5ος Οίκος: Ο Οίκος του Λέοντα


Οι Οίκοι στην αστρολογία αποτελούν τρόπο αναφοράς στα ζητήματα του ζωδίου που αντιπροσωπεύουν.

Κάθε ζώδιο άρχει σε έναν συγκεκριμένο Οίκο, με αρχή τον 1ο Οίκο που ανήκει στον Κριό, και ακολουθώντας την πορεία του ζωδιακού καταλήγουμε στον 12ο Οίκο που ανήκει στους Ιχθείς.

Ο 5ος Οίκος είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την ζωή μας, γιατί συνδέεται με την πατρική φιγούρα, αφού ο Λέων που άρχει στον 5ο Οίκο έχει για κυβερνήτη του τον Ήλιο, αλλά συνδέεται επίσης και με τόσα πολλά πεδία που καταλήγει να είναι βασικότατος για την εξέλιξή μας.

Μεταξύ των άλλων συνδέεται με την κοινωνικότητά μας, με την ανάγκη μας να κάνουμε οικογένεια, αλλά και με τον έρωτα, υπό την έννοια ότι είναι ο Οίκος ο οποίος μας δείχνει ποιοι είναι οι άνθρωποι που μας ενδιαφέρουν και έχουμε μαζί τους αυτό που λέμε ερωτική χημεία. Ας δούμε αυτόν τον σπουδαίο Οίκο, τον Πέμπτο, αναλυτικά.

Κυβερνήτης του 5ου Οίκου: Ήλιος

Θέματα Ζωής που σχετίζονται με τον 5ο Οίκο:

Ερωτικές σχέσεις, κοινωνικός και φιλικός κύκλος, διακοπές, διασκέδαση, κοινωνική ζωή, διάθεση για κύρος, ανάγκη να κάνουμε οικογένεια, αφηγήσεις γύρω από την ζωή μας, αυτό – έκφραση, υπερηφάνεια, δημιουργικά ρίσκα, τυχερά παιχνίδια, γιορτές.

Λέξεις – Κλειδιά

Πάθος, Απόλαυση, Δημιουργικότητα

Ο 5ος Οίκος συνδέεται με τον τρόπο που εκφράζουμε την πρωταρχική φλόγα της ζωής μέσα από την σύνδεσή μας με άλλους ανθρώπους. Το τι είναι μοναδικό για τον καθένα, με ποιον τρόπο θέλει να εκφράσει την φιλοδοξία του και με ποιους ανθρώπους διαλέγει να μοιραστεί την φλόγα της ζωής, είναι όλα θέματα του 5ου Οίκου.

Είναι ο Οίκος που υποδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους εκφράζουμε το κέντρο του εαυτού μας, του κεντρικού Εγώ μας, που έχει ως σύμβολό του τον Ήλιο. Είναι ένας Οίκος που αν έχει καλές επιρροές μας κάνει πολύ γοητευτικούς, αλλά ταυτόχρονα μας σπρώχνει να εκφραστούμε με ισορροπία ανάμεσα στην πρακτική πλευρά της ζωής και την φαντασία, με κύριο όπλο τον έρωτα.

Είναι ο Οίκος της χαράς της ζωής, ουσιαστικά. Εδώ εδράζονται οι ενασχολήσεις με λαμπερές εργασίες όπως η μόδα, οι τέχνες, η διακόσμηση, η συγγραφή μεγάλων λογοτεχνικών έργων, η διοργάνωση μεγάλων events.

Ανάλογα με τους πλανήτες που βρίσκονται εδώ στον γενέθλιο χάρτη του κάθε ανθρώπου, έχουμε και μια διαφορετική προσωπικότητα.

Καθώς εκφράζει την αυθόρμητη χαρά και απόλαυση της ζωής, αν υπάρχει εδώ ο Κρόνος έχουμε μια πειθαρχημένη προσωπικότητα που μπορεί να επιβάλλεται στα πάθη του. Αν έχουμε τον Ερμή ξέρουμε ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο που ο λόγος του είναι πύρινος και μπορεί να πουλήσει…ψυγεία σε Εσκιμώους!

Αν στον 5ο Οίκο κάποιου ανθρώπου φιλοξενείται η Αφροδίτη μιλάμε για έναν κινούμενο πειρασμό ο οποίος γοητεύει τους πάντες με μια ματιά. Μεγάλοι σταρ του κινηματογράφου διαθέτουν Αφροδίτη στον 5ο Οίκο. Η Αφροδίτη εδώ είναι εγγύηση μιας πολύ επιτυχημένης ερωτικής ζωής, αλλά δίνει και την πιθανότητα να κάνει κάποιος έναν εξαιρετικά πλούσιο και λαμπερό γάμο.

Ο 5ος Οίκος δίνει τις σπίθες του έρωτα, που θα οδηγήσουν σε μια σχέση στον 7ο Οίκο. Εδώ έχουν τις ρίζες τους ο κεραυνοβόλος έρωτας και η γοητεία με την πρώτη ματιά. Μια καλή σχέση των πλανητών του 5ου Οίκου σε μια συναστρία είναι εγγύηση για μια τυχερή, ευλογημένη, παθιασμένη και πολλά υποσχόμενη γνωριμία.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Οι Επτά Ακτίνες !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Ποιες είναι και τι σημαίνουν οι επτά ακτίνες του σύμπαντος; Οι επτά ακτίνες, είναι ...

Ακινησία στο Σκοτάδι !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Τι συμβαίνει όταν ένα Άστρο δεν κινείται; Όταν οποιοσδήποτε Πλανήτης είναι ανάδρο ...

Ανάδρομοι Πλανήτες : Η Ανατροπή !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Γιατί ο άνθρωπος φοβάται τον ανάδρομο πλανήτη, γενικά; Ποιος είναι ο λόγος που η αν ...

Αντάρης το Πεπρωμένο !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Ο Αντάρης, γνωστός διεθνώς σαν Antares, είναι ο πιο φωτεινός αστέρας του αστερισμού το ...

Αστρολογική Κλείδα !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Τι είναι η Κλείδα στην αστρολογία; Πρόκειται για μια πανάρχαια παράδοση από την αυ ...

Γενέθλιοι πλανήτες σε στάση !

In category Αστρολογία για Προχωρημένους

Έχουμε μια κάποια αντίληψη για το μπορούμε να περιμένουμε όταν στο γενέθλιο αποτύ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!