Η κάρτα «Αποδοχή της Σκιάς» μιλά για εκείνα τα κομμάτια του εαυτού μας που συνήθως αποφεύγουμε: τις ανασφάλειες, τους φόβους, τα απωθημένα συναισθήματα, τις κρυφές μας αντιδράσεις. Είναι το κάλεσμα να τα δούμε κατάματα χωρίς να τα απορρίψουμε.
Η ενέργεια της ημέρας είναι ιδιαίτερα φορτισμένη από την παρουσία πολλών όψεων με τον Πλούτωνα και τον Χείρωνα. Η Σελήνη Bi-Quintile Πλούτωνας στις 12:26 π.μ., η Σελήνη Sesquiquadrate Πλούτωνας στις 6:00 μ.μ., και ο Ερμής Sesquiquadrate Πλούτωνας στις 4:17 μ.μ. εντείνουν το εσωτερικό βάθος, τις εμμονικές σκέψεις, την ανάγκη για έλεγχο και τον φόβο της αποκάλυψης.
Η Σελήνη Sesquiquadrate Χείρωνας στις 2:42 π.μ. και η Σελήνη Bi-Quintile Χείρωνας στις 8:23 μ.μ. ενισχύουν τη διάθεση να κοιτάξουμε τις πληγές μας. Πρόκειται για μία μέρα που δεν μας επιτρέπει να προσποιηθούμε πως όλα είναι εντάξει. Η σιωπή, η εσωτερική παρατήρηση και η συναισθηματική ειλικρίνεια είναι απαραίτητα εργαλεία.
Η κάρτα αυτή ενθαρρύνει την ψυχική ενσυνείδηση και την πνευματική ωρίμανση. Δεν πρόκειται για εύκολη ημέρα, αλλά για χρήσιμη. Μας καλεί να δούμε πού χειριζόμαστε ανθρώπους ή καταστάσεις από φόβο και όχι από αλήθεια. Μας προκαλεί να κατανοήσουμε ποιο είναι το παλιό μοτίβο που ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε.
Είναι ημέρα κάθαρσης, όχι κρίσης. Αν αποδεχτούμε τη σκιά μας χωρίς να την πολεμάμε, μετατρέπεται σε φως. Αν την αρνηθούμε, θα νιώσουμε ότι οι εξωτερικές συνθήκες μας πιέζουν ή μας εκθέτουν.