Η πρώτη ημέρα του Ιουνίου ανοίγει έναν νέο ενεργειακό κύκλο με έντονο ψυχολογικό και συναισθηματικό βάθος. Η Σελήνη στον Τοξότη αναζητά την αλήθεια, την ελευθερία και τη διεύρυνση των οριζόντων, ενώ ο Ερμής στις τελευταίες μοίρες των Διδύμων ολοκληρώνει έναν σημαντικό κύκλο σκέψης και επικοινωνίας λίγο πριν αλλάξει ζώδιο.
Η ημέρα δεν χαρακτηρίζεται από εκρηκτικά γεγονότα αλλά από λεπτές εσωτερικές μετατοπίσεις που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε ανθρώπους, καταστάσεις και τον ίδιο μας τον εαυτό. Υπάρχει έντονη έμπνευση, δημιουργικότητα, αλλά και η ανάγκη να θεραπεύσουμε παλιές πληγές που εξακολουθούν να επηρεάζουν τις αποφάσεις μας.
03:32 π.μ. – Ερμής στις 29°11′ των Διδύμων εξάγωνο με τον Χείρωνα στις 29°11′ του Κριού
Η ημέρα ξεκινά με μία από τις πιο ουσιαστικές όψεις για εσωτερική κατανόηση και ψυχική θεραπεία. Ο Ερμής, ο πλανήτης της σκέψης και της επικοινωνίας, βρίσκεται στην τελευταία μοίρα των Διδύμων, μια θέση που φέρνει ολοκληρώσεις, συμπεράσματα και σημαντικά μηνύματα.
Το εξάγωνό του με τον Χείρωνα στον Κριό προσφέρει την ευκαιρία να δούμε διαφορετικά μια παλιά πληγή. Κάποια λόγια που ακούμε, μια συζήτηση ή ακόμη και μια προσωπική συνειδητοποίηση μπορεί να λειτουργήσει σαν κλειδί που ξεκλειδώνει μια νέα προοπτική.
Πολλοί θα νιώσουν πως επιτέλους καταλαβαίνουν γιατί κάποια γεγονότα συνέβησαν με συγκεκριμένο τρόπο στη ζωή τους. Είναι μια όψη που βοηθά στη συγχώρεση, στην αυτογνωσία και στην αποδοχή.
04:12 π.μ. – Σελήνη στις 18°04′ του Τοξότη σε διπλό πεντάγωνο με τον Δία στις 24°04′ του Καρκίνου
Η σύνδεση της Σελήνης με τον Δία ενεργοποιεί την αισιοδοξία, τη δημιουργικότητα και την εσωτερική έμπνευση.
Το διπλό πεντάγωνο είναι μια όψη ταλέντου και ιδιαίτερης έμπνευσης. Μπορεί να φέρει πρωτότυπες ιδέες, δημιουργικές λύσεις και ξαφνικές εμπνεύσεις που μοιάζουν να εμφανίζονται από το πουθενά.
Η διαίσθηση λειτουργεί εξαιρετικά και πολλοί άνθρωποι μπορεί να λάβουν εσωτερικές απαντήσεις για ζητήματα που τους απασχολούν εδώ και καιρό.
04:25 π.μ. – Σελήνη στις 18°10′ του Τοξότη σε σύνοδο με τη Λίλιθ στις 18°10′ του Τοξότη
Αυτή είναι μία από τις πιο έντονες όψεις της ημέρας.
Η Λίλιθ συμβολίζει όσα καταπιέζουμε, όσα δεν εκφράζουμε και τις πιο βαθιές πλευρές του εαυτού μας. Όταν ενώνεται με τη Σελήνη, συναισθήματα που συνήθως κρύβονται κάτω από την επιφάνεια γίνονται ξαφνικά πολύ έντονα.
Παλιά παράπονα, απωθημένες επιθυμίες, αλήθειες που δεν έχουν ειπωθεί ή ανάγκες που αγνοήθηκαν μπορεί να αναδυθούν με δύναμη.
Η όψη αυτή δεν έρχεται για να δημιουργήσει πρόβλημα. Έρχεται για να μας δείξει τι χρειάζεται αποδοχή και θεραπεία.
05:57 π.μ. – Ερμής στις 29°21′ των Διδύμων σε διπλό πεντάγωνο με τον Πλούτωνα στις 5°21′ του Υδροχόου
Ο νους γίνεται εξαιρετικά διεισδυτικός.
Η συγκεκριμένη όψη προσφέρει ικανότητα να βλέπουμε πίσω από τις λέξεις και πίσω από τις μάσκες. Οι πληροφορίες που φτάνουν σήμερα έχουν μεγαλύτερη σημασία από όση φαίνεται αρχικά.
