Γιώργος Καπουτζίδης: «Οι στρέιτ φίλοι μου χώρισαν από απιστία όχι από τους γκέι»


Στον Κώστα Τσουρό μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης για τις τηλεοπτικές του επιτυχίες και φυσικά την πολιτική ορθότητα, τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

«Δεν έχω ποτέ σιγουριά, είμαι πάντοτε επιφυλακτικός, προσεκτικός και είμαι πάντοτε με χαμηλά το κεφάλι. Αν είχα αυτή την αντίληψη, μετά το Παρά πέντε θα καθόμουν να γράψω κι άλλο έργο. Μου πήρε 7 χρόνια να βρω το θάρρος ότι έχω να πω κάτι που να είναι σημαντικό και θα το πω.

Μετά την επιτυχία του Παρά πέντε ένιωσα ότι πρέπει να μου δουν τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη. Ήταν η πιο κουραστική περίοδος της ζωής μου.Ήμουν εξαντλημένος σωματικά και ψυχικά. Ένιωσα ότι πρέπει να αναμετρηθώ με αυτό που είχα κάνει και αυτό είναι λάθος, δεν χρειάζεται να μετριέσαι με τίποτα. Τώρα ξέρω δεν υπάρχει περίπτωση να αναμετρηθείς, πως αυτό που έγινε με το Παρά πέντε δεν γίνεται, τι να βγει που να κάνει 66%;», δήλωσε.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε για τις «Σαββατογεννημένες» ότι όταν είδε ότι τα νούμερα τηλεθέασης στο γενικό κοινό που είχαν φτάσει το 17% νόμιζε πως η σειρά θα «κοβόταν», μέχρι που τα στελέχη του καναλιού του έδειξαν τα 30άρια στο νεανικό κοινό. «Τα περιοδικά όμως δεν τα είχανε» τόνισε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ykapoutzidis (@ykapoutzidis)


«Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να κάνω καμία παρουσίαση στην τηλεόραση. Η μόνη πρόταση που θέλω να κάνω είναι την εκπομπή που κάναμε για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων να την κάνουμε για τους αθλητές των Παραολυμπιακών» εξήγησε.

Εκείνο που τον αφορά είναι να μπορέσει να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο.

«Έχω αδικηθεί, προσπαθούμε τις διακρίσεις που υπάρχουν στην κοινωνία να τις εξομαλύνουμε. Οποιοδήποτε παιδί έχει μεγαλώσει κάτω από το καθεστώς μίας διάκρισης, όποια κι αν είναι αυτή, φυσικά και έχει περάσει δύσκολα. Φυσικά και έχει αδικηθεί. Αυτό που γίνεται είναι ότι άνθρωποι που έχουν περάσει δύσκολα μιλάνε προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η διάκριση. Δεν πρέπει να το φοβηθούμε αυτό. Σας ακούω που λέτε “πολιτική ορθότητα” και το λέτε σαν να είναι βρισιά. Η πολιτική ορθότητα δεν είναι βρισιά και κάτι που πρέπει να φοβόμαστε. Έχει έρθει για να μας βοηθήσει να συμπεριφερθούμε καλύτερα ο ένας στον άλλον. Είναι ένα εργαλείο που εάν χρησιμοποιηθεί σωστά δεν θα φτάσουμε στο άλλο άκρο. Έχω δει δηλώσεις τρομακτικές δηλώσεις και έχω φρίξει.

Όταν κάποιος έχει θεσμικό ρόλο πρέπει να προσέχει πάρα πολύ τι θα λέει.

Το να πει κάτι στραβό ένας πανελίστας εντάξει, αν έχεις πολιτικό ρόλο πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός.

Δεν θεωρώ ότι αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι με ακραίες απόψεις φιμώνοντάς τους. Όποιος κάνει εκπομπή αποφασίζει το περιεχόμενό της. Εγώ εάν είχα εκπομπή δεν θα είχα ανθρώπους που ωρύονται. Δεν νιώθεις ότι αυτές οι κραυγές έχουν καταλάβει πάρα πολύ χρόνο στην ελληνική τηλεόραση; Έχει χαθεί και εδώ το μέτρο, γιατί ξεκινάει μία εκπομπή και το πρώτο της θέμα θα είναι οι βρισιές που είπε κάποιος. Μπορεί κάποιος να πει τέρατα και την άλλη μέρα η ελληνική τηλεόραση να προσπαθεί να το στρογγυλέψει. Εάν είχα εκπομπή θα έπαιζαν άνθρωποι που με εμπνέουν και μπορούν να κάνουν καλό με τον λόγο τους».

«Πριν πεις όχι, δες ποιους γονείς θα απορρίψεις»
Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε και στον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Είναι πολύ προβληματικό όταν μιλάει κάποιος και λέμε “λέει την άποψή του”. Η άποψη πρέπει να εμπεριέχει γνώση, αλλιώς η άποψή σου είναι από κούφια έως ασήμαντη. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι άνθρωποι που διεκδικούν τη γονεϊκότητα. Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση που εκφέρουν την άποψή τους, που συνήθως είναι συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook και δεν έχουν πάει ούτε μία φορά να δουν μία οικογένεια με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν συνομιλήσει μαζί τους και δεν έχουν δει το παιδί. Μου φαίνεται αδιανότητο. Και όταν το κάνει πολιτικός είναι επικίνδυνο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ykapoutzidis (@ykapoutzidis)


