Σοφία Μπεκατώρου: «Ζούμε ακόμη σε μία βαθιά πατριαρχική κοινωνία»


Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξαν οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο παρελθόν από παράγοντα του αθλητισμού με τις καταγγελίες της να αποτελούν τις απαρχές του ελληνικού #MeToo που πέρασε στη συνέχεια και στον χώρο του θεάτρου.


Η Ελληνίδα ιστοπλόος και Ολυμπιονίκης σε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Επί τόπου» αναφέρθηκε στο κεφάλαιο του #MeToo και στο πώς είναι η επόμενη μέρα στη ζωή της μετά τις αποκαλύψεις που έκανε.

«Δεν με έχουν πληγώσει τα σχόλια γιατί καταλαβαίνω ότι οι άνθρωπο δεν αντιλαμβάνονται πως λειτουργεί το τραύμα ούτε τις δυναμικές όταν υπάρχει κατάχρηση εξουσίας. Είναι σημαντικό να ενημερωθεί ο κόσμος πώς λειτουργεί το τραύμα. Οι άνθρωποι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς να μιλάνε γι΄αυτό».

«Από τη μία λέμε να βγει ο κόσμος να μιλήσει και από την άλλη η προστασία που έχουν από το κράτος δεν υπάρχει».


«Προσπάθησα με έναν τρόπο πιο παιδικό κοντά στην ηλικία τους να τους εξηγήσω ότι αυτό που μου συνέβη ήταν κάτι που μου έκανε κακό, ότι πέρασαν πολλά χρόνια, ότι χρειάστηκα πάρα πολύ χρόνο να το επεξεργαστώ και ότι ήρθε η στιγμή να κάνω κάτι γι΄αυτό νομικά και ότι ο στόχος ήταν να προστατευτούν άλλοι άνθρωποι διότι η υπόθεσή μου είχε παραγραφεί.

«Τα παιδιά το κατάλαβαν αλλά υπήρχαν αντιδράσεις ότι ο κόσμος θα μιλάει για αυτό. Ζούμε σε μία κοινωνία που δεν είναι τόσο προχωρημένη, είμαστε πίσω στο κομμάτι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είμαστε ακόμη σε μία βαθιά πατριαρχική κοινωνία» κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ/ (Ενώπιος Ενωπίω)Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!