί το φετίχ κάθε “γνήσιου” Καρκίνου. Με τόσα ενδιαφέροντα και αγάπη για τον άνθρωπο είναι σίγουρο ότι ακόμα όταν “έκλαψε χτες σαν μέτρησε τις μέρες που είναι μόνη” αφού δεν φλερτάρει με “του αγοριού απέναντι” πλέον, πιο ζωντανή από ποτέ μαθαίνει πως χιλιάδες παιδιά την αγαπούν για τη μεγάλη ψυχή, για τη χρυσή καρδιά….

Η Μαίρη Χρονοπούλου είναι κατάκοιτη

Η Μαίρη Χρονοπούλου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς Ελληνίδες ηθοποιούς. Εντυπωσιακή γυναίκα και ταλαντούχα ηθοποιός, έγινε σταρ στην χρυσή εποχή του κινηματογράφου, τη δεκαετία του ’60. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση, το ντύσιμο της, τα πλούσια υποκριτικά της προσόντα και το ταπεραμέντο της ήταν αυτά που την έκαναν σταρ και πρωταγωνίστρια.

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Τον Αύγουστο του 1999 υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητό της, που την ακινητοποίησε πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι. Της τηλεφώνησα κάποια στιγμή και την ρώτησα τι κάνει, και γεμάτη παράπονο μου είπε: «… τι να κάνω είμαι 80 χρονών και 80 κιλά». «Δεν πειράζει αγάπη μου» της απάντησα… «είσαι η Μαίρη Χρονοπούλου».

Την γνώρισα στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όταν είχα μια ιδέα για ένα σίριαλ που λεγόταν «Μάνα είναι μόνο μία». Ήθελα οπωσδήποτε την Μαίρη Χρονοπούλου για το ρόλο της μάνας γιατί ήταν από τις ηθοποιούς που δεν είχε κάνει ακόμα τηλεόραση. Είχε εμφανιστεί από δω κι από κει αλλά όχι με δική της σειρά.

Το «Μάνα είναι μόνο μία» έγινε και έσκισε. Παίχτηκε 2 σεζόν στο Mega, και επειδή τότε λίγο πολύ τα κάναμε όλα… εκτός του ότι έγραφα το σενάριο ήμουν και στα γυρίσματα και στο μοντάζ κλπ. Κάθε βδομάδα «σφαζόμασταν». Απαραίτητα. Μετά ερχόταν και μου έλεγε «μην μου δίνεις σημασία, γιατί φταίνε οι πλανήτες μας γι΄ αυτό σου τινάζω το νευρικό σύστημα στον αέρα». Μετά απ΄ αυτό, έπεφταν γέλια, αγκαλιές και φιλιά…. Την άλλη βδομάδα πάλι τα ίδια…

Η Μαίρη Χρονοπούλου και ο Νίκος Μουρατίδης το 1993Για να της φτιάξω αυτό το άρθρο, διάβασα πολύ προσεκτικά την ανάλυση των πλανητών της από τον Γιώργο Ματσάγγο και της τηλεφώνησα να τα πούμε. Είχα καιρό να την ακούσω. 

Στο τηλέφωνο άκουσα μια γυναίκα που σχεδόν ψιθύριζε, αλλά με το που της είπα ποιος είμαι αμέσως «ζωντάνεψε». Χάρηκε και συγκινήθηκε. Χάρηκε επίσης που το Oroskopos.tv ετοιμάζει μεγάλο αφιέρωμα για εκείνην. Δεν μου αρέσει να λέω ψέματα ή υπερβολές αλλά – μπορεί το μυαλό της να είναι σε διαύγεια – η ομιλία της όμως δεν ήταν «καθαρή». Δύσκολα την καταλάβαινα. Μου είπε πως αισθάνεται καλούτσικα, πως δεν μπορεί να σηκωθεί να περπατήσει αλλά πως υπάρχουν κάποιοι φίλοι που την επισκέπτονται και της κρατούν συντροφιά. Έχει μια γυναίκα στο σπίτι για να την φροντίζει και έναν οδηγό για τις μετακινήσεις της. Της υποσχέθηκα πως θα πάω να την δω από κοντά για να κάνουμε μια αγκαλιά. Βούρκωσε… 

Η Μαίρη Χρονοπούλου γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1933 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο εμφανίστηκε σε αρχαία δράματα. Το 1957 άρχισε να συνεργάζεται με το ελεύθερο θέατρο, ξεκινώντας μια λαμπρή καριέρα. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια και το 1958 πήρε ένα μικρό ρόλο στο «Τελευταίο Ψέμμα» του Κακογιάννη. Από το 1963 και μετά πρωταγωνίστησε σε δεκάδες δραματικές ταινίες σε ρόλους ντάμας και μοιραίας γυναίκας, δίπλα σε όλους τους άντρες πρωταγωνιστές της εποχής: Κούρκουλος, Καζάκος, Φούντας, Μπάρκουλης, Αλεξανδράκης, Πρέκας,  Γεωργίτσης….