Αν θέλει ας ψηφίσει “όχι”, αλλά πρώτα πρέπει να δει ποιους γονείς θέλει να απορρίψει και να δει αυτά τα παιδιά. Μιλάω με σιγουριά γιατί έχω μία γνώση που δεν είχα. Έχω γνωρίσει αυτές τις οικογένειες. Δεν έγιναν γονείς επειδή ο παππούς θέλει εγγονάκια! Είναι φοβερά συνειδητοποιημένη η απόφασή τους να γίνουν γονείς και μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζοντας όταν θα δυσκολευτούν και ότι η Πολιτεία δεν θα τους στηρίξει. Όλη η προσπάθεια αυτών των γονέων είναι να φτιάξουν ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας. Αυτές οι μαμάδες και αυτοί οι μπαμπάδες, το πρόβλημα που θεωρείς ότι θα έχουν, το έχουν αντιμετωπίσει φτιάχνοντας ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά τους» ανέφερε.

«Τι πιο απλό για τον γάμο των ομόφυλων; Θα παντρευτεί αυτός που θέλει να παντρευτεί. Όπως όλοι οι στρέιτ δεν παντρεύονται, ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει και να αποφασίσει πώς θα κάνει τη ζωή του. Εσένα τι σε κόφτει; Λένε για την πυρηνική οικογένεια, ότι κινδύνευσε. Θα ήθελα να ξέρω αν κινδύνευσε σε άλλες χώρες μετά το σύμφωνο συμβίωσης. Μάθαμε τίποτα, πώς κινδύνευσε η πυρηνική οικογένεια στον Καναδά;.

Λέγανε όλοι ότι θα κινδυνεύσει ο γάμος. Κινδύνευσε επειδή δύο ομοφυλόφιλοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης; Οι στρέιτ φίλοι μου χώρισαν από απιστία. Δεν ήρθε κανείς να μου πει ότι “παντρεύτηκαν κάτι ομοφυλόφιλοι απέναντι και αυτό κλόνισε τον γάμο μας”. Από τι να κινδυνεύει ο γάμος; Η ελληνική οικογένεια έχει πολλές μορφές», δήλωσε.

«Είναι στενάχωρο που ανήκουμε στην υπανάπτυκτη πλευρά του χάρτη» τόνισε.

«Δεν ξέρω αν μπορώ να τα καταφέρω ως πατέρας»
Ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε πως μπορεί να έχει σκεφτεί τον εαυτό του παντρεμένο, αλλά όχι πατέρα, καθώς δεν ξέρει εάν μπορεί να τα καταφέρει. «Δεν ξέρεις πώς έρχεται το πράγμα ούτε περίμενα ότι θα βρεθώ ποτέ να ζω μόνιμα σε ένα νησί».

Όταν προχώρησε στην αποκάλυψη της σεξουαλικότητάς του ανέφερε πως οι σχέσεις του με τους ανθρώπους είναι εξαιρετικά ειλικρινείς.

«Δεν είναι ότι κρυβόμουν αλλά και ο άλλος δεν ήξερε πώς να με προσεγγίσει πριν και τη συζήτηση την πήγαινε μέχρι ένα μέρος που πίστευε ότι θα αισθανόμουν άνετα. Στη ζωή μας μπορούμε να είμαστε μόνο ένα πράγμα, ο εαυτός μας. Η σεξουαλικότητα είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας, όπως οι γονείς μας και η καταγωγή μας».

«Δυσκολευόμουν, δεν μπορούσα να μιλήσω. Στην αυλή του σχολείου που να το επικοινωνήσω; Με αγωνία προσπαθούσα να βρω 10 λεπτά που θα σταθώ στο διάλειμμα, σε ποια παρέα να κολλήσω μόνος ως ακροατής, δεν μπορούσα να μοιραστώ κάτι. Μόνα τους μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά, ή κάποτε έτσι μεγάλωναν. Πιστεύω ότι τα πράγματα γίνονται καλύτερα», δήλωσε.

Οι δυσκολίες που βίωσε στην εφηβεία του τον έκαναν μοναχικό, κάτι που πια δεν τον φοβίζει.

«Να με φοβίσει η μοναχικότητα στην Αίγινα; Έχουμε ζήσει χειρότερες καταστάσεις. Η μοναχικότητα στην Αίγινα έχει και χαρά στην τελική ανάλυση».

Η έκκληση στον πρωθυπουργό
Τέλος, ο Γιώργος Καπουτζίδης απηύθυνε έκκληση μέσω του MEGA στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Όλοι σας που σκέφτεστε να πάτε στη Βουλή και να ψηφίσετε, πριν το κάνετε αυτό δείτε τους και μιλήστε μαζί τους. Θέλω να κάνω και έκκληση στον πρωθυπουργό. Ας τους καλέσει αυτούς τους γονείς και αυτά τα παιδιά. Θα δει ωραίους γονείς και καλοαναθρεμμένα παιδιά. Ας τους καλέσει», είπε.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ- polismagazino.grOroskopos.tv

Μιλήσε απευθείας με τους ειδικούς και ενημερώσου 901 600 3455 Αστρολογικές προβλέψεις από την κορυφαία ομάδα αστρολόγων!

Συνεντεύξεις

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
901 600 3455 από σταθερό 1,30€/1' και από κινητό 1,75€/1'**(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2106085999, Planet Phones Αλέκου Παναγούλη 40, Νέα Ιωνία
Powered by OroskoposTV
Κλήση 9016003455
error: Content is protected !!