Comfort Zone: Η παγίδα που βάζεις στον εαυτό σου!


Έχει τύχει να σου πουν οι γύρω σου ότι ζεις σε ένα ροζ συννεφάκι; Κι εσύ χάρηκες ε; Μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου και να βγεις έξω από την comfort zone σου. Τι είναι έξω από αυτήν; Σίγουρα όχι οι δράκοι του Game of Thrones. Μόλις βγεις από την comfort zone σου, θα καταλάβεις ότι εκεί είναι όλη η μαγεία.

Ακριβώς έξω από την comfort zone σου είναι το μέρος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου. Το πρόβλημα είναι ότι… όλοι το ξέρουμε αυτό, αλλά λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά τολμούν να το κάνουν. Ο λόγος; Άλλοι νιώθουμε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί και θα αποτύχουμε, άλλοι ότι θα φαινόμαστε «χαζοί», άλλοι ότι θα μας απορρίψουν… Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το να βγει κάποιος από την comfort zone του δεν είναι τόσο δύσκολο. Ας το δούμε αναλυτικά.

Φτιάχνοντας κύκλους

Σκέψου ότι η comfort zone σου είναι ένας κύκλος. Ζωγράφισέ τον με όποιο χρώμα θες, ας πούμε ροζ. Νιώθεις αυτοπεποίθηση και ασφάλεια εκεί, έτσι δεν είναι; Νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο και πως δεν σε αμφισβητεί κανένας. Οι άνθρωποι που είναι μαζί σε συμπαθούν και σε δέχονται.

Τώρα, σκέψου έναν άλλο κύκλο με διαφορετικό χρώμα. Φτιάξ’ τον όσο μεγάλο θέλεις και βάλε μέσα του όλα όσα θέλεις να προσπαθήσεις, να δημιουργήσεις, να κάνεις, να μάθεις ή να τελειοποιήσεις. Μήπως τώρα η comfort zone σου φαίνεται πολύ μικρή; Μήπως βλέπεις πολύ μεγάλη την απόσταση ανάμεσα στους δύο κύκλους;

Αυτό ακριβώς είναι η fear zone σου κι είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει με μαύρο χρώμα στο μυαλό σου. Εκεί ακριβώς βρίσκονται όλα αυτά που σε αποτρέπουν από το να δοκιμάσεις νέα πράγματα, να ανακαλύψεις νέες ευκαιρίες, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, να μάθεις νέα πράγματα ή να κάνεις την αίτηση για τη δουλειά των ονείρων σου.

Κι αν σου λέγαμε ότι υπάρχει κι ένας τρίτος κύκλος;

Φαντάσου ξανά τους δύο κύκλους που έχεις ήδη, καθώς και τη fear zone που τους χωρίζει. Τώρα σκέψου ότι ζωγραφίζεις έναν ομόκεντρο κύκλο στην comfort zone σου (όχι μεγαλύτερο από το διπλάσιο) και χρωμάτισέ τον νοητά με ένα θερμό χρώμα (πορτοκαλί, κοραλί, τιρκουάζ, κίτρινο). Αυτό που μόλις έφτιαξες είναι η stretch zone σου και το κλειδί της επιτυχίας σου.

Στην stretch zone θα βρεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση να πετύχεις όλα όσα επιθυμείς. Είναι το μέρος που θα κάνεις τα πρώτα μικρά και δειλά βήματα να βγεις από την comfort zone σου. «Σπάσε» τους στόχους σου σε μικρά κομμάτια και κάνε ένα βήμα τη φορά. Μόλις αυτό πετυχαίνει, αυτόματα μεγαλώνει η comfort zone. Με την stretch zone στο ίδιο μέγεθος, θα δεις ότι η fear zone ολοένα και θα μικραίνει κι ότι στο τέλος δεν θα έχεις πια τίποτα να φοβάσαι.



Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Πως να έρθεις σε επαφή με την Δίδυμη Φλόγα σου !

In category Dream Building

Η Δίδυμη φλόγα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια σύνδεση π ...

Έρχονται αλλαγές. Είσαι έτοιμη;

In category Dream Building

Υπάρχουν άνθρωποι που επιζητούν διαρκώς τις αλλαγές στη ζωή τους. Άνθρωποι που δεν ...

Νεφρίτης: Ο λίθος που σε κάνει να… ξεχνάς τα προβλήματά σου

In category Dream Building

Νεφρίτης. Ένας λίθος σε πράσινες και μπεζ-καφέ αποχρώσεις που θα μπορούσε να είναι ...

Leap of faith

In category Dream Building

Υπάρχουν τρεις τεράστιες παγίδες στις οποίες πέφτουμε όσοι έχουμε διαβάσει πολύ γ ...

Τα μυστικά των δράκων

In category Dream Building

Όσοι έχουν δει Game Of Thrones λάτρεψαν τη στιγμή που γεννήθηκαν, ενώ όσοι παίζουν D&D games ...

Τι σου χαρίζει η αστερόσκονη της καλής σου νεράιδας;

In category Dream Building

Μυθικές φιγούρες φτιαγμένες από αστερόσκονη κι αγάπη. Από τα κλασικά παραμύθια μέ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!