Κάποια στιγμή άρχισε να «πιπιλάει» το μυαλό του Δαλιανίδη να της δώσει ρόλο σε κάποιο από τα περίφημα μιούζικαλ που γύριζε. Ο Δαλιανίδης που την είχε κατατάξει στις δραματικές ηθοποιούς δεν το συζητούσε. Οπότε η Μαίρη, μια μέρα που είχαν γύρισμα, αντί να εμφανιστεί με τα ρούχα του ρόλου της, βγήκε μπροστά του με σκιστή τουαλέτα, φτερά και πούπουλα και άρχισε να χορεύει και να τραγουδάει… Ο Δαλιανίδης έσκασε στα γέλια και το 1967 την πήρε στο μιούζικαλ «Οι θαλασσιές οι χάντρες». Η Μαίρη έσκισε, κι΄ έτσι έπαιξε σε δύο ακόμα: «Γοργόνες και μάγκες» και «Μια κυρία στα μπουζούκια».

Κάποια στιγμή με πήρε χαρούμενη τηλέφωνο και μου είπε ότι θα συνεργαστεί με την Βάσια Παναγοπούλου σε ένα έργο που ούτε που θυμάμαι πια… «Αηδίες» της είπα. «Θα ανεβάσετε το All about Eve». Έτσι κι΄ έγινε!

Έχει στο ενεργητικό της σημαντικές ερμηνείες και στο Νέο Ελληνικό σινεμά, όπως στις εξαίρετες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Κυνηγοί» και «Ταξίδι στα Κύθηρα» ενώ κέρδισε βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με την ταινία «Τα Παιδιά της Χελιδόνας» του Κώστα Βρεττάκου, το 1987.

  • Τον Αύγουστο του 1975 παντρεύτηκε τον πρώην δήμαρχο Σπάτων και πρώην βουλευτή Δήμο Μπότσαρη.
  • Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχε σχέση με τον νεαρό ηθοποιό Νίκο Σταγόπουλο
  • Έχει βαφτίσει τον γιο του Νίκου Κούρκουλου, τον Άλκη.

Κλείνοντας, θέλω να πω κάτι που θυμήθηκα. Την εποχή που κάναμε το «Μάνα είναι μόνο μία», φέραμε μια ηθοποιό (δεν θα πω όνομα) για να κάνει την μητέρα της. Ήρθε η Χρονοπούλου και μου είπε στο αφτί: «Με περνάει 2 χρόνια και παίζει την μάνα μου». Σκάσαμε στα γέλια. Της άρεσε που έδειχνε νεότερη και είχε ακόμα ενέργεια νέας γυναίκας.

Νίκος Μουρατίδης

H Mαίρη Χρονοπούλου Sexy

 

 Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Μπέττυ Μαγγίρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ένα γκριζογάλανο αστέρι που λάμπει επάνω από μια καθαρή λίμνη Η Μπέττυ Μαγγίρα είν ...

Βίκυ Κάβουρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, μυστηριώδης, με έντονη & δυνατή προσωπικότητα. Η Βίκυ Κάβουρα είναι  ...

Φωτεινή Μπαξεβάνη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ζακέτα να πάρεις… Η Φωτεινή Μπαξεβάνη είναι μια από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς τη ...

Λάκης Γαβαλάς

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια εκκεντρική φιγούρα με απίστευτο χιούμορ και ανατροπές. Τον Λάκη Γαβαλά τον γνω ...

Σπύρος Μπιμπίλας

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ανεξάρτητη φύση & λάτρης της δικαιοσύνης Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι πάρα πολλά χρό ...

Χρυσηίδα Δημουλίδου

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, λαμπερή με έντονη προσωπικότητα Η Χρυσηίδα Δημουλίδου προσαρμόζεται ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!