Είναι μια εξαιρετική στιγμή για έρευνα, ψυχολογική ανάλυση, στρατηγικό σχεδιασμό και βαθιές συζητήσεις.
Πολλοί μπορεί να ανακαλύψουν κάτι σημαντικό ή να κατανοήσουν μια κρυμμένη αλήθεια που μέχρι τώρα παρέμενε ασαφής.
08:49 π.μ. – Σελήνη στις 20°21′ του Τοξότη σε ημιτετράγωνο με τον Πλούτωνα στις 5°21′ του Υδροχόου
Καθώς προχωρά η ημέρα, η συναισθηματική ένταση αυξάνεται.
Το ημιτετράγωνο με τον Πλούτωνα δημιουργεί εσωτερική πίεση και έντονα συναισθήματα που δύσκολα εκφράζονται άμεσα.
Μπορεί να υπάρξουν στιγμές ζήλιας, εμμονής, ελέγχου ή υπερβολικής ανάλυσης. Ωστόσο η πραγματική αποστολή αυτής της όψης είναι να αποκαλύψει τι χρειάζεται να μεταμορφωθεί μέσα μας.
Ό,τι προκαλεί έντονη αντίδραση σήμερα πιθανότατα αγγίζει κάτι βαθύτερο από την επιφάνεια.
11:11 π.μ. – Σελήνη στις 21°31′ του Τοξότη σε πεντάγωνο με τον Βόρειο Δεσμό στις 3°31′ των Ιχθύων
Η ώρα αυτή φέρνει ένα ιδιαίτερο άνοιγμα προς το πεπρωμένο.
Μια συνάντηση, μια πληροφορία, ένα μήνυμα ή ακόμη και μια τυχαία συγκυρία μπορεί να λειτουργήσει σαν σημάδι που δείχνει τη σωστή κατεύθυνση.
Η όψη αυτή βοηθά να δούμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά μας και να αναγνωρίσουμε ποιο μονοπάτι ευθυγραμμίζεται περισσότερο με την ψυχική μας εξέλιξη.
04:32 μ.μ. – Σελήνη στις 24°10′ του Τοξότη σε χιαστί με τον Δία στις 24°10′ του Καρκίνου
Το απόγευμα απαιτεί προσοχή στις υπερβολές.
Η χιαστί όψη δημιουργεί μια αίσθηση ότι κάτι δεν ταιριάζει απόλυτα. Μπορεί να νιώσουμε ότι δίνουμε περισσότερα από όσα λαμβάνουμε ή ότι οι προσδοκίες μας δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.
Η συναισθηματική γενναιοδωρία είναι θετική, όμως χρειάζεται μέτρο. Οι υπερβολικές υποσχέσεις και οι βιαστικές αποφάσεις καλό είναι να αποφευχθούν.
Η ημέρα ζητά προσαρμογή και όχι βεβιασμένες κινήσεις.
06:42 μ.μ. – Σελήνη στις 25°14′ του Τοξότη σε sesquiquadrate με τον Άρη στις 10°14′ του Ταύρου
Η τελευταία όψη της ημέρας φέρνει μια πιο ανήσυχη και εκρηκτική ενέργεια.
Η ανάγκη για δράση συγκρούεται με καθυστερήσεις ή εμπόδια, δημιουργώντας εκνευρισμό και ανυπομονησία. Είναι εύκολο να αντιδράσουμε πιο έντονα από όσο χρειάζεται ή να νιώσουμε ότι οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες μας.
Η όψη αυτή λειτουργεί καλύτερα όταν διοχετεύεται σε δημιουργική εργασία, άσκηση ή κάποια δραστηριότητα που επιτρέπει την εκτόνωση της συσσωρευμένης έντασης.
Η 1η Ιουνίου 2026 είναι μια ημέρα που μιλά περισσότερο στην ψυχή παρά στη λογική. Οι όψεις του Ερμή με τον Χείρωνα και τον Πλούτωνα φέρνουν σημαντικές συνειδητοποιήσεις, ενώ η Σελήνη στον Τοξότη μας ωθεί να αναζητήσουμε βαθύτερο νόημα σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.
Η σύνοδος της Σελήνης με τη Λίλιθ αποκαλύπτει κρυμμένες αλήθειες, ενώ οι απογευματινές όψεις υπενθυμίζουν ότι η ισορροπία ανάμεσα στο συναίσθημα και τη δράση είναι απαραίτητη.
Πρόκειται για μια ημέρα που μπορεί να φέρει αποκαλύψεις, θεραπεία, έμπνευση και σημαντικά εσωτερικά ξεκαθαρίσματα. Όσοι ακούσουν προσεκτικά τη διαίσθησή τους θα μπορέσουν να καταλάβουν ποιο κεφάλαιο κλείνει και ποιο νέο μονοπάτι ανοίγεται μπροστά τους. ✨